dorota2222 06.09.05, 11:05 hej czy macie jakies sposoby na zrogowaciala skore na pietach??? jak przywrocic jej ladny wyglad? napewno wiele z was ma taki problem bo ktoz nie chodzi w lato w klapkach??!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: stopy!!! 06.09.05, 11:05 pumeks i kremy, a najlepiej idź do kosmetyczki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: stopy!!! 06.09.05, 11:06 ide wtedy na profesjonalna pielegnacje stop. po niej kupuje dobry krem i jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: stopy!!! 06.09.05, 11:06 drobnoziarnista tareczka i tłuste kreny,allantan lub inne:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
loginanka Re: stopy!!! 06.09.05, 12:24 W zaleznosci od stopnia zaniedbania ... najlzejszy pumeks, krem nawilzajacy bardzo zaniedbane stopy kremy z mocznikiem: np xerial 50, krem prosto z apteki, na recepte (urea 40%, lecobase), (skuteczne bardzo, efekty po 2 miesiacach w zaleznosci od grubosci skory) moczenie stop w solach usuwanie skory - czym kto woli: pumeksem, tarka lub fachowo - pedicure - kosmetyczka uzywa specjalnych narzedzi do mechanicznego usuniecia (niesety, zabiegi trzeba powtarzac by utrzymac skore miekka) odradzam uzywania golarek, skora po tym robi sie bardzo twarda Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: stopy!!! 06.09.05, 14:09 Bylam raz z kolezanka u kosmetyczki, ja na manicure, ona na pedicure, i mialam sie okazje przyjrzec jak zrobiono jej pedicure: ja juz na pewno nie pojde. Na pewno nie do tej kosmetyczki (zastanawiam sie czy wszystkie to robia): zdjela jej zrogowacialy naskorek czyms co przypominala zylete!! Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: stopy!!! 06.09.05, 12:27 najlepiej na łace wskoczyć w krowie placki - jeszcze ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: stopy!!! 06.09.05, 12:27 Ja nie mam. Raz na 6 tyg do pedikiurzystki i po klopocie. Plus codzienne mycie, oliwka lub krem w stopy, czasami lekko pumeks... Odpowiedz Link Zgłoś
jasnie_pani he,he 06.09.05, 13:59 trzeba myslec o tym caly rok, a nie tylko latem. wstyd! dorota2222 napisała: > hej czy macie jakies sposoby na zrogowaciala skore na pietach??? jak > przywrocic > jej ladny wyglad? napewno wiele z was ma taki problem bo ktoz nie chodzi w > lato w klapkach??!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: stopy!!! 06.09.05, 14:07 Przede wszystkim nie usuwac tego zadna drastyczna metoda, bo zaraz ci narosnie nowe. Mysle ze podstawa ladnych stop jest regularnosc w ich pielegnacji. Ja srednio 2, 3 razy w tygodniu stopy porzadnie pumeksuje (nawet jak sa zupelnie gladkie), dzieki czemu sa zawsze mieciutkie i zadbane. Raz na miesiac nakladam na stopy tlusty krem Nivea na noc, na to skarpetki, i rano sa jak stopki dzieciaka. :) Odpowiedz Link Zgłoś