ancia2007 12.01.10, 12:36 W tytule wpisujcie nazwę i dla której fazy nadaje się posiłek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ancia2007 Szybka sałatka z tuńczyka (Faza I) 12.01.10, 12:41 Skłądniki: - tuńczyk w sosie własnym (1 puszka) - 2 jajka - 1 mały ogórek konserwowy - cwiartka cebulki - protomajonez lub serek naturalny 1% (łyżeczka, lub dwie, jak kto woli) - przyprawy do smaku Kroimy, kroimy i mieszamy,a potem wcinamy ;) Link Zgłoś
ancia2007 Tatar z wędzonego łososia (Faza I) 12.01.10, 13:28 Składniki: -opakowanie 250 g łososia wędzonego -2 ogóreczki konserwowe -10 pieczarek z octu -1 żółtko - ew. szczypiorek -przyprawy do smaku Plastry łososia pokroić w drobniusieńką kosteczkę. Dodać posiekany ogórek konserwowy i posiekane pieczarki. Doprawić masę 1 surowym żółtkiem. MOżna również dodać 1 łyzeczkę posiekanego cieniutkiego szczypiorku. Ślicznie wygląda na talerzu, jeśli na listku zielonej sałaty położymy kulkę tatara zrobioną przyrządem do robienia lodów... Link Zgłoś
ancia2007 Placek otrębowy z łososiem (Faza I) 12.01.10, 13:36 Składniki: - 1 całe jajko - 2 łyżki otrąb owsianych - 1 łyżka otrąb pszennych - 1 łyżka chudego serka homogenizowanego lub jogurtu 0% - łosoś wędzony - kropla cytryny - przyprawy do smaku - szczypta soli Jajka, otręby, serek/jogurt zmieszac, dodac szczyptę soli i ew. przyprawy inne do smaku. Smazyc na suchej lub skropionej olejem parafinowym patelni. Na gotowe placuszki położyć obficie serek homogenizowany i plasterek łososia. Skropic cytryną. Pycha ;) Link Zgłoś
carol1977 I faza - sałatka z łososia 13.01.10, 12:15 znalazłam w necie i nie testowałam, ale wklejam a co tam :) Sałatka wykwintna z łososiem Składniki: • 10 dag wędzonego łososia • opakowanie serka wiejskiego light • 2-3 jajka na twardo • mały pęczek szczypiorku wraz z dymką • ząbek czosnku • sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Łososia kroimy na drobne kawałki. Ugotowane wcześniej jajka przepuszczamy przez sitko. Następnie szatkujemy szczypiorek wraz z dymką. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszkamy i gotowe! Link Zgłoś
carol1977 I faza - tatar wołowy 13.01.10, 12:28 z cebulka, korniszonkiem i jajeczkim. Pyszna kolacja! Link Zgłoś
biedroneczka13 Re: I faza - sałatka z łososiem i kurczakiem 02.02.10, 16:56 10 dkg łososia wędzonego 1/2 piersi z kurczaka -ugotowana z warzywkami 2 jajka ugotowane na twardo 1 ogóreczek bardzo malutki do smaku wszystkie składniki kroimy w kosteczkę ,mieszamy i doprawiamy tymiankiem ,bazylią i koprem Link Zgłoś
etka-123 pasta z makreli (chyba może byc I Faza) 03.02.10, 12:17 Jeszcze nie zaczęłam diety, ale tą pastę robie często, bardzo ją lubimy i chyba może byc do diety. Makrela wędzona, ugotowane jajka, cebula i majonez. Majonezu nie bardzo mozna, więc myslę, że z serkiem homo bedzie jak najbardziej ok. Link Zgłoś
ka_enigma Sałatka z kurczakiem i kruchą sałatą - faza PW 03.02.10, 13:19 - pokrojona na kawałeczki pierś kurczaka (ugotowana albo usmażona) - jakie lubicie sałaty: lodowa, zwykła, pekińska etc. - to tego przyprawy - i jak kto woli: albo protomajonez (pamiętajcie, że olej parafinowy jest robiony na bazie nafty albo torebeczkę sosu do sałatek light ale zamiast oliwy dodaje się tylko wodę) Smacznego :) Link Zgłoś
beata-1978 pychotka!! 03.02.10, 18:54 Robiłam wczoraj i w ubiegłym tygodniu. Nie daję jajek, a zamiast majonezu twarożek. Link Zgłoś
aretah Re: pasta z makreli (chyba może byc I Faza) 10.04.10, 07:59 makreli wędzonej tez nie mozna. Link Zgłoś
hakade Re: pasta z makreli (chyba może byc I Faza) 08.07.10, 21:47 Jak to nie można? Ryby wędzone chyba mozna.... Link Zgłoś
anet81 Re: pasta z makreli (chyba może byc I Faza) 21.09.10, 19:33 jasne, że można ryby wędzone - wszystkie! Link Zgłoś
gonia28b Re: pasta z makreli (chyba może byc I Faza) 19.01.11, 16:06 ja mieszam makrele wędzoną po prostu z chudym białym serem, też jest pycha :) Link Zgłoś
mycha_80 Szpinakowa rolada z wędzonym łososiem (II faza) 16.02.10, 18:53 Składniki: - 250g świeżego drobnolistnego szpinaku - 200g łososia wędzonego w plastrach - serek kremowy light - np. Figura - 3 jajka - chrzan - ząbek czosnku - 2 łyżki mąki kukurydzianej - sól, pieprz, gałka muszkatałowa - do smaku Wykonanie: Szpinak sparzyć na sicie i odsączyć, następnie zmiksować w malakserze z ząbkiem czosnku, gałką muszatałową, solą i pieprzem. Jajka rozdzielić - żółtka dodać do szpinaku, białka ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie szpinak z pianą z białek (dodając pianę do szpinaku nie odwrotnie!), oraz delikatnie wmieszać mąkę kukurydzianą. Masę szpinakową wylać na dużą, prostokątną blachę do pieczenia ciast, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min. w 190 stopniach, wyjąć z pieca i trochę ostudzić. Następnie wyłożyć do góry nogami na dużą deskę i delikatnie zdjąć papier. Gdy placek ostygnie rozsmarować na nim serek kremowy, na nim odrobinę chrzanu, zmielić sporo czarnego pieprzu i położyć łososia. Następnie dość ciasno zwinąć w roladę, potem w folie i na noc dać do lodówki. PYCHOTA!!!! *Można zastąpić serek i chrzan, np. serkiem z czosnkiem, z różnymi ziołami, można też z duszonymi warzywami:) Link Zgłoś
ancia2007 CEBULOWE KOKILKI Z TATAREM (P) 02.03.10, 10:03 CEBULOWE KOKILKI Z TATAREM 2 spore cebule tatar ogórek konserwowy pieczarki konserwowe żółtko sól, pieprz i zioła do smaku Obrane cebule przekrawamy w poprzek na pół. Ostrożnie wyjmujemy środki, pozostawiając zewnętrzną ściankę, aby cebula utworzyła kokilki (=miseczki). Wnętrze cebul posypujemy ziołami prowansalskimi. Część wydrążonej cebuli kroimy w drobniutką kosteczkę, podobnie jak ogórek konserwowy oraz kilka pieczarek z octu. Wszystko mieszamy z tatarem, dodajemy surowe żółtko i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym tatarem wypełniamy cebulowe kokilki. Wierzch kokilek można przybrać gałązką zielonej pietruszki i paseczkiem żółtej papryki. Link Zgłoś
forazedwora Nadziewane pomidory ( faza II ) 04.03.10, 22:43 Składniki : Pomidory koktajlowe lub też większe byleby dojrzałe :) twaróg Piątnica 0% lub inny spełniający "normy" jajka na twardo jogurt naturalny szczypiorek przyprawy Pomidorkom obcinamy lekko główki :) od strony ogonka, tak by odcięty kawałek wyglądał jak beret.Potem należy je wydrążyć, miąższ mieszamy z twarożkiem , jajkami, szczypiokiem i przyprawami ( sól, pieprz ), dodajemy ewentualnie gdyby konsystencja była zbyt zwarta odrobinę jogurtu . Generalnie robimy farsz według uznania . Jajek i twarogu zwykle daję pół na pół. Nadziewamy pomidory, tak lekko z górką i nakładamy "beret" :) Idealna przystawka na Wielkanocny stół lub śniadanie . Robię ja wieczorem ,bo lubię jak poleżakują porę godzin , takie mi najbardziej smakują . Zamiast twarogu można nadziać jajkami z szynką lub tym co lubicie jadać z pomidorem. Smacznego! Link Zgłoś
forazedwora Chipsy z selera ( F II ) 04.03.10, 23:55 Ktoś tu strasznie cierpi z powodu ich braku . Pomidorowych nie robiłam, więc nie wiem jak smakują , natomiast proponuję selerowe : seler; łyżka stołowa mielonej papryki; duża szczypta gruboziarnistej soli; Odrobinka oleju Rozgrzać piekarnik do 180-190 stopni. Seler obrać i przekroić na pół, jak duży to na ćwierć , a potem ciąć na 2-3mm płatki. Posypac kawałki selera papryką, solą gruboziarnistą i skropić dwoma lub trzema kroplami oleju, wymieszać.Położyć na cienkiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez około 30- 35 minut, aż selerowe chipsy bedą miały złotobrązowy kolor. Można podobnie zrobić z marchewką , no ale tej jak wiadomo za dużo jeść nie można , więc według sumienia :) Link Zgłoś
ataeb22 Re: Chipsy z selera ( F II ) 05.03.10, 16:20 Sałatka z paluszków krabowych Paluszki krabowe dałem chyba 6 sztuk pokrojone w plastereczki( kupilem te mrozone 3,5zł paczka), 2 ogórki korniszone, 2 jajka, jogurt,troche maślanki, bo brakło mi jogurtu, troche czosnku - wg uznania, troche pieprzu do smaku. Pychotka Link Zgłoś
forazedwora Serek topiony , smażony 05.03.10, 18:52 Znalazłam gdzieś przepis i dziś robiłam ,fajny do chleba ( zamiast masła :( ) twaróg z Piątnicy 0% soda przyprawy (sól, pieprz, kminek, gałka muszkatołowa,papryka - kto jak lubi) Twaróg rozdrabniamy, można zmielić, albo po prostu rozkruszyć w rękach, zasypać sodą - tak z pół łyżeczki. Odstawić na 2 godz. Po tym czasie wrzucić na patelnię, dodać przyprawy, włączyć mały ogień i mieszać, ser zrobi się płynny. Cały czas mieszać nie dopuścić do wrzenia. Zlać do miseczki, wystudzić, do lodówki - jak zgęstnieje jest pycha. Dobry jest też gorący , a taki płynny nieźle zapycha ;). Link Zgłoś
ma_magdalena Mus z pstrąga w łososiu 09.03.10, 21:59 Kubełek twarożku, paczka wędzonego pstrąga w kawałkach, paczka łososia wędzonego w plastrach, żelatyna, sól, pieprz, cytryna Twarożek zmiksować z pstrągiem, dodać sól, pieprz, cytrynę (ile kto lubi) łyżeczkę żelatyny rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody - dodać do masy, plus odrobinę jogurtu (1/3 małego kubełka) Filiżanki wyłożyć folią spożywczą, na spodzie położyć plasterek łososia, na to masę - aż do wypełenienia filiżanki. I do lodówki najlepiej na całą noc. Ja po wyjęciu na talerzyk - (ładny i bardzo smaczny mus, przykryty łososiem) - posypuję jeszcze koperkiem i daję kilka kropel cytryny. Link Zgłoś
kate302 Sałatka krewetkowa faza II 16.03.10, 12:36 obgotowane krewetki, jajko na twardo w kostkę, szczypiorek, zielony ogórek w kostkę. Wszystko mieszamy z protomajo doprawiamy do smaku papryką ostrą lub czosnkiem wg. uznania. dążę do doskonałości w miarę możliwości... Link Zgłoś
carrymoon rolada szpinakowo łososiowa II faza 10.04.10, 14:12 gotowanie.onet.pl/35482,0,1,lekka_rolada_szpinakowa_lososiowa,przepis.html wyjątkowo smaczne i sycące, właśnie się zajadam mniam mniam :) polecam Link Zgłoś
monjan placuszki z pekinką (PW II faza) 14.04.10, 10:11 nie wiedziałam, gdzie wrzucić, bo mogą być jako przekąska na zimno, ciepło czy dodatek do mięsa na obiad świetny sposób na wykorzystanie do końca kapusty pekińskiej (ta końcówka biała, którą zwykle się wyrzuca) trzeba drobno poszatkować i obgotować w wodzie np. z kostką rosołową czy przyprawami-odcedzić w misce wrzucamy: 2 jajka pół kubeczka małego jogurtu naturalnego lub serka homo 2 łyżki otrębów owsianych i 1 pszennych 1 łyżka skrobii kuku przyprawy do smaku-sól, pieprz, czosnek, bazylia, papryka ostra, co kto lubi mieszamy, dodajemy kapustę smażymy na patelni teflonowej z odrobiną tłuszczu Link Zgłoś
joanna669 Kanapki otrębowe I i II faza, III w sumie też 19.04.10, 16:29 Robimy placuszki otębuszki - 1 jajo lub same białko - 2 łyżki stołowe otrąb owsianych, - 1 łyżka stołowa otrąb pszennych, - 1-2 łyżki serka homo lub jogurtu Mieszamy do uzyskania "jednolitej konsystencji" Wrzucamy połowę na gorącą patelnię (lub jak ktoś ma większą wrzuca na 2 palcki), i na wooooooollllnym ogniu niech tak dogorewa. Potem na drugą stronę. Wykładamy z patelni i albo studzimy placuszki albo na ciepło smarujemy serkiem homo (albo wymieszanym z ziółkami), kładziemy na to wędlinę, czy też warzywa, co wyobraźnia przyniesie. Ja do pracy robię kanapkę składaną z 2 "kromek" (mało kto się kapnie, że to dietetyczna kanapka :-)) Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: Kanapki otrębowe I i II faza, III w sumie też 29.04.10, 16:22 szczerze... próbowałam... wyszła mi jajecznica z otrębami ;) Link Zgłoś
anet81 Re: Kanapki otrębowe I i II faza, III w sumie też 17.09.10, 19:19 A ja te placki jem co dzień na śniadanie - od 2,5 miesiąca! Tylko ja robie takie małe placuszki - średnicy około 5 cm :) Też zabieram do pracy :) Link Zgłoś
olgab4 Sałatka kurczakowa jogurtowo-musztardowa, PP 29.04.10, 02:19 2 piersi kurczaka (średnie) 1 duży/2 małe korniszony 3 jajka musztarda (ja uzywam Dijon) jogurt naturalny 0% Kurczaka pokroic w paseczki, zamarynowac w sosie sojowym z dodatkiem przyprawy do grilla, odrobiny soli, pieprzu, i czosnku w proszku. Odstawic na pare godzin. Nastepnie usmażyc/zgrillowac. Jajka ugotowac na twardo. Po ugotowaniu pokroic drobno, dodac do kurczaka. Pokroic ogóreczki, dodać do kury i jajek. Nastepnie zmieszać 3 łyżki jogurtu nat., jedna plaską łyzeczkę musztardy, pieprz i sól, i polac nasza salatke. Wychodzi naprawde przepychota :) Link Zgłoś
hanuulka MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM (Faza II – PW) 29.04.10, 10:53 1 główka młodej kapusty 1 cebula pół pęczka koperku łyżeczka mąki kukurydzianej łyżeczka soli Kapustę obrać z zewnętrznych ciemnych liści, opłukać z ziemi, poszatkować, włożyć do garnka z odrobiną wody na dnie, oprószyć solą. Pod przykryciem, czasem mieszając, gotować do średniej miękkości.Wyłączyć i zostawić przykryte. Cebulę poszatkować (niekoniecznie drobno), wrzucić na teflon z kroplą oleju, podsmażyć, dolać nieco wody z kapusty, poddusić chwilę, tak by około połowa dolanej wody wyparowała. Do cebuli dodajemy łyżeczkę mąki kukurydzianej, intensywnie mieszamy na patelni, jak lekko zgęstnieje dodajemy do kapusty. Koperek siekamy drobno, dodajemy do kapusty. Wszystko intensywnie mieszamy. Link Zgłoś
olgab4 Koktajl krewetkowy faza II 01.05.10, 10:56 Dziewczyny, jeszcze nie robilam tego konkretnego przepisu, ale wielokrotnie laczylam nizej podane skladniki do roznych innych sosow, wiec wydaje mi sie, ze to zadziala takze przy koktajlu krewetkowym, ktory tu zmodyfikowalam z oryginalu :) : 250 g mrożonych krewetek koktajlowych 1 cykoria/sałata lodowa Do sosu: Jogurt naturalny odtłuszczony, ok. 4 łyżek (w oryginale majonez) 2 łyżki przecieru pomidorowego (w oryginale ketchup) kropelka tabasco dla smaku (chyba mozna sie obejsc bez) sól papryka w proszku pieprz kilka kropel soku z cytryny Krewetki wkładamy na 3 minuty do wrzacej wody, nastepnie wyjmujemy i osuszamy na sicie. Czekamy az stana sie calkiem chlodne. Nastepnie robimy sos łącząc jogurt z przecierem pomidorowym, solą, pieprzem, kilkoma kropelkami soku z cytryny, tabasco. Polewamy krewetki i dokładnie mieszamy je z sosem. Naczynie, w ktorym bedzie nasz koktajl dekorujemy cykoria/sałatą lodową, układając ją podedynczo wokół brzegów. Wkładamy do środka koktajl. Posypujemy papryka wierzch i wkladamy do lodówki na około godzinę żeby się schłodziło. Smacznego! Link Zgłoś
koberka4 PW sałatka z kalafiora i jajek 28.05.10, 10:12 Słatka z kalafiora: - kalafior starty na tarce warzywnej (surowy) - jajka na twardo też starte na tarce - koperek - sporo Wszystko razem mieszamy z jogurtem 0%, sól, pieprz i smacznego:) Koperku musi być sporo żeby go było czuć:) Link Zgłoś
imasumak Pasztet z wędzonego kurczaka 08.06.10, 22:55 4 wędzone udka z kurczaka 2 "normalne" 4 jajka 30 dkg wątróbki kurzej szklanka mleka 2 duże cebule marchewka pietruszka zielona pietruszka 4 łyżki otrąb owsianych vegeta ziele angielskie listek laurowy gałka muszkatołowa pieprz chili 1. Zalewamy wątróbkę mlekiem 2. Gotujemy na małym ogniu udka niewędzone bez skóry razem z marchewką, pietruszką, vegetą, zielem angielskim i listkiem laurowym. Ma to trwać tak długo, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Ma wyjść około 0,5 litra esencjonalnego wywaru. 3. Zdejmujemy skórę z wędzonych udek, oddzielamy mięso od kości, kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy pokrojone mięso na patelnię i smażymy kilka minut na małym ogniu. 4. Następnie dodajemy do mięsa pokrojone cebule i dusimy całość pod przykryciem aż cebula zmięknie 5. Zalewamy otręby częścią ugotowanego wcześniej wywaru (wystarczy około pół szklanki) 6. Resztę wywaru doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy doń wyciągnięte z mleka, opłukane wątróbki i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. 7. Mielimy całe przygotowane mięso, cebulę, wątróbki, otręby, a w dni P+W można też zmielić marchewkę. 8. Mieszamy to wszystko z żółtkami, gałką muszkatołową, doprawiamy pieprzem, chili i dodajemy połowę pozostałego wywaru. 9. Ubijamy białka, a następnie mieszamy z masą mięsną. 10. Pieczemy około 1,5 godziny w dużej keksówce, w temperaturze 170-180*C, dość często polewając resztą wywaru Troszkę czasochłonny ale przy odrobinie wprawy dość łatwy przepis, a i efekt niesamowity - nikt nie uwierzy, że to dietetyczny pasztet ;). Link Zgłoś
imasumak Re: Pasztet z wędzonego kurczaka 08.06.10, 22:56 Zapomniałam o zielonej pietruszce ;). Dodajemy ją drobniutko posiekaną w ósmym punkcie, czyli przy mieszaniu składników ;) Link Zgłoś
kk345 Ser pieczony z miętą 19.06.10, 17:06 inspiracja stąd: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,113050098,113050098.html na dwie osoby: 250 g białego, wiejskiego, ziarnistego sera 1 jajko dużo świeżej mięty sól, pieprz Ser wymieszać z jajkiem, ale nie na gładko, mają zostać grudki, dodać miętę, doprawić. Zapiekać ok. 30 minut w 200 stopniach jeżeli pieczemy w ramekinach. W jednym większym naczyniu należy wydłużyć czas pieczenia o ok. 10 minut. Ja akurat robiłam podwójną porcję, więc kubełek serka wiejskiego (500G) zapiekłam z 2 jajkami i dodatkowo dorzuciłam 3 białka, które mi zostały z pieczenia tarty. Piekłam jakieś 40 min, do zbrązowienia, wyszło świetnie:) Link Zgłoś
mamalideczki Jajeczka faszerowane :-) II faza P/PW 14.07.10, 16:26 Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Do żółtek dodać wędzonej rybki (ja lubię pstrąga, niektórzy wolą łososia), trochę jogurtu naturalnego jako zespalacza ;-) zmiksować. Następnie doprawić do smaku czym dusza zapragnie (ja pieprzę i natkę pietruszki dodaję). Nadzienie nałożyć do białek, jajeczka udekorować konserwowanymi warzywkami. Pyszotka, i smakować będzie nawet niedukanowcom :-) Smacznego! Link Zgłoś
ellaf30 Jajka w,, sosie tatarskim" 25.07.10, 20:11 Normalnie taka pychota że hej. 1. Jajka - w zależności na ile mamy ochotę 2. Naturalny serek homo (ja dałam TUREK) 3. Natka pietruszki 4. Ogórki konserwowe 5. Pieprz 6. Sól Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kilka łyżek serka (ja na 3 jajka dałam 2 łyżki) pokrojone w kosteczkę ogórki, natkę pietruszki, pieprz i sól mieszamy. Jajka kroimy na pół wykładamy na to sosik i gotowe. Smacznego Link Zgłoś
a.agena Sałatka z kurczaka wędzonego 16.08.10, 20:36 Wariant PP: - kurczak wędzony (1 obrane ze skóry udko) - 3 jaja na twardo - jogurt 0% - kilka łyżek - musztarda dijońska - 1 łyżeczka - przyprawa curry Mięso z kurczaka i jajka pokroić w kostkę. Zalać jogurtem wymieszanym z musztardą i curry. Wariant PW: - do wymienionych składników dodać pokrojonych drobno kilka różyczek surowego kalafiora. Sałatki najlepiej zrobić z pół godziny przed zamiarem ich zjedzenia. a.a Link Zgłoś
shiva772 Re: Sałatka z surimi (faza PW) nawet na dużą impre 17.08.10, 21:45 Duża porcja, może być na imprezą typu grill, nikt się nie zorientuje, że sałatka jest dietowa :) 14 paluszków surimi 4 jaja duuużo kopru 1-2 paryki czerwone 1 cebula pieprz cytrynowy sól (w oryginale jest majonez ale proponuję dodać deczko jogurtu naturalnego a ja osobiście skrapiam octem) Link Zgłoś
lili-2008 Sałatka kalafiorowo-brokułowa, 2 faza, PW 18.08.10, 11:58 W ostatni weekend byłam na działce u koleżanki i do grilla podała wyśmienitą sałatkę. Wczoraj zrobiłam ją sobie do mięcha z patelni grillowej. SAŁATKA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA 1 kalafior 1 brokuł 3 jaja na twardo (można na oko) 5 ogóreczków małosolnych/kiszonych (w zależności od rozmiaru, gdy większe to mniej) (można na oko) jogurt naturalny sól, pieprz Kalafiora podzielić na różyczki i chwilę podgotować, żeby nadal był chrupki. To samo zrobić z brokułami. Jajka na twardo pokroić w kosteczkę. Ogórki pokroić w kosteczkę. Ostudzone brokuły i kalafior pokroić na mniejsze cząstki, wymieszać z jajkami i ogórkami, dodać troszkę jogurtu, żeby się składniki połączyły, ale nie powinny w jogurcie pływać (chyba, że ktoś lubi, ja ogólnie mam już dość jogurtu i staram się go nie nadużywać). Doprawić solą i pieprzem. Zjeść ze smakiem. Myślę, że mięcho, sałatka i sos czosnkowy to będzie prawdziwa uczta. Na 3 fazie można dodać trochę orzechów włoskich, będzie wyrazistsze w smaku (kiedyś jadłam podobną sałatkę z orzechami i była fantastyczna). Polecam:) Link Zgłoś