Dodaj do ulubionych

dylemat z pracą

03.07.15, 19:57
Od ponad roku pracuje w jednej firmie i oólnie jestem zadowolona chociaż też są pewne kwestie które mnie w niej denerwują. Ostatnio awansowałam, zmieniłam stanowisko i lubie to co robię.
Rok temu byłam na rozmowie rekrutacyjnej do innej Firmy ale jakoś sprawa ucichła a ja zdążyłam o tym zapomnieć. Tydzień temu zadzwoniła babka z tejże firmy i dzisiaj byłam na rozmowie ale na niższe stanowisko niż jak teraz pracuje(jestem zadowolona ze swojej pracy ale postanowiłam sprawdzić co zaproponują)
Rozmowa przebiegła bardzo dobrze i w ciągu tygodnie mają dać mi odpowiedź . Osoba za którą miałabym ewentualnie pracować przeprowadza się i dlatego jest wolny etat. Teraz właśnie rozmyślam co zrobić jak będą chciali mnie zatrudnić..... Firma w której byłam na rozmowie proponuje również prywatną opiekę medyczną, Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych, premie co 3 miesiące (zależną od wyników pracy), zakładowa stołówka (obiady za 7zl), możliwość rozwoju zawodowego ( bardzo sie dziwili ze obecny pracodawca nie wysyła mnie na żadne szkolenia)- W obecnej pracy nie mam takich benefitów, jest goła pensja i to wszystko.
Warto przechodzić na niższe stanowisko ale za ta samą stawkę (jeżeli zgodzą się na to oczywiście). Powiedziałam ile teraz zarabiam no i równiez o tym, że zaraz dostanę podwyżkę związaną ze zmianą stanowiska (teraz byłam na 3 miesięcznym okresie przyszkolenia).
Lubie obecną prace ale firma w której dzisiaj byłam cieszy sie wiekszym prestiżem ( no i to niższe stanowisko z którego dopiero co udało mi się awansować w obecnej pracy).
Jak uważacie? co byście wybrały?
Obserwuj wątek
    • dziala_nawalony Re: dylemat z pracą 03.07.15, 20:07
      mam glos,wiec krotko poszedlbym, skoro kasa lepsza, a awans predzej czy pozniej jest chyba mozliwy,co?
    • czoklitka Re: dylemat z pracą 03.07.15, 21:53
      bym chyba wybrała nową pracę...
    • facet_on_line Re: dylemat z pracą 04.07.15, 07:12
      nowe wyzwanie aby awansować a jak wiadomo czasami taki awans wiąże sie z korzyściami finansowymi wal śmiało jak w dym do nowej
      • z-u-z-a-n-n-a Re: dylemat z pracą 04.07.15, 12:21
        Jak dadzą mi ciekawą propozycję to chyba faktycznie się zgodzę, pomimo że znowu będe zaczynać z tego samego poziomu (niższe stanowisko) ale za to w stabilnej firmie.
        • facettt Trzymamy kciuki. 04.07.15, 12:36
          milo widziec, ze cos-gdzies idzie w dobrym kierunku.
          • z-u-z-a-n-n-a Re: Trzymamy kciuki. 04.07.15, 20:09
            Bo to zawsze tak jest, że albo nic się nie dzieje albo wszystko naraz ....
    • firlefanz Re: dylemat z pracą 05.07.15, 20:05
      czy po nazwie tego ewentualnego nowego stanowiska widać, że to jest szczebel niżej? (Np. teraz jesteś team leadem, a tam byłabyś specjalistą?)

Bo jeśli nie dałoby się tego "ukryć" w CV i na rozmowie w razie możliwej kolejnej zmiany firmy - może to być bardzo problematyczne. Będziesz musiała się przygotować na pytania rekruterów czemu porzuciłaś wyższe stanowisko (czyli zwykle: także większa odpowiedzialność i decyzyjność) na rzecz niższego. a nie masz gwarancji, że w firmie w której jesteś tak Ci się spodoba, ze doczekasz tam kolejnego awansu.

Negocjując pensję w nowym miejscu weź to pod uwagę - nadwyżka kasy powinna rekompensować to ryzyko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka