Dodaj do ulubionych

Żądam...

IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 10:35
...aby element(y) ukrywajace sie pod nickami janosik, gucwa, marius, a takze
inni ktorzy mieliby ochote im przyszczekiwac do wtoru, ODSTOSUNKOWALI sie od
Wiernej, albo w postach pod jej adresem praktykowali styl i slownictwo ogolnie
przyjete jako akceptowalne w publicznych wypowiedziach. Wulgaryzmy i chamstwo w
ich postach draznia moje poczucie dobrego smaku i jesli sytuacja sie nie
zmieni, bede musiala zwrocic sie w tej sprawie do Admina Forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liver Re: Żądam... IP: 157.25.84.* 03.07.02, 10:38
      Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ????
      • kwik Re: Żądam... 03.07.02, 10:40
        Gość portalu: Liver napisał(a):

> Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ????

niestety nie pomogl. przysyla potwierdzenia otrzymania wiadomosci, dziekuje
        bardzo, terefere i dalej nic sie nie dzieje..widze ciemnosc..widze ciemnosc..:))
        • Gość: renia Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 10:45
          Admin tym razem pomoze, zablokuje gosciom wstep na cale forum, beda musieli
          biegac do internet cafejki, bo wlasne IP beda mieli zabanowane na wieki wiekow
          amen. I tak sie stanie jesli nie zmienia tonu w swoich wypowiedziach do
          Wiernej. I Gucwa bedzie plakal bo nie bedzie mogl na forum mezczyzna zwierzac
          sie ze swoich klopotow z golenien odbytu....
          • Gość: Gucwa Re: Żądam... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 10:51
            możesz żałosna reniu skoczyć na warstat razem z ze swoją wierną, a na
            marginesie to własnie wierna pierwsza atakuje i to czesto chamskimi odzywkami,
            przyganiał kocioł garnkowi.... idź się umyj renia...
            • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 10:57
              Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> możesz żałosna reniu skoczyć na warstat razem z ze swoją wierną, a na
              > marginesie to własnie wierna pierwsza atakuje i to czesto chamskimi odzywkami,
              > przyganiał kocioł garnkowi.... idź się umyj renia...

1) dowiedz sie w jakich sytuacjach uzywa sie zwrotu przyganial kociol garnkowi
              2) zamiast siedziec na forum kobieta najlepiej idz z lusterkiem i pianka do
              salonu cwiczyc golenie odbytu, zebys byl taki sam magic jak dune
              3) wybacz, ale od tej pory masz u mnie 100% ignora
        • Gość: frisky2 Re: Żądam... IP: 62.233.139.* 03.07.02, 10:46
          kwik napisał(a):

> Gość portalu: Liver napisał(a):
          >
          > > Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ????
          >
          > niestety nie pomogl. przysyla potwierdzenia otrzymania wiadomosci, dziekuje
          > bardzo, terefere i dalej nic sie nie dzieje..widze ciemnosc..widze ciemnosc..:)
          > )

I cale szczescie. Jesli rzeczywiscie dojdzie na forum do donosicielstwa i
          ograniczania wolnosci wypowiedzi, to trzeba bedzie stad zwiewac, bo to bedzie
          jeszcze gorsze od chamstwa niektorych autorow.

• kwik Re: Żądam... 03.07.02, 10:48
            pisalam w sprawie skasowania 50 watkow pt. POLSKAAAAAAAAAA GOLAAAAAAAAAAAAA,
            ktore zasmiecaly forum.
            pzdr.
          • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 10:49
            Gość portalu: frisky2 napisał(a):

> kwik napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Liver napisał(a):
            > >
            > > > Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ????
            > >
            > > niestety nie pomogl. przysyla potwierdzenia otrzymania wiadomosci, dziekuj
            > e
            > > bardzo, terefere i dalej nic sie nie dzieje..widze ciemnosc..widze ciemnos
            > c..:)
            > > )
            >
            > I cale szczescie. Jesli rzeczywiscie dojdzie na forum do donosicielstwa i
            > ograniczania wolnosci wypowiedzi, to trzeba bedzie stad zwiewac, bo to bedzie
            > jeszcze gorsze od chamstwa niektorych autorow.
            >

Frisky, tu nie chodzi o donosicielstwo. Jesli ktos nazywa kogos jebana cipa to to
            nie jest wolnosc wypowiedzi tylko chamstwo i obraza publiczna i nalezy to
            zwalczac. Nie gadaj mi tu o donosicielstwie. Wolnosc wypowiedzi to zupelnie co
            iinego niz wulgarne wyzywanie kogos. Wszystko co mowia te osobniki mozna wyrazic
            w sposob kulturalny i wtedy bedzie ok. Nie mam racji?
            • Gość: Gucwa Re: Żądam... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 10:52
              nazwał ktoś cię "jebaną cipą"???????? chyba masz zbyt wysokie mniemanie o
              sobie....
            • Gość: Liver Re: Żądam... IP: 157.25.84.* 03.07.02, 10:54
              Ale żeby zaraz cenzura ? W internecie ? Eeeeeeee.

"Political corectly" nie dla forumowiczów.
            • Gość: frisky2 Re: Żądam... IP: 62.233.139.* 03.07.02, 10:54
              Gość portalu: renata napisał(a):

> Gość portalu: frisky2 napisał(a):
              >
              > > kwik napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Liver napisał(a):
              > > >
              > > > > Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ????
              > > >
              > > > niestety nie pomogl. przysyla potwierdzenia otrzymania wiadomosci, dz
              > iekuj
              > > e
              > > > bardzo, terefere i dalej nic sie nie dzieje..widze ciemnosc..widze ci
              > emnos
              > > c..:)
              > > > )
              > >
              > > I cale szczescie. Jesli rzeczywiscie dojdzie na forum do donosicielstwa i
              > > ograniczania wolnosci wypowiedzi, to trzeba bedzie stad zwiewac, bo to bed
              > zie
              > > jeszcze gorsze od chamstwa niektorych autorow.
              > >
              >
              > Frisky, tu nie chodzi o donosicielstwo. Jesli ktos nazywa kogos jebana cipa to
              > to
              > nie jest wolnosc wypowiedzi tylko chamstwo i obraza publiczna i nalezy to
              > zwalczac. Nie gadaj mi tu o donosicielstwie. Wolnosc wypowiedzi to zupelnie co
              > iinego niz wulgarne wyzywanie kogos. Wszystko co mowia te osobniki mozna wyrazi
              > c
              > w sposob kulturalny i wtedy bedzie ok. Nie mam racji?

Oczywiscie ze masz racje ze mozna dobierac nie chamskie slowa, ale zakazami
              kultury nie zmienisz. Zabranianie komus mowienia czegos kojarzy mi sie z PRL,
              kiedy ktos z gory wiedzial co mozna mowic, a czego nie mozna. W dobrym
              towarzystwie chamow sie ignoruje po prostu i to wszystko. Kto ci kaze czytac
              wypowiedzi tych osob, ktore z reguly uzywaja chamskich okreslen? Wiesz juz czego
              sie mozna po pewnych osobach spodziewac i mozesz je ignorowac jak chcesz.
              • bukowski27 frisky, ni edo konca... 03.07.02, 11:01
                z tym ignorowaniem nie do konca... ze mozesz tak sobie... nie da sie czasami
                ignorowac wypowioedzi... nie sposob ich nie widziec... i nie zgadzam sie ze w
                dobrym towarzystwie nalezy ignorowac chamstwo... to znaczy ze jak? siedziesz
                sobie w swojej ulubionej restauracji na przyklad a ktos przy stoliku obok
                dlubie w nosie, pluje na podloge i mowi na przyklad do twoich znajomych albo do
                ciebie: ale jestes glupia cipa??? i co? zignorowalbys to? mnie tez razi to
                chamstwo... a wlasciwie nie chamstwo tylko zasmiecanie forum... ja z wierna
                akurat nie wiele mam wspolnego i niewiele nas laczy... ale wkurwiajace sa juz
                pojawiajace sie codziennie watki o tym ze wierna to i wierna tamto... robi sie
                smietnik, a smietnika nie mam zamiaru tolerowac... i z ograniczaniem
                wypowiedzi/wolnosci slowa nie ma to akurat wiele wspolnego...
              • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 11:03

> Gość portalu: renata napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: frisky2 napisał(a):
                > >
                > > > kwik napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: Liver napisał(a):
                > > > >
                > > > > > Czy kiedykolwiek w czymkolwiek Admin Forum pomógł komuś ???
                > ?
                > > > >
                > > > > niestety nie pomogl. przysyla potwierdzenia otrzymania wiadomosc
                > i, dz
                > > iekuj
                > > > e
                > > > > bardzo, terefere i dalej nic sie nie dzieje..widze ciemnosc..wid
                > ze ci
                > > emnos
                > > > c..:)
                > > > > )
                > > >
                > > > I cale szczescie. Jesli rzeczywiscie dojdzie na forum do donosicielst
                > wa i
                > > > ograniczania wolnosci wypowiedzi, to trzeba bedzie stad zwiewac, bo t
                > o bed
                > > zie
                > > > jeszcze gorsze od chamstwa niektorych autorow.
                > > >
                > >
                > > Frisky, tu nie chodzi o donosicielstwo. Jesli ktos nazywa kogos jebana cip
                > a to
                > > to
                > > nie jest wolnosc wypowiedzi tylko chamstwo i obraza publiczna i nalezy to
                > > zwalczac. Nie gadaj mi tu o donosicielstwie. Wolnosc wypowiedzi to zupelni
                > e co
                > > iinego niz wulgarne wyzywanie kogos. Wszystko co mowia te osobniki mozna w
                > yrazi
                > > c
                > > w sposob kulturalny i wtedy bedzie ok. Nie mam racji?
                >
                >
                > Oczywiscie ze masz racje ze mozna dobierac nie chamskie slowa, ale zakazami
                > kultury nie zmienisz. Zabranianie komus mowienia czegos kojarzy mi sie z PRL,
                > kiedy ktos z gory wiedzial co mozna mowic, a czego nie mozna. W dobrym
                > towarzystwie chamow sie ignoruje po prostu i to wszystko. Kto ci kaze czytac
                > wypowiedzi tych osob, ktore z reguly uzywaja chamskich okreslen? Wiesz juz czeg
                > o
                > sie mozna po pewnych osobach spodziewac i mozesz je ignorowac jak chcesz.

OK Frisky, to tylko jeszcze jedno pytanie. Gdyby ktos podszedl do twojej
                zony/dziewczyny/partnerki i powiedzial jej ze jest pierdolnieta i jest
                najprawdopodobniej transem z malym siurkiem to jak bys zareagowal? POwiedzialbys
                ze mamy wolnosc slowa i nie nalezy tego w zaden sposob komentowac? Albo gdyby
                ktos non stop kląl w twoim czy twoich dzieci czy Twojej zony towarzystwie to nie
                zwrocilbys mu uwagi? Ja wlasnie to robie. Zwracam im w kulturalny sposob uwage. A
                gdyby ten ktos nadal utrzymywal ze Twoja zona jest suką czy czyms takim? Nie
                dalbys mu w morde? A moze nawet poszedlbys na kolegium. Wiec ja uwazam, ze na
                forum jesli ktos mnie drazni i nie przestaje i nie przyjmuje do wiadomosci
                zadnych argumentow, to trzeba udac sie do Admina. Moze sie myle. Jesli tak to
                prosze o argumenty.
    • Gość: Janosik Re: Żądam... IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.02, 10:46
      Gość portalu: renia napisał(a):

> ...aby element(y) ukrywajace sie pod nickami janosik, gucwa, marius, a takze
      > inni ktorzy mieliby ochote im przyszczekiwac do wtoru, ODSTOSUNKOWALI sie od
      > Wiernej, albo w postach pod jej adresem praktykowali styl i slownictwo ogolnie
      > przyjete jako akceptowalne w publicznych wypowiedziach. Wulgaryzmy i chamstwo w
      >
      > ich postach draznia moje poczucie dobrego smaku i jesli sytuacja sie nie
      > zmieni, bede musiala zwrocic sie w tej sprawie do Admina Forum.

po pierwsze zadac to ty sobie mozesz ale w domu i to jak ci tam na to pozwola,po
      drugie wierna sama jest sobie winna-na kazdego sie zuca jak pierdolnieta,po
      trzecie elementow szukaj przed lustrem-bez pozdrowien
    • lalka74 Re: Żądam... 03.07.02, 10:49
      i masz rację, przyłączam się do tych żądań.
      • Gość: normalny Re: Żądam... IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 10:58
        a moze jakies certyfikaty, zeby mozna bylo wchodzic do forum ?
        Renia daj sobie spokuj ! Psy niech sobie szczekaja a karawana niech jedzie
        dalej !
        No i te twoje "rzadam" .. troszke smieszne ...
        Pozdr.
        • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 11:07
          Gość portalu: normalny napisał(a):

> a moze jakies certyfikaty, zeby mozna bylo wchodzic do forum ?
          > Renia daj sobie spokuj ! Psy niech sobie szczekaja a karawana niech jedzie
          > dalej !
          > No i te twoje "rzadam" .. troszke smieszne ...
          > Pozdr.

Sorry, ale jakie "rzadam?" jaki spokuj? slyszales kiedykolwiek o
          ortografii? "rzadam" dla mnie nie jest smieszne tylko smutne. cu
          • Gość: normalny Re: Żądam... IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 11:19

> Gość portalu: normalny napisał(a):
            >
            > > a moze jakies certyfikaty, zeby mozna bylo wchodzic do forum ?
            > > Renia daj sobie spokuj ! Psy niech sobie szczekaja a karawana niech jedzie
            >
            > > dalej !
            > > No i te twoje "rzadam" .. troszke smieszne ...
            > > Pozdr.
            >
            >
            > Sorry, ale jakie "rzadam?" jaki spokuj? slyszales kiedykolwiek o
            > ortografii? "rzadam" dla mnie nie jest smieszne tylko smutne. cu

Slyszalem, ale nie jest to moja najmocniejsza strona , przyznaje !
            Bardzo Ci to przeszkadza ? Czy za bledy tez bedziesz chciala wyrzucac z forum ?
            Swoja droga zakladasz watki, o ktorych potem mowisz , ze sa smutne . Po co je
            zakladasz ? Mnie rozsmieszylo tylko sfomulowanie "Zadam !"
            Wiesz chcialem tylko powiedziec, ze wole chamstwo niz cenzure !
            Na prawde tak cie bulwersuje jak jakis gowniarz nazwie ciebie lub kogos na
            forum "glupia cipa ?" Po mnie to splywa .... Nie boje sie kundelkow, ktore moga
            co najwyzej pokasac moja nogawke ....

Szczerze pozdrawiam !

P.S. Staralem sie bezblednie, bo pod tym wzgledem zgadzam sie z twoja krytyczna
            ocena mojej wypowiedzi :)))

• ydorius Re: Żądam... 03.07.02, 11:01

Reniu, ignoruj po prostu, jak Ci nie odpowiada.
      Dobrze mówi Bukowski - nikt nie może obrazić przez sieć :-))) Co najwyżej można
      poznać chama :-))

.y.
      • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 11:13
        ydorius napisał(a):

>
        > Reniu, ignoruj po prostu, jak Ci nie odpowiada.

Dlaczego wszystko ma byc tak po prostu? Dlaczego nie moge SPROBOWAC wytepic
        chamstwa i wulgarnosci? Dlaczego mam ignorowac, skoro klikam pokaz tresc
        wszystkich wypowiedzi i czytam chcac niechcac? Dlaczego mam nie wczuc sie w
        czyjes polozenie? Dlaczego mam chowac glowe w piasek i tolerowac bez zadnego
        sprzeciwu prostactwo? Dlaczego nie mam stanac w czyjejs obronie? Robie to nie
        dlatego ze nawet tak bardzo lubie czy nie lubie Wierna. Ktokolwiek na tym forum
        bylby tak traktowany jak ona przez nich, nie umialabym tego zmilczec, juz taka
        jestem. Dlaczego mam byc inna? Co w tym zlego?

> Dobrze mówi Bukowski - nikt nie może obrazić przez sieć :-)))

Jezeli Bukowski tak mowi to sie myli

>Co najwyżej można
        >
        > poznać chama :-))

no mozna i co z tego? Milczec i nie daj Boze nie isc pod prad? Beznadzieja.....
        >
        > .y.

r
        • ydorius Re: Żądam... 03.07.02, 11:33

> ydorius napisał(a):
          >
          > >
          > > Reniu, ignoruj po prostu, jak Ci nie odpowiada.
          >
          > Dlaczego wszystko ma byc tak po prostu? Dlaczego nie moge SPROBOWAC wytepic
          > chamstwa i wulgarnosci? Dlaczego mam ignorowac, skoro klikam pokaz tresc
          > wszystkich wypowiedzi i czytam chcac niechcac? Dlaczego mam nie wczuc sie w
          > czyjes polozenie? Dlaczego mam chowac glowe w piasek i tolerowac bez zadnego
          > sprzeciwu prostactwo? Dlaczego nie mam stanac w czyjejs obronie? Robie to nie
          > dlatego ze nawet tak bardzo lubie czy nie lubie Wierna. Ktokolwiek na tym forum
          >
          > bylby tak traktowany jak ona przez nich, nie umialabym tego zmilczec, juz taka
          > jestem. Dlaczego mam byc inna? Co w tym zlego?

Zadałaś osiem pytań nie związanych z moją wypowiedzią. Nie musisz być inna,
          możesz próbować wypleić prostactwo, które Ci nie odpowiada. Podam Ci jednak dwa
          przykłady. Pierwszy: zakaz reklamy alkoholu dowiódł tego, że zakazywać nie ma
          sensu, gdyż ludzie i tak sobie poradzą. I będą radzić sobie coraz to i lepiej.
          Wiadomo, że zaostrzenie warunków sprawia, że przetrwają najsilniejsi - ktorzy w
          końcu będą tak silni, że nic nie da się im zrobić. Są jak wirusy :-) Szybko
          mutują :-)
          Drugi przykłąd jest związany z pierwszym i "bliżej życia". Jest na pewnym forum
          pewien człowiek, który jest wariatem. To znaczy większość osób, które z nim
          dyskutują prędzej, czy później dochodzi do tego wniosku (ostatnio zaczął
          dyskutować sam ze sobą przez sieć, więc jest nadzieja, że sam też to odkryje -
          oby!). Niestety - jest wariatem zawziętym. Był banowany x-dziesiąt razy, za
          każdym razem udawało mu się wrócić. Wyuczył się takch sztuczek, że w tej chwili
          najtężsi informatycy są bezsilni (tj. pomogłoby zamknięcie całego portalu, a i to
          nie jest pewne). Mam takie wrażenie, że g... nie należy ruszać, bo zacznie
          śmierdzieć...

Nie popieram tego typu hm... "krucjat", jeżeli można użyć tego słowa. Uważam, że
          zakazywanie donikąd nie prowadzi. Karać zaś należy dopiero, gdy ktoś zagraża
          bezpieczeństwu innych... Przecież sieciowi wariaci są nieszkodliwi... Zostawić
          ich, a sobie pójdą. Pamiętasz może, był taki gość, chyba się "biskup Paetz"
          nazywał. Nikt mu nie odpowiadał, bo miał IQ na poziomie podłogi linoleum. Poszedł
          sobie. Z kolei "Frodo" trzyma się jakoś, bo mu ludzie odpowiadają i go to bawi...
          A jak przestanie, to se pójdzie...

Reniu, przecież sama obrze wiesz ile jesteś warta. Wierna też wie. Czy jeden
          baran z drugim są w stanie zachwiać samooceną? Mam nadzieję, że nie :-)

> > Dobrze mówi Bukowski - nikt nie może obrazić przez sieć :-)))
          >
          > Jezeli Bukowski tak mowi to sie myli

Właśnie chyba tak nie mówi. Sorry, buki, źle Cię zrozumiałem za którymś
          poprzednim razem :-))

> >Co najwyżej można
          > >
          > > poznać chama :-))
          >
          > no mozna i co z tego? Milczec i nie daj Boze nie isc pod prad? Beznadzieja.....

Nie wiem, skąd wniosek, że nie należy iść pod prąd. Moim zdaniem tylko "iść pod
          prąd" jest jakościowo różne od "iść do mamusi".

:-)

> > .y.
          >
          > r

pozdrawiam serdecznie,
          .y.
      • ydorius Re: Żądam... 03.07.02, 11:17

No i wyszło na to, że nie umiem czytać, gdyż w tym samym czasie Bukowski
        napisał co innego... :-))))

Dobra, nieważne. Moje stanowisko jest takie, żeby ignorować po prostu. Może
        bierze się to z tego, że ja jestem w stanie znaleźć na forum wszystko to, czego
        potrzebuję. A reszta mnie nie interesuje.
        Jeżeli uważam, że ktoś nie jest odpowiednim dla mnie rozmówcą, to z nim nie
        gadam...

Czym innym jest stwierdzenie, z Australii na przykład, które jakiś biedny
        idiota wystukał na swoim komuterze stwierdzające: "pluję ci w twarz", a czym
        innym jest rzeczywiste splunięcie.

easy.

.y.
        • bukowski27 nie. y. dobrze czytasz. 03.07.02, 11:23
          mnie nikt nie jest w stanie obrazic przez siec... i ja to zlewam jak ktos cos
          do mnie... wisi mi to.. niech sobie pisza... ale nie podoba mi sie zasmiecanie
          forum... nie podobalio mi sie tez to co robily bailae myszy, chociaz wlasciwie
          nikogo nie obrazaly... nie chce po prostu zenby smietnik sie tu zrobil. kiedys
          napisalem ze nie am glupich watkow... i nie ma... na kazdy temat mozna
          porozmaiwac... pod warunkiem ze jest to rozmowa... chyba taka jest idea forum.
          ale to co sie dzieje na forum coraz rzadziej przypomina rozmowe...
    • Gość: mario2 Re: Żądam... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 11:12
      Nie przesadzasz? Jeszcze jedna niedorobiona adwokatka sie znalazla. W dodatku z
      pociagiem do konfidencji.
      • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 11:15
        Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Nie przesadzasz? Jeszcze jedna niedorobiona adwokatka sie znalazla. W dodatku z
        >
        > pociagiem do konfidencji.

Nie, nie przesadzam. Nie mam pociagu do konfidencji, to, ze pisze otwarcie to co
        tutaj pisze, swiadczy o tym.
        • Gość: mario2 Re: Żądam... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 11:21
          wiesz co to donosicielstwo?
          Jest slaboscia charakteru.!
          Ktos napisal, ze w wielu przypadkach wierna jest sobie sama winna.
          Moze sie styl i forma komus podobac, lub nie. Ale denuncjaja? Fe...
          Poza tym to forum nie jest Twoim prywatnym poletkiem. Zadania mozesz stawiac
          gdzie indziej. Nie na Forum!!!!

Jak ja napisze, ze zadam, bys pisala tylko zalogowana, bo mi sie nie podoba np.
          adres z Grecji, to bedzie to uzasadnione?

I jeszcze jedno- nie staraj sie byc obronczynia ucisnionych. Stajesz sie przez
          to smieszna.
          • Gość: normalny Re: Żądam... IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 11:24
            Gość portalu: mario2 napisał(a):

> wiesz co to donosicielstwo?
            > Jest slaboscia charakteru.!
            > Ktos napisal, ze w wielu przypadkach wierna jest sobie sama winna.
            > Moze sie styl i forma komus podobac, lub nie. Ale denuncjaja? Fe...
            > Poza tym to forum nie jest Twoim prywatnym poletkiem. Zadania mozesz stawiac
            > gdzie indziej. Nie na Forum!!!!
            >
            > Jak ja napisze, ze zadam, bys pisala tylko zalogowana, bo mi sie nie podoba np.
            >
            > adres z Grecji, to bedzie to uzasadnione?
            >
            > I jeszcze jedno- nie staraj sie byc obronczynia ucisnionych. Stajesz sie przez
            > to smieszna.

ta smiesznosc to ja juz wczesniej zauwazylem .... zgadzam sie z mario
        • Gość: frisky2 Re: Żądam... IP: 62.233.139.* 03.07.02, 11:24
          Reniu, skoro wiesz, ze ktos chamsko sie wyraza, to po co czytasz jego
          wypowiedzi? Forum to nie restauracja. W przeciwienstwie do restauracji, tu nie
          slychac co ktos mowi, wiadomo to dopiero, jak sie przeczyta. Forum to cos w
          rodzaju hyde parku. jesli kogos nie interesuje lub obraza to, co ktos tu mowi,
          to albo z nim sie kloci, albo odchodzi. A nie wzywa policje.
          • Gość: gucwa Re: Żądam... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 11:48
            i temat się nieźle posunął jak widzę....a renia cóż, tu z wielką ochotą reaguje
            na róznego rodzaju zaczepki czy nawet prowokację, czy równie jest aktywna w
            zwalczaniu chamstwa na przystankach, ulicach? czy równie ochoczo reaguje jak
            kogoś biorą pod but na chodzniku lub kroją w tramwaju..śmiem wątpić.... i na
            tym polega jej pdwaga....
            • wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 12:20
              Renia reaguje typowo, jak człowiek, który widzi, że drugiej osobie dzieje się
              krzywda.
              "Tumiwisizm" w tym kraju od paru lat stał się powszechny i bardzo modny.
              Zacznijmy od ulicy. Kiedy widzimy, że kogoś leją w mordę boimy się ingerować i
              szybko odchodzimy. Kiedy widzimy, że gówniarz dewastuje tramwaj albo inny
              środek lokomocji odwracamy się i podziwiamy krajobrazy. Znam to z autopsji.
              Byłam ostatnio świadkiem takiej sceny z moim udziałem. Jako jedyna zwróciłam
              uwagę nastolatkowi, który ostrym narzędziem niszczył szybę w tramwaju. A
              tramwaj pełen ludzi. To samo na ulicy. Biały dzień, mnie zrywają łańcuszek,
              ludzie przechodzą obok , a samochody spieszą do pracy. Totalna obojętność!
              Czy Wam się coś Drodzy Panowie nie pomyliło? Zresztą , szkoda gadać.
              • Gość: Liver Re: Nie macie racji. IP: 157.25.84.* 03.07.02, 12:27
                „Zacznijmy od ulicy. Kiedy widzimy, że kogoś leją w mordę boimy się ingerować i
                szybko odchodzimy. Kiedy widzimy, że gówniarz dewastuje tramwaj albo inny
                środek lokomocji odwracamy się i podziwiamy krajobrazy. Znam to z autopsji”

Zgoda, ale gdzie jest Policja, Straż Miejska ?
                Chcesz dostać po mordzie, nożem pod żebro albo pałą po głowie ?
                Ja nie, reszta też nie.
                Bandziory nawet do Policji strzelają a Ty chcesz reagować.
                Sama zareagujesz a inni nie, będziesz osamotniona i wtedy dostaniesz.
                Gdyby wszyscy zareagowali byłoby inaczej ale społeczeństwo się
                po prostu boi.
                • wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 12:40

> „Zacznijmy od ulicy. Kiedy widzimy, że kogoś leją w mordę boimy się inger
                  > ować i
                  > szybko odchodzimy. Kiedy widzimy, że gówniarz dewastuje tramwaj albo inny
                  > środek lokomocji odwracamy się i podziwiamy krajobrazy. Znam to z autopsji̶
                  > 1;
                  >
                  > Zgoda, ale gdzie jest Policja, Straż Miejska ?
                  > Chcesz dostać po mordzie, nożem pod żebro albo pałą po głowie ?
                  > Ja nie, reszta też nie.
                  > Bandziory nawet do Policji strzelają a Ty chcesz reagować.
                  > Sama zareagujesz a inni nie, będziesz osamotniona i wtedy dostaniesz.
                  > Gdyby wszyscy zareagowali byłoby inaczej ale społeczeństwo się
                  > po prostu boi.

Mówisz, jak mój mąż. Nic dodać , nic ująć, W takim razie jestem wariatką, bo
                  odebrałam swój łańcuszek łysolowi, a łepuś przestał szybę dewastować. Sorry, ale
                  nie umiem inaczej.
                  • Gość: Gucwa Re: Nie macie racji. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 12:42
                    jak odebrałaś????? stał w miejscu????? jesteś sprinterką????
                    • Gość: Gucwa Re: Nie macie racji. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 12:43

> jak odebrałaś????? stał w miejscu????? jesteś sprinterką????

pytam bez cienia ironii.....

• Gość: Liver Re: Nie macie racji. IP: 157.25.84.* 03.07.02, 12:57
                        No właśnie jak ?
                        To pewnie jakiś gnój był.
                        Spróbuj, w autobusie jadącym do portu lotniczego lub w Wawie na Pradze,
                        postawić się 4-6 dresiarzom.

• wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 13:03

> No właśnie jak ?
                          > To pewnie jakiś gnój był.
                          > Spróbuj, w autobusie jadącym do portu lotniczego lub w Wawie na Pradze,
                          > postawić się 4-6 dresiarzom.
                          >

Trzeba wyczuć sytuację. Nie jestem kamikadze, mam dziecko na wychowaniu. Ale jak
                          widzę, że cały tramwaj ludzi, w tym wielu mężczyzn, i nikt nie reaguje, a gnojek
                          sobie robi co mu się podoba to mam też udawać, że nic nie widzę? Kobieta moją
                          reakcję skomentowała: nikt się nie odezwie, bo wszyscy się boją, a ja pytam kogo
                          się boicie, tego smarkacza? Ilu Was jest tutaj? Tuch dwóch na ulicy, którzy mnie
                          zaczepili też zwiali rzucając mi pod nogi łańcuszek, jeden się jeszcze wrócił i
                          chiał mi go odebrać , ale przydeptałam. Nie chodziło mi o łańcuszek. Byłam taka
                          wściekła, że nie kontrolowałam tego co robię. Ale potem byłam z siebie dumna.
                          • Gość: Liver Re: Nie macie racji. IP: 157.25.84.* 03.07.02, 13:09
                            Brawo.
                            Trzeba jednak uważać. A jak psikneliby czymś po oczach ?
                            Leżysz i zdychasz.
                            Nigdy nie wiadomo co tacy mają w zanadrzu.
                            Ale z tego co piszesz, to jakieś gnojki były.
                            • ydorius Re: Nie macie racji. 03.07.02, 13:13

To mi przypomina dowcip, który opowiedział mi kiedyś jeden z moich kumpli (od
                              razu mówię, że wypowiedź nie jest literalnie związana z żadnym uczestnikiem. Po
                              prostu mi się przypomniało).

Spotyka się dwóch kumpli. Jeden mów do drugiego:
                              - Napadło mnie wczoraj czterech dresów.
                              - I co?
                              - I tak ich nastukałem, aż im się kredki z plecaków posypały...

pozdrawiam,
                              .y.
                              • wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 13:30
                                ydorius napisał(a):

>
                                > To mi przypomina dowcip, który opowiedział mi kiedyś jeden z moich kumpli (od
                                > razu mówię, że wypowiedź nie jest literalnie związana z żadnym uczestnikiem. Po
                                >
                                > prostu mi się przypomniało).
                                >
                                > Spotyka się dwóch kumpli. Jeden mów do drugiego:
                                > - Napadło mnie wczoraj czterech dresów.
                                > - I co?
                                > - I tak ich nastukałem, aż im się kredki z plecaków posypały...
                                >
                                > pozdrawiam,
                                > .y.

Nie wiem, czy to Ty cz nie ty już kiedyś ktoś mi coś takiego tu napisał. I to
                                zaczyna już być głupie i żałosne.
                            • wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 13:29

> Brawo.
                              > Trzeba jednak uważać. A jak psikneliby czymś po oczach ?
                              > Leżysz i zdychasz.
                              > Nigdy nie wiadomo co tacy mają w zanadrzu.
                              > Ale z tego co piszesz, to jakieś gnojki były.

A jakby, a coby, a gdyby... Oj. ludzie!
                              • Gość: Liver Re: Nie macie racji. IP: 157.25.84.* 03.07.02, 13:47
                                Tak mówisz/piszesz do czasu first blood.
                                Po pierwszym razie Ci przejdzie.
              • Gość: Gucwa Re: Nie macie racji. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 12:28
                własnie, czy renia zareagowałaby na ulicy? bo szczerze mówiąc, przez net nie
                wymaga to zbyt wielkiej filozofii, co do Twoich przpadków na ulicy, to tak
                własnie jest.. akurat raz zdarzyło mi zareagować powiedzmy w obronie pewnej
                pary w tramwaju, efekt był całkiem pozytywny, pomimo że sam oberwałem z lekka...
                a jeśli Ty reagujesz również na ulicy.... to szacunek.
                chociaż pewnie nie ma znaczenia dla Ciebie co myśli i pisze sobie taki
                Gucwa :)))
                • wierna1 Re: Nie macie racji. 03.07.02, 12:42

> własnie, czy renia zareagowałaby na ulicy? bo szczerze mówiąc, przez net nie
                  > wymaga to zbyt wielkiej filozofii, co do Twoich przpadków na ulicy, to tak
                  > własnie jest.. akurat raz zdarzyło mi zareagować powiedzmy w obronie pewnej
                  > pary w tramwaju, efekt był całkiem pozytywny, pomimo że sam oberwałem z lekka..
                  > .
                  > a jeśli Ty reagujesz również na ulicy.... to szacunek.
                  > chociaż pewnie nie ma znaczenia dla Ciebie co myśli i pisze sobie taki
                  > Gucwa :)))

Ma, ale tylko wtedy, kiedy mnie nie obraża.
          • wierna1 Re: Żądam... 03.07.02, 12:24

> Reniu, skoro wiesz, ze ktos chamsko sie wyraza, to po co czytasz jego
            > wypowiedzi? Forum to nie restauracja. W przeciwienstwie do restauracji, tu nie
            > slychac co ktos mowi, wiadomo to dopiero, jak sie przeczyta. Forum to cos w
            > rodzaju hyde parku. jesli kogos nie interesuje lub obraza to, co ktos tu mowi,
            > to albo z nim sie kloci, albo odchodzi. A nie wzywa policje.

A ja myślę Frisky, że forum to szczególne miejsce, bo nas nie widać. I nie trzeba
            szczególnej odwagi by kogoś obrzucić tutaj błotem.
            • Gość: frisky2 Re: Żądam... IP: 62.233.139.* 03.07.02, 12:38
              wierna1 napisał(a):

>
              > > Reniu, skoro wiesz, ze ktos chamsko sie wyraza, to po co czytasz jego
              > > wypowiedzi? Forum to nie restauracja. W przeciwienstwie do restauracji, tu
              > nie
              > > slychac co ktos mowi, wiadomo to dopiero, jak sie przeczyta. Forum to cos
              > w
              > > rodzaju hyde parku. jesli kogos nie interesuje lub obraza to, co ktos tu m
              > owi,
              > > to albo z nim sie kloci, albo odchodzi. A nie wzywa policje.
              >
              > A ja myślę Frisky, że forum to szczególne miejsce, bo nas nie widać. I nie trze
              > ba
              > szczególnej odwagi by kogoś obrzucić tutaj błotem.

Podobnie jak nie trzeba szczegolnej odwagi, by wystapic w czyjejs obronie. W
              kazdym razie upieram sie, ze jest to miejsce swobodnej wymiany pogladow, a
              poglady i sposob ich wyrazania swiadcza o ich autorze.
              • wierna1 Re: Żądam... 03.07.02, 12:51

> wierna1 napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: frisky2 napisał(a):
                > >
                > > > Reniu, skoro wiesz, ze ktos chamsko sie wyraza, to po co czytasz jego
                >
                > > > wypowiedzi? Forum to nie restauracja. W przeciwienstwie do restauracj
                > i, tu
                > > nie
                > > > slychac co ktos mowi, wiadomo to dopiero, jak sie przeczyta. Forum to
                > cos
                > > w
                > > > rodzaju hyde parku. jesli kogos nie interesuje lub obraza to, co ktos
                > tu m
                > > owi,
                > > > to albo z nim sie kloci, albo odchodzi. A nie wzywa policje.
                > >
                > > A ja myślę Frisky, że forum to szczególne miejsce, bo nas nie widać. I nie
                > trze
                > > ba
                > > szczególnej odwagi by kogoś obrzucić tutaj błotem.
                >
                >
                > Podobnie jak nie trzeba szczegolnej odwagi, by wystapic w czyjejs obronie. W
                > kazdym razie upieram sie, ze jest to miejsce swobodnej wymiany pogladow, a
                > poglady i sposob ich wyrazania swiadcza o ich autorze.

Tak uważasz? Nie razi Cię, jeśli w Twojej obecności, tu, na forum, obrazają
                kobietę, z którą już zamieniłeś parę słów, albo inaczej, jakąkolwiek kobietę?
                Okazuje się, że jednak trzeba mieć odwagę stanąć tu w czyjejś obronie, bo karą
                nie jest oberwanie w łeb od innych tylko narażenie się na takie same obelgi.
                Boisz się, żeby Cie ktoś nie wyzwał tak jak mnie, a Renia się nie boi. Zresztą to
                dotyczy jeszzce kilku innych panów.
                • Gość: frisky2 Re: Żądam... IP: 62.233.139.* 03.07.02, 12:58
                  wierna1 napisał(a):

>
                  > > wierna1 napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: frisky2 napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Reniu, skoro wiesz, ze ktos chamsko sie wyraza, to po co czytasz
                  > jego
                  > >
                  > > > > wypowiedzi? Forum to nie restauracja. W przeciwienstwie do resta
                  > uracj
                  > > i, tu
                  > > > nie
                  > > > > slychac co ktos mowi, wiadomo to dopiero, jak sie przeczyta. For
                  > um to
                  > > cos
                  > > > w
                  > > > > rodzaju hyde parku. jesli kogos nie interesuje lub obraza to, co
                  > ktos
                  > > tu m
                  > > > owi,
                  > > > > to albo z nim sie kloci, albo odchodzi. A nie wzywa policje.
                  > > >
                  > > > A ja myślę Frisky, że forum to szczególne miejsce, bo nas nie widać.
                  > I nie
                  > > trze
                  > > > ba
                  > > > szczególnej odwagi by kogoś obrzucić tutaj błotem.
                  > >
                  > >
                  > > Podobnie jak nie trzeba szczegolnej odwagi, by wystapic w czyjejs obronie.
                  > W
                  > > kazdym razie upieram sie, ze jest to miejsce swobodnej wymiany pogladow, a
                  >
                  > > poglady i sposob ich wyrazania swiadcza o ich autorze.
                  >
                  > Tak uważasz? Nie razi Cię, jeśli w Twojej obecności, tu, na forum, obrazają
                  > kobietę, z którą już zamieniłeś parę słów, albo inaczej, jakąkolwiek kobietę?
                  > Okazuje się, że jednak trzeba mieć odwagę stanąć tu w czyjejś obronie, bo karą
                  > nie jest oberwanie w łeb od innych tylko narażenie się na takie same obelgi.
                  > Boisz się, żeby Cie ktoś nie wyzwał tak jak mnie, a Renia się nie boi. Zresztą
                  > to
                  > dotyczy jeszzce kilku innych panów.

Jaka kara? Wierna. Co mnie obchodza czyjes obelgi nawet pod moim adresem. Owszem,
                  kiedys sama cos wypisywalas na warszawiakow, innym razem ktos mnie nazwal
                  pedofilem. Moge sie najwyzej usmiechnac i nie dyskutowac wiecej, albo sie troche
                  podraznic. W kazdym razie nie wytraca mnie to z rownowagi. A jesli nawet ktos by
                  sie uczepil np. mojej zony to z pewnoscia nie grozilbym mu paluszkiem, ze sie
                  poskarze adminowi.
                  A jesli chodzi o "obrazanie kobiety" na forum.: traktuje tu ludzi jednakowo,
                  kobiety i mezczyzn. kazdy swoj rozum ma, kazdy jest otwarty i gotowy na wymiane
                  zdan, a nawet na wymiane ciosow. Ty jak widze preferujesz slowne utarczki,
                  czasami sama komus dowalisz, wiec sie nie dziwie, ze sie spotykasz z podobna
                  reakcja z innej strony. Nie widze powodu, zebym musial stawac w twojej obronie,
                  tak jakbys byla malym dzieciatkiem, ktore sobie samo nie potrafi poradzic w
                  swiecie doroslych.
    • wierna1 Re: Kochana Reniu! 03.07.02, 12:06
      Jeszcze raz dowiodłaś swojej szlachetności i lojalności. Jestem Ci za to
      wdzięczna.
      Ale czy nie szkoda Twojego zdrowia? Najtrudniejsze już za mną. Jest grupa
      ludzi, z którą tu się dobrze czuję (mam nadzieję, że będzie jeszcze
      liczniejsza, nawet między mną a Mario już chyba jest w porządku, ale musiałby
      się wypowiedzieć jeszcze na ten temat również on)i myślę, że oni też nie mają
      nic przeciwko mnie.
      Ci, którzy tu weszli, żeby mi nabruździć (Gucwa, Janosik, Perotin , Normalny
      itp.)nie zagrzeją długo miejsca. Szumowiny opadają na dno, albo są odławiane.
      Mam ich gdzieś i nie mam zamiaru odpowiadać na zaczepki.
      Pozdrawiam Cię serdecznie
      • Gość: Gucwa Re: Kochana Reniu! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 12:08
        sama słodycz!!!!! co za podniosły ton!!!! wywodzisz isę z "etosu"? :)))
        • wierna1 Re: Kochana Reniu! 03.07.02, 12:22

> sama słodycz!!!!! co za podniosły ton!!!! wywodzisz isę z "etosu"? :)))

Możesz sobie darować rozmowę ze mna, chyba że lubisz wygłaszać monologi.
          • Gość: Gucwa Re: Kochana Reniu! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.07.02, 12:30
            to było pytanie.....a lubię wymianę zdan, nawet ostrą....
      • Gość: normalny Kochana Wierna !!!! IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 12:32
        Przykro mi ,ze mnie nazwalas "szumowina", bo jezeli jeszcze raz przeczytasz co
        tutaj pisalem to latwo stwierdzisz, ze nigdzie Ciebie nie zaatakowalem. Co do
        tego co pisza inni , nie odpowiadam za to. Nie mam nic przeciwko tobie, nie mam
        tez nic za co mialbym cie darzyc szczegolna sympatia. Nie znam cie. Moje
        wypowiedzi dotyczyly ogolnego problemu cenzurowania na forum kogokolwiek za
        cokolwiek. I byly tylko posrednio zwiazane z Toba ... Nie sadzisz ze troszke
        przesadzasz ze swoja nieco egocentryczna postawa , weglug ktorej wszystko
        kreci sie wokół ciebie ? ..

szczerze pozdrawiam
        • wierna1 Re: Kochana Wierna !!!! 03.07.02, 12:43

> Przykro mi ,ze mnie nazwalas "szumowina", bo jezeli jeszcze raz przeczytasz co
          > tutaj pisalem to latwo stwierdzisz, ze nigdzie Ciebie nie zaatakowalem. Co do
          > tego co pisza inni , nie odpowiadam za to. Nie mam nic przeciwko tobie, nie mam
          >
          > tez nic za co mialbym cie darzyc szczegolna sympatia. Nie znam cie. Moje
          > wypowiedzi dotyczyly ogolnego problemu cenzurowania na forum kogokolwiek za
          > cokolwiek. I byly tylko posrednio zwiazane z Toba ... Nie sadzisz ze troszke
          > przesadzasz ze swoja nieco egocentryczna postawa , weglug ktorej wszystko
          > kreci sie wokół ciebie ? ..
          >
          > szczerze pozdrawiam

Zajrzyj do wczorajszych wątkow.
          • Gość: normalny Re: Kochana Wierna !!!! IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 12:50
            wierna1 napisał(a):

> Gość portalu: normalny napisał(a):
            >
            > > Przykro mi ,ze mnie nazwalas "szumowina", bo jezeli jeszcze raz przeczytas
            > z co
            > > tutaj pisalem to latwo stwierdzisz, ze nigdzie Ciebie nie zaatakowalem. Co
            > do
            > > tego co pisza inni , nie odpowiadam za to. Nie mam nic przeciwko tobie, ni
            > e mam
            > >
            > > tez nic za co mialbym cie darzyc szczegolna sympatia. Nie znam cie. Moje
            > > wypowiedzi dotyczyly ogolnego problemu cenzurowania na forum kogokolwiek z
            > a
            > > cokolwiek. I byly tylko posrednio zwiazane z Toba ... Nie sadzisz ze trosz
            > ke
            > > przesadzasz ze swoja nieco egocentryczna postawa , weglug ktorej wszystko
            >
            > > kreci sie wokół ciebie ? ..
            > >
            > > szczerze pozdrawiam
            >
            > Zajrzyj do wczorajszych wątkow.

Jezeli myslimy o tym samym to na pewno Cie nie obrazilem ... zreszta , jezeli
            moja wypowiedz (moze ostra, ale na pewno nie chamska) starczy Ci , żeby nazwac
            mnie "szumowina" to kiepsko to swiadczy o tobie i o twojej umiejetnosci
            prowadzenia byc moze ostrej, ale nie przekraczajacej granic inwektyw dyskusji ...

• wierna1 Re: Kochana Wierna !!!! 03.07.02, 12:57

> wierna1 napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: normalny napisał(a):
              > >
              > > > Przykro mi ,ze mnie nazwalas "szumowina", bo jezeli jeszcze raz przec
              > zytas
              > > z co
              > > > tutaj pisalem to latwo stwierdzisz, ze nigdzie Ciebie nie zaatakowale
              > m. Co
              > > do
              > > > tego co pisza inni , nie odpowiadam za to. Nie mam nic przeciwko tobi
              > e, ni
              > > e mam
              > > >
              > > > tez nic za co mialbym cie darzyc szczegolna sympatia. Nie znam cie. M
              > oje
              > > > wypowiedzi dotyczyly ogolnego problemu cenzurowania na forum kogokolw
              > iek z
              > > a
              > > > cokolwiek. I byly tylko posrednio zwiazane z Toba ... Nie sadzisz ze
              > trosz
              > > ke
              > > > przesadzasz ze swoja nieco egocentryczna postawa , weglug ktorej wsz
              > ystko
              > >
              > > > kreci sie wokół ciebie ? ..
              > > >
              > > > szczerze pozdrawiam
              > >
              > > Zajrzyj do wczorajszych wątkow.
              >
              > Jezeli myslimy o tym samym to na pewno Cie nie obrazilem ... zreszta , jezeli
              > moja wypowiedz (moze ostra, ale na pewno nie chamska) starczy Ci , żeby nazwac
              > mnie "szumowina" to kiepsko to swiadczy o tobie i o twojej umiejetnosci
              > prowadzenia byc moze ostrej, ale nie przekraczajacej granic inwektyw dyskusji .
              > ..
              >

Nie obraziłeś mnie sugerując, że nie znam znaczenia słowa "sodoma"? Śmieszny
              jesteś. Na szczęście potrafię wyczuć ironię na kilometr. Czasami nie trzeba
              bluznąc żeby kogoś obrazić.
              • Gość: normalny Re: Kochana Wierna !!!! IP: *.umirm.gov.pl 03.07.02, 13:06
                no jezeli cie to obraza ... dla mnie to sie miesci w ramach, ale rozni sa
                ludzie ... ja sie nie obrazam jak ktos mowi ze nie slyszalem o ortografii , bo
                wiem ze robie bledy ...
                ech ... myslaem ze jestes troszke inna , otwarta na dyskusje ...
                ze nie jestes az tak malostkowa ... no coz ..
                i jeszcze ten twoj patos w podziekowaniach dla reni ... Boze ! jakis gowniaz,
                nazwal Cie "glupia cipa" , w sieci ! a Ty dziekujesz jej za obrone jak dawcy za
                nerke
                pozdrawiam
    • Gość: Janosik Re: Żądam... IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.02, 12:13
      Gucwa olej ja i te co jej przyszczekuja,one maja wlasny swiat
      • Gość: buzz Re: Żądam... IP: 157.25.84.* 03.07.02, 13:06
        o rany! skonczcie juz to uzalanie sie nad soba i nie nad soba. ile mozna? jak
        wam tu tak zle, to nie przychodzcie. ja jak widze, ze dyskusja nie ma sensu, to
        ja koncze.
        i jak to jest, ze ciagle sie obrazacie??? przestancie brac wszystko na serio.
        jak ktos sie nie umie zachowac, to nie umie. a tu od razu: emigracja,
        przyjaciolki itd.itp. egzaltacja na maksa. to dopiero jest meczace.
        i na koniec: tez juz mam dosyc koncentrowania sie na jednej osobie. te watki sa
        nudne. i dlatego ich nie czytam.
        wiec jeszcze raz: dajcie sobie na luz i przestancie sie tak och-owac i ach-owac.
        b.
    • muszek0 Re: Żądam... 03.07.02, 13:03
      nie podoba mi się ta twoja petycja. pachnie mi czasami, kiedy wróg demokracji
      zagrażał zdrowej tkance klasy robotniczej.
      mówisz, że trzeba wyplenić chamstwo, ale krok po kroku dojdziemy do tego, że
      wyplenieni zostaną osoby, które nie pasują do jedynie słusznej lini partii.
      wolność słowa i wypowiedzi to podstawa. cenzura zabija tą wolność.
      chamstwo na forum. cóż takie jest społeczeństwo. gdy ja widzę leppera w tv to
      nie piszę do głównego moderatora, czyli pana boga, żeby andrzeja wyeliminował z
      tego świata.
      śmietnik na forum. żyjemy w kulturze śmieci. śmieci na ulicy, śmieci w parku.
      śmieci np. w empiku (książki ciekawe i zestawy do oddania na makulaturę),
      śmieci w tv (z jednej strony zasrany klan, z drugiej filmy spike'a lee). a
      internet? jedno wielkie śmieciowisko, czyli dla każdego coś dobrego.
      żeby być moralizatorem naszych czasów, to trzeba mieć charyzmę i mądrość
      (np.tischner), a co my maluczcy możemy? chyba nic, no prawie nic. gdy
      przeginamy z nawracaniem innych na drogę cnoty, stajemy się śmieszni jak pani
      dulska.
      • Gość: renata Re: Żądam... IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 14:19
        muszek0 napisał(a):

> nie podoba mi się ta twoja petycja. pachnie mi czasami, kiedy wróg demokracji
        > zagrażał zdrowej tkance klasy robotniczej.
        > mówisz, że trzeba wyplenić chamstwo, ale krok po kroku dojdziemy do tego, że
        > wyplenieni zostaną osoby, które nie pasują do jedynie słusznej lini partii.
        > wolność słowa i wypowiedzi to podstawa. cenzura zabija tą wolność.
        > chamstwo na forum. cóż takie jest społeczeństwo. gdy ja widzę leppera w tv to
        > nie piszę do głównego moderatora, czyli pana boga, żeby andrzeja wyeliminował z
        >
        > tego świata.
        > śmietnik na forum. żyjemy w kulturze śmieci. śmieci na ulicy, śmieci w parku.
        > śmieci np. w empiku (książki ciekawe i zestawy do oddania na makulaturę),
        > śmieci w tv (z jednej strony zasrany klan, z drugiej filmy spike'a lee). a
        > internet? jedno wielkie śmieciowisko, czyli dla każdego coś dobrego.
        > żeby być moralizatorem naszych czasów, to trzeba mieć charyzmę i mądrość
        > (np.tischner), a co my maluczcy możemy? chyba nic, no prawie nic. gdy
        > przeginamy z nawracaniem innych na drogę cnoty, stajemy się śmieszni jak pani
        > dulska.

Dobrze, Muszek, zgadzam sie, ze probujac przeginac kogokolwiek na droge cnoty
        jestesmy smieszni jak pani dulska. Zgadzam sie tez, ze zadam w tytule watku jest
        smieszne. Powinnam byla napisac bardzo prosze zamiast zadam, wtedy obylo by sie
        bez komentarzy w stylu ze zadac to sobie moge we wlasnym domu... Nawiasem mowiac
        skoro panuje tu taka wolnosc slowa to chyba wolno mi rowniez zadac i na forum, co
        Mario? No ale fakt, "zadam" brzmi niefortunnie. Gdy zakladalam ten watek chodzilo
        mi tylko o to, by wyegzekwowac od tych panow kulturalny sposob wyrazania mysli, a
        nie o obrone ucisnionej Wiernej. Mimo iz zdaje sobie sprawe, ze nie wszyscy tak
        latwo przechodza nad obelgami do porzadku dziennego jak frisky czy Bukowski.
        Wiem, ze Wiernej wyzwiska szkodza. Ale niech sobie jej adwersarze tepia ja skoro
        maja powody. Natomiast chcialabym, zeby to odbywalo sie w sposob kulturalny. No
        coz, moze oczekuje zbyt wiele. Oczywiscie do Admina nie pojde, ale mam nadzieje,
        ze mimo wszystko wiecej chamskich wulgaryzmow pod adresem Wiernej nie
        przeczytamy. Naprawde mam taka nadzieje, bo mimo wszystko gucwa chociazby
        pokazuje czasami, ze intelekt posiada, wiec i o zasadach dobrego wychowania
        pewnie tez cos tam slyszal i moze ten moj watek dal mu ociupinke do myslenia,
        taka mam nadzieje. Jesli nie, to trudno, forum to miejsce demokracji, a ja widze,
        ze jestem tu w zdecydowanej mniejszosci ze swoim postulatem, wiec z honorem
        wycofuje sie z pola walki. Bede jednak uwaznie sledzic posty Gucwy i janosikow,
        bo naprawde jestem ciekawa czy rzeczywiscie nic sie nie zmieni.

Co do czytania lub ignorowania poszczegolnych wypowiedzi i calych watkow. Post
        osoby o nicku buzz wyraznie wskazuje na to, ze jest to jakis zamkniety diabelski
        krag. Z jednej strony buzz pisze ze dyskusja jest nudna i nie mozna jej strawic i
        dajmy sobie juz z nia spokoj, a rownoczesnie zaznacza ze jak jej cos nie
        odpowiada to nie czyta i juz. Cóz za tem przeszkadza jej ta nudna dyskusja skoro
        i tak jej nie czyta? ;))))dla mnie buzz zaprzecza sam(a) sobie i to w jednym
        poscie, ale coz, wolnosc slowa... Pozdrawiam, r
        • Gość: buzz Re: Żądam... IP: 157.25.84.* 03.07.02, 14:22
          alez tu nie ma zadnej sprzecznosci. UWAGA, teraz bedzie komplement:
          tak madrze potraficie dyskutowac, ze diabli mnie biora, kiedy widze, jak
          marnujecie swoje talenty i energie na takie duperele. a przez to dodatkowo, ja
          nie mam czego poczytac i do czego sie wlaczyc.
          b.
        • muszek0 renata 03.07.02, 14:41
          zapominasz o jednej rzeczy. to jest internet, to jest forum internetowe. to że
          ma nazwę 'kobieta' na dobrą sprawę nie ma większego znaczenia. tu może wejść
          każdy. nie ma hasła na zalogowanie się do okreslonego forum pewnej grupy ludzi,
          którzy stanowią jakis klub i taplają sie we własnym sosie.
          porównaj tą sytuację do ścisku jaki panuje, gdy 30 osób jest w jednym pokoju. i
          są to różne osoby, o różnych charakterach i różnej kulturze bycia. ja z takiego
          pokoju wychodzę, bo mi duszno. tutaj na forum jest więcej przestrzeni, z kim
          chcę to rozmawiam, z kim nie chcę to go olewam. jeżeli ktoś mi przysrywa to mam
          go gdzieś i idę do swojego kącika, do swojego towarzystwa. i jeszcze jedno, to
          forum pozwala poznać poglądy innych osób, pożartować, ale nie stanowi mojego
          życia. w moim życiu realnym dobrowolnie (bez przymusu) spotykam się z ludźmi,
          których lubię i cenię, a nie z tymi, których mam w dupie. to takie proste, a
          większość forumowiczów nie może tego zrozumieć. za niedługo trzeba będzie im
          podłączyć kroplówkę, bo za bardzo zatopili się w wirtualny świat.
          • Gość: renata Muszek IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 14:52
            ja naprawde nie rozumiem dlaczego mi to wszystko mowisz
            • muszek0 Re: Muszek 03.07.02, 15:15
              bo ja taki gaduła jestem
              w pracy mnie nie słuchają
              w domu mnie nie słuchają
              nigdzie mnie nie słuchają
              to przynajmniej tutaj na forum ktoś mnie słucha, np. ty
              p.s. byłaś kiedyś w atenach? czy na prawdę jest tak jak mówią, że kupa kamoli i
              nic ciekawego? ;)
              • sagan2 Re: Muszek 03.07.02, 15:29
                a gadaj sobie do nas muszek0, ja tez czesto Cie slucham
                :) nie twierdze, ze zawsze sie zgadzam, ale to zupelnie
                inna para kaloszy... [popatrz do burdy, jakie kalosze
                sa teraz modne... ;)]

podobaly mi sie twoje posty do Reni. z niektorymi
                rzeczmi bym pwnie polemizowala, ale sam styl i w
                ogole... :)
              • Gość: renata Re: Muszek IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 19:04
                muszek0 napisał(a):

> p.s. byłaś kiedyś w atenach? czy na prawdę jest tak jak mówią, że kupa kamoli i
                >
                > nic ciekawego? ;)

Muszku mieszkam w atenach od 9 lat. Kupa kamoli i nic ciekawego nie liczac paru
                drobiazgow na moich polkach, ktore lubie i kotre uwazam za ciekawe:))))))
                Pozdrawiam. r
            • muszek0 Re: Muszek 03.07.02, 15:17
              aha, z tą bluzką i koszulą, to faktycznie sie nie popisałem.
              za mało 'burdy' czytam
              • Gość: renia Re: Muszek IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.07.02, 19:07
                muszek0 napisał(a):

> aha, z tą bluzką i koszulą, to faktycznie sie nie popisałem.
                > za mało 'burdy' czytam

Muszek, pamietasz jeszcze o bluzce? :)))))))))))))))))))))))))))))))
                • Gość: zenek Re: Muszek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 01:44
                  :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka