Gość: dzaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 08:53 no prosze, zaraz maslowska zniszczy lobby gej-les ... 'sara' to biblia wszytskich wyznawcow queer, gender, gej-les ... jtleroy w ameryce jest juz swietoscia ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mery Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 14:45 a masłowska jest w końcu w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:55 Dlaczego w tych wątkach jest zawsze personalnie o Masłowskiej zamiast o książkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaga Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:49 powila corunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 20:03 to już nie będzie tyle pisania...:( a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot'04 po coruni pisanie bedzie jeszcze lepsze IP: *.ipt.aol.com 23.10.04, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 20:08 o książkach też może być. Co do Tokarczuk jak najbardziej się zgadzam, małe arcydzieło, zresztą jak zawsze, te wszystkie "piłam mleko prosto z kanki i czułam się, jakbym piła niebo" albo "czuła w sobie guz wielkości śliwki" zostawiają gęste wspomnienia i chce się recytować jej książki z pamięci."Kitu" nie czytałam, nic mi o tym nie wiadomo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filolożka Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:17 Mnie natomiast wydaje się, że najpiekniejsze dzieła literatury - to dzieła napisane językiem kunsztownym, bo prostym - dotyczy to również krytyki. Szanuję Dorotę Masłowską za erudycję, ale nawet ja - bedąc polonistką mam kłopoty ze skupieniem się nad ową zawiłością krytyczną (w przypadku kategorii KIT zdarza sie to nader często - niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 18.10.04, 16:51 Najbardziej niepokojaca jest tu autorka recenzji, pani Maslowska. Coz to za jezyk rynsztokowy? Recenzja ma sluzyc poinformowaniu ewentualnych czytelnikow, to znaczy powinna informowac o tresci ksiazek i dawac krotka o nich opinie recenzenta. Z wulgaryzmow pani Maslowskiej o tresci recenzowanych ksiazek nie dowiadujemy sie niczego. Jej opinie, owszem, sa jasne. Niestety, sa wylacznie ordynarne. Wstyd cos takiego pisac, wstyd zamieszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:12 Zaskakuje mnie kolejna wzmianka o wulgaryzmach Maslowskiej. Przeciez w recenzji ksiazki Gretkowskiej Maslowska zaledwie cytuje autorke. A "goraca sraczka" to w mojej skromnej opinii okreslenie wcale nie wulgarne, wrecz przeciwnie, bardzo niepospolite i, za przeproszeniem, poetyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkk Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:50 niech maslowska dostanie rente inwalidzka od wyborczej... wyalienuje sie z rozentuzjazmowanego tlumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k RYNSZTOK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:27 nie rozumiem, dlaczego gw zleca, placi i drukuje takie teksty. jezyk maslowskiej to istny rynsztok. chyba ze grupa docelowa gw ma byc rynsztok w wysokich obcasach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: RYNSZTOK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:13 dorcia masłowska ocenia cudze dokonania, ma prawo, ale te oceny wychodza drukiem w wyborczej a dorcia masłowska dostaje za to hajs, ergo: krytyka zwłaszcza w 2004 AD jest zajęciem sfrustrowanych/niespełnionych idiotów, bo niby jakie kryteria należy przyjąć dla oceny jakiegokolwiek produktu tzw twórczości, hę? mamy XXI wiek nie XIX, nie istniją ŻADNE kryteria mili państwo, pozostają SUBIEKTYWNE oceny, w mojej subiektywnej ocenie produkt nazywany "masłowska" jest frajerski, wylansowany przez zgredów ( np pilch), którzy najwidoczniej nigdy nie brali amfetaminy - jak świetnie się po niej tworzy, jaki błyskotliwy styl można sprokurować, jakiż "niebabnalny" język, jaka śmiałość metafor, ale potem przychodzi tzw "zejście" i pozostaje ocenianie innych w gó..anej wybiórczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna309 Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol 06.11.04, 21:20 Szalenie zaintrygowało mnie to, co dotad udało mi sie omijać, a mianowicie "recenzje" panny Masłowskiej. Mile rozczarowana jej powiescią, dumna iz pochodzi z moich rejonów geograficznych, wolałam nie psuć sobie opini na jej temat. Mam wyższe wykształcenie polonistyczne i jestem w trakcie pisania doktoratu, toteż wiem, iż do każdej solidnej recenzji potrzebne jest solidne przygotowanie i baza teoretyczna, której p. Masłowskiej niestety brak.Z zalem muszę przyznać, iż te "recenzje" kojarzą mi sie z opiniami rodem z Roweru Błażeja: niedojrzałe, niekompetentne i - cóż - ale jakoś tendencyjne. Pamietam, iz po sukcesie ksiażki " Wojna ....", dywagowaliśmy na uczelni o dalszej drodze rozwoju tego miłego dziewczęcia, szkoda, ze wiekszosć której się sprzeciwiałam miała racje. Aby być dobrym pisarzem, trzeba ewaluować, na razie nie dostrzegam żadnych ewolucji i.... zadnej nowej pozycji. Ważniejsze jednak jest to, że aby móc kogoś oceniac trzeba samemu czymś sie wyróżniać, zaś pseudo cięty jezyk nie jest rzadkością, a w nadmiarze i wciąż taki sam zaczyna smieszyć. I ostatnia rzecz - to wszechogarniające zdumienie,iż GW poszła za jakimś dziwnym pędem,dysponując mozliwosciami zatrudnienia kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 19:48 Szanowni Panstwo, uprzejmie prosze, zeby dac Dorocie Maslowskiej (jako mlodej matce) spokoj. Zarowno z powodu wieku jak i bardzo dobrej ksiazki na koncie ma prawo stac w miejscu i nie rozwijac sie. Prosze nie robic z niej na sile Milosza i Szymborskiej i nie zmuszac do przekraczania siebie. Zbyt duzo osob czeka na to, ze napisze teraz cos slabego albo wcale nic nie napisze a kolejna grupa frustruje sie tym, ze Maslowska juz sie zmarnowala. Na wyrost, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQana Re: Dorota Masłowska. Hit: "Ostatnie historie" Ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:45 Buhahahaha myślałam że sie posikam ze śmiechu czytając opinię Doroty Masłowskiej na temat książki "Sara". Osobiście uważam że ta książka jest poprostu zajebista i nie może się nawet równać z książkami pani Masłowskiej. Nie uważam też aby była to biblia dla dzieci, wręcz przeciwnie. Jest to książka poruszająca dość waźny temat pisana w sposób kulturalny. Brak wulgaryzmu, podczas gdy poruszany jest taki kontrowersyjny temat jest rzeczą niespotykaną, ale to właśnie sprawia że książke czyta się zdecydowanie lepiej niż "ziomalskie" teksty oparte na samym wulgarnym słownictwie... Odpowiedz Link Zgłoś