jepers_crepers 21.07.06, 20:53 chodze z nowa dziewczyna i chce poprostu sie upewnic ze jest zdrowa zanim zaczniemy sie bzykac,jej jej powiedziec zeby sie zbadała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 20:55 idea sluszna, pytanie czy ty masz aktulane badania?Zaproponuj dziewczynie abyscie je zrobili razem. Odpowiedz Link Zgłoś
jepers_crepers Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 20:57 a jak odmowi>? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 20:59 a dlaczego ma odmowic??? to znaczy, ze nie jest warta Twojego zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 21:25 taa tez sie zastanawiam,zwlaszcza ze facet ma bogata przeszlosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 21:32 Skoro Twoja dziewczyna jest kurwą, to nie powinno być z tym problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 21:36 jesli nie jest, to chyba tez nie, cywilizowany swiat walczy z hiv Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 21:58 Cywilizowany świat przetaczaniem krwi już nie zaraża. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:01 z jednej strony masz racje ale ja na pewno nie jestem ku.., ale stracilam cnote bez prezerwatywy, bardzo sie balam i nie chcialam powiekszac tego strachu przez cialo obce Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:24 No raczej widać z kim się człowiek zadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:29 c'est ca :) Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:41 Nawet nie wiem po jakiemu to jest, nie mówiąc, co to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 22:58 Na Półwyspie Iberyjskim też po francusku rozmawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 23:10 progtom napisał: > Na Półwyspie Iberyjskim też po francusku rozmawiają? nie. Jezyki na Plw.Iberyjkim:kastylijski,katalonski, aragonski, baskijski, galicyjski, asturianski,okc/sytanski. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 23:13 To tam nie mówią po hiszpańsku i portugalsku? Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 23:15 Ależ mówią. kastylijski to hiszpański :) A portugalskeigo Iberia zapomniała dopisać pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 23:15 progtom napisał: > To tam nie mówią po hiszpańsku i portugalsku? nie kompromituj sie swoja niewiedza, pojedz to sie przekonasz jakim jezykiem sie posluguja. I moze zacznij pisac na temat (watku). Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: c'est en francais, n/t 21.07.06, 23:17 Sluchaj, a gdzie mówią oksytańskim? Ja wiem, że to we Francji dialekt, ale widac jestem niedoinformowana:( Aha, zapomnialas o walencjanskim, jak juz takie szczzegolowe jestesmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: wikipedia/google, n/t 22.07.06, 13:27 Dzięki, przeczytałam sobie. Byłam jednak bardziej ciekawa, czy spotkałaś kogos posługującego się tym językiem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: wikipedia/google, n/t 22.07.06, 14:25 nie znam hiszpanskiego i bedac w Hiszpani rozmawialam z tubylcami po ang/niem. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:54 Zgaduję, że to francuski. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 21:36 Zrob, jak Ci radza, zaproponuj wspolne badania. Jak odmowi, to sie bedziesz martwil potem. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:34 sam sie zbadaj przedstaw jej wynik negatywny i popros o rewanz. Inaczej dziewczyna moze poczuc sie urazona - ona niby taka puszczalska a ty czysty jak lza. Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:33 A pytałeś jej, czy jest taka możliwość, zeby była zarazona? Mój ex najpierw pokazał mi swoje wyniki (razem odbieraliśmy, więc aktualne), a następnie poprosił, bym i ja zrobiła. Nie wierzył mi na słowo, ale cóż... Zrobiłam, ulżyło mu i... nic. Poza HIV jeszcze tyle rzeczy go przerażało, że pomimo prawie 9 miesięcy razem, związek nie został skonsumowany :) Mam nadzieję, że Ty nie jesteś takim typem? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:35 moj byly taki byl :) byly byly..... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:35 imlardis2 napisała: > A pytałeś jej, czy jest taka możliwość, zeby była zarazona? wystarczy, ze dziewczyna autora watku miala jednego jedynego partnera, ktory tez mial w przeszlosci jedna jedyna partnerke a ta z kolei tez miala ....jak widac szansa jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anulenka7 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:42 Ja tam jakoś nie mam oporów przed zapytaniem o to faceta - może się obruszać lub nie - w koncu tu chodzi również o moje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:44 Może u nas ludzie mają większe zaufanie do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:46 w tej sprawie nigdy za wiele ostroznosci raczej u nas ludzie sa bardziej ograniczeni Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:53 Albo lepiej nam z oczu patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 22:48 > Może u nas ludzie mają większe zaufanie do siebie? Propozycja wykonania badań nie jest oznaką braku zaufania. Osoba chora może nawet nie wiedzieć, że jest nosicielem wirusa HIV i będzie nieświadomie zarazac. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 23:20 Te testy i tak mozna o kant d...y potluc. To, ze teraz jest wynik negatywny, nie znaczy, ze nie zarazila sie np. miesiac temu (a tego juz test nie wykaze). Zatem po takim badaniu musicie poczekac pare miesiecy i test powtorzyc, przy zalozeniu, ze pilnujesz dziewczyne, zeby w miedzyczasie sie nie zarazila... Co jest raczej niewykonalne... Na dobra sprawe wiec nigdy nie ma gwarancji. Jedyna gwarancje daje test... pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
matkajanka Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 21.07.06, 23:30 Zaproponuj jej, żebyście wspólnie oddali krew, ze niby dla kuzyna albo jakiegoś chorego dziecka. Jak po zbadaniu krwi w stacji krwiodawstwa pozwolą jej byc dawcą, zanaczy, że wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 09:44 matkajanka napisała: Jest kilka chorób, po przejściu których również nie można być krwiodawcą, np. żółtaczka zakaźna. > Zaproponuj jej, żebyście wspólnie oddali krew, ze niby dla kuzyna albo jakiegoś > chorego dziecka. > Jak po zbadaniu krwi w stacji krwiodawstwa pozwolą jej byc dawcą, zanaczy, że > wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 11:07 moze ty rowniez powinienes sie przebadac??? Odpowiedz Link Zgłoś
model29 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 11:30 to kobieta ma wieksze szanse zeby miec hiv bo sie ni emyje a nie facet Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 12:17 kobieta ma wieksze szanse na HIV bo sie nie myje??? a coz to za bzdury??? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 odczekac 22.07.06, 11:51 Jak jest taka "nowa" to lepiej niech jeszcze poczeka, bo testy na obecnosc HIV daja miarodajne wyniki dopiero po 4 miesiacach od ewentualnego zakazenia. Wiec jesli zbada sie dzis, a ostatni "podejrzany" stosunek miala 2 miesiace temu, to i tak nie wykaze. Odpowiedz Link Zgłoś
festina-lente Przezorność to nie grzech 22.07.06, 15:11 Przyszło nam żyć w takich, a nie innych czasach. Nawet jeśli obdarzy się zaufaniem nowego partnera, nie można ufać osobom, z którymi ta osoba kiedyś współżyła. To oczywiste. Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje także w tej sferze. Przezorność to nie grzech. Lepiej być ostrożnym. Ludzie, którzy mają wobec siebie uczciwe zamiary nie powinni mieć przed sobą tajemnic i tematów tabu w rozmowie. Uczciwa rozmowa jest w stanie rozwiązać wszelkie wzajemne wątpliwości, także prośbę o przebadanie wzajemne. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 15:15 Zaproponuj wspolne badania.Jresli odmowi zapytaj co jest powodem odmowy( moze boi sie igiel?) jesli powie,ze nie ma potrzeby bo jest zdrowa to powiedz jej,ze jesli tak to cieszysz sie z tego powodu i nie powinna miec zadnych obaw przed badaniem.jesli nadal bedzie odmawiac UCIEKAJ GDZIE PIEPRZ ROSNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: jak jej powiedziec ze zbadała sie na HIV? 22.07.06, 22:49 A musisz zrobic tak: "Idz zbadaj sie na HIV" Odpowiedz Link Zgłoś