doma791 10.10.06, 15:02 mam do Was pytanie,bo chyba czas zacząc się rozglądac za jakimś wózkiem dla mojej pociechy.Poradźcie mi jaki wybrać,czym się kierowac przy doborze,czy mają rację bytu wózki wielofunkcyjne itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina_nadia Re: Wysokie mamuśki... 10.10.06, 20:53 ja mam Emmaljungę i jestem bardzo zadowolona. Wybierałam go pod kątem bezpieczeństwa i wygody dla dziecka. Nadia jest duża, a w tym wózku swobodnie się mieści i jeszcze długo będzie mogła z niego korzystać. A i z tego co się zdążyłam zorientować to są to wózki niezniszczalne:) I jeszcze jedna ważna rzecz - nie skrzypi i świetnie się go prowadzi!!! Większość wózków, które mijałam na spacerach wydawało jakieś dziwne odgłosy. To na razie tyle, jeśli będziesz miała więcej pytań to chętnie odpowiem. pozdr, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_mielona Re: Wysokie mamuśki... 10.10.06, 21:24 My długo szukaliśmy wózka bezpiecznego, wygodnego dla maleństwa i dla nas, ładnego i takiego,przy którym nie wyglądalibyśmy jak z kosiarką do trawy. Powiem szczerze, że znaleźliśmy taki tylko jeden - MUTSY Urbanrider rączka na wysokosci 115 cm.- nie trzeba się garbić ;) poniżej linki : www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=445 www.e-maluchy.pl/product_info.php/manufacturers_id/31/products_id/1148 Michał jest dużym chłopcem, do dziś mieści się w spacerówce i choć mamy drugi wózek na stałe w bagażniku samochodu - GRACO to i tak uważamy, że od MUTSY lepszego nie mogliśmy kupić. Na temat Emalijungi polecanej przez Paulinę też słyszałam wiele pozytywnych opinii:) Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Dzięki:))))) 11.10.06, 14:58 dzięki Wam dziewczyny-wiedziłam ze własnie na was można liczyć;przydałaby się jeszcze wypowiedź naszej najświeźszej mamuśki Ulci:).Dziś zrobiłam obchód po paru sklepach z akcesoriami dzięcięcymi,trochę mi się rozjaśniło w głowie,nawet wynalazłam wózek dla nas wielkoludów co byśmy garba nie dostali.Kawko-dzięki za podanie stronek-przejrzę je wnikliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_mielona Do Mamy- Marunia 21.12.06, 13:49 ...a w jakim wieku jest Twoj synek? Nie jestem żadnym specjalistą ds alergii i wysypek dziecięcych ale tez przeszliśmy czas, kiedy Michu (obecnie ma 22 miesiace) wyglądał jak muchomor- cały w cętki. Ma zdiagnozowane uczulenie na białko (mleko krowie, wołowina, przetwory mleczne, itp.) i odkąd przestrzegamy diety - nasze problemy oskrzelowe i wysypkowe się skończyły. Nasza Pani doktor powiedziała, że jak skończy 2 latka to wykonamy prowokację alergenową żeby się przekonać czy "wyrósł" z tego uczulenia. Głowa do góry, napewno to z czasem minie. Pozdrawiam Was serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marunia Re: Do Mamy- Marunia 21.12.06, 15:31 Marunio ma 15 miesięcy. Mamy zdiagnozowaną alergię na mleko (II klasa), jajo - białko (IV klasa), żółtko (III klasa), ziemniak (IV) klasa, pomidor (II klasa), i nie potwierdzone, ale poodejrzane (robiła badania całej grupy): groszek zielony, biała fasola i wszelkie strączkowe, wołowina, cielęcina....Przestrzegamy diety, ale raz jest lepiej, a raz gorzej i nie wiem od czego to jest uzaleźnione.... Odpowiedz Link Zgłoś