blanchet 01.09.04, 11:01 komu pomagacie? jaka fundacja wydaje Wam się na tyle wiarygodna i sensowna, że przekazujecie jej swoją kasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanchet Re: charytatywnie 01.09.04, 11:11 jeśli poważnie...to dlaczego właśnie tam ? dlaczego uznałeś za słuszne pomaganie właśnie im? Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: charytatywnie 01.09.04, 11:14 znam faceta który rozdziela pieniądze, i uważam, że sport dla dzieci jest dobra alternatywą dla dnia dzisiejszego Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: charytatywnie 01.09.04, 11:09 niestety nie posiadam zbytecznej gotówki na wpłaty na rzecz fundacji z czynności charytatywnych dokarmiam koty w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: charytatywnie 01.09.04, 11:13 no i bardzo ładnie.....ale, gdzie pracujesz w takim razie ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: charytatywnie 01.09.04, 12:39 ja pracuję na wsi pod poznaniem. szlaja się dookoła kilka wygłodzonych kotów. przyłażą i miauczą na parapecie. mają swoją miskę i dostają jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: charytatywnie 01.09.04, 11:17 mam stałych potrzebujących - dwóch bezdomnych - któzy przychodzą po jedzenie (czasami daję kilka groszy). Z kasą u mnie nie bardzo. Oczywiscie Łorkiestra co roku dostaje... No i jeszcze ZUS - bo nie sądzę aby mi było dane kiedyś skorzystać samej z pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: charytatywnie 01.09.04, 11:20 takich dwóch to duże zobowiązanie- często przychodzą? co do ZUS- masz zamiar nie dożyć emerytury? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: charytatywnie 01.09.04, 11:22 przychodzą tak co miesiąc, dwa, trzy .... inni w bloku im też pomagają. Ostatnio miałam pusty i portfel i lodówkę, bezdomny nie pogardził nawet jabłkami, zaczął je jeść przy mnie z radością. No właśnie nie wiem, czy nasz system emerytalny doczeka mojej emerytury... Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: charytatywnie 01.09.04, 11:33 polska akcja humanitarna, orkiestra + mój facet dający na działalność misyjną :) + smsy gdy mnie coś wzruszy no i do tej pory pewna lokalna fundacja o której się dowiedziałam, że większośc przekazuje na pomaganie własnej kieszeni :( Pytam bo chciałabym pomagać regularnie a nie wiem kto jest uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: charytatywnie 01.09.04, 11:38 tego się nie dowiesz, zresztą dziś uczciwy jutro nie koniecznie. Czy to jest problem znaleźć kogoś komu mozna pomóc? chyba nie nie koniecznie trzeba to robić w sposób scentralizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: charytatywnie 01.09.04, 11:44 oczywiście nie trudno możesz wrzucić kasę żebrającym, możesz poszukać rodzinę która np. uzależni się od Twojej pomocy, możesz pracować jako wolontariusz....mimo wszystko wolałabym wspierać jakąś organizację której działalność jest fachowa i skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: charytatywnie 01.09.04, 11:52 nie to miałem na mysli, widzisz bezdomnych? jesli tak to spróbuj wyczuć który z nich moze potrzebowac naprawdę pomocy, nie wiem czy jesteś z warszawy? róg okopowej i leszna jest punkt wydawania posiłków bezdomnym myślę, ze tam nie zmarnuja sie pieniądze Ashoka - Anna Konczal jeśli chcesz na jakieś inne cele zobacz czym oni sie zajmuja znajdziesz w internecie pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: charytatywnie 01.09.04, 12:41 smsy też czasami wysyłam kiedyś wysłałam na schronisko i dostałam odpowiedź: "hau hau, miau miau, dziękujemy" piękne, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
limonie Re: charytatywnie 01.09.04, 11:30 Niestety nie stać mnie...ale czasem rzuce do puszki dla chorych dzieci. Tak poza tym to serce mi sie kraja, gdy widzę samotne niepełnosprawne dziecko w wózku inwalidzkim wystawione przed sklepem z kartonikiem, którego niekiedy nie jest on w stanie utrzymać. I gdzie jest matka tego dziecka sie pytam?? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: charytatywnie 01.09.04, 12:02 Daję wyłącznie na schroniska dla zwierząt, i to te biedniejsze, o których wiem, że znikąd, poza datkami, pomocy nie otrzymają. Z Paluchem (w W-wie) to już było tyle afer, że nie dowierzam, że pieniądze są uczciwie wydane. Na inne sprawy nie dawałam i nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: charytatywnie IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.09.04, 13:24 dziele sie z pewnym Domem (malego dziecka), refunduje zajecia plastyczne i wycieczki, kupuje ubranka, czesto tez zabieram dzieci w ciekawe dla nich miejsca i pokazuje im tzw. swiat. klikam w Pajacyka. Orkiestre rzadziej wspieram, bo sie zniechecilam. dziele sie tez z ZUSem (niechetnie i z przymusu), ale to pieniadze wyrzucone w bloto, bo i tak za lat kilkanascie wydarzy sie Pozar Stulecia i cale archiwum tudziez systemy komputerowe splona bez sladu, bedzie to jednoczesnie wspaniala okazja do wprowadzenia kolejnego rowniez wspanialego systemu... namawialam szefa do przelewow na konto potrzebujacych, ale bezskutecznie (pracodawca zagraniczny). pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
safrane1 Re: charytatywnie 01.09.04, 15:55 klikam tu www.pajacyk.pl/ i tu www.polskieserce.pl/ Oprócz tego sms-y, dokarmianie kilku kotów i to chyba wszystko. Niewiele tego, ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: charytatywnie 02.09.04, 08:26 ja nie daję kasy żadej instytucji, do żadnej nie mam zaufania. dokarmiam i ubieram za to biedne dzieciaki z podwórka, w mieście moich rodziców:)) miło widzieć, kiedy cieszy je sweter czy kanapka. w taki sposób wiem, że komus pomagam , a nie że kasa trafia do kieszenie osoby, do której nie powinna Odpowiedz Link Zgłoś
malwa33 Re: charytatywnie 02.09.04, 09:27 nie wspomagam regularnie , poniewaz mnie nie stac czasami wyśle sms ubrania po dzieciach i nie tylko zanosze we wskazane miejsca nieraz widziałam jak bezdomni je stamtad zabierali w szkole dzieci wspomagaja finasowo schroniska dla zwierzat natomiast kilkanascie/dzisiat/ razy wrzuciłam pare złotych dzieciom, które w publicznych miejcach grały na instrumencie, tańczyły itp kiedyś pracowałam w Fundacji/znanej i lubianej/ wiele widziałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepes Re: charytatywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 09:35 > kiedyś pracowałam w Fundacji/znanej i lubianej/ wiele widziałam..... > CO widziałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
florina4 Re: charytatywnie 31.08.17, 10:56 Ja od wielu lat wysyłam do fundacji dla zwierząt Centaurus. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: charytatywnie 31.08.17, 12:40 Wośp, zdecydowanie, nawet parę razy organizowałam finał, z racji wykonywanego zawodu czasem mam możliwość zorganizowania zbiórki charytatywnej również na jakiś mniejszy cel, typu pogorzelcy, chory dzieciaczek,itp... jeden procent przekazuję chorej dziewczynce. Czasem wspomagam kogoś z ulicy, ale nigdy to nie są pieniądze, tylko np chleb, konserwy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek456 Re: charytatywnie 15.09.17, 06:46 Ja oprócz przekazywania 1% podatku niewiele robię, a szkoda bo chciałabym pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: charytatywnie 16.10.17, 11:39 Wioski dziecięce i polska akcja humanitarna, regularnie. Denerwuje mnie AMUN (aryści malujący ustami) bo przysyłają bez mojej zgody materiały z wyceną podarku. Współczuję kalekom ale wymuszanie to trochę nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś