widokzmarsa 22.04.05, 16:47 Zbadano dzieci Amiszów w USA, którzy żyją jak w wieku XIX. Nie pasteryzują nabiału, nie przetwarzają miesa, nie pijącoli i nie jedzą czipsów. Nie szczepią dzieci. Nie ma tam dzieci autystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kohol Re: o dzieciach 22.04.05, 16:52 To nie przez nabiał, mięso, cole i chipsy, tylko przez kapelusze i chustki na głowach. Innymi słowy: czy wiadomo, jaki jest związek przyczynowo-skutkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: o dzieciach 22.04.05, 16:54 Ni ma! Już sam fakt, że zbadano jest sukcesem :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: o dzieciach 22.04.05, 16:58 :D Ja nie wiem, był taki film Świadek z Harrisonem Fordem i tamtejszy chłopiec z Amiszów to był lekko autystyczny chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: o dzieciach 22.04.05, 16:59 Chyba tak, ale one nie wszystkie są autystyczne. Chyba? :) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 17:01 jak stwierdziła jedna z kobiet która adoptowała autystyczne dziecko, ich organizacja nie spotkała dotąd przypadku autyzmu u dzieci, które nie były szczepione a rodzina odżywia się odpowiednio. Twierdzą oni, że szczepionki w obecnym stanie, szczególnie w krajach wysokouprzemysłowionych to głównie kasa dla firm farmaceutycznych. Już dawno mieli wycofać mercury z nośnika szczepionek dla dzieci ale gdzieś je musza zepchnąć. Nie wiem co bym zrobił gdybym miał teraz szczepić niemowlaka. Dobrze, że to za mną i nic złego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: o dzieciach 22.04.05, 17:09 no widzisz.A ze mnie taka głupia i nieodpowiedzialna matka-szczepie moje dziecko dosłownie na wszystko.Wszystkie dodatkowe szczepienia ma już za sobą.To xle czy dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 21:51 Myślę, że jesteś mądrą i odpowiedzialna matką gdyz postępujesz jak najlepiej wg swojej wiedzy. Moja siostra cioteczna, której dziecko zachorowało na polio, gdy dowiedziała się, że 95% przypadków polio jest powszepiennych, drugiego dziecka nie szczepiła. Ja mam wiedze na ten temat od organizacji lekarzy walczących z masowymi szczepieniami i jak napisałem nie chciałbym teraz podejmować decyzji. Zapewne bym szczepił ale zwracałbym uwagę jakie szczepionki podają i skąd one pochodzą. Do nas zlatuje masówka nic czasami nie warta. Teraz nie pozwolą ci podejść do operacji bez szczepienia przeciwko żóltaczce a znajomy lekarz opowiadał mi, że ma ona często zerową prawie skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: o dzieciach 22.04.05, 20:05 Czy moglabym wiedziec, kto i na jak duzej grupie osob przeprowadzil te badania? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 21:58 www.washtimes.com/upi-breaking/20050321-115921-9566r.htm washingtontimes.com/upi-breaking/20050417-052541-5549r.htm nie mogę trafić na źródło pierwotne o Amiszach ale te artykuły część podają, jakkolwiek źródeł dotyczących połączenia szczepionek z autyzmem jest tysiące. www.insightmag.com/news/438502.html Odpowiedz Link Zgłoś