Gość: viola IP: *.aster.pl 11.12.04, 16:49 Szanowne Forumowiczki! forma "ubrałam spódniczkę" lub "ubrałam sweterek" jest BŁĘDNA!!! Spódniczkę można ZAŁOZYĆ, a nie ubrać! Błagam, bo w co drugim poście widzę ten błąd!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 16:54 Przypomniałaś mi, że miałam wyjść, lece się ubrać, a można "włożyć" spódniczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Uwaga! IP: *.aster.pl 11.12.04, 22:49 Nie zrozumiałaś mnie. Możesz ubrać SIĘ w spódniczkę i tak będzie prawidłowo. A nie "ubrać spódniczkę", bo to brzmi bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:33 Ale ja nigdy nie ubierałam spódniczki... Też mnie nie zrozumiałaś, myślałam że to porady językowe i przyszłam zapytać czy mozna też włożyć odzienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldui Re: Uwaga! IP: *.dialup.telenergo.pl 11.12.04, 23:36 A co ty, do ku.. nędzy Miodek jesteś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga! IP: *.telia.com 12.12.04, 06:47 A ubierac sie w choinke tez mozna? hihihhi...zartuje, zartuje...oczywiscie masz racje. :) Odpowiedz Link Zgłoś