IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:53

Żyjemy na krawędzi...

www.irak.pl
Iracki Sojusz Demokratyczny
Obserwuj wątek
    • Gość: Equis Re: Flamenco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:08
      oj tak, zdecydowanie zgadzam sie, ze flamenco to przede wszystkim ekspresja
      emocji, uczucia, ogień...swego czasu w moim miescie Łodzi mial miejsce festiwal
      flamenco. na poczatku wystapil nasz miejscowy zespol flamenco...ktory
      rozczarowal mnie nieslychanie. ruchy, gesty byly wystudiowane, zero ekspresji,
      po prostu nie udało sie tancerkom wykrzesac chociazby jedenej iskry, w
      jakikolwiek sposob poruszyc publiki. tak jakby sie oglądało walca. a to
      przeciez zupelnie nie o to chodzi. jesli ktos nie czuje flamenco, niech sie za
      to nie bierze. dopiero zespol RUMBERO FLAMENCO dal pokaz prawdziwego, ognistego
      tanca
      • enaka Re: Flamenco 19.09.04, 00:36
        widzialam flamenco tylko w tv, tylko male fragmenty

i w sumie nie wiem czemu, ale tesknie za tym tancem;
        bardzo chcialabym zaczac sie go uczyc

bardzo chcialabym umiec zyc chwila
        • Gość: JoeT Inne zycie IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 19.09.04, 13:50
          enaka napisała:
          > widzialam flamenco tylko w tv, tylko male fragmenty
          > i w sumie nie wiem czemu, ale tesknie za tym tancem;
          > bardzo chcialabym zaczac sie go uczyc
          > bardzo chcialabym umiec zyc chwila

Flamenco mi sie rowniez podoba. Natomiast "bardzo chcialabym umiec zyc chwila"
          przypomina mi powiedzenia "other pastures look greener", doslownie "inne
          pastwiska wygladaja na bardziej zielone", co oznacza, ze zycie innych ludzi
          wydaje sie bardziej atrakcyjne. Moim zdaniem z wyjatkiem ekstremalnych
          przypadkow takich jak ludzi, ktorzym brakuje pozywienia, dachu nad glowa lub
          zyjacych w stanie bezposredniego zagrozenia zycia, kazdy inny czlowiek ma swoje
          radosci i smutki. Nie ma magicznej recepty na szczesliwe zycie. Gdy bylem
          dzieckiem to zazdroscilem synowi krolowej angielskiej, bo jest bogaty i
          wydawalo mi sie, ze ma beztroskie zycie. Pozniej czytalem o jego aferze z zona
          kolegi, rozwodzie z Diana i sluchalem glupot jakie mowil na filmie, w ktorym go
          reklamowano - przestalem mu zazdroscic.

Podoba mie sie filozofia buddyjska - nie szkodzic innym ludziom i zaakceptowac
          swoje zycie jakim jest.

A propos emocji - moje budzi wojna w Iraku. Piszac ta opinie troche
          przeczytalem na powyzej podanej przez Equis stronie www.irak.pl. Duzo jest tam
          faktow. Szkoda, ze niewielu Polakow zna te fakty. W efekcie Polska jest jednym
          z czterech krajow na swiecie gdzie wiekszosc ludzi popiera amerykanskiego
          prezydenta Busha jr, najgorszego jakie mialy Stany we wspolczesnej historii.
      • Gość: KKE tez na Muzykant@man.torun.pl www.muzykant.folk.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 17:59
        Imponujacy artykul i zdjecia, wielkie brawa, ole! Goraco zachecam, by o swych
        wrazeniach napisac tez na Liste Muzykant@man.torun.pl
        (muzykant.folk.pl , etno.terra.pl/muzykant - wylacznie zwykly
        tekst, bez zalacznikow, html i ogonkow, a mozna podac linki www), szczegolnie,
        jesli sie bylo na tych koncertach oraz o swych zespolach lub projektach i
        potrzebach. Poczytaja m.in. wyspecjalizowani w tym flamenco.art.pl i
        Polskiego Impresariatu Muzycznego pim@2a.pl , co org. m.in. latem w
        www.lapidarium.prv.pl i liczni inni muzycy i organizatorzy, a przede
        wszystkim tacy, co sluchaja, widza, graja, tancza czasem lub czesciej, a czasem
        jeszcze nie, a by mogli, niech wiedza. E viva Flamenco! Carlos del Varsovie :-)
        • Gość: Magda Re: tez na Muzykant@man.torun.pl www.muzykant.fol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:08
          Dzieki Carlos za tego posta, odkrylam na linku flamenco.art.pl
          informacje o plycie laczacej flamenco z muzyka indyjska - Indialucia. Wyglada
          to niezmiernie ciekawie czy cos wiesz na ten temat? Szukalam tej plyty w
          sklepach, ale jej nie ma, a wlasciciel strony nie odpowiada na e-maile.
    • icaro Re: wiecej o hiszpanii 24.09.04, 23:45
      zajrzyj na www,poloniamadryt.net i jego forum
      www.poloniamadryt.net/forum/index.php
      znajdziesz tam wiecej info o kulturze hiszpanskiej.un saludo.icaro
    • Gość: ditran Flamenco to straszne gówno - dlaczego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 00:09
      A kto lubi muzykę wietnamską? A kto lubi karaibską? A może polski folk lub
      disko polo? Baba skacze kałatając kołatkami, jest w czerni. (może w żałobie
      cholera ją wie) Kur.. wa jak można się tym podniecać. Byłem w Hiszpanii, nuda i
      syf na plażach. Czy te panie, co tańczą flamenko słuchają muzyki góralskiej -
      nie sądzę. Jebnęła komercja w nich i dobrze, bo tego nie możan normalnie
      słuchać. Mam wrażenie, ze to jakas feministyczna zgaga. Co dobrego jest w tej
      muzyce? - odpowiadam syf.
      • Gość: Sid Vicious Mamy swoją muzykę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 00:16
        Flamenko - to tak jakbym porównał muzykę Krajewskiego z Koniecznym. Nie można
        słuchać tej muzyki teraz. My mamy przecież lepszych kompozytorów - Satanowski,
        Konieczny itd. Moda strasznie gówniana i nic nie wnosi. Płakałem przy
        piosenkach białoruskich bardziej. Flamenco - FUCK OUT.
        • Gość: Doris Otwórzcie oczy kretynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 00:34
          Flamenco lubią Panie, których mężowie zarabiają dobre pieniądze. Całują się z
          Henią Bochniarz, bo to świetna fabrykantka, która pracowników traktuje jak
          śmieci. Mam studia, kursy i jestem nikim. Razem z mężem skończyliśmy studia na
          PW. Przestaliśmy już wierzyć w Solidarność. Przestrzegam inne kobiety przed
          głupotą w wiarę tego systemu. My umieramy. Nie mamy już nadzie nawet na pomoc z
          gminy. Postanowiliśmy popełnić samobójstwo.
          • Gość: Equis Re: Otwórzcie oczy kretynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:24
            a co ma piernik do wiatraka? a tym bardziej Henryka Bochniarz do flamenco. jak
            ci sie nudzie to mzoe zajmij sie jakims bardziej produktywnym zajeciem, a nie
            paplaniem bez sensu
      • Gość: Equis Re: Flamenco to straszne gówno - dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:29
        feministyczna zgaga? gdzie to wyczytałeś? jak nie wiesz co znacza wyrazy to ich
        nie uzywaj... :P flamenco to przedewszystkim muzyka taniec narodzil sie pozniej
        (umiesz chyba czytac ze zrozumieniem)a tworza ją (jak i taniec)n zarowno
        mezczyzni i faceci. kazdemu podoba sie co innego to normalne. ale troche
        kultury, dystansu i racjonalnego podejscia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka