Dodaj do ulubionych

o dzieciach

22.04.05, 16:47
Zbadano dzieci Amiszów w USA, którzy żyją jak w wieku XIX. Nie pasteryzują
nabiału, nie przetwarzają miesa, nie pijącoli i nie jedzą czipsów. Nie
szczepią dzieci. Nie ma tam dzieci autystycznych.
Obserwuj wątek
    • kohol Re: o dzieciach 22.04.05, 16:52
      To nie przez nabiał, mięso, cole i chipsy, tylko przez kapelusze i chustki na
      głowach.
      Innymi słowy: czy wiadomo, jaki jest związek przyczynowo-skutkowy?
      • pietrek666 Re: o dzieciach 22.04.05, 16:54
        Ni ma! Już sam fakt, że zbadano jest sukcesem :DDD
        • kohol Re: o dzieciach 22.04.05, 16:58
          :D
          Ja nie wiem, był taki film Świadek z Harrisonem Fordem i tamtejszy chłopiec z
          Amiszów to był lekko autystyczny chyba, nie?
          • pietrek666 Re: o dzieciach 22.04.05, 16:59
            Chyba tak, ale one nie wszystkie są autystyczne. Chyba? :)
      • widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 17:01
        jak stwierdziła jedna z kobiet która adoptowała autystyczne dziecko, ich
        organizacja nie spotkała dotąd przypadku autyzmu u dzieci, które nie były
        szczepione a rodzina odżywia się odpowiednio. Twierdzą oni, że szczepionki w
        obecnym stanie, szczególnie w krajach wysokouprzemysłowionych to głównie kasa
        dla firm farmaceutycznych. Już dawno mieli wycofać mercury z nośnika
        szczepionek dla dzieci ale gdzieś je musza zepchnąć. Nie wiem co bym zrobił
        gdybym miał teraz szczepić niemowlaka. Dobrze, że to za mną i nic złego nie
        było.
        • lena_zet Re: o dzieciach 22.04.05, 17:09
          no widzisz.A ze mnie taka głupia i nieodpowiedzialna matka-szczepie moje
          dziecko dosłownie na wszystko.Wszystkie dodatkowe szczepienia ma już za sobą.To
          xle czy dobrze?
          • widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 21:51
            Myślę, że jesteś mądrą i odpowiedzialna matką gdyz postępujesz jak najlepiej wg
            swojej wiedzy. Moja siostra cioteczna, której dziecko zachorowało na polio, gdy
            dowiedziała się, że 95% przypadków polio jest powszepiennych, drugiego dziecka
            nie szczepiła. Ja mam wiedze na ten temat od organizacji lekarzy walczących z
            masowymi szczepieniami i jak napisałem nie chciałbym teraz podejmować decyzji.
            Zapewne bym szczepił ale zwracałbym uwagę jakie szczepionki podają i skąd one
            pochodzą. Do nas zlatuje masówka nic czasami nie warta.
            Teraz nie pozwolą ci podejść do operacji bez szczepienia przeciwko żóltaczce a
            znajomy lekarz opowiadał mi, że ma ona często zerową prawie skuteczność.
    • anulex Re: o dzieciach 22.04.05, 20:05
      Czy moglabym wiedziec, kto i na jak duzej grupie osob przeprowadzil te badania?
      • widokzmarsa Re: o dzieciach 22.04.05, 21:58
        www.washtimes.com/upi-breaking/20050321-115921-9566r.htm
        washingtontimes.com/upi-breaking/20050417-052541-5549r.htm
        nie mogę trafić na źródło pierwotne o Amiszach ale te artykuły część podają,
        jakkolwiek źródeł dotyczących połączenia szczepionek z autyzmem jest tysiące.
        www.insightmag.com/news/438502.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka