Dodaj do ulubionych

Nie chciała żyć

31.03.06, 00:10
Jest mi bardzo smutno, bo siostra mojej serdecznej koleżanki odeszła na
własne życzenie. Swoim odejściem sprawiła ból najbliższym. Była młoda, życie
czekało na nią.Może nie spotkała nikogo kto pokazałby jej piękno życia.Nie
doznała uczucia macierzyństwa i wielu innych wspaniałych rzeczy.Tak bardzo mi
przykro, że w momencie tego strasznego czynu została sama
Obserwuj wątek
    • katrinea Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 00:16
      to naprawde bardzo mi przykro ale niewiem co mam powiedziec,wjakim wieku byla ta
      dziewczyna?
      • tofka Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 00:18
        23-24
    • piosenka_o_niczym Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 00:21
      tak bywa. wiem co mówię, bo mnie także zdarzają się momenty, podczas których
      tylko cienkie niteczki trzymają mnie przy życiu i powstrzymują przed łyknięciem
      wszystkich tabletek z domowej apteczki. z tym, że ja leczę depresję. odkąd
      biore leki, zdarza się to dużo rzadziej, ale bywało marniutko ze mną...
      bądź blisko swojej koleżanki, na pewno potrzebuje teraz wsparcia. poczucie winy
      że siostra została sama nie opuści jej pewnie długo, długo, może do końca
      życia. mnie w najgorszych chwilach trzyma na tym świecie myśl o mojej biednej
      matce, której jedna córka już umarła, śmierci drugiej pewnie nie przeżyłaby.
      więc nie jest ze mną chyba tak najgorzej, skoro myślę jeszcze o innych...
      pozdrawiam cię serdecznie
      k.
      • fredrus Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 02:17
        To smutne, ze tyle samotnosci jest wsrod ludzi. Czesto jest tak, ze ludziom tym
        nie mozna pomuc, bo na zewnatrz po nich nie poznac ze sa bliscy desperacji, a
        duma nie pozwala im sie zwrocic o pomoc.
        Tak, siostrze tej desperatki trzeba okazac wiele wspolczucia. Trzeba jej
        zaoferowac ramie do wyplakania sie. Trzeba wykazac wiele taktu i nie mozna jej
        pocieszac na sile. Trzeba poprostu byc blisko niej i pozwolic jej sie wyzalic.
        Take rany tylko czas moze zaleczyc

• liuk1 Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 08:20
          redrus napisał:

> To smutne, ze tyle samotnosci jest wsrod ludzi. Czesto jest tak, ze ludziom tym
          >
          > nie mozna pomuc, bo na zewnatrz po nich nie poznac ze sa bliscy desperacji, a
          > duma nie pozwala im sie zwrocic o pomoc.
          -------------
          Duma w obliczu śmierci?Nikt normalny nie idzie na śmierć bez słowa.
          Ostatnim krzykiem przyszłego samobójcy jest prośba o pomoc. Mówią bliskim, co
          dzieje się z nimi i jak jest źle. Tylko właśnie, jeśli ich prośba o pomoc
          pozostaje bez odzewu, to niestety osamotnieni muszą skończyć ze sobą. Nie widzą
          innego wyjścia. Ludzie otoczeni są innych znieczulicą. W tym biegu za pieniądzem
          ludzie zapominają o innych.

Piszesz pewnie o swojej dumie. Mężczyźni faktycznie mają problem, bo są głupio
          nauczeni, że mężczyzna musi być silny i nie może okazywać słabości.
          Niestety są słabsi psychicznie od kobiet i nie umiejąc mówić o swoich problemach
          często widzą jedno wyjście.
          • piosenka_o_niczym Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 14:27
            Gdy było ze mną bardzo źle, wypłakałam się partnerowi na ramieniu, mówiłam że
            już nie moge, że mam dość, że chciałabym nie żyć. Nie wiem co pomyślał, ale
            wiem co powiedział: nie szantażuj mnie.
            Nie traktujcie tak bliskich, to nie pomaga, a może bardzo zaszkodzić.
    • jumbojet1663 [...] 31.03.06, 08:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wegeta23 Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 08:27
        wiem co czujesz, w czerwcu będzie rok jak ktoś mi bliski .... Nie prawda że
        człowiek z tym umie zyć, że zapomni. Ja nigdy Go nie zapomnę i zawsze będę miała
        puczucie bezsilności wobec ludzkich decyzji.
        • jumbojet1663 Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 08:28
          Ta twoja żałosna "empatia":ja wiem, przeżyłam wojne I i II oraz wojne w
          Afganistanie
          • frezja66 Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 14:37
            bardzo mi przykro jak czytam takie rzeczy, że ktoś popełnił samobójstwo,
            zgadzam się piosenka_o_niczym, a swoją drogą to mam nadzieję, że kopnęłaś takiego faceta w d..e? jak mógł sie tak odezwać?! to jest zwykła podłośc

• kaktusik0 [*][*][*] n\t 31.03.06, 14:59
    • misscraft Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 19:24
      przy kimś napewno by tego nie zrobiła, napewno przecież nikt by jej nie pozwolił.
    • nikosik Re: Nie chciała żyć 31.03.06, 19:26
      przypomina mi sie ksiazka Zdarzyc przed Panem Bogiem.. piekna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka