Dodaj do ulubionych

kolezanki mam problem z ...

11.10.05, 15:45
kurtką puchową ktora kupilam w jacketpocie
otoz wydawaloby sie ze w takim sklepie to sa dobrej jakosc ciuchy a tu
prosze...
kurtka jest czarna , puchowa /ładna / i wyszywana czarną nicią na wzor
kwiatkow - efekt piekny ale z tych kwiatow a raczej ze szwówo wychodza
smietki i puch - co mam zrobic? moze znacie jakies sposoby na podone sprawy z
kutrkami?probowalam sie pozbyc tego walkiem z tasma klejaca ale to
krotkotrwaly efekt...pomocy bo juz sie robi zimno i chyba bede zmuszona ja
zaczac nosic ale nie chce łazic ze smieciami na plechach i rekawach:-( DZIEKI
Z GORY
Obserwuj wątek
    • dulce3 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:46
      zareklamować? kurcze, nastepna madra.... ehhh...
      • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:49
        nie poniewaz kurtka byla po przecenie a wychodzily z niej brodki dopiero po 3
        mies od noszenia a nie tak od razu
        a jak masz krytykowac to dziekuje - oczekiwalam na pomoc a nie jakies
        insynuacje dziwne
        • dulce3 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:51
          ej jak mozna Ci pomoc no zastanow sie troche! Wyrzuc kurtke i kup nowa, jak Cie
          nie stac to musisz chodzic w takiej. Nic nie zrobisz. Po prostu badziewie
          kupilas. Tak bywa z przecenami...
          • istna Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:53
            Tak to bywa z kurtkami z jacketpota........:)
            • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:55
              powaga - a mialas kiedys kurtke z jacketopta ?
          • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 15:54
            OK wielkie dzieki za pomoc
            trzeba bylo juz nic nie pisac niz takie glupoty tj badziewie przeceny wurzyc
            nos itp
            PS zapytalam bo podejrzewam ze ktoras z was ma podobnie z puchowa kurtką
            • mamba30 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:31
              no mam podobnie z kurtką puchową i również firmową, kupiona za qrewskie wręcz
              pieniądze... Nic nie poradzisz, musisz taką nosić, albo ją po prostu
              wypierdaczyć. Puch będzie wyłaził do momemntu, aż już nic nie pozostanie.
              Przykro mi, ja też się nacięłam. Kupiłam specjalnie firmową, żeby uniknąć
              takich sytuacji, ale guzik z pętelką...
              • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:45
                no wlasnie wydawalo by sie ze w firmowym sklepie z dobra oddziezą i mimo ze na
                przecenie to tania nie byla - a tu taka "niespodzianka" - no nic...bede musila
                poprostu przy kazdym wyjsciu z domu ja sprzatc wlasnorecznie czyli skubiąc -
                wrrrrrrrrrr
                • mamba30 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:52
                  to nic nie da, puch i tak będzie wyłaził. Ja mam dodatkowo jeszcze większy
                  problem, bo uwielbiam sie ubierać na czarno, a ten puch również od środka
                  wyłazi. Po zdjęciu kurtki jbyłam cała opierzona, więc zrezygnowałam z noszenia
                  jej :((
                  • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:58
                    no moja na szczescie nie brudzi od wew bo ma bardzo ładną i porzadna podszewkę -
                    wnetrze jest łądniejsze jak zew kurtki - dziwne....szkoda ze nie mozna nosic
                    tyl na przod:-)
                    bywa...
            • lady284 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:46
              nie martw się są tu niestety takie osoby które tylko utrudniają po to by
              jedynie zabrać głos nawet w czymś o czym nie mają pojęcia
              • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 09:59
                zauwalylam ale nie przejmuje sie za bardzo tym...grunt to nie dawac satysfakcji
                tylko olać:-)
    • a_a_a4 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 16:05
      hej

jesli chodzi ci o Jackpot (a nie Jacketpot) to faktycznie po przecenie nie ma
      reklamacji. Nie znaczy to równiez ze kupiłaś rzecz gorszą jakościowo, ponieważ
      byla z przeceny.To normalne ze z takich kurtek wychodzi pierze, niestety nic z
      tym nie zrobisz. Ja mam kurtke puchową ktora jest koloru kremowego i ze sliskim
      materiałem, dzieki temu paprochów i piórek po prostu nie widac, co nie znaczy
      ze ich tam nie ma:-)

Na drugi raz nie kupuj po prostu czarnych kurtek puchowych. Ja mam tez rzeczy z
      Jackpota i niszcza sie jak kazde inne, ale za to ładnie wyglądają:-)))
    • madzia_20 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 17:11
      jeśli kurtka była przeceniona nie z powodu tego wyłażącego puchu to oczywiście
      możesz ją zareklamować
    • bergo1 Re: kolezanki mam problem z ... 11.10.05, 19:16
      Chyba nie moze jej juz zareklamowac skoro pisze, ze 3 miesiace ja nosi??? To kiedy ja kupilas? Na zimowej przecenie?
      • andzela69 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 08:13
        kurtki juz nie oddam do sklepu bo kupilam ja w lutym tego roku
        i to nie jest kwestia czrnaego koloru i tego ze zawsze z czarnych wychodzi puch
        bo mam kurtke Levis puchowa ciemny granat i NIC z niej nie wychodzi
        ta Jackpota jest feralna tylko i wylacznie z tego powodu ze jak wspomnialam na
        wyszywane kwiatki i z tych szwów wychodzi syf ...podejrzewam ze z czarnej
        zwyczajnej kurtki puchowej nic by nie wychdozilo gdyby nie te wzorki
        wychodzi na to ze nic innego juz niemoge zrobic jak popoostu przezd kazdym
        wyjsciem ja dokladnie oczyscic
        • mynia_pynia Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:05
          Jak to nie możesz zareklamować kurtki, nawet jak byś dostała za darmo to możesz
          oddać do reklamacji, no chyba że podpisałeś dokument w którym zrzekasz się praw
          do reklamacji, ale coś takiego nie istnieje.
          A jak sklep nie będzie chciał zwrócić kasy do do sądu knsumenckiego - czy jakoś
          tak.
          • mala07 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:09
            jak mam ja oddac jak kurtka ma 9 miesiecy i byla przeceniona /z 600 zł na 200/
            nikt mi jej juz nie przyjmie jest za pozno - a smieci nie zaczely tak od razu
            wylazic tylko po 3 mies -ale zadzwonie dzis tam i zobaczymy
            • trzydziecha1 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:13
              Moim zdaniem, jak masz paragon to masz 1 rok na zwrot w razie wykrycia tzw.
              wady ukrytej, tzn. że nie wiedziałaś o niej w momencie kupna i nie było tego
              widać. Takie wyłażenie puchu po czasie to jest wada ukryta. Tylko jak spytaja,
              KIEDY zauważyłaś tę wadę, to trzeba napisać że w ostatnich dniach a nie ileś
              miesiecy temu, bo reklamacje składa się "niezwłocznie po zauważeniu wady".
              Generalnie w jackpocie nigdy nie miałam problemu ze zwrotami, nawet
              przecenionych rzeczy. Jeżeli przecena nie była konkretnie z powodu wady, lecz
              tylko sezonowa, to masz pełne prawo reklamować.
            • aguszak Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:14
              rozdwojenie jaźni masz, czy co? W końcu jesteś mala czy andzela?????
              • mala07 Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:35
                hehe faktycznie - mialam 2 niki i mi sie pomylilo juz - uzylam tego z forum
                poradnik domowy bo i tak napisalam o moim problemie z kurtką:-)
            • mynia_pynia Re: kolezanki mam problem z ... 12.10.05, 11:16
              a czy przypadkiem prawo odnośnie reklamacji nie zmieniło się i nie jest okres 2
              lat???
              wydaje mi się że tak bo często sklepy się reklamują że dają gwarancje na dwa
              lata, co jest śmieszne bo to jest ich obowiązek.

Ba t jest napewno, bo ostatnio jak mój facet kupował garnitur to pani
              powiedziała że rękojmia jest 2 lata i żeby sobie skserował paragon bo może
              wyblaknąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka