Gość: rudam IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.03, 10:01 Może ktoś wie, gdzie można kupić kasety video z gimnastyką wg Joseph'a Pilates? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stiwal@wp.pl Re: Pilates IP: *.mps.org.pl 16.02.03, 18:45 Chcę się dowiedzieć czy w okolicach Gdyni znajduje się klub Pilates? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bai_he@wp.pl Re: Pilates IP: *.gdynia.mm.pl 19.02.03, 20:10 W Gdyni w klubie Eurofit ul. Nowowiczlińska (w Euromarkecie)odbywają się zajęcia pilatesa w wersji bardziej zaawansowanej Pilates I oraz dla początkujących Pilates Basic. Polecam uczęszczałam, ale teraz przerzuciłam się na Tai-Chi. Zapraszam także na świetny Kickbox-Aerobic, ale dla tych co wolą więcej poskakać i pokopać. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Litości... 17.02.03, 11:29 Cytat z artykułu: "Pilates myślał, co zrobić, by przestać cierpieć z powodu bólu, a przyczynił się do powstania nowego trendu w aerobiku" To się nazywa wiedzieć, o czym się pisze. Aerobik i pilates to dwie zupełnie różne formy ćwiczeń! Co do kaset z ćwiczeniami pilates - niestety nie mogę pomóc, natomiast polecam pokrewną formę ćwiczeń - callanetics. Jego twórczyni przez 12 lat ćwiczyła balet i wyraźnie widać, skąd wzięła inspirację i ideę swojego treningu. Uwaga: wartościowe są tylko kasety i książki, na których ćwiczenia pokazuje Callan Pinckney, stanowczo odradzam te w wykonaniu Marioli Bojarskiej. Na forum Fitness była na ten temat dyskusja, wątek nazywał się bodajże "Callanetics - kaseta lub książka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudama Re: Pilates IP: *.kalisz.mm.pl 17.02.03, 17:35 Gdzie w takim razie można kupić oryginalną kasetę Callan Pinckney "Callanetics". Na początku lat dziewiędziesiątych udało mi się zdobyć taką kasetę z polskim tłumaczeniem. Niestety zniszczyła się od częstego używania. Ćwiczenia są fantastyczne. Polecam wszystkim. Może ktoś zechce pomóc w dotarciu do kasety lub dvd? Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Pilates 18.02.03, 11:11 Gość portalu: rudama napisał(a): > Gdzie w takim razie można kupić oryginalną kasetę Callan > Pinckney "Callanetics". Na początku lat dziewiędziesiątych udało > mi się zdobyć taką kasetę z polskim tłumaczeniem. Niestety > zniszczyła się od częstego używania. Ćwiczenia są fantastyczne. > Polecam wszystkim. Może ktoś zechce pomóc w dotarciu do kasety > lub dvd? Niestety, nie potrafie Ci pomóc :-(((, korzystałam tylko z książki Callan, z tego, co słyszałam, kasetę czasem można dostać w hipermarketach, przynajmniej w Wa-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Pilates IP: *.piscataway-09rh15rt.nj.dial-access.att.net 19.02.03, 15:12 Wlasnie przeprowadzilam sie do Nowego Jorku i tutaj postanowilam,zaczecona przez znajomych sprobowac cwiczyc pilates! Zobaczymy jak bedzie!Podziele sie z wami moimi doswiadczeniami ale najpierw musze sprobowac sama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: Pilates IP: *.x-net.gliwice.pl 19.02.03, 15:30 30 minutowy trening Pilates sciagnełam z Kazzy jest b.dobrej jakości (wizualnie). wersja angielskojezyczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWE Re: Pilates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 16:02 SABNA DZIEKI Z TO INFO O PILATES SCIAGNIETYM Z KAZZY!! JESTES WIELKA!!:) EWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek pranie mózgu dla cellulitowców IP: *.sap.com / 10.31.184.* 20.02.03, 14:47 ale bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Pilates IP: *.noname.net.icm.edu.pl 25.02.03, 11:02 Gdzie w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanulek Re: Pilates IP: *.acn.pl 22.03.03, 13:48 ja mam takie pytanie odnośnie tych ćwiczeń pilates. przeczytalam dwa artukuły z gazety wyborczej i oba mowia cos innego. a mianowicie ze sa to cwiczenia ktore wysmuklaja i odchudzaja szybciej niz zerobik, a za moment czytam ze to sa cwiczenia na rozciaganie i wyciszenie i ze o schudnieciu nie ma mowy. no to jak to jest na prawde? skoro po dwuch tygodniach mam wygladac lepiej a po trzech nie poznam ciala no to co nastapi rece bede miala z tylu chiala czy wysmukli mi sie sylwetka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucja Re: Pilates IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 16:43 Pilates pomoże Ci zapanować nad równowagą. Wzmocni! mięśnie głębokie, szczególnie te w dolnej okolicy brzucha i pleców - odciąży kręgosłup. Jest bardzo przydatny gdy kręci się dużo piruetów, często zmienia płaszczyzny ruchu wykonując skomplikowane ewolucje. Trzeba wtedy dokładnie znać swoje ciało, umieć wizolować i wykorzystać określone mięśnie. Odchudzanie - cudów nie ma, tylko stały wysiłek przez minimum 30 min. na określonym poziomie tetna. Dla każdego określa się go indywidualnie. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takina Re: Pilates IP: *.eko.uj.edu.pl 08.07.03, 11:25 Gość portalu: Lucja napisał(a): > Pilates pomoże Ci zapanować nad równowagą. Wzmocni! mięśnie głębokie, > szczególnie te w dolnej okolicy brzucha i pleców - odciąży kręgosłup. Jest > bardzo przydatny gdy kręci się dużo piruetów, często zmienia płaszczyzny ruchu > wykonując skomplikowane ewolucje. Trzeba wtedy dokładnie znać swoje ciało, > umieć wizolować i wykorzystać określone mięśnie. Odchudzanie - cudów nie ma, > tylko stały wysiłek przez minimum 30 min. na określonym poziomie tetna. Dla > każdego określa się go indywidualnie. Ot co. popieram... moim zdaniem nie ważne jest jak dużo masz ciała i ile ono waży, jeśli umiesz nad nim zapanować i masz łagodność ruchu, a to właśnie daje Pilates... a poza tym chciałam stwierdzić, że to naprawdę niesamowite doznanie... polecam całą mocą... ew. można łączyć z jogą... te same klimaty... pozdrawiam Takina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja Re: Pilates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 20:01 We wrocławiu na Oporowie tuż za mostem nad Ślężą (idąc w kierunku Oporowa) jest Centrum Odnowy Biologicznej, gdzie mozna poćwiczyć wg Pilates'a. Polecam. Byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pilates IP: *.chello.pl 23.08.03, 17:49 czy ktokolwiek wie gdzie warto W WARSZAWIE zapisac sie na pilates - moze ktos chodzil albo chodzi do jakiegos klubu i moze polecic????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia O. Pytanie IP: *.gal.pl / 195.205.114.* 27.09.03, 20:01 A gdzie mozna ćwiczyc w Krakowie?I jeszcze jak ściągnąć z kazy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWE Re: Pilates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:59 Błagam napiszcie gdzie mozna trenowac PILATES w wojewodztwie ślaskim , a konkretnie w okolicach Bielska - Białej?? Bede niezwykle wdzieczna evellina@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś