sixsixseven
24.11.10, 21:07
Sama zdecydowanie nie jestem molem ksiazkowym, ale poniewaz moja mama bardzo lubi czytac (choc nie czesto ma czas) chce jej kupic cos ciekawego w prezencie na swieta. Tyle ze niestety nie mam pojecia jakie najlepsze pozycje ksiazkowe ukazaly sie na rynku w ciagu ostatnich kilku lat. Mama moja ma 50 lat, nauczycielka matematyki (umysl scisly), ale interesuja ja tez ciekawostki historyczne czy zwiazane z innymi naukami. Jesli chodzi o ksiazki, lubi oparte na prawdziwych ciekawych historiach, jedna z jej ulubionych jest ksiazka o losach Roberta Scotta na biegunie poludniowym, czy tez o zyciu Beethovena lub intrygach w starozytnym Rzymie. Lubi tez dobry dreszczowiec od czasu do czasu, czy dobra fikcje, cos realistycznego a nie np bzdury o ufoludkach pragnacych zawladnac swiatem. Czytuje tez rzeczy na rozne tematy typu "najtrudnmiejsze problemy matematyczne" czy "prawdziwa loza masonska". Mysle ze moglaby jej spodobac sie tez jakas ciepla opowiesc np "Marley i ja", ale chcialabym poznac wiecej mozliwosci :) tak wiec prosba do forumowiczek kochajacych ksiazki o wszelkie sugestie