Dodaj do ulubionych

Nieszczęście

13.05.23, 08:56
Nieszczęście jest urodzić się w rodzinie bez milosci z przypadku. Ja w takiej złam. Zero zainteresowania, milosci tylko jeść i pić było. Do tego wieczne pijackie burdy. I choć było co jeść i w co się ubrać... To koszmar. Wszystko w życiu mnie ominęło. Tacy ludzie jak ja innych nie Obchodza, są marginesem. Już od dzieciństwa. Choć los mój w dzieciństwie był mniej koszmarny niż Kamilka... Ludzi nie obchodzi obcy. Też marzyłam by ktoś mnie wziął i pokochał
Obserwuj wątek
    • eagle.eagle Re: Nieszczęście 13.05.23, 09:46
      Ale teraz już jesteś dorosła ?

Teraz już sama możesz o siebie zadbać.

Wiem że to przykre i nie jest łatwe, ale to JEDYNA właściwa droga.

Teraz już wszystko zależy tylko od Ciebie.
      Czy będziesz się użalać nad sobą, pozwalać sobie być tą złą, gorszą, brzydką czy po prostu zawalczysz o siebie i zaopiekujesz się sobą tak jak powinni to zrobić rodzice jak byłaś dzieckiem.
    • horpyna4 Re: Nieszczęście 13.05.23, 14:18
      A może byś tak popracowała nad sobą, a nie oglądała się na innych? Co za durne sformułowanie "by ktoś mnie wziął i pokochał" - pasuje do kundla ze schroniska, a nie do dorosłej kobiety.
    • hana2 Re: Nieszczęście 13.05.23, 15:01
      "Też marzyłam by ktoś mnie wziął i pokochał"

Znam to. Gdy byłam dzieckiem wyobrażałam sobie, że ci rodzice, to nie moi rodzice. Że zjawią się kiedyś prawdziwi i mnie, i brata odbiorą. A z zewnątrz moja rodzina wyglądała tak, że koleżanki mi zazdrościły.

Eagle ci dobrze pisze, że powinnaś zadbać o siebie tak, jak byś była swoim rodzicem, najlepszym na świecie. Jesteś jeszcze młodą osobą. Dużo można zmienić. Ale nie oczekuj cudów od razu. Zwichrowana psychika po toksycznym dzieciństwie jest jak choroba przewlekła. Ale bywają lepsze momenty, gdy próbujemy o siebie dbać.

Poszukaj proszę na Instagramie i na you tubie Eweliny Stępnickiej. I słuchaj, słuchaj.

Trzymaj się i walcz o siebie.

• horpyna4 Re: Nieszczęście 13.05.23, 15:17
        I o to chodzi - dorosły człowiek powinien zadbać o siebie, o swój dobrostan, a nie oczekiwać, że zrobi to ktoś inny.
        • taniarada Re: Nieszczęście 13.05.23, 15:37
          Każdy jest kowalem swojego losu i on go odmienia i ma wybór .A jak się lubi użalać nad sobą to nic nie zmieni ,żadne porady i wskazówki . Kamilek miał pecha i psychopatę ,znałem tę dzielnicę bo to z mojego miasta .Wszystkie te dzieci ciul złamany zastraszył ,powinni na żywca mu skórę ściągnąć .W tej kamienicy mieszkało sporo ludzi i musieli wiedzieć i słyszeć .Wracając do Ciebie to pogoda dobra na fajne znajomości .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka