diegoa1 16.02.06, 15:50 Kobiety! Co byście zrobiły,gdyby Wasz partner chodził do psychologa? Jak byście postępowały (byście mu zabroniły chodzić,ew."albo on albo ja")? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikoozka Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 15:51 Ja bym się bardzo cieszyła, gdyby poszedł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yes22 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 15:51 Ja nie miałabym nic przeciwko. Większośc z nas potrzebuje porozmawiac z kimś obcym ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 15:52 jak czuje ,że ma problem i sam (lub z najbliższymi) nie potrafi sobie poradzic, to wrecz wskazana by byla wizyta:)wszystko by zależalo od niego, w koncu to jego życie, ja bym nie miala nic a nic:D Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 15:53 To chyba jakiś żart?! Co znaczy "zabronić?"Nie rozumiem tego! Jeżeli facet potrzebuje pomocy, a przecież nie chodzi do psychologa bo ma za dużo kasy, to tylko należy go w tym wspierać! Przecież to nic takiego! Nawet gdyby chodził do psychiatry to jeszcze nie oznacza, że jest czubkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 15:54 O, w życiu bym się nie zgodziła! Jak chce z kimś rozmawiać, to ma ze mną rozmawiać :D I wzajemnie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 16:00 wspierałabym go. Zreszta akurat mieliśmy taką sytuację, kiedy pojawiły się pewne problemy z jego pracą i byl w porządnym dołku i wtedy sama go zapytałam, czy by nie chciał pójść, że może gadanie ze mną już mu nie wystarcza, ale nie chciał. A potem zmienił pracę i problem się sam rozwiązał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 16:04 Co bym zrobiła, to by zależało od jego choroby, a nie lekarza, do którego chodzi. No - i zależy po co by do tego psychologa chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka to nie tak 17.02.06, 08:46 > Co bym zrobiła, to by zależało od jego choroby, a nie lekarza, Psycholog nie jest lekarzem, z nim się tylko rozmawia. Jeśli wystąpi jakaś choroba, wtedy potrzebny jest lekarz - psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka Re: to nie tak 18.02.06, 16:59 Bo pomaga zrozumieć dlaczego postepujemy w taki a nie inny sposob, tlumaczy co mozemy zrobic, zeby zmienic swoje postepowanie, zycie. Poza tym jest kims kto cie zawsze wyslucha i komu mozesz powiedziec wszystko co cie boli, z nadzieja na fachowa pomoc. Praca psychologa ma charakter doradczy. W przeciwienstwie do lekarza, on nie przepisuje medykamentow; on leczy dusze poprzez rozmowy, zmusza do zastanowienia sie nad wieloma szczegolami, ktorych sama nie zauwazam (przynajmniej z grubsza tak to dziala w moim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
milis2 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 16:39 > Jak byście postępowały (byście mu zabroniły chodzić,ew."albo on albo ja" Rozumiem postawienie takiego pytania gdyby spotykał się z kimś na boku, wtedy trzeba stawiać ultimatum "albo ona albo ja!" (chyba że komuś taka sytuacja pasuje;-), ale jeśli chodzi o psychologa, to jest ono nieco kuriozalne. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen a starałaś sie ............ 16.02.06, 16:42 dowiedziec co jest tego powodem ? na zachodzie to szalenie modne miec swojego psychoanalityka tudzież psychologa albo 2 w 1. A może biduś jest w pracy molestowany przez pracodawcę,może przechodzi etapy mobbingu? a tak na powaznie widac ma powody ale dla mnie jest to na tyle zrozumiale że gościu zdaje sobie sprawę że jego skołatane nerwy wymagaja pomocy i on z tej pomocy korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: To ja jestem tym facetem:) 16.02.06, 16:45 A ta psycholog to fajna laska? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: To ja jestem tym facetem:) 16.02.06, 16:47 cierpisz na rozdwojenie jaźni, czy też rozważasz hipotetycną sytuację, a może masz kobiete której jest potzrebny psycholog, jeżeli stawia takie ultimatum? Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 16:54 w zyciu takiej bzdury nie widzialam! przeciez nie chodzi na dziwki, tylko do lekarza? no, para-lekarza. A jakby chcial, nie daj Boze, pojsc na fizjoterapie, na przyklad na gimnastyke korekcyjna na kregoslup, to mam sie rozwiesc od razu??? Moj sobie chodzi, owszem, do dentysty, do ortopedy, do psychologa, i tyle. A Ty niepisales przypadkiem o problemach religii w zwiazku? a teraz masz problem z psychologiem??? jesli to ta sama kobieta, co cie chciala nawracac na sile, spac w osobnych pokojach..... to moze daj sobie spokoj, co? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 16:58 No, a ta para lekarz to penwnie taka blonyneczka 1,7m wzrostu i 0,9m w biuscie. Odpowiedz Link Zgłoś
diegoa1 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 22:14 Widze,ze jestes na biezaco,hehe... Tak to ta sama dziewczyna... Rzeczywiscie jak tak patrze to coś za duzo tych "ALE", co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyju Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 18:02 Naiwne pytanie. Dlaczego mialabym zabronić? Jeśli potrzebuje i powinien - niech chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nikosik Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 20:10 nie nie zabroniłybysmy. Inteligetni ludzie szukaja pomocy gdzie indziej niz kieliszek. I jak widac on jets taki:) potem on moze pomagac innym, bo sam duzo sie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw94 "a co myślicie o..." 16.02.06, 20:10 A jak facet złapie grypę to nie powinnaś mu pozwolić iść do lekarza domowego, bo na pewno znasz się lepiej jak mu pomóc. Choć np. jak urwie mu nogę to już może być ryzykowne, jak mu ją będziesz przyszywać, ale spróbować samej zawsze warto. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zanilk Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 20:11 a co mi do tego by było? on ma mi zabronić chodzić do ginekologa albo do endokrynologa? Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 22:23 Coś Ty!! czemu mialabym stawiać takie ultimatum??? Przecież to nie zbrodnia! To dobrze że facet widzi że coś jest nie tak, i nie wstydzi się do tego przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
diegoa1 Re: Pytanie do Kobiet! 16.02.06, 22:32 Wiesz,napoczatku to tak bardzo jej nie przeszkadzało... Tzn przeszkadzało,ale ostatnio własnie tak mówi,zebym przestał chodzic do psychologa Uwaza,ze tylko JA moge sobie pomoc, nikto inny mi nie pomoze. Nie, no fajnie to brzmi,ale jednaj w życiu tak fajnie nie jest I własnie ja tak uwazam,ze to nie jest wstyd sie do tego przyznac W przeciwienstwie do mojej dziewczyny,ktora patrzy na to,co ludzie pomysla,czesto sie i mnie kontroluje (wiecie o co chodzi), pewna taka zasciankowosc (pochodzi ze wsi,z katolickiej rodziny). Raz mi powiedziała: Boże,gdyby tylko ktos ode mnie z rodziny sie dowiedziałe,ze mam chłopaka,ktory chodzi do psychola, to....(wiecie co dalej) - I O CZYMS TO SWIADCZY NIE? SKads to sie wzieło u niej (rodzina)... Odpowiedz Link Zgłoś
malenka U mnie jest tak: 17.02.06, 08:54 Ja chodzę do psychologa. Nie uważam, żeby to był powód do wstydu... Na obecnym etapie mojego życia jest mi to potrzebne, więc chodzę. Te rozmowy mi pomagają i już... Odpowiedz Link Zgłoś
wegeta23 Re: U mnie jest tak: 17.02.06, 09:15 ja też chodziłam, i to on mnie do tego namówił. Miałam poważny problem, pzezyłam 2 tragedie w krótkim okresie czasu i sama sobie nie radziłam, a nawet jego miłośc nie wiele mi pomgała. Powinnaś się cieszyć że chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
diegoa1 Re: U mnie jest tak: 17.02.06, 21:50 Ale czy masz chłopaka, i czy on o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka Re: U mnie jest tak: 18.02.06, 17:02 Nie, juz nie mam. Za pozno zglosilam sie z moim problemem do specjalisty - wczesniej zniszczylam moj zwiazek. Ale mysle, ze jesli bym miala chlopaka, to by wiedzial o tym. I nie powinno mu to przeszkadzac - w koncu te wizyty to dla mojego dobra, na ktorym jemu tez powinno zalezec. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: Pytanie do Kobiet! 17.02.06, 21:51 nie zabraniała bym. wcześniej czuy później każdy trafi do psychologa. jeśli facet chodzi do psych to znaczy, że ma jakis problem i jest na tyle mądry, że chce go rozwiazać. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka dlaczego ??? 17.02.06, 21:55 Nie rozumiem dlaczego miałabym mu bronić, wręcz przeciwnie - byłabym bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: Pytanie do Kobiet! 18.02.06, 17:03 A może on chodzi do kochanki ? Odpowiedz Link Zgłoś