Dodaj do ulubionych

1spotkanie kto sie powinien odezwac?

15.07.15, 19:52
Wczoraj bylam na spotkaniu z chlopakiem. Poznalismy sie na popularnej aplikacji poznajacych ludzi w okolicy. Obcokrajowiec. Umowilam sie z nim z mysla o podszkoleniu angielskiego, a on wlasnie sie uczy polskiego wiec tak wymiennie. Chociaz wlasciwie rozmawialismy 95% czasu po angielsku. Jade tez na kurs jezykowy do Dublina z kolezanka. Radzil mi zebym sama jechala, ze tak szybciej podciagne jezyk i ze na miejscu powinnam tez umowic sie z jakims mezczyzna, spotykac i rozmawiac tylko po angielsku. Czyli wywnioskowalam, ze chyba nie jest mna zainteresowany skoro mowi o innych facetach. No ale bylo strasznie milo. On za wszystko placil czyli jak na randce. Jakies drobne komplementy byly. A na pozegnanie powiedzial 'do zobaczenia wkrotce'. Dzisiaj wrocil do swojego kraju i na tydzien zostaje tam na urlopie na żaglach. Jednak nie napisał dzisiaj nic. Co u mnie słychać. Chociaz mysmy wczesniej nie rozmawiali jakos intensywnie moze dwa razy i sie spotkalismy. Myślicie, ze ok jak sie odezwie? czy zaczekać az wroci po żaglach do Polski i wtedy byc moze sam sie odezwie. Nie chce sie narzucac.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 19:59
      JOn za wszystko
      > placil czyli jak na randce.

Dawałaś za siebie płacić czy to on się przy płaceniu upierał?

• upsetupset Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 20:04
        Upierał się, zdecydownie chciałam płacić a nie bede sie kłócić. W pierwszej kawiarnii on płacicił i ok, w drugiej i trzeciej zdecydowanie chciałam się zrewanżować nie pozwolił płacić.
    • czoklitka Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 20:20
      chcesz to się odezwij jak tam podróż minęła.
      ale się nie nastawiaj, bo z tego co piszesz, on normalnie cię potraktował, jako koleżankę (w końcu czymś naturalnym powinno być to, że jest się miłym do koleżanek)
      • upsetupset Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 20:28
        no tak luzne kolezenskie spotkanie, zobaczymy, napisalam
    • joanna9969 Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 21:13
      Mozesz spokojnie napisac ze dziekujesz za mile spedzony czas ,zwlaszcza ze on placil .
      • upsetupset Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 22:27
        Odpisał :)
        Napisałam to co radziłyscie jak mineła podroz i podziekowalam za spotkanie. Podziekowal mi rowniez i napisal ze ma nadzieje, ze sie wkrotce ze mna zobaczy i przeslal buziaki.
        I dobrze ze napisalam, przynajmniej wiem, ze nastepne spotkanie bedzie.
        • joanna9969 Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 00:21
          Szybko odpisal , to dobry znak :-)
    • lled Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 22:46
      w dublinie mowia po angielsku? to tak jak bym jechal na slask uczyc sie polskiego.
      powodzenia
      • upsetupset Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 15.07.15, 22:51
        Może pojadę do Londynu, tylko niestety tutaj wychodzi duzo drożej ale moja siostra pracuje w Londynie więc być może nocleg odpada tylko to tez nie jest pewne, ze da rade nas dwie z kolezanka ugoscic w tym terminie, wiec nastawiam sie na tanszy Dublin. Napewno mimio wszystko i tak podszkole jezyk, akurs w Londynie tez przy okazji tez zalicze.
        • lled Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 03:39
          wpadaj do mnie. tez po angielsku wszyscy mowia, tylko po normalnym angielskim.
          nocleg i wyzywienie tez odpada, wystarczy ze bedziesz mila :)
          o i pogoda jest o wiele lepsza niz na wyspach
          • upsetupset Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 11:43
            Dziękuję a gdzie to taka piękna pogoda?
            • lled Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 12:31
              troszke dalej niz na wyspy. jednak ryanair czy wizzairem tutaj nie dolecisz.
          • kalllka Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 12:09
            Na wyspach pogoda znacznie się poprawiła, pledziu.
            / mam wrażenie ,ze autorka wątku prognozy dostaje z drugiej, polskiej, ręki - może powinna tez numer tel., zmienic na angielski/
            • lled Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 12:33
              ja i tak mam swoja opinie o wyspach. na wszystkie moje wizyty, tylko raz byla 'dostepna' pogoda. a tak to zawsze bylo mokro, ciemno i szaro.
              • kalllka Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 16:42
                miej.
                :)
    • ongoing Re: 1spotkanie kto sie powinien odezwac? 16.07.15, 01:06
      jeśli facet jest zainteresowany, to się odezwie pierwszy, i to szybko. Jeśli się nie odzywa, to sorry, skasuj numer, zapomnij o wszystkim, nie zawracaj sobie nim głowy i szukaj następnego:)
    • feel_good_inc Drobne uściślenie 16.07.15, 10:21
      Tinder, wbrew temu co sobie roją niektóre kobiety, nie jest aplikacją do randkowania.
      To jest aplikacja do dymania. Po spotkaniu nie wyraziłaś chęci, więc misio cię olał. Poprzesuwa trochę w prawo i chętną znajdzie.
      • upsetupset Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 11:36
        Ja tam mam akurat wpisane ze nie szukam zabawy tylko związku. I moja koleżanka mieszkając za granicą nie znając nikogo tak właśnie poznała swojego belgijskiego chłopaka. Zwykły związek. Zależy co ludzie do siebie piszą u nas miało być spotkanie w celu wymiany językowej i on nie zna nikogo w mieście poza współpracownikami. Nie ten to inny. Jednak wszędzie ludzie się poznają.
        • feel_good_inc Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 11:45
          upsetupset napisała:
          > Ja tam mam akurat wpisane ze nie szukam zabawy tylko związku.

Oh wow, to rzeczywiście wszystko zmienia!
          • upsetupset Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 16:14
            Dobra, dobra. Własne się skompromitowalam. Bo nakrecilalm się ze tak mi napisałaś. I napisałam do niego, że szukam poważnego zwiazku nie seksu-chociaz myśmy się tylko na język mieli spotkać i czego on szuka. Ale wstyd. Odpisał ze zachowuje się bardzo po polsku ze dużo podróżuje wiec jeśli to mi nie przeszkadza jego praca to jak najbardziej chętny jest na normalną poważna relacje i zaprosił na ślub kolegi z półka:-) niby się cieszę ale za chętnie bym się właśnie zapadła pod ziemię. Nie pisz wiec głupot innym bo różni są ludzie i różnych rzeczy oczekują.
            • joanna9969 Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 16:49
              Na pocieszenie powiem ci ze jesli faktycznie jest nastawiony tylko na seks to po tym tekscie rozmyje sie jak Sen nocy letniej , jesli sie nie rozmyje to znaczy ze jest w tym cos wiecej , sprawdzone ;-)
            • kalllka Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 17:02
              Jakie to dowcipy potrafi polska klawiatura:
              "Ślub kolegi z półka"
              / pózniej to nawet spółkowanie przejdzie przez system/
              • stokrotka_a Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 17:15
                kalllka napisała:

> pózniej to nawet spółkowanie przejdzie przez system

No właśnie przeszło! Mamy szykować się na koniec świata???
                • kalllka Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 17:42
                  Publiczne spółkowanie raczej nie przejdzie.
                  / choć jak znam przekorę naszych zarządzajacych, utopia, się, a nie udowodnią winy:/
            • miau.weglowy Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 18:35
              'ślub kolegi z półka:-)'

to juz legalne jest?
              • kalllka Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 18:42
                Skoro legalnym jest ślub z Lodka.,

/:/
        • miau.weglowy Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 18:30
          ahahahaha
          no to faktycznie skoro napisalas ze tylko zwiazaek, to od razu bedzie love od pierwszego wejrzenia, ani chybi!
          nie slyszalas pewnie o ogladaniu znaczkow tez itp? ;P
          ps. jest taka pewna strona randkowa miedzynarodowa, na ktorej panowie moooocno starsi glsosza, ze oni to tylko zwiazku szukaja, jednoczesnie szukaja - dziwnym zrzadzeniem losu - kobiet od lat OSIEMNASTU (do tego zwiazku, a jakze ;))
          • upsetupset Re: Drobne uściślenie 16.07.15, 18:56
            Nie wiem czy z tego coś będzie ale wyjaśniłem czego oczekuje. A ten mężczyzna jest dwa lata starszy. Może z tego nic nie będzie a może będzie. Zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka