migdalek.niebieski 27.09.05, 21:25 marynowane grzybki???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migdalek.niebieski Re: Jak zrobić 27.09.05, 21:30 Ale ja zawsze mam problem z takimi suchymi przepisami... są bardzo nieprecyzyjne, mi prosto trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Jak zrobić 27.09.05, 21:40 prościej nie umiem :PP grzybki gotować pół godziny (od zagotowania wody), potem odcedzić i zrobić zalewę: 1 szklanka octu, 3 szklanki wody, 4 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka soli, łyżeczka cukru, zagotować i zalać tym grzybki, do każdego słoika dodać 1 łyżeczkę oleju słonecznikowego, pasteryzować 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi olej dodaje sie do papryki a nie do grzybów na 27.09.05, 21:51 sama mysl robi mi sie bllleeeeeeeeeee:> Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk jak kto lubi... 27.09.05, 21:53 ja dodaję odrobinę oleju do grzybów (podgrzybki, prawdziwki, maślaki, kozaki, kurki) i do papryki też :) i nie znam osoby, której by nie smakowały moje grzybki :PPP to się Mmagi nazywa inna szkoła :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: jak kto lubi... 27.09.05, 22:04 podaj adres to wyślę :PPP produkcja grzybków już ruszyła :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: Jak zrobić 27.09.05, 21:45 a ja tam grzybki mrożę:) tylko muszą być podgotowane, bo jak surowe się mrozi to potem wszystko z zamrażarki śmierdzi grzybami:) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: nie lepiej kupić w sklepie ?? 27.09.05, 22:25 to by było zbyt banalne rozwiązanie :PPP poza tym domowe są zawsze lepsze od sklepowych :))) Odpowiedz Link Zgłoś