Dodaj do ulubionych

Czy nasze babki i prababki uprawialy seks oralny?

17.05.05, 18:47
Jak myslicie? Czy w ogole istnialo wtedy takie pojecie jak 'oral' czy 'anal'?
Ciekawa jestem jak to bylo, a jesli to robily, to jak sobie radzily z higiena,
ktora nie byla wtedy na wysokim poziomie. Kiedys chcialam spytac o to moja
babcie, ale zwatpilam po tym jak zapytala mnie na jakims filmie co to znaczy
wziac do buzi:)
Obserwuj wątek
    • opcjonalny Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 17.05.05, 19:40
      amirranda napisała:

> Jak myslicie? Czy w ogole istnialo wtedy takie pojecie jak 'oral' czy 'anal'?
      > Ciekawa jestem jak to bylo, a jesli to robily, to jak sobie radzily z higiena,
      > ktora nie byla wtedy na wysokim poziomie. Kiedys chcialam spytac o to moja
      > babcie, ale zwatpilam po tym jak zapytala mnie na jakims filmie co to znaczy
      > wziac do buzi:)

Moj dziadek mi mowil ze tak.
      • wielo-kropek Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 02:00
        Ja prawie jestem pewien ze babcie i prababcie lubily to bardziej
        niz obecne kobiety. W nich krew chyba byla bardziej buszujaca. Rozumie
        sie ze lubily to robic wtedy kiedy jej sie trafil maz ktorego kochala
        (jesli ja wydano za czlowieka ktorego nie kochala, moglo z tym roznie
        byc). W tym drugim przypadku pewnie tez robila, ale na wymus,
        podobnie jak i teraz niektore kobiety to robia, bo "musza". Babcie i
        wstecz nie mialy mozliwosci zmiany partnerow jak to ma obecne
        pokolenie.W zdrowym i normalnym seksie nie ma progresu ja bym
        powiedzial, czy "wynalazkow". Nie chodzi mi o takie rzeczy jak
        kondony, wibratory itp. W seksie ostatnio nastapilo niestety duzo
        zboczen, choc z pewnoscia one mialy miejsca tez od wiekow, tyle ze te
        zboczenia nie widzialy swiatla dziennego czy nie byly aprobowane jak to
        jest np. dzisiaj z pedalami i im podobnym.
        • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:02
          Na jakiej podstawie twierdzisz, ze to robily? Piszesz 'pewnie', 'prawie pewny'.
          Pytales o to swoja babcie?
          • wielo-kropek Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 23.05.05, 21:52
            amirranda napisała:

> Na jakiej podstawie twierdzisz, ze to robily? Piszesz 'pewnie', 'prawie
            pewny'.
            > Pytales o to swoja babcie?
            Twierdze tak na tej podstawie ze natura kobiety sie nie zmienia. Babcie o
            to nie pytalem, bo nie ma takiej potrzeby. Ona mogla to robic, mogla
            rownie dobrze tez nierobic. Czy po zapytaniu np. ciebie, czy to robisz,
            jeslibym otrzymal odpowiedz na nie, to czy mialoby to oznaczac ze kobiety
            tego nie robia. Nie wszystkie babcie oczywiscie to robily, podobnie jak i
            dzisiejsze kobiety. To, ze twoja babcia ciebie o to zapytala, wcale nie
            oznacza ze ona jest zielona w tych sprawach. Jej cel mogl byc zupelnie inny
            - dowiedziec sie np. czy ty cos wiesz o tym "braniu do buzi".
      • lastpoint2 Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 15:05
        Mój dziadek na 100% nie brał do buzi.

Nawet niemcowi.
    • lena_zet Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:02
      moja babcia na 100% nie.
      • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:04
        lena_zet napisała:

> moja babcia na 100% nie.

Pytalas?
        Wybacz, ze pytam, ale strasznie mnie to ciekawi.
        A jej kolezanki?

• lena_zet Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:10
          co ty, nie pytałam, bo wiem, że nie ma sensu.Dla mojej babci seks był tylko
          obowiązkiem małżeńskim :( to wiem-rozmawiałam z nią na ten temat.Nigdy nie
          czerpała z seksu przyjemności :(
    • kapyl Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:10
      wiesz co?
      ankiete sobie zrob sama
      jak ty sobie wyobrazasz sytuacje w ktorej ktos zaczepia blisko 75 letnie
      kolezanki babci pytajac czy uprawiaja seks oralny lub analny.
      po pierwsze - ja na takie pytania nie odpowiadam kolezankom w moim wieku bo to
      prywatna sprawa, po wtore - jak cie zapyta 12 letnia kuzynka czy uprawiasz seks
      analny to co jej odpowiadasz?
      • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:49
        kapyl napisała:

> wiesz co?
        > ankiete sobie zrob sama
        > jak ty sobie wyobrazasz sytuacje w ktorej ktos zaczepia blisko 75 letnie
        > kolezanki babci pytajac czy uprawiaja seks oralny lub analny.
        > po pierwsze - ja na takie pytania nie odpowiadam kolezankom w moim wieku bo to
        > prywatna sprawa, po wtore - jak cie zapyta 12 letnia kuzynka czy uprawiasz seks
        >
        > analny to co jej odpowiadasz?

Jakby zapytalala to bym odpowiedziala prawde.
        A cos ty w ogole taka delikatna? Przeciez seks to ludzka rzecz, tak ja jedzenie
        i picie.
        Jak ktos cie pyta czy pijesz coca-cole to tez sie czerwienisz i nic nie odpowiadasz?
        • tees1 Pizza Hot + MykDonna's 18.05.05, 11:46
          amirranda napisała:

> Przeciez seks to ludzka rzecz, tak ja jedzenie
          > i picie.

Zgada sie. Dlatego popieram te liczne tureckie bary przydrozne, i te ulotki
          reklamujace dostawe do domu (3cia pizza gratis).
    • psychopata.z.borderline Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:12
      moja to na pewno tylko pos kołdrą i po bożemu
    • six_a Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 10:53
      A film Kinsey oglądałam? To powinnam wiedzieć co nie co o historii seksu?
      • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 11:12
        Nie ogladalam. I co z niego wynika? Uprawialy?
        • mmagi Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 11:15
          no to obejrzyj:-)
          • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 11:21
            mmagi napisała:

> no to obejrzyj:-)

Ojej, skad teraz wezme film. Powiedz, please:)
        • six_a Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 11:22
          jak, kurde, uprawiały, jak w Stanach za oral do paki można było pójść jeszcze w
          połowie XX w., o ile dobrze pamiętam?
          prokreacja to co innego, a seks co innego.
          • amirranda Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 11:32
            six_a napisała:

> jak, kurde, uprawiały, jak w Stanach za oral do paki można było pójść jeszcze w
            >
            > połowie XX w., o ile dobrze pamiętam?
            > prokreacja to co innego, a seks co innego.

Powaznie?
            Ale to znaczy ze bylo znane takie pojecie, czyli ktos to robil, tyle ze w ukryciu.
            • rapsodiagitana Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 13:57
              --> "Stulecie seksu" Petersena :) Bardzo dobra książka. a seks oralny napewno
              uprawiały (w USA też, choc tam był faktycznie prawny zakaz; jak się trochę
              poczyta, to strach bierze, za co tam mozna było siedzieć :> A teraz tak
              liberalnie się porobiło...). Tylko że wtedy nikt o tym nie mówił, nie pisał, nie
              rozgrzebywał sprawy, nie było w gazetach poradników typu: "Jak mu zrobić
              dobrze"... Poza tym to dość naturalne. Zwierzątka tak robią a nikt na nie
              kulturowego nacisku nie wywiera :)
          • widokzmarsa Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 14:29
            w niektórych stanach wciąż jest nielegalny ale jest to martwe prawo
    • marta.uparta Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 15:41
      Anal na pewno, zwlaszcza ze w kulturze starozytnej Grecji homoseksualizm byl
      norma spoleczna i jak ktos nie mial mlodego, urodziwego przydupasa, to wypadal
      z obiegu towarzyskiego:)
    • marta.uparta ogladalam kiedys z babcia swierszczki... 18.05.05, 15:53
      .. i babcia kompletnie nie byla niczym zaskoczona. Mysle ze czasem robila
      dziadkowi te przyjemnosc:)
    • yoma Babki i prababki 18.05.05, 15:55
      miały takie długie, zapięte pod szyję koszule nocne z pęknięciem na wiadomej
      wysokości, a nad tym pęknięciem było wyhaftowane krzyżykami "Bóg tak chce".
      • amirranda Re: Babki i prababki 18.05.05, 15:57
        yoma napisała:

> miały takie długie, zapięte pod szyję koszule nocne z pęknięciem na wiadomej
        > wysokości, a nad tym pęknięciem było wyhaftowane krzyżykami "Bóg tak chce".

Pierwsze slysze. Chyba sobie jaja robisz albo ktos ci jakas glupote powiedzial,
        bobys sama tego nie wymyslila. Widzialam babci koszule nocna i nic takiego nie
        miala.
        • rachela180 Re: Babki i prababki 19.05.05, 11:54
          Miały - w XIX wieku rzeczywiście takie były, i jeszcze przed I Wojną.
    • sara-bez-zegara Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 16:10
      Ludzie, jedne bzykały się aż wióry szły, inne wzdrygały na samą myśl. Jak w
      życiu, jak i teraz.
    • veella Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 18.05.05, 19:02
      najprosciej jak sie udasz do muzeum seksu w amsterdamie. wjazd 2,5 euro a ubaw
      po pachy przez min pol godziny =D czy nasze prababki.... hehehe kochana!! tam
      takie foty maja z poczatku 19 wieku ze ci szczeka opadnie, a do tego mozesz
      sobie poogladac np sztuczne penisy ze starozytnego rzymu itp.
      krotko mowiac uprawialy i to az huczalo =D=D=D
      • marta.uparta ja w kwestii formalnej... 18.05.05, 19:08
        ... fotografii nie bylo w pocz. XIX wieku, pierwsze dagerotypy to lata 40 te
        tego stulecia. To mogly byc np. ryciny:)
        • veella Re: ja w kwestii formalnej... 18.05.05, 19:17
          :D ja widzialam cala mase czegos co wygladalo jak fotografie i bylo z 19 wieku.
          ale moze sie nie znam, na ten temat sie nie wypowiadam. w kazdym razie w owym
          muzeum sa i posazki i malowidla itp itd z setek lat wstecz. oraz oczywiscie
          aktualne popisy i zabawy pan i panow w roznym wieku =D poczawszy od seksu ze
          zwierzyna :) a skonczywszy na panach sikajacych na rozbawione panie =D anale,
          orale, grupowo, homoseksualnie, z wieprzem, z psem (oral np - no comment, jak
          to zobaczylam to mi sie slabo zrobilo), z kozlem, trojkaty i wszelakie inne
          wielokaty, w maskach a la "miczenie owiec", masturbacja drewnianym kijem i
          warzywami wszelkiego rodzaju itp itd. penisy z kamienia i z kosci sloniowej,
          rzezbione, malowane... wszystko co tylko wymyslec mozna =D
          • marta.uparta Re: ja w kwestii formalnej... 18.05.05, 19:22
            przez tyle tysiacleci rozwoju ludzkosci to mozna cuda wymyslec:) a ile teraz
            mozna zdzialac w epoce lateksu:)
            teraz moze jest to rozrywka bardziej dla wszystkich, a kiedys nia sie zajmowaly
            tylko panie ze specjalnych domów:) nie sadze zeby takim wiktorianskim babkom
            takie rzeczy przychodzily do glowy:)
            co do fotografii - ona byla w XIX wieku, ale nie w poczatkach, tylko mniej
            wiecej w polowie (bosh, ale czepalska jestem, wiem:)
          • rachela180 Re: ja w kwestii formalnej... 19.05.05, 11:56
            A moje koleżanki sie zgorszyły oglądając XVIII-wieczne ryciny ;))))))
        • hellk Tego to znaczy XXI czy XX? Bo nawet jeśli XX, to 19.05.05, 12:01
          w jaki sposób sfilmowano katastrofę sterowca Hindenburg która miała miejsce
          przed wojną? Kompletnie ale to kompletnie ci się pomieszało, nawet z pojęciówki
          dwója. Bo to nie Daguerre lecz Niepce zrobił pierwsze zdjęcie w historii -
          ,,widok z okna''. Napisz jeszcze kiedy koło wynaleźli. Przepraszam za formę, ale
          taka ignorancja dziwi nawet w naszym kraju.
          • marta.uparta Re: Tego to znaczy XXI czy XX? Bo nawet jeśli XX, 23.05.05, 22:01
            W zdaniu napisalam, ze w poczatkach XIX wieku nie bylo fotografii, a pierwsze
            dagerotypy to lata 40 TEGO czyli XIX wieku. Nie odnosilo sie to ani do XX ani
            XXI w. Jezeli sadzisz ze jestem debilem, i uwazam, ze fotografia powstala
            dopiero w XX wieku to musze Cie rozczarowac. Faktycznie, moze nie bylam zbyt
            precyzyjna, ale nazywanie mnie ignorantka bardzo mnie zasmucilo.
            Proponowalabym, zebys nieco wyluzowala.
    • sylwiastep Re: Czy nasze babki i prababki uprawialy seks ora 19.05.05, 21:00
      Nie wiem, czy uprawialy, ale moj kolega opowiedzial mi raz taka historie:

Siedzial w WC od dluzszego czasu. Jego babcia:
      - A co ty tam tak dlugo robisz????
      On:
      - Konia wale!
      Babcia:
      - Lo tak, akurat, bo ciekawe, skad by sie tam kun (kon) wzial!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka