Gość: kobita36 IP: 195.136.30.* 06.10.04, 10:51 Jak myślicie czy 36letnia kobitka może jeszcze nauczyć się pływać???wczoraj zaczęłam próbować....narazie wydychać powietrze ustami i nosem pod wodą!! Jest nadzieja?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trzydziecha Re: NAUKA PŁYWANIA IP: 213.17.175.* 06.10.04, 10:54 Znam osobiście dwie które nauczyły sie b. dobrze pływac. Jesli jestes z wawy, mogę się dowiedzieć o dobrego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: NAUKA PŁYWANIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:31 Można się nauczyć nawet po osiemdziesiątce, to jeden z najłatwiejszych i najbezpieczniejszych sportów, więc jest dobry w każdym wieku. I nie daj sobie wmówić, że z wiekiem czegoś tam już się nie nauczysz. Uczyć się można całe życie, oczywiście zdając sobie sprawę z pewnych ograniczeń - mistrzem olimpijskim już raczej nie będziesz, ale choćby praca ratownika WOPR nadal jest w Twoim zasięgu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deen Re: NAUKA PŁYWANIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 11:38 Potwierdzam. Nauczylam sie plywac i to calkiem dobrze w wieku 48 lat. Na basenie "dokladam" wielu znacznie mlodszym ;-). Bardzo zaluje, ze tak pozno sie do tego wzielam, bo plywanie jest niewiarygodnie przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: NAUKA PŁYWANIA IP: 213.199.221.* 06.10.04, 11:51 Skonczylam dzis 33 lata. Nauczylam sie plywac raptem 3 lata temu i to bedac w ciazy :). Nie chodze zbyt czesto na basen, ale kiedy juz pojde - staram sie troche popracowac nad soba, tzn. plywac przemagajac troszke ogolne niechcenie, nawet zmeczenie. Nikt specjalnie nie pokazywal mi jak sie plywa, sama znalazlam sobie styl dla mnie odpowiedni, krytą żabkę. Ogromna satysfakcje sprawilo mi przelamanie samej siebie, bo mialam wczesniej pewien uraz psychiczny zwiazany z gleboka woda. Tydzien temu przeplynelam 50 dlugosci basenu, oczywiscie z przerwami. :D Wiec skoro ja moglam, to Tobie sie na pewno uda ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka36 Re: NAUKA PŁYWANIA IP: 195.136.30.* 06.10.04, 12:27 BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!! NAWET NIE WIECIE JAK MI POMOGLIŚCIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulterier Re: NAUKA PŁYWANIA 06.10.04, 12:05 Gość portalu: kobita36 napisał(a): > Jak myślicie czy 36letnia kobitka może jeszcze nauczyć się pływać???wczoraj > zaczęłam próbować....narazie wydychać powietrze ustami i nosem pod wodą!! > Jest nadzieja?? a o jakie plywanie pytasz...? :) bo na desce i gumowych motylkach to kazdy potrafi:)))) mozna tez na pomponie plywac:) bulterier Odpowiedz Link Zgłoś
ole13 Re: NAUKA PŁYWANIA 08.10.04, 08:35 Kobitko, skąd jesteś? Mam 40 lat, nie umiem pływać, ale może i mi się uda? Znacie może jakiegoś dobrego instruktora z Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: NAUKA PŁYWANIA 08.10.04, 09:46 Ja sie nauczylem plywac na 1 roku studiow. I to nauczylem sie sam. Pol roku rzygalem woda, ale teraz prywam ja rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lill Re: NAUKA PŁYWANIA IP: *.238.94.44.adsl.inetia.pl 08.10.04, 12:15 jest baaardzo duża nadzieja:))) Moja mama nauczyła się pływac ode mnie :) rok temu :) Odpowiedz Link Zgłoś