elle212 27.09.06, 11:29 Wybieram sie po raz pierwszy do sauny na podczerwien. Czy mozecie podzielic sie ze mna swoimi uwagami na temat sauny???Powiedzcie co i jak.Wszelkie rady na ten temat.Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saksalainen Re: Sauna 27.09.06, 22:51 Hmm... sauna na podczerwien? O ile wiem, to sa pojedyncze kabiny, tak ze ta cała problematyka ze "razem z obcymi ludzmi zupelnie nago" odpada. A co i jak, to Ci chyba na miejscu wyjasnia... Co do "normalnej" sauny: Fajnie, ciepło, przyjemnie. Za pierwszym razem (jezeli w saunie sa ławki na róznych poziomach) powinno sie siadac na najnizszej ławce - bo im wyzej, tym cieplej, nie wiesz ile wytrzymasz, a powinno sie siedziec spokojnie przez te 10 minut (albo ile to trwa - ale zwykle nie dluzej niz 15). Wyjscie przed czasem jest mozliwe, ale nie powinno sie tego robic (chyba ze rzeczywiscie zle sie poczujesz) - psuje mikroklimat, cała para opada w dół i inni nic z tego nie maja. Powinno sie miec ze soba co najmniej 2 grube reczniki: Na jednym siadasz, drugim mozesz sobie w razie potrzeby przykryc głowe albo rece albo inne miejsce ktore zacznie Cie parzyc. Co do nagosci, ludzie róznie reaguja: Ja wole isc z kims, dziewczynie zaproponowałem i tez mówi ze w kilka osób razniej, ale np. kolezanka mojej siostry (ktora ona od dłuzszego czasu namawia) mówi ze z nami nie pójdzie bo własnie przed znajomymi sie wstydzi. Ludzie przychodza parami, w wiekszych grupach, pojedyncze osoby tez sa, ale mało. Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Jeszcze jedno 27.09.06, 22:53 Dobrze miec ze soba cos do picia (i to duzo). Zwykle mozna kupic cos na miejscu, ale jest drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: Jeszcze jedno 28.09.06, 00:01 ...wybierz sie lepiej do sauny parowej albo do sanarium ,sauna na podczerwien to tylko uczucie ciepla -skora sie nieoczyszcza tylko kleisz sie we wlasnym pocie... Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Jeszcze jedno 28.09.06, 11:17 Ja zawsze chodzę na 20 min na parową, 20 min podczerwień i 20 minut kapiel z biczami wodnymi. Super sprawa :-) sauna na podczerwiń to lampy działaące w 90% na celulit i tkanke tłuszczową. Nie czujesz gorąca, aż takiego, ale jednak pocisz się znacznie. I jak napisała osoba wcześniej nie zapomnij o wodzie do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Jeszcze jedno 28.09.06, 11:21 > to lampy działaące w 90% na celulit i tkanke tłuszczową. yes yes yes, właśnie tak, na celulit i tkanke tłuszczową. nie zapomnij wody (kup taką antycellulitową - widziałam w sklepie, nazywa się chyba Celluwater) a po saunie posmaruj się kremem odtłuszczającym, antycellulitowym "Tłuścioch". -- kobiety to najlepsi klienci Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 koniecznie 28.09.06, 11:35 Koniecznie zdejmj lancuszek, zegarek i inne, inaczej mozesz sie nimi poparzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: koniecznie 28.09.06, 11:38 no i wyhacz broszkę z pępka a także wydłub te czarne farfocle. Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Sauna 28.09.06, 19:44 sauna budzi we mnie ogromna ochote na seks... Chodzę z facetem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś