z-u-z-a-n-n-a
03.07.15, 19:57
Od ponad roku pracuje w jednej firmie i oólnie jestem zadowolona chociaż też są pewne kwestie które mnie w niej denerwują. Ostatnio awansowałam, zmieniłam stanowisko i lubie to co robię.
Rok temu byłam na rozmowie rekrutacyjnej do innej Firmy ale jakoś sprawa ucichła a ja zdążyłam o tym zapomnieć. Tydzień temu zadzwoniła babka z tejże firmy i dzisiaj byłam na rozmowie ale na niższe stanowisko niż jak teraz pracuje(jestem zadowolona ze swojej pracy ale postanowiłam sprawdzić co zaproponują)
Rozmowa przebiegła bardzo dobrze i w ciągu tygodnie mają dać mi odpowiedź . Osoba za którą miałabym ewentualnie pracować przeprowadza się i dlatego jest wolny etat. Teraz właśnie rozmyślam co zrobić jak będą chciali mnie zatrudnić..... Firma w której byłam na rozmowie proponuje również prywatną opiekę medyczną, Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych, premie co 3 miesiące (zależną od wyników pracy), zakładowa stołówka (obiady za 7zl), możliwość rozwoju zawodowego ( bardzo sie dziwili ze obecny pracodawca nie wysyła mnie na żadne szkolenia)- W obecnej pracy nie mam takich benefitów, jest goła pensja i to wszystko.
Warto przechodzić na niższe stanowisko ale za ta samą stawkę (jeżeli zgodzą się na to oczywiście). Powiedziałam ile teraz zarabiam no i równiez o tym, że zaraz dostanę podwyżkę związaną ze zmianą stanowiska (teraz byłam na 3 miesięcznym okresie przyszkolenia).
Lubie obecną prace ale firma w której dzisiaj byłam cieszy sie wiekszym prestiżem ( no i to niższe stanowisko z którego dopiero co udało mi się awansować w obecnej pracy).
Jak uważacie? co byście wybrały?