Dodaj do ulubionych

Wysokie mamuśki...

10.10.06, 15:02
mam do Was pytanie,bo chyba czas zacząc się rozglądac za jakimś wózkiem dla
mojej pociechy.Poradźcie mi jaki wybrać,czym się kierowac przy doborze,czy
mają rację bytu wózki wielofunkcyjne itp?
Obserwuj wątek
    • paulina_nadia Re: Wysokie mamuśki... 10.10.06, 20:53
      ja mam Emmaljungę i jestem bardzo zadowolona. Wybierałam go pod kątem
      bezpieczeństwa i wygody dla dziecka. Nadia jest duża, a w tym wózku swobodnie
      się mieści i jeszcze długo będzie mogła z niego korzystać. A i z tego co się
      zdążyłam zorientować to są to wózki niezniszczalne:) I jeszcze jedna ważna
      rzecz - nie skrzypi i świetnie się go prowadzi!!! Większość wózków, które
      mijałam na spacerach wydawało jakieś dziwne odgłosy. To na razie tyle, jeśli
      będziesz miała więcej pytań to chętnie odpowiem.

pozdr,
      Paulina
      • kawa_mielona Re: Wysokie mamuśki... 10.10.06, 21:24
        My długo szukaliśmy wózka bezpiecznego, wygodnego dla maleństwa i dla nas,
        ładnego i takiego,przy którym nie wyglądalibyśmy jak z kosiarką do trawy.
        Powiem szczerze, że znaleźliśmy taki tylko jeden - MUTSY Urbanrider rączka na
        wysokosci 115 cm.- nie trzeba się garbić ;) poniżej linki :
        www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=445
        www.e-maluchy.pl/product_info.php/manufacturers_id/31/products_id/1148
        Michał jest dużym chłopcem, do dziś mieści się w spacerówce i choć mamy drugi
        wózek na stałe w bagażniku samochodu - GRACO to i tak uważamy, że od MUTSY
        lepszego nie mogliśmy kupić.
        Na temat Emalijungi polecanej przez Paulinę też słyszałam wiele pozytywnych
        opinii:)
        Pozdrawiam serdecznie :)
        • doma791 Dzięki:))))) 11.10.06, 14:58
          dzięki Wam dziewczyny-wiedziłam ze własnie na was można liczyć;przydałaby się
          jeszcze wypowiedź naszej najświeźszej mamuśki Ulci:).Dziś zrobiłam obchód po
          paru sklepach z akcesoriami dzięcięcymi,trochę mi się rozjaśniło w głowie,nawet
          wynalazłam wózek dla nas wielkoludów co byśmy garba nie dostali.Kawko-dzięki za
          podanie stronek-przejrzę je wnikliwie.
          • kawa_mielona Do Mamy- Marunia 21.12.06, 13:49
            ...a w jakim wieku jest Twoj synek?
            Nie jestem żadnym specjalistą ds alergii i wysypek dziecięcych ale tez
            przeszliśmy czas, kiedy Michu (obecnie ma 22 miesiace) wyglądał jak muchomor-
            cały w cętki. Ma zdiagnozowane uczulenie na białko (mleko krowie, wołowina,
            przetwory mleczne, itp.) i odkąd przestrzegamy diety - nasze problemy
            oskrzelowe i wysypkowe się skończyły. Nasza Pani doktor powiedziała, że jak
            skończy 2 latka to wykonamy prowokację alergenową żeby się przekonać
            czy "wyrósł" z tego uczulenia. Głowa do góry, napewno to z czasem minie.
            Pozdrawiam Was serdecznie :)
            • mama_marunia Re: Do Mamy- Marunia 21.12.06, 15:31
              Marunio ma 15 miesięcy. Mamy zdiagnozowaną alergię na mleko (II klasa), jajo -
              białko (IV klasa), żółtko (III klasa), ziemniak (IV) klasa, pomidor (II klasa),
              i nie potwierdzone, ale poodejrzane (robiła badania całej grupy): groszek
              zielony, biała fasola i wszelkie strączkowe, wołowina,
              cielęcina....Przestrzegamy diety, ale raz jest lepiej, a raz gorzej i nie wiem
              od czego to jest uzaleźnione....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka