Gość: aisza IP: 212.244.242.* 16.09.04, 11:31 ..panuje wokół mnie.Trwa praktycznie jedną noc ale jest potwornie męczący.Czy nie ma sposobu ,by jakos sie ustrzec przed nim...???.....w pracy jest nas 8 osób i tylko ja z kolegą jesteśmy PRZED.. :o( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_zienkiewicz Re: Wirus biegunki i wymiotów.. 16.09.04, 11:33 Gość portalu: aisza napisał(a): > ..panuje wokół mnie.Trwa praktycznie jedną noc ale jest potwornie męczący.Czy > nie ma sposobu ,by jakos sie ustrzec przed nim...???.....w pracy jest nas 8 > osób i tylko ja z kolegą jesteśmy PRZED.. :o( Nie da się uciec przed nim :( Najpierw moja córka złapała, potem ja :( Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Wirus biegunki i wymiotów.. 16.09.04, 11:34 wczoraj byłam u leny i teraz chyba ja też jestem chora (niedobrze mi, brzuch mnie boli - ale nie wymiotuję i biegunki nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: Wirus biegunki i wymiotów.. 16.09.04, 11:37 A ja właśnie rozmawiałam z mamą, też ją ścięło..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
estrellabonita Re: Wirus biegunki i wymiotów.. 16.09.04, 11:38 O! Myslalam, ze dzis ja tylko w klubie rzygajacych jestem :) I w pracy musze siedziec :( Moze sie spawiam na szefa - to jedyna mysl, ktora mnie trzyma w jako-takim nastroju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Wirus biegunki i wymiotów.. IP: *.pl / *.pl 16.09.04, 11:40 kurcze....powaznie to jest jakis wirus??myslalam ze zatrulam sie buraczkami podczas wczorajszego obiadku. Odpowiedz Link Zgłoś
estrellabonita Re: Wirus biegunki i wymiotów.. 16.09.04, 11:42 No! A moja kumpela myslala, ze ja mama golabkami chciala otruc :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna nie przerywajac snu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:19 to faktycznie "przesrane". najlepszym antidotum na wszystko jest czosnek. zabije kazda france, nie dajac jej szans. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: nie przerywajac snu? 16.09.04, 14:30 Gość portalu: obierzyna napisał(a): > to faktycznie "przesrane". najlepszym antidotum na wszystko jest czosnek. > zabije kazda france, nie dajac jej szans. _________ ..8)..mądrzy ludzie wiedzą o tym cudzie - czosnek. Ja go daję do wszystkiego co może być nim potraktowane...8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wirus biegunki i wymiotów.. IP: 80.50.15.* 16.09.04, 13:38 zbadajcie sie lepiej czy to nie jakas salmonella... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wirus biegunki i wymiotów.. IP: *.it / 62.233.189.* 16.09.04, 13:59 Ile czasu to się wylęga moja siostra to miała w niedziele, a ja jeszcze nie mam objawów???Weźmie mnie jeszcze czy już jestem bezpieczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pediatra Re: Wirus biegunki i wymiotów.. IP: *.chello.pl 16.09.04, 14:16 Dość często w okresie jesienno-zimowym pojawiają się wzmożone zachorowania na infekcje żołądkowo jelitowe na tle wirusowym. Jak widać w tym roku nieco wcześniej, choć ja nie zaobserwowałam większej zachorowalności. Nie jest to groźne, ale bardzo nieprzyjemne. Infekcja może mieć formę poronną 2- 3 luźniejsze stolce - praktycznie nie wymagające leczenia, średnią- nudności, wymioty, biegunka- ustępujące po kilku-kilkunastu godzinach, do formy ciężkiej wymagającej nawodnienia w arunkach szpitalnych. Proponuję nie wpadać w panikę, myć ręce(!), nie całować się na prawo i lewo - bo przecież wiemy jakie są wrota infekcji chorób wirusowych. Odpowiedz Link Zgłoś