Gość: łubudubu Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:40 oczywiście, przecież kasiora jest najważniejsza :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Takich konsumpcyjnych dzieci IP: *.kosnet.pl / 62.233.165.* 27.09.04, 23:42 wogóle nie powinno się płodzić albo topić zaraz po urodzeniu, bo z was nie ma żadnego pożytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale zes Re: Takich konsumpcyjnych dzieci IP: *.arcor-ip.net 27.09.04, 23:58 walnal leo - jak chory w wiadro. Jak moznaby przewidziec taka rzecz jak konsumpcyjne sklonnosci dziecka albo jak to mialoby byc wrodzone ? pozytek to jest - konsumujemy -inni maja prace. Tak zes walnal ze nie wiadomo o co chodzi w ogole. Mysle ze w Polsce jest zbyt duzy rozziew miedzy sytuacka finansowa -bajecznymi fortunami jednych , fortunami ktorych pochodzenie nie jest jasne i innych borykajacych sie z plagami ktorych jest masa tzw zycia codziennego. Konsumpcyjnie tresowane spoleczenstwo ktore wg preferowanego przez media stylu zycia bezkrytycznie lyka . A mlodziez jak to mlodziez co mamay tak naprawde do zaoferowania , mlodziezy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thepesz Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:04 W treści artykułu są pewne braki (błędy) np. okres niemowlęcy za 0 zł, wszystko w porzątku jesli chodzi o pieluchy i mycie w wannie lub umywalce, ale już takie kosmetyki do i po kąpieli, lekarstwa, smoczki, gryzaki,proszek do prania do "tych" pieluch, itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipin Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.ipt.aol.com 28.09.04, 03:12 trudno powiedziec jaki jest sens tego artykulu, dla mnie nie ma zadnego... Bo: czy ma to byc swojego rodzaju poradnik finansowy dla przyszlych rodzicow? Jesli tak to dla tych mieszkajacych w naszej jakze kosmopolitycznej Warszawie; firmowe ubrania, drogie zabawki, prywatne przeszkola i szkoly, 5 jezykow, tenis, taniec, opiekunka - to wszystko to wtedy spoleczny mus, znak przynaleznosci... Z drugiej strony: czy ma to byc tekst nawolujacy do przezornosci przy planowaniu dzieci? Jesli tak to jeszcze bardziej dziekuje za pokolenie moich rodzicow, ktore wychowalo mnie bez pampersow, komorek, prywatnych szkol i gier komputerowch na bardzo szczesliwego czlowieka. I zrobie wszystko co w mojej mocy by moje dzieci mialy to co im potrzebne najbardziej - obecnosc, wsparcie, milosc i umiejetnosc dostrzegania drugiego czlowieka. I tak przy na wszelki wypadek dla zlosliwych cynikow: wcale nie w podartych butach i na glodniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondor Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.cable.mindspring.com 28.09.04, 04:14 Moze Mercedes 600 S, ale napewno nie Maybach... Maybach sfinansuje trojke urwisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lola Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.pekaes.com.pl 28.09.04, 07:50 dziewczyno zastanow sie, komu sie zwraca? rodzice inwestuja, a ty masz dobra prace!!!zniezly zwrot " z inwestycji". od razu po pierwszym zdaniu widzc, ze przeliczasz wszystko na pieniadze. ani ja ani nikt z mioch znajomych, rodzicow nigdy nie wyliczali ile ja i moi bracia ich kosztowalismy i czy to"sie zwraca". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 08:40 Polityka prorodzinna nie stwarza warunków by rodzić i wychowywać dzieci w Polsce.Min.płaca ustalona przez nasze władze to min.socjalne na jedną osobę, a jedna osoba nie stworzy rodziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.polkomtel.com.pl 28.09.04, 08:49 Kity sypiesz dzidzia i tyle. Daj se siana, i tak nie zabłyśniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyspamZ0r~~ Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:50 ~gdyby wszyscy tak mysleli to juz dawno dzieci by sie nei rodzily bo nie kazdy ma 2 mln zl ktore moze dac dziecku:? ~wiec nie gadaj takich bzdur:/lolz0r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~Sowa~~ Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:52 Jeżeli wszyscy podchodziliby tak egoistycznie do "posiadania" DZIECKA jak lola, to świat napewno zawaliłby się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoid Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.niepolomice.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 09:55 Gdyby to nie była marna prowokacja uznałbym, że te pieniądze Twoi starzy wyrzucili w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:47 Dziecko to jest inwestycja calkowicie "nieoplacalna", wcale sie nie zwraca. Niby komu sie zwraca? Z tego co piszesz, to dalej TOBIE sie zwraca, a to przeciez rodzice inwestowali. Takie sa fakty, ale dobry rodzic nie mysli o tym jak duzo kasy wyda na swoje dziecko, bo powoluje to dziecko na swiat z milosci. A pieniadze? Rzecz nabyta, trzeba kupowac dziecku milion rzeczy bo takie sa realia. Poza tym sami dostalismy od swoich rodzicow wiele, naszym zadaniem jest dac swoim dzieciom przynajmniej tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LULA już się nie zgadzam IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 10:56 Jeszcze nie przeczytałam jednej strony. Ba, dopiero zaczęłam (jestem na niemowlęctwie) i chyba dalej nie warto czytać. Bo jak można uznać, że "ekstremalny" koszt wynosi zero, skoro jedna pielucha tetrowa kosztuje, no nie wiem, ale chyba więcej niż 4 zł. A jedna jeszcze nigdy nikomu nie wystarczyła. A koszt codziennego prania takiej sterty osranych pieluch, to niby darmocha? Pozdrawiam tą ekonomistkę, która to napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:30 Jak czytam takie bzdury, robi mi sie niedobrze. Wyliczanie, ile kosztuje dziecko... Po co? Tak jest na świecie ze jeden wydaje miesiecznie na dziecko, na siebie, na zone, na psa i swoje hobby 10 razy tyle co jego skromny kolega. Skoro ktos ma fantazje karmić dziecko słoiczkami, wozić inglesiną za 2500 zł, wydawac fortune na nikomu niepotrzebne kosmetyki dla niemowląt i do tego jeszcze puszczac koszmarna kase na mleko w proszku TO NIE ZNACZY ze dziecko kosztuje tyle i tyle. No i te przeliczenia na marke samochodu, ktory mozna by w to miejsce kupic. Mam dwoje dzieci i wiem, co pisze. Dzieci duzo nie koszttują, jeśli wychowujesz je z glową. Jesli ktos zastanawia sie czy miec dziecko, czy samochod to lepiej niech zapomni o macierzynstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:33 Ale za to jak cie wychowali. Durna baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnicha Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:31 Powodzenia. Ja nie wychowywałam sie w takim komforcie jak ty, a na samochód i mieszkanie zapracowałam sama. To wielka satysfakcja ( masz o tym pojęcie?). I mam wspaniałego syna mimo że nie mam nawet 50 tys. zł. Żal mi cię. Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Lola leje kit czytelnikom.... 2 banki?????????? 28.09.04, 16:10 Gość portalu: lola napisał(a): > ja kosztowalam rodzicow prawie 2 miliony zlotych z duzym kawalkiem przed osiagn > ieciem pelnoletniosci, Lolka, nie zalewaj kitu 2 banki to 533 000 dolcow. Nawet jesli wampiry Cie iutrzymywaly do 20 roku zycia, wychodzi 26 000 USD rocznie. Wybacz, ale wyborny college w USA kosztuje 30-40 USD rocznie. Chyba ze twoje przedszkole tyle kosztowalo rowniez. Wydawali na ciebie 100 kola rocznie? Daj spokoj juz. Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Uzupelnienie 28.09.04, 16:13 vip-1 napisał: > Gość portalu: lola napisał(a): > > > ja kosztowalam rodzicow prawie 2 miliony zlotych z duzym kawalkiem przed > osiagn > > ieciem pelnoletniosci, Lolka, nie zalewaj kitu > > > 2 banki to 533 000 dolcow. Nawet jesli wampiry Cie iutrzymywaly do 20 roku > zycia, wychodzi 26 000 USD rocznie. Wybacz, ale wyborny college w USA kosztuje > > 30-40 USD rocznie Oczywiscie mialo byc 30-40 K rocznie. A poza tym "do pelnoletnosci" edukacji na tym poziomie nawet nie obejmuje. Konfabulantka pierdolona. Odpowiedz Link Zgłoś
katarinak Re: Ile kosztuje dziecko 28.09.04, 16:34 Boże, kim Ty jystes?!!!! A gdyby tak w Ciebie jeszcze z milion zainwestowac? Pomysl, moze jednak trzeba 3 nie 2, a twoje zadowolenie jest przedwczesne? Nie wiem ile ja jestem "warta"? Nie wpadłam nawet na to zeby to policzyc!!! zreszta guzik mie to obchodzi.( Mamo,ile we mnie zainwestowałas? Dlaczego tak mało? Byłas mało gospodarna!...) Tez mam córkę. Mam od dzisiaj wszystko zapisywać? Jak Wy to policzyliście? Może ksiegowego wynając? A jak inwestycja sie nie opłaci? BRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajda Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 28.09.04, 17:20 Bzdura, jestes straszna materialistką. Edukacja zgadzam się to ważne. Ale jezeli ktoś nie maauta czy ładnego mieszkania to wcale nie znaczy że nie może mysleć pozytwywnie. Poza tym dziwia mnie rodzice którzy dają swojemu dziecku 300 zł miesięcznie na "drobne" wydatki to chyba lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa446 Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:24 Kto ma pszczoły,ten ma miód,kto ma dzieci ten ma smród.A ja to mam chyba oborę,Dziewczyno pomyśl o starości,będziesz bogata z milionami i sama . Ja mam 4 wspaniałych dzieci.Córkę dorosłą zamężną i szczęśliwą,drugą studiującą ,syna przed maturą i córeczkę w pierwszej klasie szkoly podstawowej.Nie wiem ile mnie te dzieci kosztowały ,ale nie jestem osobą bogatą,a dzieciom nic nie brakuje. Dzieci ,które wszystko dostaną na tacy są mało kreatywne i w momencie braku pieniędzy i pracy nie radzą sobie w codziennym życiu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ile kosztuje dziecko IP: 217.153.161.* 29.09.04, 15:28 Gdyby to była inwestycja zwrotna, to powinnas te pieniądze zwrócić rodzicom, a jakoś nie chce mi się w to wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chieve Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:52 Nie no, to już chyba lekkie przegięcie- to chore wyliczać takie kwoty- tyle kosztuje dziecko=tyle kosztuje człowiek, czy naprawdę musicie przeliczać ludzkie życie na PLN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.waw.pl 30.09.04, 22:20 przepraszam, nie rozumiem:"ale to sie zwraca". Komu SIE ZWRACA ? Coś zwróciłaś swoim rodzicom? Nie widzę ani słowa wdzięczności a tylko zadowolone przechwalanie się i zapewnienia, że jak "nie będzie cię stać na maksymalne ułatwienie bycia sprawnym zadowolonym człowiekiem" to nie zdecydujesz się na dziecko (zapewne tylko jedno, bo przecież więcej to już byłaby rozrzutność).Czyli nawet nie myślisz o "zwrocie" przyszłemu pokoleniu. Taką postawą kończy się pchanie wszystkiego co się da w nienażarte pisklęce gardła. I wbrew temu co piszesz miłość rodzicielska - ta mądra i prawdziwa - nie polega na wpychaniu dziecku co tylko się da. Bo przecież każdy kiedyś staje przewd tym, czego nie może dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.lipsko.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 23:55 A panowie politycy dziwią się, że polskie społeczeństwo sie starzeje , a małzeństwa ograniczają sie do jednego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Ile kosztuje dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:40 proponuję wysterylizować wszystkich, którzy zarabiają poniżej 10 tys. miesięcznie, wtedy cale mlode pokolenie bedzie zadowolone z zycia i wszyscy beda mieli w miare rowny start Odpowiedz Link Zgłoś