Dodaj do ulubionych

boję się!

14.05.05, 00:03
jakis czas temu poznalam na necie faceta...
heh to smieszne, ja mam lat 16, a on 26.
no ale i tak ze soba gadalismy.
wydawal mi sie strasznie fajny, ale dzis zaczelam sie go bac
zadzwonil do mnie i mowil mi rzeczy w rodzaju, ze jestem bardzo ladna,
inteligentna i ze chcialby miec taka zone jak ja!!!
a po chwili zapytal, czy mieszkam pod numerem...? i podal moj numer
mieszkania :/
wczesniej pare razy pytal, czy mam domowy telefon, za kazdym razem
odpowiadalam, ze nie.
dzis tez o to zapytal, a potem zadal to pytanie o numer mieszkania...
boję się... jak on mogl sie dowiedziec? na to pytanie powiedzial, ze to jego
praca. a jak zapytalam, jaka to praca, to powiedzial, ze nie moze mi
powiedziec :/
dziwne to wszystko bardzo...
i zaczynam sie bac, ze natrafilam na jakiegos e-zboczenca
co ja mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: boję się! 14.05.05, 00:32
      agaccia napisała:

> a jak zapytalam, jaka to praca, to powiedzial, ze nie moze mi
      > powiedziec :/

Nie on pierwszy bajeruje babe na prace w tajnych oddzialach dyskretnej misji:>
      Widzialas "prawdziwe klamstwa"? Zona glownego bohatera miala kochanka, ktory
      bajerowal ja ze jest z tajnych sluzb:>

> dziwne to wszystko bardzo...
      > i zaczynam sie bac, ze natrafilam na jakiegos e-zboczenca
      > co ja mam zrobic?

Jezeli sie go boisz, to masz prawo zerwac te znajomosc. Nie musisz odpowiadac
      na maile, reagowac na zagadywanie na gg.
      To najprawdopodobniej natret i moze stosowac wobec Ciebie szantaz emocjonalny,
      z grozeniem samobojstwem wlacznie. Nie daj sie nabrac.
      To jest dorosly mezczyzna. Powinien znac podstawowe zasady savoir vivre'u i
      wiedziec ze nie zadaje sie pytan, bo wychodzi sie na chama. Jego pytania
      faktycznie nie sa zdrowe. Moim zdaniem on po prostu jest zle wychowany.

Wypytywanie o telefon stacjonarny zapewne bierze sie z przyczyn finansowych:
      taniej jest dzwonic na stacjonarny niz na komorke.

Niezalenie od tego co ten gosc do ciebie ma jestes wolnym czlowiekiem i nie
      moze Cie nikt zmuszac do kontaktow z natretem.

Czy wy sie w ogole widzieliscie, ze twierdzi ze jestes ladna? Teksty
      typu "chcialbym miec taka zone jak ty" bazuje na wierze, ze naiwna malolata
      poleci do lozka w zamian za mglista obietnice malzenstwa. Sama decydujesz czy
      jestes naiwna malolata czy mloda, ale inteligentna osobka.
      • agaccia Re: boję się! 14.05.05, 00:42
        anahella bardzo dziekuje za odpowiedz.
        az nie moge zasnac z tego wszystkiego :/

niestety nie widzialam tego filmu, o ktorym piszesz :(

Teoretycznie, mam prawo zerwac ta znajomosc, ale... jesli on jest e-zboczencem
        i zerwanie kontaktow zdenerwuje go? nie chce, zeby do mnie przyjechal :/ moze
        masz racje, ze to natret... ale to "chcialbym miec taka zone jak ty"
        zabrzmialo, jakby byl jakims MANIAKIEM :| widzial kilkanascie moich zdjec i nie
        wiem... czytalam kiedys o jakims szalonym facecie, co ciagle sie gapil na
        zdjecia swojej znajomej i tez jej mowil, ze zona, itd. i sledzil ja... ja wiem,
        ze zycie, to nie ksiazka, ale zdazaja sie takie dziwne przypadki :|
        nio wlasnie, dorosly mezczyzna... a czego dorosly facet moze chciec od 16latki?
        mowi, ze chce sie spotkac. ja mowie, ze po co i ze nie mam czasu... ech, boze,
        jaka ja glupia bylam, ze w ogole z nim gadac zaczelam :/ ale dopiero teraz
        zrobil sie taki dziwny :|
        Nie daj sie nabrac.
        Z tym telefonem uspokoilas mnie, moze i masz racje. teraz wydaje mi sie, ze
        chyba cos wspominal, ze ma darmowe weekendy, czy cos.
        Jak juz pisalam w poprzednim poscie, ja mam 16 lat dopiero i predko do lozka z
        kims nie pojde. a juz na pewno nie z facetem, o 10 lat starszym!!! no i jak to
        tak, bez milosci? hehe staroswiecka jestem, nio ale tak czuje...
        i za maz tez nie mam zamiaru wychodzic. chyba, ze za jakies 8 lat.
        jeszcze raz dzieki za odpowiedz,
        pozdrawiam,
        Agata
        • anahella Re: boję się! 14.05.05, 01:12
          agaccia napisała:

> niestety nie widzialam tego filmu, o ktorym piszesz :(

Przy okazji wizyty w wypozyczalni spytaj czy maja. Calkiem fajna komedia akcji
          z Arnoldem, role zenska gra moja ulubiona Jamie Lee Curtis. On jest agentem
          tajnych sluzb, ale przed zona udaje nudnego informatyka (tak tajne te sluzby) a
          ona - znudzona mezatka znajduje sobie urzednika, ktory udaje przed nia
          tajniaka. Usmialam sie do lez - watek kochanka jest bardzo typowy dla wielu
          mezczyzn, ktorzy nie maja czym zbajerowac kobiety, wiec wymyslaja jakies cuda.
          Ostra akcja i lzy smiechu. Warto obejrzec, bo to pokazanie zycia partnerskiego
          w krzywym zwierciadle. Moze i poprawi Ci humor?

>
          > Teoretycznie, mam prawo zerwac ta znajomosc, ale... jesli on jest e-
          zboczencem
          > i zerwanie kontaktow zdenerwuje go?

I sama nakrecasz w sobie spirale strachu. Jesli straszy Cie celowo to jakis
          nieudacznik, ktory ma kompleksy. Niewykluczone tez ze to jest jakis Twoj
          kolega, ktory robi sobie jaja.

> nie chce, zeby do mnie przyjechal :/
          Jezeli zajmuje sie na sieci straszniem nastolatki, to watpie by mial w sobie
          tyle odwagi by przyjechac.

> to "chcialbym miec taka zone jak ty"
          > zabrzmialo, jakby byl jakims MANIAKIEM :|

Na moj gust to koles, ktory zarywa duzo mlodsze i niedoswiadczone dziewczeta.
          Ciekawa jestem czemy nie zarywa swoich rowniesniczek? Przeciec kobiety w jego
          wieku sa w lozku o wiele lepsze niz nastolatki, chocby ze wzgledu na
          doswiadczenie i sa bardziej pewne i swiadome swojego ciala. Moze ma kompleksy?

> ja wiem,
          > ze zycie, to nie ksiazka, ale zdazaja sie takie dziwne przypadki :|

Ale warto byc ostrozna.

> a czego dorosly facet moze chciec od 16latki?

seksu, bez watpienia seksu.

> mowi, ze chce sie spotkac. ja mowie, ze po co i ze nie mam czasu...

Na Twoim miejscu nie spotykalabym sie. Nie masz pewnosci, ze to zboczeniec, ale
          jezeli sie go boisz, to po co? spotkanie nie byloby przyjemne, bo w kazdym
          gescie bedziesz widziala napasc.
          I nie wykrecaj sie, tylko mow mu proste "nie". Gdy spyta dlaczego, odpisuj "bo
          nie", "bo nie mam obowiazku spotykac sie z kazdym kolesiem z netu", "bo nie
          musze" itp. Powinnas zademonstrowac mu swoj kregoslup, zeby koles wiedzial ze
          nie jestes naiwna gaska. Twoje wpisy w tym watku swiadcza o tym, ze nie jestes
          nawina. Zadajesz sobie pytania i to jest bardzo wazne.

> Jak juz pisalam w poprzednim poscie, ja mam 16 lat dopiero i predko
          > do lozka z
          > kims nie pojde. a juz na pewno nie z facetem, o 10 lat starszym!!!
          > no i jak to
          > tak, bez milosci? hehe staroswiecka jestem, nio ale tak czuje...
          > i za maz tez nie mam zamiaru wychodzic. chyba, ze za jakies 8 lat.

Tu, na forum pokazalas ze jestes kobitka z ikra. I tak trzymaj. Sama
          rozporzadzasz swoim cialem, bo to jedyne cialo jakie masz.

Spij spokojnie, koles po jakims czasie sie znudzi. Jezeli jednak nie, to daj
          znac rodzicom. Jestes nieletnia, Twoi rodzice sa za Ciebie odpowiedzialni.
          Wyciagnij od niego telefon stacjonarny. Mozesz go oklamac, ze zamierzacie
          rowniez wykupic darmowe rozmowy. Jesli ktos dorosly z Twojej rodziny (najlepiej
          mezczyzna) zadzwonilby do niego z uprzejma informacja, ze to jest molestowanie
          i sa na niego paragrafy, to natychmiast sie zamknie.
          Tacy kolesie sa tchorzami. Uwierz mi:)
        • kingakunowska Re: boję się! 14.05.05, 01:14
          Nio, skoro na tajne sluzby nie polecialas i powiedzialas, ze predko do lozka
          nie pojdziesz, to zaczal na malzenstwo ... hehe, cwaniak. a z tymi sluzbami
          dobre, sama stosuje czasem. Ale prosze mnie nie nasladowac!
          • anahella Re: boję się! 14.05.05, 01:19
            kingakunowska napisała:

> a z tymi sluzbami
            > dobre, sama stosuje czasem.

Buhahahah, dobre. To ja tez tak bede;)
            • kingakunowska Re: boję się! 14.05.05, 01:23
              Ja to nawet w czarnych okularah caly rok chodze :-))))) Nio, zawsze mialam
              slabosc do tajnych sluzb ;-)))) hihi
              • anahella Re: boję się! 14.05.05, 01:24
                To ustalmy jakiesz szczegoly, zeby na sieci nie brali nas za te sama agentke;)
                • kingakunowska Re: boję się! 14.05.05, 01:52
                  Ja zawsze mialam nicka agentka Kunnenfeldt i podszywalam sie pod Mossad :-) To
                  moze dla Ciebie bedzie KGB?
                  • anahella Re: boję się! 14.05.05, 02:49
                    i bede sie do narwanych intenernautuow zwracac per "towarzyszu";)
                    • kaya11 Re: boję się! 14.05.05, 03:17
                      agaccia,
                      Moze wszyscy sie smieja, ale ja radze Ci zglosic to na policje.
                      Nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem jak polska policja podchodzi do takich
                      spraw, ale tu gdzie mieszkam bardzo powaznie traktuje sie takie rzeczy.
                      Ostrzegaja przed takimi osobami. Powiedzial Ci ze ma 26 lat a moze miec nawet
                      40-sci, sa to zboczency, czesto pedofile ktorzy siedza na necie zeby zdobywac
                      swoje ofiary. To ze on juz wie jaki jest Twoj numer mieszkania jest alarmujace.
                      Mieszkasz z rodzicami ? Powiedz natychmiast rodzicom, i nie boj sie, nie robilas
                      nic zlego. Moze to byc niebezpieczny czlowiek. To ze on ma 26 lat (zalozmy) a Ty
                      16 to juz jest sprawa dla prokuratora. To jest w Polsce nielegalne i wiadomo
                      jakie sa jego zamiary.
                      Pamietaj, nigdy nie zadawaj sie z facetami z internetu, a bron Boze z nimi nie
                      spotykaj. Tu w Ameryce bylo wiele morderstw na tym tle. Powiedz rodzicom i razem
                      zlozcie doniesienie na policje.
                      • grimma Re: boję się! 14.05.05, 07:45
                        eh
                        a moze ktos po prostu cie zna i robi sobie jaja
                        • kohanek Re: boję się! 14.05.05, 11:08
                          wiesz 16 lat to nie dziecko!!! Po jakiego kija z nim gadalas na gadu??
                          Przeciez wiadomo ze na gadu ida glownie podrywki. Naprwde nie wiedzialas po co
                          on Cie zagaduje?/ Jestes niedorozwinieta albo debilka
                          • kaya11 Re: boję się! 14.05.05, 11:22
                            Ty sam nie wiesz co mowisz. Sam jestes niedorozwiniety. 16-letnia dziewczyna to
                            wlasnie dziecko. Wyglad myli - wyglada jak kobieta a jest dzieckiem. Dlatego
                            trzeba ja chronic przed zboczencami. Powinni robic to ordzice, ale teraz
                            rodzicow nie ma w domu bo musza pracowac zeby utrzymac rodzine, wiec dzieci
                            siedza na internecie i szukaja znajomych , a potem czesto konczy sie zle.
    • agaccia Re: boję się! 14.05.05, 11:29
      zaczelam sciagac dzis ten film, pewnie mi tez sie spodoba :) dziekuje.
      to nie jest nikt, kogo znam. nikt z moich kolegow nie ma takiego glosu. nio i
      gadam z nim na gadu okolo trzech miesiecy. nikomu by sie nie chcialo robic
      takiego "dowcipu".
      na pewno sie z nim nie spotkam. bo i po co? :/
      Anahella jeszcze raz dziekuje Ci, ze potraktowalas mnie powaznie. naprawde,
      jestem Ci bardzo wdzieczna. zrobie tak, jak napisalas. poproszę tatę, żeby do
      niego zadzwonil.

Kaya11, chyba za wczesnie jeszcze na to... w sumie to jeszcze mi nic nie
      zrobil? ani nie straszyl, ze przyjedzie, czy cos...
      wczoraj powiedzial cos takiego "a bedziesz jutro wieczorem w domu?"
      heh ja oczywiscie od razu pomyslalam, ze chce przyjechac, i powiedzialam, ze
      nie.
      a on "aa szkoda, bo myslalem, ze na gg pogadamy".
      dziekuje Kaya11, za odpowiedz.

koHanku :/
      nie oceniaj, a nie bedziesz oceniony :/ moglabym podsumowac Ciebie juz po nicku
      i nazwac cie idiota. nie znasz mnie, wiec mnie nie obrazaj, co? :/
      • kohanek Re: boję się! 14.05.05, 11:57
        zadne dziecko!
        w innych krajach dziewczyna w tym wieku jest mezatka z dzieckiem
        a czesto utrzymuje cala rodzine wlacznie z rodzicami.
        wygodnie myslec ze dziecko, bo pasozytuje na rodzicach.
    • kasiika Re: boję się! 14.05.05, 12:00
      nie przesadzajmy - tutaj mowa jest o 16latce (!)
      a nie o dziecku, narazonym na pedofilie
      Jak to jest ze dziewczyna w tym wieku nie wie NIC w tym wzgledzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka