little_starlet 12.12.05, 17:42 Witam, zastanawiam się, jakie perfumy kupić dla Mamy pod choinkę? Wiem, że bardzo lubi Poeme, ale chciałabym kupić jej coś innego. Znacie jakieś fajne perfumy dla kobiety w tym wieku? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carlabruni Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 17:44 nie ma chyba znaczenia wiek!!!raczej bym nie ryzykowała. na jednym perfumy pięknie pachną, a na innym ciele śmierdzą jak na psie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
little_starlet Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 17:45 Wiek ma znaczenie. Nastolatka pachnąca czymś tak intensywnym jak Chanel 5 byłaby raczej śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 19:02 little_starlet napisała: > Wiek ma znaczenie. Nastolatka pachnąca czymś tak intensywnym jak Chanel 5 > byłaby raczej śmieszna. Tak, ale kobieta po czterdziestce może lubic np "ozonowe" zapachy. Osobiście uważam, że perfumy jako prezent to najgorszy z możliwych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 13.12.05, 10:05 little_starlet napisała: > Wiek ma znaczenie. Nastolatka pachnąca czymś tak intensywnym jak Chanel 5 > byłaby raczej śmieszna. bo Chanel 5 po prostu smierdza.to stary, niemodny juz dawno zapach. jestem po 40tce i nigdy bym sie tym nie schlapala. i czuje sie urazona, ze w ogole mozna mowic w przypadku perfum o wieku kobiety. nalezaloby raczej odroznic czy to ma byc woda do pracy czy na wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 17:49 rzecz gustu. kup lepiej mamie to co lubi. moja mama podostawała od znajomych naprawde super marki perfumy(wiwien westwood, emporio armani) i wszystko stoi. nie ma sensu eksperymentować. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 18:26 Kup Inicial Boucheron'a! Mam parę lat więcej od twojej mamy i wiem co mówię, bo perfumy zawsze były dla mnie czymś bardzo ważnym. Albo Dune Diora.Delikatniejsze, prawie klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 18:44 Wiek w wyborze perfum nie ma znaczenia. Pachnidła trzeba sobie dobierać samemu. Moja rada: idź do dobrej perfumerii gdzie mają duży wybór perfum renomowanych marek i poproś o bon na prezent. Kupujesz bon na dowolną kwotę (mniej-więcej wiesz ile kosztują dobre perfumy), który wręczasz w ładnym opakowaniu mamie. Mama idzie na drugi dzień do perfumerii i wybiera woń jaką chce i jaka jej pasuje. Takie bony można też zakupić w sklepach jubilerskich i wielu innych. Ja w zeszłym roku dostałam perfumy Naomi Campbel niebieskie i niestety nie jest to "mój" zapach i leżą w szufladzie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 21:39 To bardzo dobry pomysł :-). Ale, gdyby się okazało, że autorka wątku nie ma dostępu do takiej perfumerii z bonami, to sprawdziłam, że fachowcy twierdzą, iż do Poeme najbardziej zbliżone są nw. zapachy: Dolce & Gabbana, Sicily Yves Saint Laurent, Cinema Wiek oczywiście nie stanowi kryterium wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 21:44 Była kiedyś bardzo ładna perfuma YSATIS Givenchy, zapach klasyczny. U nas dawno jej nie widzialam, ale koleżanka kupiła ją w Brukseli latem, więc jeszcze jest w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
little_starlet Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 12.12.05, 21:53 Autorka wątku mieszka w Warszawie, ma dostęp do takich perfumerii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: Perfumy dla 45-letniej kobiety-jakie? 13.12.05, 01:02 uwazam, ze perfumy powinno sie kupowac w prezencie tylko gdy znamy dokladnie konkretna ulubiona marke. nie ma nic gorszego niz nietrafiony prezent w postaci perfumow, ktore draznia i sie nie podobaja:( to bardzo specyficzny prezent, lepiej kupowac to co wiadomo, ze dana osoba uwielbia( poeme?) albo to co ostatnio goraco zachwalala;) Odpowiedz Link Zgłoś