Dodaj do ulubionych

Raport Polityki o singlach

20.10.06, 20:51

Sporo w tym prawdy........przynajmniej wg mojej opinii.
Czytałyście?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katja_kassin Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 20:53
      Nie czytałam a co napisali?
      • kim.kim Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:01
        Daj link do raportu.
        Bo ja chyba za chwilę stanę się singlem, więc chciałabym wiedzieć.... ;))
        • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:04
          niestety nie znalazłam.....
      • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:03
        Ciezko tak w skrócie...ale postaram sie
        Wnioski
        Czesc singli jest szczesliwych w samotnosci, ale czesto bywa to nie z wyboru,
        ale z braku wyborów...
        W ostatnim czasie jest wiecej kobiet wykształconych niż mężczyzn, w związku z
        tym jesli taka kobieta szuka odpowiedniego faceta, łatwiej jest znalezc,
        obnizajac poprzeczke...
        Single czesciej mysla nad sensem zycia, pogodą ducha, szczesciem etc.... ale
        zachowują sie jak stonoga myslą którą nogą ruszyć, tak że w efekcie pozostają w
        miejscu...
        • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:07
          moze dodam, że raport uwzglednia 20paro latków i 30parolatków i dotyczy to
          raczej długoterminowego siglostwa:), oczywiście wspominają o tym, że im służej
          jest sie singlem to tym trudniej zdobyć sie na kompromisy, dzielenie swojej
          przestrzeni etc...ale Ameryki nie odkryli :)
          • katja_kassin Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:11
            Dla mnie twierdzenie singli jacy to sa szczęsliwi i zadowoleni to zwykła
            ściema. Tak naprawde każdy chce miec tą druga połówkę i mówie to jako
            singielka. Tylko gdzie znaleźć jakiegos fajnego faceta. Ci których spotykam to
            albo jacys dresiarze albo zniewieściali. Cholera gdzie ci prawdziwi męzczyźni
            no gdzie?
            • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:23
              katja_kassin napisała:

> Dla mnie twierdzenie singli jacy to sa szczęsliwi i zadowoleni to zwykła
              > ściema. Tak naprawde każdy chce miec tą druga połówkę i mówie to jako
              > singielka. Tylko gdzie znaleźć jakiegos fajnego faceta. Ci których spotykam
              to
              > albo jacys dresiarze albo zniewieściali. Cholera gdzie ci prawdziwi męzczyźni
              > no gdzie?

to nie tak, ze single nie chcą mieć drugiej połowy. Wniosek raporty był taki,
              ze życie sie nie zmienia i kazdy chce znalezc miłośc swojego zycia. Chodziło
              właśnie o to, ze tych prawdziwych "odpowiednich" męzczyzn dla kobiet brak.
              Dlatego ja jestem singlem nie z wyboru, ale Z BRAKU WYBORÓW! (no chyba, ze
              obnizę poprzeczkę :)
              • katja_kassin Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:27
                mono091 napisała:

> katja_kassin napisała:
                >
                > > Dla mnie twierdzenie singli jacy to sa szczęsliwi i zadowoleni to zwykła
                > > ściema. Tak naprawde każdy chce miec tą druga połówkę i mówie to jako
                > > singielka. Tylko gdzie znaleźć jakiegos fajnego faceta. Ci których spotyk
                > am
                > to
                > > albo jacys dresiarze albo zniewieściali. Cholera gdzie ci prawdziwi męzcz
                > yźni
                > > no gdzie?
                >
                > to nie tak, ze single nie chcą mieć drugiej połowy. Wniosek raporty był taki,
                > ze życie sie nie zmienia i kazdy chce znalezc miłośc swojego zycia. Chodziło
                > właśnie o to, ze tych prawdziwych "odpowiednich" męzczyzn dla kobiet brak.
                > Dlatego ja jestem singlem nie z wyboru, ale Z BRAKU WYBORÓW! (no chyba, ze
                > obnizę poprzeczkę :)
                Dokładnie o to mi chodzi. Tylko, że niektórzy dorabiaja ideologie jak to fajnie
                byc singlem i że wcale nie chca sie wiązać. Dla mnie to zwykła ściema. Mono
                może wypowiedz się w moim wątku na temat zniewieściałych facetów. Cholera co
                jest tego przyczyna wychowanie, wzorce w mediach a może przesadziłysmy z
                emancypacją.
                • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 22:10
                  Katja_kassin
                  Chiałam sie wypowiedzieć na Twoim wątku,ale to nie moja historia, po prostu nie
                  trafiłam jeszcze na zniewiesiałego faceta..........chyba wszystko przede mną ;)
              • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 21:50
                "Dokładnie o to mi chodzi. Tylko, że niektórzy dorabiaja ideologie jak to
                fajnie
                byc singlem i że wcale nie chca sie wiązać. Dla mnie to zwykła ściema.

Odpowiem tak, fajnie być singlem, patrząc na moich znajomych: robisz co chcesz,
                nie musisz konsultować "czegos tam", żyjesz jak chcesz:). Jednak oczywiście
                chcesz mieć kogoś bliskiego, swoją "drugą połowkę", ale z drugiej strony, jesli
                jesteś długoterminowym siglem, jak zniesiesz "dzielenie się" (wiem miłość
                zaślepia i na to mam nadzieje :)

"Mono
                może wypowiedz się w moim wątku na temat zniewieściałych facetów."

Zaraz tam wchodzę :)

"Cholera co
                jest tego przyczyna wychowanie, wzorce w mediach a może przesadziłysmy z
                emancypacją."

Po częsci wychowanie, emapncypacja. Mój ojciec naciskał na wykształcenie i całą
                moją edukację i mówił: kiedyś musisz być niezależnia, bo jeśli trafisz na
                drania bedziesz mogła spakować walizki....To on mnie stworzył :)

• mahadeva Ja tam nie znam prawdziwych singli. 20.10.06, 21:20
      Sama bylam sama przez rok, ale musialam wyleczyc sie z poprzedniego zwiazku i
      teraz znow jestem na najlepszej drodze do milosci. Wszyscy znajomi w zwiazkach.
      • mono091 Re: Ja tam nie znam prawdziwych singli. 20.10.06, 21:26
        rok???? ubawiłam się (bez obrazy). Ja jestem 5 lat :)
    • yia Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 22:20
      Ciekawy raport i w większości trafny.
      Co do bycia singlem to wierzę, że są ludzie którym to odpowiada. Po prostu
      zdarzaja sie różne charaktery i potrzeby. Są osoby, które przez jakiś czas wolą
      byc singlami a np. po trzydziestce stwierdzają, że chcieliby się ustatkować.
      Zdarzaja sie też tacy co przez całe zycie są singlami - jedni dlatego, że nie
      znaleźli nikogo odpowiedniego, inni dlatego, że tak wolą.
      A obwinianie emancypacji czy wykształcenia za niepowodzenia w związkach jest
      doprawdy osobliwe.:/ Jasne, lepiej byc niewykształconą kurą domową, byleby tylko
      chłop był... A z reszta - jeśli któraś tak chcę to kto jej broni?
      • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 22:42
        yia napisała:

> Ciekawy raport i w większości trafny.
        > Co do bycia singlem to wierzę, że są ludzie którym to odpowiada. Po prostu
        > zdarzaja sie różne charaktery i potrzeby. Są osoby, które przez jakiś czas
        wolą
        > byc singlami a np. po trzydziestce stwierdzają, że chcieliby się ustatkować.
        > Zdarzaja sie też tacy co przez całe zycie są singlami - jedni dlatego, że nie
        > znaleźli nikogo odpowiedniego, inni dlatego, że tak wolą.
        > A obwinianie emancypacji czy wykształcenia za niepowodzenia w związkach jest
        > doprawdy osobliwe.:/ Jasne, lepiej byc niewykształconą kurą domową, byleby
        tylk
        > o
        > chłop był... A z reszta - jeśli któraś tak chcę to kto jej broni?\

własnie problem polega na tym, ze wiekszość nie chce :)
        • yia Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 22:43
          Nie chce być singlem, czy nie chce być kura domową?:)
          • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 22:56
            nie chce byc kurą domową, ani singlem :)
            • yia Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 23:01
              A nie ma żadnych innych opcji w pakiecie?:)
              Pewnie większosć chce normalnego związku. Ale są tacy, którzy wolą byc singlami.
              I są też tacy (a właściwie takie) które chcą być kurami domowymi. Tych drugich
              jest pewnie wiecej niż pierwszych - wystarczy sie rozejrzeć - co nie znaczy, że
              single "z wyboru" nie istnieją.
              • mono091 Re: Raport Polityki o singlach 20.10.06, 23:04
                co mogę powiedzieć... jestem singlem z barku wyboru :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka