27.01.05, 13:06
...no więc oglądam i własnym oczom nie wierzę.

Pewnie zaraz zdejmą mi ten wątek, ale MUSZĘ się wywnętrzyć, bo mnie szlag
zaraz trafi.

Wpuścili do teatru Putina. Ja rozumiem, ja płaczę, mnie jest smutno - mam w
rodzinie Ofiary - no ale zbrodniarz i morderca odpowiedzialny za
eksterminacje narodu czeczeńskiego z cynicznym uśmiechem opowiadający o walce
z nazizmem i o walce z terroryzmem, deklarujący tolerancję Rosjan dla innych
grup etnicznych - nie, to ponad moje siły.

Patrzę i nie wierzę.

Ktoś zapomniał, że w Czeczenii giną co dnia ludzie, że gina niewinni cywile,
że armia gwałci i rabuje, że porywani są starcy i 12letni chłopcy pod
pretekstem terroryzmu - przeciez to właśnie jest systematyczne wyniszczanie
narodu. W Groznym zniszczono biblioteki i zbiory czeczeńskiej literatury.
Rosjanie mordują, katują i dręczą. Podłączają ludzi do prądu. Przywiązują do
pojmanych jeńców bomby i odpalają - tak by nie można było policzyć ofiar i by
szczątki walały sie po okolicy. W Inguszetii setki dzieci zamordowano w
jednej ze szkół i rzucono ciała na pożarcie świniom.

Piszę, bo czuję wściekłość i bezsilność.

W Krakowie zamknięto protestujących przeciw wizycie Putina członków Naszości
i Komitetu Wolny Kaukaz - siedzą w areszcie bez postawionych zarzutów.

Pan Tadeusz Iwiński opowiada na forum międzynarodowym, że wybory w Czeczenii -
będące oczywistą farsą - były przeprowadzone prawidłowo.

Morderca roni zaś łzy nad Pomordowanymi.

Pies z kulawą nogą nie zająknie sie nawet w sprawie narodu, który umiera nan
naszych oczach. Chirac i Schroeder siedzą cichutko.

Śpij, kochana Europo, w błogim śnie nieświadomości.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Putin 27.01.05, 13:11
      mam to samo uczucie. Putin ma krew na swoich lapach.
    • pietrek666 Ras-Putin :-D 27.01.05, 13:15

• rachela180 Re: Putin 27.01.05, 13:20
      ...I NIKT NIE MOŻE MU POWIEDZIEĆ PASZOŁ WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czuję sie obrażona tym, że on bierze w tym udział. To obraża także pamięć
      Pradziadka.

Ja nie wiem, może ze mną jest coś nie tak, ale ja się denerwuję!!! Nie umiem
      przejść do porządku dziennego nad tym, że ta kreatura śmie przychodzić w
      miejsce, gdzie popełniona tak straszną zbrodnię.
    • Gość: chicarica Re: Putin IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 27.01.05, 13:25
      Dla mnie to tragiczne, że taki człowiek wypowiada się akurat tego dnia w tym
      miejscu.
      I śmieszno, i straszno.
      • rachela180 Re: Putin 27.01.05, 13:30
        Mój kumpel z Krakowa siedzi, właśnie się dowiedziałam ;((((((((
    • Gość: mała mi Re: Putin IP: *.chello.pl 27.01.05, 13:49
      Powiesić s...na za jaja by popamiętał... ale tak "na Iwana Grożnego"...

>:((((((((((

Też mi się to nie podoba >:((((((((
    • starywyjadacz a chcesz zeby ci gaz i benzyna podrozala???? 27.01.05, 13:57
      Dlatego tez powitajmy Putina szrokim usmiechem i kwiatami:)
      • pimpek_sadelko Re: a chcesz zeby ci gaz i benzyna podrozala???? 27.01.05, 13:59
        kwiatem to mu moge w ryj przyalic. doniczkowym najlepiej.... ooo kaktusem w
        doniczce!
        • rachela180 Re: a chcesz zeby ci gaz i benzyna podrozala???? 27.01.05, 14:02
          Dobry pomysł :)))

Wyjadaczu, znasz song Kazimierza Staszeskiego "ŁYSY JEDZIE DO MOSKWY"??????
          • starywyjadacz Re: a chcesz zeby ci gaz i benzyna podrozala???? 27.01.05, 14:17
            > Dobry pomysł :)))
            > Wyjadaczu, znasz song Kazimierza Staszeskiego "ŁYSY JEDZIE DO MOSKWY"??????

Nie. a oczym?
            • rachela180 Re: a chcesz zeby ci gaz i benzyna podrozala???? 27.01.05, 14:20
              O Czeczenii i o Oleksym (daaawno temu pojechał do Moskwy na obchody zakończenia
              II wojny). "Jeśli ścisnąć ręke zakrwawioną - musowo się zabrudzisz, tak juz to
              jest zrobione".
    • boski.zawodowiec Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni......... 27.01.05, 14:24
      Nie podoba mi sie styl rzadow Putina samą rosją oraz to w jaki sposob rozumie
      on stosunki z innymi sasiednimi panstwami oraz krajami byłego bloku wschodniego.
      Putin poprostu doprowadzi do tego ze Rosja albo sie rozpadnie albo stanie sie
      to co na Ukrainie.
      Co do czeczeni to jest to troche inaczej bo tej republice poprostu nie powinno
      sie dać wolnosci z prostego powodu ,gdyby powstało tam panstwo to stało by sie
      czyms bardzo zblizonym do afganistanu talibow i dopiero wtedy by sie zaczeło
      dzic w tamtym rejonie, lada chwila by sie islamizm przeniosł na sąsiednie
      republiki lub kraje.
      Kazdy jeden z tych ktorzy by napewno przejeli władze jest terrorysta i to o
      bliskich zwiazkach z saudyjska sekta wahabitow ktorzy mozna powiedziec
      faktycznie przejeli władze w arabi saudyjskiej i kontroluja na co ida petro
      dolary.
      Jakis czas temu ksiazeta saudysjcy zwrocili sie do wahabitow o pomoc w
      utrzymaniu władzy i tak sie nawzajem prznikneli ze mamy dzis co mamy.
      Głownym towarem eksportowym obok ropy naftowej jest fundamentalizm , to własnie
      wahabici wysyłają swoich pseudoduchownych do kazego zakątka swiata , to
      przewaznie tez oni budują meczety lub przejmuja kontrole nad juz stojącymi, to
      oni kontroluja wiekszosc szkół islamskich na swiecie i to im jest własnie
      potrzebne jak najwieej konfliktow w krajach gdzie miekszaja muzułmanie bo wtedy
      szeregi fundamentalistow sie powiekszają.
      Co do tego ze giną nie winni ludzie to jednak troche sami sobie sa winni bo
      ukrywaja terrorystow a ze muzułamnie mają własnie takie zwyczaje aby nie
      wydawać terrorystow to niestety cierpią, szkoda ze nie moga zrozumieć ze ci
      terrorysci zwieja szybko jesli im cos bedzie groziło i zapomna o zwykłych
      cywlilach.
      Putin tez zle to prowadzi polityke bo nie ma sposobu na rozwiazyanie innych
      problemow wiec odwraca uwage wojną, gdyby chciał to by szybko wylapał
      terrorystow.
      • rachela180 Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 14:44
        Boski, mam kontakty z Czeczenami i wiem mniej więcej jak to wyglada.

Otóż narody kaukaskie mają silnie zakorzenioną w swej kulturze potrzebę
        wolności. Zwłaszcza Czeczeni, którzy nie poddali się nikomu - ani carom (słynny
        Szamil), ani czerwonym, a tym bardziej nie poddadzą się teraz. Ich kraj jest
        pod okupacja od 300 lat.

Stalin wywiózł czały naród na Syberię, jakieś milion ludzi. Wróciło 100 000 (w
        tym dzieci urodzone na wygnaniu) - reszta zmarła z chorób i wycieńczenia.

Jest prawdą, że nie mają jednolitej organizacji, że jest to spoleczeństwo
        klanowe, zatrzymane w rozwoju i cofnięte w stosunku do nas o jakieś 150 lat.
        Jest to jednak spowodowane b. intensywnymi represjami w stosunku do Czeczenów,
        ostatnio bardzo nasilonymi.

Kolejna rzecz to islam - tak, są Czeczeni którzy są w Al Kaidzie, tak, są wśród
        nich terroryści - ale - to islam specyficzny, charakterystyczny dla tego
        ragiony. Kobieta nie jest tam przedmiotem, któremu zakłada się firankę na
        głowę, ale jest świętością, i obowiązkiem mężczyzny jest jej bronić. Kobieta
        czeczeńska ma często wiecej do powiedzenia niz mężczyzna - to ona decyduje o
        domu, ma własny majątek; dziś wreszcie sama - z rozpaczy, z bólu po utracie
        całej rodziny, ojca, męża, synów - sama sięga po broń.

Czeczeni, pierwotnie chrześcijanie, przyjęli islam będący w ich wydaniu czymś
        zupełnie innym od tego, który znamy z Afganistanu.

Natomiast w sytuacji, gdy w kraju panuje od 10 lat nieustanna wojna, rośnie
        kolejne pokolenie za chwilę zdolne do walki - ponieważ w tej kulturze zemsta
        jest obowiązkiem. Te dzieci nie znaja pokoju, ale znaja strach, głód,
        pragnienie i ...zemstę.

Wojna na Kaukazie rozlewa się na inne republiki. To nie jest tak, że podstawą
        jest islam, bo wahabitów wielu nie jest. Ci ludzie po prostu chcą być wolni.
        Sołżenicyn pisał, że w łagrach tylko Czeczeni pozostawali wolni.

Piszesz, że sa sobie winni?

A Polska pod rozbiorami? A powstania? Były niepotrzebne? Czy miałbys odwagę
        powtórzyć Polakowi z XIX wieku słowa Papieża z "Kordiana" Słowackiego?

Niech Polaki pracują, sie modlą i czczą cara?
        • boski.zawodowiec Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:03
          Nigdy ci czeczen nie powie obiektywnie jak jest naprawde, tak jak i ty nie
          powiesz Słowakowi ze np. w jakims tam miescie jest bieda i ubóstwo.
          Trzeba byc obiektywnym i wyciagac wnioski samemu bez rozmwy z czeczenami.
          To ze islam w ich wydaniu jest inny nie znaczy ze sie szybko nie zmieni, wiesz
          petrodolary robią swoje i nawet spokojni muzułamnie na filipinach oraz w
          tajlandi szybko sie zmienili diametralnie co wiecej ostatnio nawet
          przedstawiciele polskich tatarow mowia ze ich mniejszosc za abrdzo sie
          zeuropeizowała i czas wrocic do korzeni islamu(ja to rozimiem jako powrot ale
          doc zegos nie ciekawego).
          Uwierz przy pomocy peieniedzy ludzi zacofanych mozna zmienic jak sie tylko chce
          jesli tylko sie zachwala ich wiare.
          Kazde społeczenstwo klanowe jest niebezpieczne przez to przeciez kraje
          islamskie oraz sporo czarnej afryki wyglada jak wyglada tam rzadzą klany,
          dodatkowym neibezpieczenstwem jest to ze klany przewaznie nie przepadają za
          innymi.
          Tamtejsza wlonsc gdyby nastala była by taka wolnoscią tylko z nazwy dla samego
          kraju a nie ludzi, kraje pokolonialne tez niby dostały wolnosc ale efekty sa
          takie ze wolni sa tylko wszelkiej masci dyktatorzy i politycy , reszta straciła
          wolnosc wraz z odjesciem brytyjczykow i innych.
          Kazda kultura oparta na zemscie powinna byc wypeleniona, nie mam oczywiscie na
          mysli wypelenienia poprzez zabijanie ale jakiegos unowoczesniani.
          Pomysl co by sie dizało na swicie lub w europie gdybysmy tak zyli, kazda wojna
          konczyła by sie odwetem i tak w niskonczonosc by ludzie gineli jak głupcy!
          Polska akurat to chyba troszeczke inny kraj i wiecej ludzi i historia o wiele
          ciekawsza niz w przypadku garstki czeczenow ktorzy skoro sama piszesz ze byli
          chrzescijanami to musli byc cos ala rosjanami.
          • pimpek_sadelko boski co Ty gadasz? 27.01.05, 15:11
            jesli o prawdomownosci ma byc rzecz, to chyba putinowi i w ogole wladzom rosjii
            jej najbardziej brakuje. brzydze sie ruskimi politykami. jednostke maja za cos
            gorszego od gowna. w tym kraju czlowiek jest zerem.
            • boski.zawodowiec Re: boski co Ty gadasz? 27.01.05, 15:14
              to napsiałem juz wczesniej ze polityka w stosunku do rosjan jest fatalna oraz
              podjescie do krajow byłego bloku wschodniego oraz byłych republik.
              Teraz to ja pisze o samej czeczeni ze to rozniez zakłąmany narod ktory sam nie
              wie ze ta wojna jest bezsensu i nawet ta upragniona wolnosc skonczy sie władz
              ajakis nowych terrorystow.
          • rachela180 Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:16
            Nie, NIGDY nie byl Rosjanami!!!! A Polacy byli, gdy byli pod zaborami????

Sęk w tym, że tam NIC nie ma. Nic, jeden malutki szyb naftowy koło Groznego
            dawno rozpirzony w drabiazgi. No i dwie nitki gazociągu. Poza tym NIE MA NIC.
            Bo co może byc w malutkim górskim kraiku wyniszczonym przez wojnę? Za czsów
            ZSSR nawet szkół nie było, bo Czeczeni nie mieli prawa do nauki.

A więc mamy efekt rosyjskiej okupacji: wojna, zdziczenie (jak będziesz
            odpowiednio długo bił psa w klatce to albo zdechnie, albo odgryzie Ci rękę i
            jaja), fala islamizmu powoli tam się rozpleniająca (bo prawda jest taka zę
            społeczeństwo pozostajce pod okupacją ucieka w religię, vide u nas, by daleko
            nie szukać, Konfederacja Barska, Powstanie Styczniowe, Solidarność) i ZEMSTA,
            która będzi eścigać Rosjan. Jeśli sie nie wycofają - Będą kolejne zamachy.

Rusz mózgiem, Boski. Wyobraż sobie, że przychodzi do Twojego domu żołnierz
            okupującej Twój kraj armii i morduje Twojego ojca, gwałci Twoją ukochaną żonę,
            córkę i matkę i wszystkie 3 zabija, szlachtuje bagnetem Twojego kilkurocznego
            synka a starszego syna wywozi za miasto, a Ty po paru dniach znajdujesz w lesie
            jego głowę.

Co robisz?
            • boski.zawodowiec Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:35
              ale moze wolą to miec pod kontrola niz w sasiedztwie kraj terrorystyczny ktory
              nie znosi wszystkiego co rosyjskie począwszy od dzieci.
              Ja tez wolałbym miec Rosje jako sasiada niz jakies islamskie panstwo bo to jest
              katastrofa co widac w kazdym zakątku swiata.
              A myslisz ze jak cie wycofaja to nie bedzie kolejnych zamachow? ja sadze ze
              bedą i lada chwila sie jakas nowa republiczka zamieszkiwana przez muzułmanow
              spodoba terrorystą.
              Ruszam mozgiem i prawde mowiac nie wiem co bym robił, pewnie bym zrobił tak aby
              mnie zastrzelili bez troturowania no bo co innego zostaje? ale napewno tez bym
              był wsciekły na tych bojownikow całych bo to jednak oni są odpowiedzialni za te
              rzeż jaka sie tam odbywa.Gdy juz jest spokój to prowokują celowo ,Biesłana
              dobry przykład.
              A z tymi bagnetami to chyba troche przesada i to raczej własnie to ci
              opowiadają czeczeni w polsce.
              Jest duzo zabijania ale wyglada troche inaczej, gwałtow ponoc własnie nie ma a
              za to jest wysadzanie granatem przypadkowych ludzi , zabawy snajperskie oraz
              rozstrzeliwywanie przypadkowych ludzi na ulicy.
              • rachela180 Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:41
                Biesłan był prowokacją rosyjską. Są na to dowody.

Nie byłam jeszcze w Czeczenii, ale się wybieram w tym roku.

Ludzie, którzy tam jadą mówią straszne rzeczy. Bestialstwo armii rosyjskiej nie
                mieści się Europejczykowi w głowie.

Żołnierze powracający z frontu wariują.

Czeczeni nie są podatni na islamska ideologię, i tak opieraja się jej bardzo
                długo. Szachidki to akt rozpaczy, kobiety myślą inaczej niż mężczyzni.
                • boski.zawodowiec Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:50
                  A wąłsnie sa dowody za to ze to miejscowi rosyjcy wojskowi oraz milicjanci
                  wzieli kase od terrorytstow aby sie tak skonczyło i aby mogło dojsc do czegos
                  takiego.
                  Troche jednostronne spojrzenie przedstawiasz a jesli wisz o tych dowodach to
                  napisz od kogo to usłuszałas? bo jak od czeczenow to juz w to nie uwierze.
                  Kazdy zołnierz wariuje po wojnie, amerykanie też!
                  Rachela w to to juz chyba nikt nie uwierzyz e muzułamnie nie sa podatni, sam
                  sposob tych zamachow juz pokazuje ze są podatni.
                  • rachela180 Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 15:53
                    Boski, pojedż ze mną.

Widzisz, ja ich rozumiem.

A w wątku chodziło mi oto, że nie mogę patrzeć na pysk kogoś, kto JEST
                    ODPOWIEDZIALNY za śmierć 230 000 ludzi i śmie mówić takie rzeczy w takim
                    miejscu.
                    • boski.zawodowiec Re: Putin zle rzadzi Rosją ale co do czeczeni.... 27.01.05, 16:00
                      czy az tylu to bym sie kłucił 230000 to masa ludzi, swoją droga dziwne ze anty
                      bushysci nie przeklinają putina:)

Nigdy bym tam nie pojechał bo zycie mi miłe a od muzułamanow niestety
                      spodziewam sie samych najgorszych mozliwych rzeczy, nigdy bym muzułmanowi nie
                      zaufał bo to ryzyko, nie od dzis wiadomo ze oni taką mają kulture.
                    • Gość: hansi Rachelko, dalas dobry watek, tylko trzeba IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 17:19
                      bylo go dac gdzie indziej...
                      Ale Swiat jest, jaki jest, a ja Cie jeszcze moralnie DOBIJE:

1. Wojna na Kaukazie jest w interesie Polski...
                      Rosja zajeta ta wojenka, nie ma sily do mieszania sie w sprawy Polski, a i
                      innych posovieckich republik... Ukraina juz z jej orbity wplywow odpadla,
                      przyjdzie kolej na nastepne...

2. Wojna na Kaukazie jest w interesie USA...
                      Rosja nie moze nawet pomyslec o pomocy bojownikom irackim, gdyz Amerykanie
                      natychmiast zaczeliby pomagac Czeczencom...

Wiem, ze to co pisze jest brutalne. Nie ja jednak ten Swiat skonstruowalem...
                      • rachela180 Re: Rachelko, dalas dobry watek, tylko trzeba 27.01.05, 17:20
                        ;(((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((((((((((((((((((((((
                        • Gość: hansi jeszcze dalej bede Cie dobijal... IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 17:29
                          i jest takze w interesie Izraela...

gdy politycy europejscy mowia Sharonowi ze postawia go przed sade w Hadze
                          za zabicie 2000 Palestynczykow, ten moze im ze smiechem wytknac:
                          - Putin to zabil 100 razy wiecej - a podajecie mu rece...

_______________________________ ___________
                          Mysle sobie, ze Putin jest Krypto-Zydem...
                          • rachela180 Re: jeszcze dalej bede Cie dobijal... 27.01.05, 17:31
                            Mam gdzieś czy ktoś jest Żydem ://////// sama mam prapradziadka węgierskiego
                            Zyda :///////////
                            • Gość: hansi no to wyszlo szydlo z worka! IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 17:37
                              www.man.poznan.pl/~ritter/Images/szydlo.gif
                              • rachela180 Re: no to wyszlo szydlo z worka! 27.01.05, 17:38
                                a eta szto takoje?
    • Gość: kis Re: Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:35
      Putin nie zaczał wojny w czeczeni. A teraz to już się normalnie nie da
      skończyć. Na Ukrainie wsadził swojego Juszczenkę a wszyscy myślą że na przekór
      jemu. W Rosji gospodarka się rozwija szybciej niż w Polsce i komunistycznym EU,
      podatki mniejsze niż w Polsce, to i socjalistyczna hołota szczeka na cara
      Putina. Nie można rządzić krajem jak Rosja i mieć czyste rączki.
    • Gość: ass Re: Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:39
      a nie przeszkadza ci, że przyjeżdza szef Izraela, państwa które morduje dzieci
      i kobiety i chwali się tym na cały świat, którego przedstawiciele to mordercy i
      zbrodniarze, które buduje getto dla semitów a tych Żydów co przetrwali
      Holocaust samemu wytępił robiąc do tego na nich pieniądze? To jest przekleństwo
      i rechot histori.
      • rachela180 Re: Putin 27.01.05, 17:41
        Nie zgadzam się. To nie jest problem PAŃSTWA, tylko jego kierownictwa.

Tak, przeszkadza mi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka