stratugeo 29.07.14, 12:47 Zastanawiam się czy kobieta przed 50-tką, w rozmiarze 38, może ubrać na wesele swojego syna sukienkę rozkloszowaną w kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stratugeo Re: strój matki weselnej 29.07.14, 12:57 No ale co czy nie wypada czy krój niemodny czy co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: strój matki weselnej 29.07.14, 13:06 Nie wiem, są jakieś specjalne wytyczne, tabele rozmiar, fasony obowiązujące w jakichś przedziałach wiekowych? Pytasz czy można nałożyć na wesele rozkloszowaną spódnicę w kwiaty. Jeśli takiej sukienki nie można nałożyć na wesele to ja nie wiem gdzie można. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: strój matki weselnej 29.07.14, 13:15 wszystko może, pytanie, jak będzie w tym wyglądała. Zdjęcie by się przydało, a najlepiej to z tym na forum Moda. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: strój matki weselnej 29.07.14, 14:19 w sumie to chyba tylko nie wypada żeby na czarno , no i na biało żeby pannie młodej konkurencji nie robiła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stratugeo Re: strój matki weselnej 29.07.14, 14:33 Dzięki kobiety za odpowiedzi. Wymyśliłam sobie coś i bardzo podobało mi się na etapie szycia a teraz kiedy jest coraz bliżej wesela zastanawiam się czy jednak nie powinnam przywdziać tradycyjnego żakietu i prostej sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: strój matki weselnej 29.07.14, 14:42 Przywdziej to, co sobie wymyśliłaś i szyjesz. Dość tych prostych żakietów, sukienek i włosów pomalowanych na kasztanowo, kręconych na wałki. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: strój matki weselnej 29.07.14, 17:43 stratugeo napisała: > Dzięki kobiety za odpowiedzi. Wymyśliłam sobie coś i bardzo podobało mi się na > etapie szycia a teraz kiedy jest coraz bliżej wesela zastanawiam się czy jednak > nie powinnam przywdziać tradycyjnego żakietu i prostej sukienki Załóż wór pokutny. Nad czym ty się zastanawiasz?? Ubierz się tak, jak ci się podoba, a nie tak jak moherowe berety chciałyby cię widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Ubrać? A w co? 29.07.14, 16:31 Ubrać nie może, może WŁOŻYĆ. Zależy jak owa matka wygląda i jakie są szczegóły kroju i wzoru kiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Ubrać? A w co? 29.07.14, 17:58 maitresse.d.un.francais napisała: > Ubrać nie może, może WŁOŻYĆ. Ależ ty czepialska jesteś! Bardziej niż ja <szok>. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: strój matki weselnej 29.07.14, 18:02 A sukienka rozkloszowana w kwiaty to jakaś ekstrawagancja? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: strój matki weselnej 29.07.14, 18:25 Pewnie, ze moze, przeciez idzie sie tam weselic, kwiaty do tego jak najbardziej pasuja. Zapytalabym jednak syna. Teraz mlodzi bardziej konserwatywni od rodzicow, wszstko przez Korwina-Mikke, podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: strój matki weselnej 29.07.14, 19:11 Nie tylko teraz. Pamiętasz serial "Wojna domowa"? W jednym odcinku matka Pawła zachorowała i sąsiadka w zastępstwie za nią na wywiadówkę do szkoły poszła. Przed wyjściem pół dnia się stroiła, żeby dobrze wypaść, na damę się odstrzeliła a Paweł kazał się jej ubrać w szary płaszcz i chustkę na głowie, żeby wyglądała jak zatroskana matka. Bo tylko zatroskana matka zrobi na wychowawcy dobre wrażenie. Jakby nie można było być jednocześnie damą i zatroskaną matką. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: strój matki weselnej 29.07.14, 19:33 Korwin to skutek, nie przyczyna. Stawiam na pokolenie "too long; didn't read" i związaną z tym podatność na tzw. proste prawdy. Czasem nawet bardzo proste.:) Odpowiedz Link Zgłoś
6mariolka Re: strój matki weselnej 07.08.14, 11:34 Dlaczego nie? Jeśli dobrze wyglądasz w takiej stylizacji nie powinnaś mieć obaw! Masz prawo wyglądać cudownie na weselu syna. Jeśli jeszcze nie jesteś pewna, zapytaj syna ;) w końcu to jego wesele. Ale jestem pewna, że mu się spodobasz! TROCHĘ ODWAGI:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: strój matki weselnej 07.08.14, 16:35 6mariolka napisał(a): > Jeśli jeszcze nie jesteś pewna, zapytaj syna ;) Tak, tak, zapytaj. A nuż się synkowi nie spodoba. Mamusia nie powinna synusiowi przykrości robić! Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: strój matki weselnej 07.08.14, 15:44 gdzieżby. Jedynie trumienka sosnowa. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska_a Re: strój matki weselnej 07.08.14, 18:36 Nie, absolutnie. Kobiecie po 40-tce przystoi tylko ubranie w stylu "starsza pani", stroj do trumny oraz fartuch do sprzatania i robienia wekow dla dzieci/wnukow. Kazdy przejaw urody, kobiecosci a juz zwlaszcza swojego stylu jest karygodny! Howk! Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: strój matki weselnej 08.08.14, 10:17 Śmiało, tylko niech postawi na stonowane dodatki i klasyczną, prostą fryzurę, np. nisko upięty kok. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: strój matki weselnej 08.08.14, 13:59 hę? A czemu to nisko? Wysoko upięty tak leciwej damie nie przystoi? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique "matka weselna" 08.08.14, 11:59 cudne okreslenie :, jest wódka weselna jest sala weselna teraz matka weselna - taki urząd jakby a BTW - bardzo mi sie podobają sceny weselne z amerykanskich lub angielskich filmów gdzie rózne panie mają cudne suknie, sukienki czy zestawy z jasnych , kwiatowych wzorów i do tego te fajne letnie kapelusze Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: "matka weselna" 08.08.14, 13:59 > teraz matka weselna - taki urząd jakby :D Odpowiedz Link Zgłoś