zalotnica 26.12.04, 13:21 Apel do rodzicow z malutkimi dziecmi. Zanim wpadnie wam pomysl pojscia na pasterke z maluchami, prosze , przemyslcie to pare razy, jest wiecej niz pewne, ze zaklucicie spokoj i modlitwe innym. Zostancie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zalotnica Re: to znasz? Pozwólcie dzieciom przychodzić do m 26.12.04, 13:32 Co masz na mysli mowiac "znasz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: to znasz? Pozwólcie dzieciom przychodzić do m 26.12.04, 13:35 Zacytowałam Ci słowa Jezusa, do którego tak żarliwie byś się mogła modlić, gdyby nie te podłe bachory ryczące na pasterce, bo ich rodzice postępowali zgodnie z doktryną KK i przyjęli nowe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: to znasz? Pozwólcie dzieciom przychodzić do m IP: 83.136.224.* 26.12.04, 13:42 Pozwolę sobie podzielić zdanie zalotnicy. Pozwalam dzieciom przychodzić do Jezusa ale o przyzwoitych porach. Dla mnie jest nie do przyjęcia przyprowadzanie maluchów /1-3 lata/ np. na mszę o godz.20:00. Rodzice chyba chcą wybiegać te dzieci przed spaniem. Piski, tupanie, bieganie w kółeczko do połowy kazania i gdy już wszyscy dookoła mają dość rodzice ostentacyjnie w połowie tegoż kazania wychodzą ze "spokojnym sumieniem". Chcieli "nabożnie uczestniczyć" ale się nie dało. O tym by przyjść oddzielnie bez dziecka lub z dzieckiem na mszę dla dzieci trudno wpaść. Na wszystko jest czas i miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: to znasz? Pozwólcie dzieciom przychodzić do m 26.12.04, 13:49 O tym napisałam poniżej, co nie zmienia faktu, że jakieś 2000 lat temu ludzie oburzali się, kiedy na spotkanie z Jezusem matki przychodziły ze swoimi małymi dziećmi. Podejrzewam, że śmiechu, płaczu i tupania też było co niemiara. A Jezus na to, żeby pozwolone dzieciom do niego przychodzić... Więc nie bądźmy bardziej świętymi od Syna Człowieczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: to znasz? Pozwólcie dzieciom przychodzić do m IP: 83.136.224.* 26.12.04, 14:01 Obawiam się, że Jezus nie robił 6-7 mszy w każdą niedzielę w jednym kościele i nie miał kilku kościołów w promieniu 2-3 km w których równocześnie odbywały się takie msze. Wyznaczanie mszy dla dzieci nie jest zakazem przychodzenia do Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe i jeszcze jedno 26.12.04, 13:38 Gdybyś tylko napisała, że małe dzieci są za małe na pasterkę i rodzice powinni się zdrowo puknąć w główkę, to bym zrozumiała, bo faktycznie uważam to za przegięcie. Ale apel w stylu faryzejskim, że TY i inni uczestnicy mszy nie możecie się modlić... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: i jeszcze jedno 26.12.04, 14:47 alpepe napisał: > Gdybyś tylko napisała, że małe dzieci są za małe na pasterkę i rodzice powinni > się zdrowo puknąć w główkę, to bym zrozumiała, bo faktycznie uważam to za > przegięcie. Ale apel w stylu faryzejskim, że TY i inni uczestnicy mszy nie > możecie się modlić... Popieram. Po przeczytaniu pierwszego zdania postu "zalotnicy" pomyslałam: faktycznie, dzieci o tej porze powinny spać... Ale dalej, o tym przeszkadzaniu... Też myslę że to przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: i jeszcze jedno 26.12.04, 15:15 alpepe napisał: >Gdybyś tylko napisała, że małe dzieci są za małe na pasterkę i rodzice powinni > się zdrowo puknąć w główkę, to bym zrozumiała, bo faktycznie uważam to za > przegięcie. Ale apel w stylu faryzejskim, że TY i inni uczestnicy mszy nie > możecie się modlić... > Zacytowałam Ci słowa Jezusa, do którego tak żarliwie byś się mogła modlić, > gdyby nie te podłe bachory ryczące na pasterce, bo ich rodzice postępowali > zgodnie z doktryną KK i przyjęli nowe życie... ... aaaa wreszcie zrozumialam, dlaczego taki rodzic jeden z drugim ciagnie maluchy o polnocy i ze spokojem przyjmuje gonitwy niczym na deptaku... najwazniejsze, ze obowiazek spelniony, wszystko inne i wszyscy sie nie licza... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: i jeszcze jedno 26.12.04, 15:53 no widzisz :) Dla porządku: moje dziecko ma dwa lata a w kościele była tylko na swoim chrzcie i paru nabożeństwach, bo uważam, że długie msze ani dzieciom ani dorosłym nie służą. Jak będzie starsza, to będę z nią chodzić na msze dziecięce. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: i jeszcze jedno 26.12.04, 16:25 zalotnica napisała: Nie pomyślałaś o biednych, zmęczonych dzieciach, tylko o swoim spokoju. Czytając Twój apel pomyślałam, że jak można małe dzieci tak późno ciągnąć na mszę. My dorośli damy sobie radę, ale czy dzieci mają coś do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pasterka... IP: *.LKSnet.org / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:44 ahahaha Odpowiedz Link Zgłoś