nnatashaa 14.03.06, 16:17 Pozdro Nara Cool Trendy Heja Jakie jeszcze znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nnatashaa Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 16:19 Z nazewnictwa to alufele, komp, korki Odpowiedz Link Zgłoś
nnatashaa Re: Pyszotka 14.03.06, 16:30 Jak słysze pyszotka czy pychotka to mnie cała trzesie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bejbe_bejbe20 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 16:29 z tego co mi mówiono to z mody dawno wyszło "trendy", "jazzy" też... na ich miejsce wkroczyło, nie wiem jak się pisze, ale mów się tak- PASE;] kto to wszystko wymyśla??:| Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 17:01 łokej - nie znoszę gdy ktoś tak mówi lub pisze w necie! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 18:17 Ale "pase" (tez nie wiem jak sie to pisze, chyba z francuskiego to jest) oznacza cos niemodnego..... Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 11:28 racja :-) pisze sie chyba Passe ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 17:03 ołki-dołki hejka "zAkOfFaUaM sIeM f ZaKoŚcIeLnYm" i dalej w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
desperate.housewife Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 17:18 fakaj sie, beka, brechtać sie, spox, cze, nara, hejka, ale czad... grrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
gugitsa Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 17:24 nara$ka, nio, cio, ja zem, pycholki - w znaczeniu buziakow, chlopie... - w chwilach zlosci, uniesienia czy burzliwej rozmowy, konewnik - na szafki kuchenne Odpowiedz Link Zgłoś
desperate.housewife ...w praktyce 14.03.06, 17:38 (...)no i poszlimy z koleżką na bro , braciak się jeszcze przyplątał a tam taKA niezła dupcia siedziała to mówie do niej "cze lalka" a ona na to "fakaj sie młocie to mówie "nara "i odpalam wrotki , idziemy z do bryki co nieopodal stala , gaz do dechy , muza na ful woljum wszyscy wokól obczajka na maxa , że niby kto to ci kool gostkowie a my w brecht ,beka normalnie, ale czadzior!! nagle jeden koles mowi" oł sziet, 5 zeta zgubilem kurtka na wacie", no to przyliczylismy doline i na chate czas bylo zjazd robic bo juz na browca keszu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
laura.croft Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 17:48 "wieśniacki", "wieśniackie" , "wiocha" P!! Odpowiedz Link Zgłoś
livian do Nataszy 14.03.06, 17:57 Natasza, czym w istocie różni się twój wątek od wątku, który tak ostro skrytykowałaś tu oto: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=38025360&a=38027155 - moim zdaniem założyłaś wąłsnie wątek identyczny w wymowie, tylko nie o błędach a o nowmowie internetowo-młodzieżowej. Jednakże cel obu watków jest ten sam dokładnie. Zero konsekwencji. nie wiem, czy ktoś wspominał - mnie odstręcza "zajefajnie" Odpowiedz Link Zgłoś
nnatashaa Re: do Nataszy 14.03.06, 18:04 Ja nie napisałam, że moj watek nie byl złośliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
livian Re: do Nataszy 14.03.06, 18:23 ale skrytykowalas zalozenie tamtego wątku, a sama zakładasz dokładnie taki sam, tylko o zwrotach, a nie o błędach ort. Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Re: do Nataszy 14.03.06, 18:10 "zajefajnie"?:))) a "dlaczemu...?" ;) to takie nietypowe dwu-składnikowe słóweczko hehehe pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Wszelkie wulgaryzmy/przekleństwa/bluzgi.. 14.03.06, 18:08 ..jest to bardzo "wieśniackie", a już najbardziej wieśniackie jest mówić o kimś "wiocha" tylko dlatego, że coś się w tym kimś komuś innemu nie spodobało;P oczywiście nie znaczy to, że bronię kogokolwiek, ale o ile zwrot nie jest obraźliwy to po co się tego czepiać?:) zatkać uszy i po kłopocie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 18:08 siemanko narka spox se chodzom pikaj se( nie wiem co to znaczy ostatnio dosc czesto slysze to z ust osob dosc mlodych) ziom/ziomal Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 18:11 ostatnio cos takiego słyszałam; "no to lewar" nie wiem o co z tym chodzi :-D Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 18:36 dla mnie szczytem wieśniactwa jest spolszczanie angielskich wyrazów ...może z wyjątkiem słów sorki, mejl i łikend -to jeszcze zniosę:) oraz pisanie skrótami angielskich wyrazów np. UROK,CUL z polskich wyrazów to siema, nara i wszelkie zdrobnienia typu torebeczka, buciczki itp.... brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
alterna Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 18:38 Ja nie znosze słowa ziomal. I jeszcze, jak mój 12-letni brat mówi skrótami internetowymi - lol albo hih... koszmar:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wywrotka90 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 19:16 niop niom elopik wszelkie słowa typu "Ratunq", "ojejq" itp. elo ostatnio zauważyłam takie słowo "yołek" Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 19:18 Dwa koszmarki: nio, cio (takie rozmemłane, bleee) Odpowiedz Link Zgłoś
desperate.housewife Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 20:57 Może mnie ktoś uświadomi co to właściwie ma oznaczać lol ? NIe, nie siedziałam przez ostatnie 20 lat zamknięta w szopie ale jakoś mi umknęło:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_24 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 00:48 lol - laughing out loud Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 18.03.06, 19:25 wystarczy mieć komunikator , np. gadu gadu:) tam są podpisane emotikony: lol rotfl itp.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
anthonette Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 19:38 pliz vel plis nara Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 20:49 abstrahując, reasumując, postmodernistyczny, sensu stricte/o, generalnie Odpowiedz Link Zgłoś
nnatashaa Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 20:53 generalnie rzecz ujmując:) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 21:44 często-gęsto aczkolwiek misiu-pysiu onegdaj kakałko Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 21:48 buahaha zabija mnie to cos Odpowiedz Link Zgłoś
eszir Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 22:09 to mi przypomina ulubiona gadke mojego "ulubionego" kolegi (mowiona ciagiem w takiej oto kolejności): aczkolwiek de facto primo to po pierwsze... itp itp wrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
merwinka Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 23:19 Nnatashkoo:) Wyszedł z tego całkiem niezły wątek, odpowiedzi są zaskakujące:) Chciałam więc - jesli można się wtrącić:) - zapytać jeszcze o jedną rzecz : czy moglibyście powiedzieć (nawet w skrocie), dlaczego w Waszym odczuciu te "neologizmy" są wstrętne i "wieśniackie"? :) I czy sami też czasem uzywacie słów/wyrażeń, które są częścią jakiejś mody językowej w środowisku, w którym przebywacie? Ps. : Moja koleżanka wymysliła (albo skąds zapozyczyła) taki zwrot, z którego mamy niezły ubaw i czasem tak sie żegnamy : "cze pa spoko nara" <wymawiać szybko, łącząc w jedno słowo> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 14.03.06, 23:28 skont klikasz z kont klikasz skond klikasz z kąt klikasz s kąt klikasz Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 07:47 Zapomniałaś o : zkąd klikasz zkond klikasz s kąd klikasz A tak serio bez sciemy - to z kond klikasz? Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 08:45 Jedwabiście! (drgawki i dreszcze na sam słuch.. ;//) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 10:36 niom, cze, sql, kotq, miśq, do zoba, kcem, heh, ziomal, pozdrooffki, beka, dżezi, melanż, pzdr, wieśniak, wsioch, wsiok, wsiur, Odpowiedz Link Zgłoś
nnatashaa Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 11:36 Nie kazdy wchodzac na forum wiedzial, ze historia z "psowiem" jest prawdziwa... Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 11:40 a zwrot: "wyślę Ci ESA" (w sensie sms - a, gdyby ktoś nie zrozumiał) brrr! aż mna trzęsie! Odpowiedz Link Zgłoś
nnatashaa Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 11:42 A mnie trzęsie jak widze hieroglify z kresek i kropeczek Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 15:01 mój małżonek, moja małżonka Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 16:28 Jeśli uważasz że to jest zwrot... ________________o(*-*)o_______________________ Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 16:32 nadepnęłam Ci na odcisk? Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: Najbardziej wieśniackie zwroty 15.03.06, 16:41 Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą, a ona mi mówi: wczoraj byłam na ALKO, piłam Alko...o ja!!!ale wieśniacki zwrot...:|(byłam na alko- byłam w klubie i piłam piwko, drinki itp) Odpowiedz Link Zgłoś