beberebe 18.08.05, 20:51 Zastanawiem się od kilku dni nad kupnem rolek. Tylko chyba nie będę miała z kim na nich jeździć:-( Co Wy na to, kto z Was jeździ na rolkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donetta Re: a może rolki ??? 18.08.05, 20:52 co kto woli ja wybieram rower ,jeżdżę sama Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 20:55 na rowerze też jeżdżę i także zazwyczaj sama. Teraz chciałabym jakiejś odmiany Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: a może rolki ??? 18.08.05, 20:56 ja jezdze. bez trasy, rownej, najlepiej asfaltowej to jest to ciezka sprawa. ja takowa mam blisko mojego domu, wiec mam ulatwienie;) koszt nowych rolek do jazdy rekreacyjnej i ochraniaczy to ok-300-500zl- to sredni przedzial cenowy. kulka kauczukowe-najbardziej komfortowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 20:58 Dzięki za informacje. No własnie te ścieżki - mam koło domu ale taką z kostki, da się po niej w miarę wygodnie jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:00 hehe;))) ja jezdze jak mam rowna, przynajmniej 500m trase. inaczej sobie odpuszczam. wiesz-to moze byc dobry masas, bo niezle Cie wytrzesie;)) uwaga na biust-bo z nim moze byc klopot przy tkaiej trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:04 haha więc chyba będę musiała się wyruszyć na inną scieżkę, a mam do niej spory kawałek. Z tym masażem i biustem to nawet całkiem całkiem wyjście. A więc raz w tygodniu na kostkę na masaż a reszta po równym. Odpowiedz Link Zgłoś
madlen73 Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:03 kiedyś dużo jeżdziłam na rolkach ale zdecydowanie wole rower-mniej kontuzji Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:05 upsss chyba o kontuzjach nie pomyślałam - a może nie będzie tak strasznie? Odpowiedz Link Zgłoś
node Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:28 Ja jezdze. Bombowa rzecz, ale wymaga troche nauki. Bedzie latwiej, jezeli jezdzilas na lyzwach. najlepiej znalezc plaska, wyasfaltowana trase. Tu gdzie mieszkam, jest taka specjalna trasa dla rowerzystow i rolkowcow, kilka mil w jedna strone. Mozna sie wymeczyc do woli. Ochraniacze to podstawa, zwlaszcza na dlonie, pozniej kolana i lokcie. Moje ochraniacze sa naprawde zdarte, bo ja nie raz slizgalem sie po asfalcie. Kobiety swietnie wygladaja na rolkach, rolki optycznie wydluzaja nogi. Do tego jest to swietny fitness, nie wspomniawszy ze glownie pracuja miesnie nog i posladkow. Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:35 Witam:-) Mam pytanko,jak ksztaltuja sie miesnie nog u kobiet jezdzacych na rolkach....? czy nie sa po pewnum czasie zbyt"meskie"? Ile jezdzic,zeby tego ewentualnie uniknac? Odpowiedz Link Zgłoś
node Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:43 Odpowiem szczerze ze nie wiem, ale watpie zeby rolki prowadzily do zbytniego rozwoju miesni nog. Sa rozne style jazdy.. ale nie jestem fachowcem. Tak czy inaczej, nie sadze zeby to byl problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:49 Dzieki...mam nadzieje,ze nic takiego sie nie stanie.... juz jestem przekonana...kupuje rolki i w trase:-) A wlasnie,czy ktos zna "przyjazne rolkom" w Warszawie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dafir Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:59 Najłatwiej nauczyć się jeździć na Agrykoli :-) Można jeżdzić też na trasach rowerowych i Polach Mokotowskich. Te ostatnie polecam jednak dla zaawansowanych, a przynajmniej dla tych co już umieją hamować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:38 Chyba mnie przekonałyście, zaraz po wypłacie lecę po rolki :-) A jak się ubieracie idąć pojeździć, czy np. dżinsy i jakaś koszulka to dobry strój? Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:40 Przekonałyście i przekonaliscie ->(przepraszam Node) :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
node Re: a może rolki ??? 18.08.05, 21:56 Bardzo wazna rzecz.. nie oszczedzaj na rolkach! Kupuj od razu dobre... ja po dwoch miesiacach kupowalem nastepna pare. Przede wszystkim musza idealnie pasowac do stopy. Nie kupuj nic ponizej ABEC5. Najlepiej znajdz kogos kto na tym sie zna, albo doczytaj duzo w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
node Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:05 Klasa lozysk.. chodzi o to jak gladko kolka sie kreca. Sa takie niuanse jak wielkosc i twardosc kolek... duzo zalezy od tego po czym i jak planujesz jezdzic. Radze poczytac troche o tym zanim wybierzesz sie do sklepu, to nie jest skomplikowane, a przynajmniej nikt ci byle czego nie wcisnie. Odpowiednie rolki to duuuuzo wiecej radosci niz kiepskie. A na poczatek ubieraj sie w cos czego nie zal zniszczyc. A jako mezczyzna, od razu mowie ze koniecznie cos obcislego ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:07 Dziękuję za dobre rady, również te dotyczące stroju (obiecuję ze postaram się) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:07 super!!! :-) bez wzgledu na wiek i towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:10 towarzystwa trochę brak - wokół mnie same leniuchy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:12 na początku i tak sama musisz pojeździć aby wprawy nabrać a potem towarzysz/e się znajdą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:15 sądzisz że się znajdą, może ... Na początku z kimś byłoby raźniej i weselej Odpowiedz Link Zgłoś
juta50 A SKAD JESTEŚ?? 18.08.05, 22:18 A SKĄD JESTES beberebe ?? JA SAMA JEŻDZE czasami bo tez nie mam z kim....pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dafir Re: a może rolki ??? 18.08.05, 22:18 Rolki są super! :-) Sama przez długi czas się wahałam, ale w końcu zdecydowałam się na kupno jakieś dwa miesiące temu. Jak ktoś już wspomniał wcześniej, nie zaleca się oszczędzania podczas kupna rolek. Takie naprawdę OK to wydatek rzędu 400-500 zł plus komplet ochraniaczy ok. 80 zł. Ale zabawa jest przednia. Jeśli wcześniej jeździłaś na łyżwach będzie Ci się łatwiej nauczyć. Mój najwięszy problem na początku to było hamowanie. Ale z czasem można się wszystkiego naczyć. Polecam, bo rolki są naprawdę super! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: a może rolki ??? 19.08.05, 08:05 rolki sa dwie bo na dwie nogi a nie dla dwoch osób. nikogo do tego nie potrzebujesz:))))))) i wystarczy sie rozpedzic i jest pieknie:) Odpowiedz Link Zgłoś