Gość: fanp IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 10:06 może z małymi wyjątkami, ale generalnie lepiej bierzcie się za gotowanko albo idzcie do fryzjera, kosmetyczki, firness, byle nie siadajcie za kierownicą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag_nolia Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 14.11.01, 10:10 męski szowinista; mężczyźni mają niski poziom zmysłu empatii, może nie powinni pracować na stanowiskach wymagających dobrego kontaktu ze współpracownikami...??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 14.11.01, 11:02 No nie przesadzajmy, ja też jeżdżę i widzę, że większej różnicy między kobietami i mężczyznami nie ma. Babskie błędy za kierownicą to często rezultat braku pewności i wmawiania Im przez mężczyzn, że za kółkiem są do niczego. Jak komuś wmawia się, że jest do niczego, to przestaje wierzyć we własne siły. I tak to jest z kobietami. Pozdrowienia Janek Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 14.11.01, 12:30 Janku!! Lubie Cie :))))))) Moim skromnym zdaniem to, jak kto jezdzi, nie zalezy od plci. I z moich obserwacji wynika niestety, ze duzo panow meczy, poucza, w kolko zwraca uwage swoim jezdzacym paniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M No co ty... IP: 192.168.1.* 14.11.01, 12:34 Gość portalu: fanp napisał(a): Polecam watek AUTO-MOTO, temat kobiet za kierownica zostal tam omowiony na wszystkie strony juz dawno. M. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 14.11.01, 12:35 A baby to sa w nosie i wielkanocne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.*.*.* 14.11.01, 12:41 To może ja jestem tym wyjątkiem, ale w takim razie wyjątkami jest też tych pięciu (!) facetów, których wczoraj widziałam skręcających bez kierunkowskaza, jadąc do pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 13:02 chlopie, nie osmieszaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 13:19 Gość portalu: Mina napisał(a): > chlopie, nie osmieszaj sie! Mówi prawdę, a jak każda prawda w oczy kole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 13:19 Gość portalu: Aga napisał(a): > To może ja jestem tym wyjątkiem, ale w takim razie wyjątkami jest też tych > pięciu (!) facetów, których wczoraj widziałam skręcających bez kierunkowskaza, > jadąc do pracy.... Jasne, zapewne widziałaś krótko obcięte panienki skulone za kółeczkiem.... fast brak kierunkowskazów to wasza domena, nie da się ukryć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.*.*.* 14.11.01, 14:42 Gość portalu: fanp napisał(a): > > Jasne, zapewne widziałaś krótko obcięte panienki skulone za kółeczkiem.... fast > > brak kierunkowskazów to wasza domena, nie da się ukryć... I z doczepioną brodą. te kobiety to są podstępne, nie? Przebierają się za facetów i powodują zamieszanie na drodze. Uśmiałam sie, sorry, już nie będę z Toba dyskutować bo używasz słownictwa poniżej mojego poziomu. Miłego życia za kółkiem. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 14:46 To Ty masz poziom??? chyba sięgnął bruku....poza tym cóż możesz mieć do powiedzenia, typowa kobietka, mała, głupiotka istotka... bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.*.*.* 14.11.01, 15:17 Tą wypowiedzią jeszcze raz potwierdziłeś moje zdanie o tobie. jak ktoś nie ma argumentów to właśnie tak wygląda dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 14:57 fnap, a wiesz, co mnie najbardziej bawi? tacy twardziele w zdezelowanych maluszkach, co to musza mnie wyprzedzic (zwlaszcza spod skrzyzowania, , tyle ze moje autko niestety jest ciut lepsze i nawet jakby sie zesrali, to nie dadza rady... Znam naprawde wielu facetow, ktorzy jezdza jakby to byla zabawa w gwiezdne wojny. Szarpia sie, urzadzaja rajd Paryz-Dakar na osiedlowych sciezynach, autem rzuca na wszystkie strony, pasazerami tez. Sorry, ale klient jezdzacy nierowno i nerwowo to zaden kierowca. Z szarza prosze do piaskownicy, nie na drogi. Ile razy widzialam na autostradzie igranie z cudzym zyciem w imie tego, ze chlop drugiego nie przepusci. Nigdy zadna kobieta nie urzadzi sobie tak kretynskiej zabawy. Poza tym prywatnie zauwazylam, ze styl jazdy u faceta odzwierciedla bezblednie styl jego poczynan lozkowych. Tylko zrownowazeni za kolkiem, tacy, u ktorych nie czuc nerwowy nawet w niesprzyjajacych warunkach na drodze, sa swietnymi kochankami. Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 14.11.01, 14:57 Gość portalu: fanp napisał(a): > może z małymi wyjątkami, ale generalnie lepiej bierzcie się za gotowanko albo > idzcie do fryzjera, kosmetyczki, firness, byle nie siadajcie za kierownicą... To ja proponuje zeby kolega przejechal sie ze mna. Zdecydowanie nie jezdze jak inne kobiety ;)) Pozdrawiam i zycze nieco wiecej tolerancji dla plci przeciwnej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:11 Gość portalu: Magiczna napisał(a): > Gość portalu: fanp napisał(a): > > > może z małymi wyjątkami, ale generalnie lepiej bierzcie się za gotowanko a > lbo > > idzcie do fryzjera, kosmetyczki, firness, byle nie siadajcie za kierownicą > ... > > To ja proponuje zeby kolega przejechal sie ze mna. Zdecydowanie nie jezdze jak > inne kobiety ;)) > > Pozdrawiam i zycze nieco wiecej tolerancji dla plci przeciwnej ;)) Nie ma sprawy, z miłą chęcią bym tego doświadczył... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 08:36 Gość portalu: fanp napisał(a): > Nie ma sprawy, z miłą chęcią bym tego doświadczył... > > pozdr. No to w takim wypadku zapraszam kolege na Slask ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 08:49 Pewnie na słynne rondo w katowicach? jeden problem że mieszkam w wawie i na płd polski baaaardzo rzadko podróżuję... nie mniej dziękuję za zaproszenie, nawet jeśli to był żart ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 15:14 Gość portalu: fanp napisał(a): > Pewnie na słynne rondo w katowicach? jeden problem że mieszkam w wawie i na płd > > polski baaaardzo rzadko podróżuję... nie mniej dziękuję za zaproszenie, nawet > jeśli to był żart ;o) Dlaczego zart? Mowie zupelnie serio, tyle ze kolega chyba tchorzy... ;)) I wcale nie na rondo, bo to zadna filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 15:19 Chyba mnie koleżanka podpuszcza... a serio to wcale nie tchórzę, tylko jak pisałem mieszkam, żyję i funkcjonuję w wawce, także są trudności obiektywne ;o) pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 19:43 Gość portalu: fanp napisał(a): > Chyba mnie koleżanka podpuszcza... a serio to wcale nie tchórzę, tylko jak > pisałem mieszkam, żyję i funkcjonuję w wawce, także są trudności obiektywne ;o) > > pozdrawiam ciepło Ja mialabym Cie podpuszczac? Boze bron! ;))) Pozdrawiam rownie cieplo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek SZOWINISTA!!!!! 14.11.01, 15:04 Gość portalu: fanp napisał(a): > może z małymi wyjątkami, ale generalnie lepiej bierzcie się za gotowanko albo > idzcie do fryzjera, kosmetyczki, firness, byle nie siadajcie za kierownicą... Ja jestem bardzo dobrym kierowca!!!! I niech drzy ten, ktory uwaza inaczej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: SZOWINISTA!!!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:12 to jest Twój punkt widzenia...a czy aby lusterko wsteczne nie służy ci do robienia porannego makijażu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: SZOWINISTA!!!!! - DO FANP 14.11.01, 16:37 Gość portalu: fanp napisał(a): > to jest Twój punkt widzenia...a czy aby lusterko wsteczne nie służy ci do > robienia porannego makijażu? :) Nie, makijaz poranny robie w domu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qocur Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.*.*.* 14.11.01, 15:09 Żeby nie było niejasności: zgadzam się, że STATYSTYCZNIE rzecz biorąc, kobiety są gorszymi kierowcami - zwłaszcza w sytuacjach trudnych, nieprzewidzianych. To po prostu kwestia połączenia pewności siebie, wyobraźni przestrzennej i paru innych rzeczy, które (niestety?) trochę od płci zależą (ale podkreślam jeszcze raz - tylko w sensie trendu statystycznego, a nie pojedynczych ludzi). Nie ma co się oburzać na tych, którzy z tego sobie zdają sprawę czy nawet coś na ten temat powiedzą. ALE SĄ PEWNE GRANICE! I właśnie kolega fanp te granice (przyzwoitości, dobrego wychowania czy po prostu dobrego smaku) przekroczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:16 Gość portalu: qocur napisał(a): > Żeby nie było niejasności: zgadzam się, że STATYSTYCZNIE rzecz biorąc, kobiety > są gorszymi kierowcami - zwłaszcza w sytuacjach trudnych, nieprzewidzianych. To > > po prostu kwestia połączenia pewności siebie, wyobraźni przestrzennej i paru > innych rzeczy, które (niestety?) trochę od płci zależą (ale podkreślam jeszcze > raz - tylko w sensie trendu statystycznego, a nie pojedynczych ludzi). Nie ma > co się oburzać na tych, którzy z tego sobie zdają sprawę czy nawet coś na ten > temat powiedzą. ALE SĄ PEWNE GRANICE! I właśnie kolega fanp te granice > (przyzwoitości, dobrego wychowania czy po prostu dobrego smaku) przekroczył... Jezeli przesadziłem i uraziłem to przepraszam, ale co ma powiedzieć człowiek który po raz wtóry parę dni temu został puknięty w tył samochodu przez kogo...przez radosną kobitkę, co nawet zbytnio się nie poczuwała do winy... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 15:19 fanp - bez nerwow. W sobote facet chcial sobie z lewego pasa zjechac na pobocze bez kierunkowskazu tuz przed moja maska, i to w taki sposob, ze myslalam, ze byl nawalony. Moze i byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:22 stanąć i obić takiemu twarz... ale co zrobić z kobitką????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.talnet.pl 16.11.01, 13:52 Gość portalu: Mina napisał(a): > fanp - bez nerwow. W sobote facet chcial sobie z lewego pasa zjechac na pobocze > > bez kierunkowskazu tuz przed moja maska, i to w taki sposob, ze myslalam, ze > byl nawalony. Moze i byl? A może jednak było na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qocur Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.*.*.* 14.11.01, 15:32 Fanie, "po raz wtóry" to znaczy miałeś do czynienia tylko z dwoma przypadkami. Przyznam Ci się w tajemnicy, że widziałem całe mnóstwo przykładów kompletnego braku wyobraźni na drodze, i w ośmiu przypadkach na dziesięć za kierownicą siedziała kobieta. Ale nawet to nie oznacza, że WSZYSTKIE panie są kierowcami do d... Ani tym bardziej nie upoważnia nas do mówienia im, czym powinny, a czym nie powinny się zajmować. I tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:39 ale wyjątki na ogół potwierdzają regułę.... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.abo.wanadoo.fr 14.11.01, 15:39 jak juz mowimy o statystyce drodzy panstwo, pragne podkreslic ze na calym cywilizowanym swiecie kobiety jezdza lepiej, maja o WIELE mniej wypadkow i nawet ubezpieczenia robia im stawki mniejsze z tego powodu.(ha ha , dobrze wam tak panowie !) No coz, w cywilizowanym swiecie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:44 Gość portalu: Malwina napisał(a): > jak juz mowimy o statystyce drodzy panstwo, pragne podkreslic ze na calym cywil > izowanym swiecie > kobiety jezdza lepiej, maja o WIELE mniej wypadkow i nawet ubezpieczenia robia > im stawki mniejsze z > tego powodu.(ha ha , dobrze wam tak panowie !) > No coz, w cywilizowanym swiecie....... pokaż mi te statystyki... a jak zapewne wiesz statystyki dają często zakłamany obraz, tak niby w polsce się mówiło jeszcze parę lat temu, że kobiety jeżdża lepiej, mniej wypadków itd. co było oczywistą bzdurą, bo ile kobiet a ile mężczyzn ma prawo jazdy? szczególnie parę lat temu... obecnie coraz więcej (niestety) kobiet ma ten dokument, a więc i ilość wypadków przez nie powodowana wzrasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wszystkowiedzący facet... zgroza jeszcze większa.. IP: *.abo.wanadoo.fr 14.11.01, 16:26 zalezy gdzie, zlotko, zalezy gdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 15:47 1. statystycznie to mężczyśni powodują więcej wypadków 2. jestem kierowcą i tyle samo razy zdarzyło mi się wyzywać na kierowcę płci żeńskiej, co męskiej - zwłaszcza wymiaeniłabym tu młodych chłopców i starych ramoli. 3. Kobiety częściej grzeszą niezdecydowaniem, męższyźni brawurową jazdą 4. Z kierunkowskazami jest różnie - na usprawiedliwienie (moje też) dodam, że czasami brak kierunkowskaza spowodowany jest stanem technicznym samochodu (np. spalona żarówka). 5. Mogłabym wymieniać w nieskończoność fatalnych znajomych mi kierowców (w tym mój tata) i dobrych kierowców kobiety (w tym moja mama) 6. Na egzaminie prawa jazdy (grupa 10 osób, w tym 2 kobiety) tylko ja zaliczyłam jazdy. W żaden sposób Cię nie przekonam że piszesz Fanie co najmniej niemądrze, ale wiedz że inni myślą inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 15:50 a fakt - wlasnie sobie przypomnialam - ja tez zdawalam egzamin w grupie 10- osobowej i bylam jedyna osoba, ktora zdala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 15:54 To podejrzane............ Może egzaminatorzy mają jakiś system? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 08:34 Gość portalu: Mina napisał(a): > a fakt - wlasnie sobie przypomnialam - ja tez zdawalam egzamin w grupie 10- > osobowej i bylam jedyna osoba, ktora zdala! Dokladnie to samo bylo w moim przypadku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.talnet.pl 16.11.01, 13:54 Gość portalu: Mina napisał(a): > a fakt - wlasnie sobie przypomnialam - ja tez zdawalam egzamin w grupie 10- > osobowej i bylam jedyna osoba, ktora zdala! Lepiej napisz jeszcze ile cię to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:52 I skoro tak myślisz to ok., ale spójrz na mój poprzedni post względem statystyk... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 15:55 fanp - przyjedz do Belgii i zobacz belgijsko - francuskie zabawy w wojne na autostradzie. jakos nie udalo mi sie zobaczyc kobiety wyprawiajacej takie harce. Malwina ma racje - ubezpieczenie dla kobiet jest nizsze, wlasnie dlatego ze powoduja MNIEJ wypadkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:58 Ale nie Polsce!!!! a jak jeżdża we francji to wiem z autopsji..... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.turboline.skynet.be 14.11.01, 16:01 W Polsce faceci uwazaja, ze ja powinnam zrezygnowac ze swojego pierwszenstwa, bo jestem kobieta... no i dochodza ci krolowie szos w maluszkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: FANP - STATYSTYKI - ZOBACZ!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 09:00 www.kgp.gov.pl/statys/wypade.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: FANP - STATYSTYKI - ZOBACZ!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 09:17 Sprawcy wypadków (kierujący) (w nawiasie podano procentowo ilość ofiar śmiertelnych): mężczyźni spowodowali - 88,2 % wypadków (93,3 %) kobiety spowodowały - 11,8 % wypadków (6,7 % ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: do monikiM IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 09:29 kolejny raz pytam, jak dzieciaka, czy w polsce tyle samo po drogach jeździ kobiet i mężczyzn???? do tego są dane z 1998!!!!! z czym do ludu dziewczyno, ręce opadają... niemniej pozdrawiam, specjalnie dla Ciebie postaram się zdobyć najświeższe dane prosto ze żródła... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: do monikiM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 09:44 Dane statystyczne przez 3 lata musiały się kolosalnie zmienić. Dotrzeszn do aktualnych danych i nie uwierzysz - powiedzmy sobie szczerze - te dane będą TENDENCYJNE - bo mężczyźni są najlepszymi kierowcami i koniec. Tak trzymaj. Brak kierunkowskazu to najcięższy argument przeciwko kobietom- kierocom. Powinieneś rzeczywiście swoją teorię poprzeć dowodami. A tak właściwie, to chyba jakaś kobitka zalazła ci za skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala Re: do IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 09:51 Sprawcy wypadków (piesi) (w nawiasie podano procentowo ilość ofiar śmiertelnych): mężczyźni spowodowali - 1269 wypadków (67,2 %) kobiety spowodowały - 319 wypadków (32,8 % ) nie ośmieszajcie się panowie, może piesi też stanowią większość i dlatego powodują więcej wypadków;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qocur Re: do monikiM IP: *.*.*.* 15.11.01, 10:44 Akurat w naszym kraju sytuacja przez trzy lata mogła się zmienić, tzn. więcej pań zaczęło jeździć. To po pierwsze. Po drugie i najważniejsze - żeby te statystyki były argumentem w waszym sporze, należałoby je "nałożyć" na częstotliwość występowania kierowców obu płci, np. ilość kilometrów przejechanych przez mężczyzn i kobiety. Po trzecie, o "jakości" kierowcy świadczy nie tylko ilość spowodowanych przezeń wypadków, ale także (nigdzie nie notowana niestety) ilość sytuacji zagrożenia, jakie stworzył, tudzież częstość powodowania irytacji u innych użytkowników dróg. Po czwarte wreszcie - Twojemu adwersarzowi rzeczywiście kobitka zalazła za skórę dwukrotnie wjeżdżając mu w bagażnik, o czym pisał ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: do Qocura IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 11:24 Przyjmijmy, że dane statystyczne nie sa wiernym obrazem stanu rzeczy. Ale w takim razie jakie dowody stoja za teorią fanaP? Widadomo facet mówi: kobiety prowadzą beznadziejnie, sam wiem, bo widzę co się dzieje na drodze. Uszkodziły mi bagażnik. Kobieta powie: faceci, są gorsi, sama wiem bo taki a taki nie ustąpił mi pierwszeństwa, albo wyprzedzał przy zakazie wyprzedzania przez podwóją ciągłą - albo coś w tym guście. Co chcecie, panowie usłyszeć abyście zmienili zdanie? Sprawa jest beznadziejna - nic Was nie przekona. Przez 3 lata także umiejętności pań mogły się poprawić. W końcu te, które kiedyś kaleczyły sprawę, po przejechaniu iluś tyś km. nabrały wprawy. Nie chcę atakować mężczyzm - bo przyznaję miło sobie siedzieć koło pana kierowcy (oczywiście nie każdego) i mimowolnie rozpraszać jego uwagę (reklama chyba SEICENTO - klima, pani robią się guziczki), ale to nie płeć decyduje o umiejętnościach na drodze - przynajmniej ja nie słyszałam żadnych wypowiedziprzeciw auto(auto)rytetu. Dajmy sobie spokój.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 11:41 polityka NUMER 31/2000 "Wśród polskich kierowców coraz liczniejszą grupę stanowią kobiety. Nie wszyscy mężczyźni to akceptują. Panuje dość powszechne przekonanie, że panie są gorszymi kierowcami, że z naturalnych powodów nie dorównają w tej dziedzinie panom. Wielu mężczyzn akceptujących równouprawnienie, w dziedzinie motoryzacyjnej wolałoby zachować patriarchat. Czy rzeczywiście kobiety jeżdżą gorzej? - Nie wiem czy gorzej, z pewnością jednak bezpieczniej - przekonuje Anna Zielińska z Instytutu Transportu Samochodowego. Okazuje się, że kobiety znacznie rzadziej są sprawcami wypadków drogowych i nie wynika to tylko z faktu, że większość kierowców to wciąż jeszcze mężczyźni. Panie stanowią na razie 31 proc. posiadaczy praw jazdy. Na podstawie badań przeprowadzonych przez sopocką Pracownię Badań Społecznych ustalono, że panie w ciągu roku przejeżdżają średnio 6 tys. km, wówczas gdy panowie dwa razy więcej. Po przeliczeniu okazało się, że wśród kobiet-kierowców wypadek zdarza się raz na 7 mln km, podczas gdy wśród mężczyzn raz na 4,2 mln km. Kobiety niezmiernie rzadko powodują wypadki pod wpływem alkoholu i rozwijając nadmierną prędkość. Częściej niż mężczyznom zdarza im się nie przestrzegać pierwszeństwa przejazdu. - Kobiety mają nieco gorszą koordynację ruchową - wyjaśnia Andrzej Markowski. - Jeżdżą jednak bezpieczniej, bo nie muszą w ruchu drogowym sprawdzać się tak jak mężczyźni, szukać potwierdzenia własnej wartości. Policjanci z niepokojem obserwują jednak zjawisko przejmowania przez kobiety męskiego stylu jazdy. Dotyczy to zwłaszcza osób młodych wyemancypowanych, robiących karierę zawodową. Panie jeżdżą coraz szybciej, coraz agresywniej, pojawia się już problem z alkoholem, dawniej praktycznie niespotykany." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: Panowie...co Wy..... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 11:52 Bardzo ładnie, że w cytatcie (ukłon w stronę panów) nie pominęłaś niewygodnego końca. No, nie bądźcie tacy napastliwi - kto się odważy powiedzić kilka miłych uwag o paniach kierowcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Panowie...co Wy..... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 12:21 Ale się rozwinął wątek...Moniko qocur już wyjaśnił Tobie jak między innymi mi kobitki za skórę zalazły, ale nie przeczę że miałem już i akcję z jakimś szczylem za kólkiem, że musiałem wyskakiwać pod światłami i powiedzieć mu trochę do słuchu, że nieskończyło się czymś więcej to chyba wyszło opanowanie ze mnie. Jeszce raz powtarzam nie wsadzam wszystkich Pań do jednego wora, tylko moje odczucie jeat takie że gro z nich jeździ niepewnie, nieuważnie itd. Albo np. przypadek z przed kilku dni, pewna Pani zaparkowała za mną, ulica jednak była nieco pochylona, siedząc sobie spokojnie, słyszę alarm, lecę do okna no i co widzę? o tylny zderzak opiera się przód pięknej toyoty, wyskakuje Pani i "ojej zostawiłam na luzie i bez hamulca, ale nic się nie stało.. o pan zobaczy..." No i po tym zdarzeniu musiałem w końcu problem wywaołac na szerszym forum :o) pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathtea Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.0.106.* 15.11.01, 13:01 Gość portalu: fanp napisał(a): > może z małymi wyjątkami. Chce Ci opowiedziec fanp wlasnie o takim "wyjatku", otoz jeszcze jako mlode dziecie w wieku lat 16 robilam prawo jazdy w LOK-u w Warszawie. Zostal mi przydzielony instruktor do jazd (odbywaly sie na Fiacie 125p). W dniu pierwszej jazdy udalam sie na wskazane miejsce i widze 10 Fiatów 125p z etykieta LOk-u nadrzwiach. Pytam sie o nazwisko ( nic nie mowilo o plci) i pokazuja mi Pani (sic!) a w zasadzie dziewczynke wrecz..z bliska okazalo sie , ze jest duzo starsza. Wyjechałam z nia na miasto i ta kobieta nie jezdzila ona po prostu plynela tym zdezelowanym starym Fiatem. Ale malo tego, moj ojciec, ktory sie dowiedzial, ze bedzie mnie uczyc "baba" kazal mi natychmiast zmienic instruktora. Moja nauczycielka po tej nowinie poprosila aby przyszedl do niej moj ojciec. Gdy sie spotkali, ona pokazala mu swoje prawo jazdy, gdzie okazalo sie, ze ma wszystkie mozliwe kategorie prawa jazdy i do tego opowiedziala mu jak jezdzila 10 lat Tirami za granica ( w Polsce kobiety nie moga!). Moj tata zmiekl a ja zdalam rewelacyjnie. Mieszkam w Warszawie moze chcesz sie przejechac???? pozdrawiam cieplutko w te zimne popoludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 13:35 Gość portalu: kathtea napisał(a): > Gość portalu: fanp napisał(a): > > > może z małymi wyjątkami. > > Chce Ci opowiedziec fanp wlasnie o takim "wyjatku", otoz jeszcze jako mlode > dziecie w wieku lat 16 robilam prawo jazdy w LOK-u w Warszawie. Zostal mi > przydzielony instruktor do jazd (odbywaly sie na Fiacie 125p). W dniu pierwszej > > jazdy udalam sie na wskazane miejsce i widze 10 Fiatów 125p z etykieta LOk-u > nadrzwiach. Pytam sie o nazwisko ( nic nie mowilo o plci) i pokazuja mi Pani > (sic!) a w zasadzie dziewczynke wrecz..z bliska okazalo sie , ze jest duzo > starsza. Wyjechałam z nia na miasto i ta kobieta nie jezdzila ona po prostu > plynela tym zdezelowanym starym Fiatem. Ale malo tego, moj ojciec, ktory sie > dowiedzial, ze bedzie mnie uczyc "baba" kazal mi natychmiast zmienic instruktor > a. > Moja nauczycielka po tej nowinie poprosila aby przyszedl do niej moj ojciec. Gd > y > sie spotkali, ona pokazala mu swoje prawo jazdy, gdzie okazalo sie, ze ma > wszystkie mozliwe kategorie prawa jazdy i do tego opowiedziala mu jak jezdzila > 10 > lat Tirami za granica ( w Polsce kobiety nie moga!). Moj tata zmiekl a ja zdala > m > rewelacyjnie. Mieszkam w Warszawie moze chcesz sie przejechac???? > pozdrawiam cieplutko w te zimne popoludnie. Sugerujesz że jeździsz jak Twoja instruktorka, przejechać? jak najbardziej z miłą chęcią i bez duszy na ramieniu ;o) pozdrawiam równie cieplutko zza biureczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathtea Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.0.106.* 15.11.01, 13:40 na razie zza biureczka! pozdr. zza biureczka rowniez, ale juz nie moge sie doczekac kiedy wyjade szerzyc pogrom wsrod meskich szowinistow :-) k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 13:45 Gość portalu: kathtea napisał(a): > na razie zza biureczka! > pozdr. zza biureczka rowniez, ale juz nie moge sie doczekac kiedy wyjade > szerzyc pogrom wsrod meskich szowinistow :-) > k. Hmm, jakaś obawa? spokojnie, wysmiewać nie będę, zamykać oczu też nie, ogólnie nie kąsam, a może wolisz warunki zimowe? śnieg, gołoledź, breja...to jest to! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathtea Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.0.106.* 15.11.01, 13:47 daje sobie rade w kazdych warynkach..hm no prawie w kazdych pozdrawiam cieplo k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 13:52 Rozumiem obawy Kathei. Wiesz jak się z facetami źle jeździ? "A teraz skręć w lewo, a teraz w prawo, a teraz prosto" dobre porady jak dojechać do własnego domu z centrum miasta - gdy trasa ta jest przez mnie uczęszczana niemal codziennie, drogę znam na pamięć i poruszam się już jak tramwaj. Ale nie będę uogólniać, że to wasza domena. Moja ciotka też - w życiu nie prowadziła samochodu, ale po drodze ma tysiące rad na oczywiste sytuacje. Mam nadzieję, że jako posażer nie zamęczasz w ten sposób innych kierowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 14:12 Absolutnie się nie odzywam, no chyba że skomentuję jazdę jakiegoś pojazdu albo rzucę pomocnicze, "prawa wolna" i to wszystko, a z kobietami naprawdę nie mam okazji jeździć jako pasażer... pozdrionka, coraz bliżej do wyjścia z pracy ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathtea Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.0.106.* 15.11.01, 14:18 Gość portalu: fanp napisał(a): a z kobietami naprawdę nie mam > okazji jeździć jako pasażer... Ja tez na szczescie!!! ( to zart oczywiscie) > pozdrawiam cieplutko k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna DO Fanp-a (?) IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 15:32 Prawda jest taka, ze kobiety faktycznie czasami maja problemy np. ze zmiana biegow, bo nie posiadaja zmyslu ktory pozwala na wyobrazenie sobie zasady dzialania skrzyni biegow. Stad wrzucanie czworki przy 50 km/h, "pilowanie" na jedynce przez 500 m, "bo przeciez za chwile skrecam", trzymanie nogi na sprzegle przez 3/4 jazdy czy brak umiejetnosci redukcji biegu przy podjezdzaniu pod gorke czy przy wyprzedzaniu. To jest fakt. Ale zdarza sie to rowniez mezczyznom, natomiast kobiety ktore choc troche interesuja sie motoryzacja i nie boja sie jezdzic poradza sobie i bez tej specyficznej wyobrazni. Wystarczy chociazby obrotomierz. Sama znam cala fure babek, ktore jezdza zajebiscie i drugie tyle kolesi, jezdzacych jak dupy wolowe. Znajoma co roku wygrywa Rajd KObiet w Gliwicach, wiec jakos Twoja teoria nie do konca sie potwierdza. Osobiscie zdarza mi sie robic na drodze rozne rzeczy, przyznaje sie do naginania przepisow. Nigdy jednak nie zdarzylo mi sie jechac 40 km/h lewym pasem, czy przegladac we wstecznym lusterku. Interesuje sie autami, jezdzilam roznymi, zdarza mi sie wyciskac z maszyn siodme poty. Nie moge powiedziec, ze nie jestem kobieta, wiec nie wiem jak to wytlumaczyc ;)) Magi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: glupio... IP: *.abo.wanadoo.fr 15.11.01, 15:37 ...sie tlumaczycie dziewczyny ! a nie warto ! dyskusje - tak ! ale na poziomie. A tu amibaaaaaaaaa i pustka kosmicznaaaaa ufffff dajcie zyc zyjatku bo mu tego trzeba aby zaistniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: glupio...Malwino IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 15:49 Gość portalu: Malwina napisał(a): > ...sie tlumaczycie dziewczyny ! a nie warto ! > dyskusje - tak ! > ale na poziomie. > A tu amibaaaaaaaaa > i pustka kosmicznaaaaa > ufffff > dajcie zyc zyjatku bo mu tego trzeba aby zaistniec o jakim żyjątku mówisz??? coś hodujesz??? brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubek Re: DO Fanp-a (?) IP: 168.224.1.* 21.11.01, 16:14 Gość portalu: Magiczna napisał(a): > Prawda jest taka, ze kobiety faktycznie czasami maja problemy np. ze zmiana > biegow, bo nie posiadaja zmyslu ktory pozwala na wyobrazenie sobie zasady > dzialania skrzyni biegow. Stad wrzucanie czworki przy 50 km/h, "pilowanie" na > jedynce przez 500 m, "bo przeciez za chwile skrecam", trzymanie nogi na > sprzegle przez 3/4 jazdy czy brak umiejetnosci redukcji biegu przy podjezdzaniu > > pod gorke czy przy wyprzedzaniu. To jest fakt. Ale zdarza sie to rowniez > mezczyznom, natomiast kobiety ktore choc troche interesuja sie motoryzacja i > nie boja sie jezdzic poradza sobie i bez tej specyficznej wyobrazni. Wystarczy > chociazby obrotomierz. Sama znam cala fure babek, ktore jezdza zajebiscie i > drugie tyle kolesi, jezdzacych jak dupy wolowe. Znajoma co roku wygrywa Rajd > KObiet w Gliwicach, wiec jakos Twoja teoria nie do konca sie potwierdza. > Osobiscie zdarza mi sie robic na drodze rozne rzeczy, przyznaje sie do > naginania przepisow. Nigdy jednak nie zdarzylo mi sie jechac 40 km/h lewym > pasem, czy przegladac we wstecznym lusterku. Interesuje sie autami, jezdzilam > roznymi, zdarza mi sie wyciskac z maszyn siodme poty. Nie moge powiedziec, ze > nie jestem kobieta, wiec nie wiem jak to wytlumaczyc ;)) > > Magi Kurde, a ja wygrywam co tydzień Rajd Łysych i Kulawych!!! Mam półkę pełną pucharów a naścianach pełno dyplomów. Czy to oznacza, że jestem znakomitym kierowcą?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.talnet.pl 15.11.01, 15:20 Gość portalu: fanp napisał(a): > może z małymi wyjątkami, ale generalnie lepiej bierzcie się za gotowanko albo > idzcie do fryzjera, kosmetyczki, firness, byle nie siadajcie za kierownicą... Jesteś głupi i masz wszy łonowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.bmj.net.pl 15.11.01, 15:35 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Jesteś głupi i masz wszy łonowe! Nie ma jak konstruktywne wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 15:46 Tia, no i ewcia nie wytrzymała nerwowo...skąd jej się te wszy łonowe wzięły??? Brrrr....trochę higieny słowa i ciała :o) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.talnet.pl 16.11.01, 13:56 Gość portalu: fanp napisał(a): > Tia, no i ewcia nie wytrzymała nerwowo...skąd jej się te wszy łonowe wzięły??? > Brrrr....trochę higieny słowa i ciała :o) > > pozdr. No i co z tego, lubię się denerwować, szczególnie na facetów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 14:57 wielka szkoda... raczej powinnaś być otwarta dla nich, w ogóle to prawo jazdy masz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:00 Gość portalu: fanp napisał(a): > wielka szkoda... raczej powinnaś być otwarta dla nich, w ogóle to prawo jazdy > masz??? Kurs zaliczyłam, ale nie chciało mi się zdawać egazaminu. A za te wszy to przepraszam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mina.mina Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 16.11.01, 15:04 o ewus - moja ulubiona! tu jestes i nad poziomy wylatujesz? pozdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do Fanp IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:10 Dopiero teraz przeczytałam Twoje wszystkie posty i jeszcze raz przepraszam. Czytałam Twój post o gotowaniu, fryzjerze itp. i to mnie wkurzyło. Ale sądząc po innych Twoich wypowiedziach częściowo się z Tobą zgadzam. Dużo kobiet jeździ bezmyślnie, ale i sporo z nich uważniej niż mężczyźni (pewnie wynika to z bardziej rozwiniętego u kobiet instynktu samozachowawczego). Mimo uszczypliwych odpowiedzi wyczułam, że ogólnie lubisz kobiety. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Ewy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:17 Cha, trudno żebym nie lubił!!! Powiem nawet że uwielbiam... no może oczywiście nie wszystkie ;o) ale nie jestem jakimś szowinistą, po prostu na pewne sprawy patrzę może mniej tolerancyjnie za co też mogę posypać głowę popiołem. pozdrawiam cieplutko z zimny dzień warszawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do Fanp IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:21 Gość portalu: fanp napisał(a): > Cha, trudno żebym nie lubił!!! Powiem nawet że uwielbiam... no może oczywiście > nie wszystkie ;o) ale nie jestem jakimś szowinistą, po prostu na pewne sprawy > patrzę może mniej tolerancyjnie za co też mogę posypać głowę popiołem. > > pozdrawiam cieplutko z zimny dzień warszawski Ja również pozdr. z Gdańska. Możesz mi wyjaśnić, co oznacza Twój nick, czyżby "fan pań"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:32 po prostu wariat na ich punkcie!!!! a Gdansk jest super, bywam na Kaszubach często... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:37 Gość portalu: fanp napisał(a): > po prostu wariat na ich punkcie!!!! a Gdansk jest super, bywam na Kaszubach > często... Czy to już jakaś aluzja? Ale Gdańsk to nie Kaszuby! Ja jestem rodowitą Gdańszczanką, nie Kaszubką! A propos , w jakich rejonach bywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:42 żadna aluzja, po prostu to piękne rejony, a bywam w Chmielnie, i nawet chyba na święta się wybiorę, chociaż jazda 7 do Gdanska to jest jak wojna...Jaka pogoda w Gdańsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do F IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:46 Mało łba nie urwie! To jak z tym Twoim nickiem, co oznacza, pytam ostatni raz, więcej nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:49 ale naciskasz....rozszyfrowałaś mnie bezbłednie,uwielbiam kobiety!!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza....Karita IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:18 i to wszystko??? niewiele..... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bes Re: Baba za kółkiem..zgroza....Karita 16.11.01, 15:33 Jeżdzę od 7 lat. Przez ten czas nie spowodowałam żadnej kolizji, ani też nie uczestniczyłam w żadnej. Nie jestem niedzielnym kierowcą, samochodu używam codziennie, a także służy mi do wyjazdów wakacyjnych "w Polskę". A teraz przykłady z mojego otoczenia: mój ojciec miał kilka wypadków, różnej rangi, w tym również z jego winy. Mój brat miał kilka stłuczek, co prawda nie był stroną winną. Mój narzeczony miał wprawdzie tylko jedną, ale prawo jazdy ma od dwóch lat - udało mu się wjechać tyłem w latarnię uliczną. Poza tym uważam że jest dobrym kierowcą - coraz lepszym. Nie wiem jaki jest sens kategoryzowania kierowców według płci. I w jednej i w drugiej zdarzają się okropni. Ja sama uważam się za przeciętniaka. Nie jeżdżę ani zbyt wolno, ani zbyt szybko, nie jeżdżę "ofensywnie", po prostu jestem normalnym, uważnym kierowcą. Obserwuję, ile jest chamskich zachowań na drodze i muszę zauważyć, że raczej mężczyźni są ich sprawcami. Ale to tak samo jak w życiu - są ludzie i ludzie:-) Trudno oczekiwać od chama, dresiarza, żeby robił się kulturalny za kierownicą. Bes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: do Bes IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:39 Chamstwo i brak kultury to już inna para kaloszy...na pewno na polskich drogach nie jest kolorowo... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Fanie kobiet - jesteś tam? IP: *.talnet.pl 16.11.01, 15:29 Muszę niedługo sobie iść, odpisz na mój post! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: jestem IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 16.11.01, 15:31 odpisałem przecież... tylko zrobiłem błąd w Evie napisałem do Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 21.11.01, 08:38 Pozdrawiam cieplutko!!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do F Re: Do Eva IP: *.talnet.pl 21.11.01, 12:02 O, przypomniałeś sobie o mnie. Dziękuję za pozdrowienia. Wreszcie jakiś miły akcent, bo wczoraj mnie trochę jedna kobitka na Forum wkurzyła. Myślę, że niektórzy ludzie piszący na tym Forum przyjmują jakąś specjalną formę wypowiadania się. Pozują na strasznie wyzulowanych i używają języka, którego na co dzień pewnie się wstydzą. Ja się coraz częściej łapię na tym, że też popadam w taką manierę. Czy uważasz tak jak ja, czy też jest inaczej niż myślę. Jeśli odpiszesz będzie mi baaaaaaardzo miło. Pa, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do F IP: *.talnet.pl 21.11.01, 15:05 Oszukałeś mnie, Twój nick oznacza "fan piłki"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 21.11.01, 16:05 Bzdura!!! Fakt że wzbudza emocje, ale na pewno niewiększe niż kobieta w bieliznie ;o) pozdrawiam gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM EVO IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.11.01, 17:35 Czy ty czasem nie napisalas: "Kurs zaliczyłam, ale nie chciało mi się zdawać egazaminu" Nie chcialo, czy sie obawialo ;) A moze nie chcialas powiekszac statystyk wypadkow u kobiet hehe zartuje sobie troche, pzdr MMM PS A moze zdasz w koncu egzamin i przekonasz sie co do realnej jazdy w plci pieknej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: EVO IP: *.talnet.pl 22.11.01, 08:01 Gość portalu: MMM napisał(a): > Czy ty czasem nie napisalas: > "Kurs zaliczyłam, ale nie chciało mi się zdawać egazaminu" > Nie chcialo, czy sie obawialo ;) > > A moze nie chcialas powiekszac statystyk wypadkow u kobiet > hehe zartuje sobie troche, > pzdr > MMM > > PS > A moze zdasz w koncu egzamin i przekonasz sie co do realnej jazdy w plci > pieknej..... Niewykluczone... Za mało tu miejsca , żeby Ci wytłumaczyć zawiłości mojego charakteru. Mam swoją filozofię życiową. może nie najmądrzejszą, ale dla mnie bezpieczną. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 09:51 Gość portalu: fanp napisał(a): > Bzdura!!! Fakt że wzbudza emocje, ale na pewno niewiększe niż kobieta w > bieliznie ;o) > > pozdrawiam gorąco... Robi się coraz cieplej... A Twoje posty nt. piłki nożnej znalazłam na Forum o sporcie, stąd moje skojarzenie. Zdumiały mnie Twoje ostre wypowiedzi na tamtym Forum, ale to normalne, że kibice w tym kraju wymieniają swoje poglądy takim językiem. Widzę, że na Forum dla kobiet jesteś bardziej grzeczny. Dzisiaj rano śnił mi się wysoki brunet, czyżby to Ty? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 11:07 Witaj!!! Już myślałem że nie odpiszesz, bardzo by mi tego brakowało... co do bruneta..akurat nim jestem i niskim też raczej nie, hmm to może ja byłem ;o) Cóż, przykro mi że musiałaś narażać swoje oczka na niektóre posty z forum kibiców, ale czsami nie można inaczej, przynajmniej ja nie mogę... Gorrrąco pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 11:30 Gość portalu: fanp napisał(a): > Witaj!!! > Już myślałem że nie odpiszesz, bardzo by mi tego brakowało... co do > bruneta..akurat nim jestem i niskim też raczej nie, hmm to może ja byłem ;o) > Cóż, przykro mi że musiałaś narażać swoje oczka na niektóre posty z forum > kibiców, ale czsami nie można inaczej, przynajmniej ja nie mogę... > > Gorrrąco pozdrawiam... Czego się nie robi dla kogoś, kogo, nie wiadomo dlaczego, nagle obdarzyło się sympatią. Mało pisałes na tym Forum to pomyślałam, że pewnie interesujesz się sportem i zaczęłam szukać na "sportowym". Jaki masz znak horoskopu? Czekam i pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 12:05 Hmm, znaczek mam dosyć ognisty i namiętny ;o) znaczy Lew. A kim jest Eva? już południe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 12:28 Gość portalu: fanp napisał(a): > Hmm, znaczek mam dosyć ognisty i namiętny ;o) znaczy Lew. A kim jest Eva? > > już południe.... Rak. Dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 12:43 Raczek nieboraczek :o) i to wszystko, dziękuję?! a gdzie aplauz, radość....eeeech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 12:52 Gość portalu: fanp napisał(a): > Raczek nieboraczek :o) i to wszystko, dziękuję?! a gdzie aplauz, > radość....eeeech Znam Paru Lwów (niestety, nie salonowych)i jakoś do nich nie pasujesz (poza tą deklarowaną ognistością), za mało jeszcze o Tobie wiem. Ale, jak mówi przysłowie, kropla drąży skałę. No i ta końcówka postu, prośba o aplauz, to też typowe dla Lwa. Jedno wiem na pewno, że wszystkie Lwy mają bardzo dobre serca, a ta zewnętrzna otoczka... Czy to ważne? A co wiesz o kobietach Raczkach, oprócz tego że są nieboraczkami (oczywiście w pozytywnym tego słowa rozumieniu)? Czekam! Pa! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 13:13 Hmm, kobiety raczki... romantyczki, dużo czułych słówek, szeptanych prosto do uszka, wrażliwe na dotyk, dłuugie pieszczoty wskazane... ale jaka jesteś Ty, któż to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 13:35 Gość portalu: fanp napisał(a): > Hmm, kobiety raczki... romantyczki, dużo czułych słówek, szeptanych prosto do > uszka, wrażliwe na dotyk, dłuugie pieszczoty wskazane... ale jaka jesteś Ty, > któż to wie... No tak, wielbiciel kobiet przecież musi znać przynajmniej jedną kobietkę spod Raka. Za dużo Ci o sobie nie powiem, bo nie będziesz mógł spać po nocach. To, co tajemnicze i nieosiągalne najbardziej nas podnieca, czyż nie? W moim mieście jest dzisiaj cudnie, świeci słońce to i ja jestem w lepszym nastroju (jestem meteoropatką). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 13:46 No to wypada pozazdrościć, pozdrów Bałtyk ode mnie... kocham morze. A w wawie dmucha, leje...beznadzieja, a co do spania...hmmm obiecuję trzymać rączki na kołdrze ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Evy IP: *.talnet.pl 22.11.01, 13:57 Gość portalu: fanp napisał(a): > No to wypada pozazdrościć, pozdrów Bałtyk ode mnie... kocham morze. A w wawie > dmucha, leje...beznadzieja, a co do spania...hmmm obiecuję trzymać rączki na > kołdrze ;o) Nad morzem to ja rzadko bywam (pewnie się uśmiechnąłeś), ale mogę się przejść, jak Ci bardzo zależy. Co do rączek to widzę , że przechodzisz od razu do konkretów, a miałam na myśli właśnie myśli, a nie rączki. Czyżby głodnemu chleb na myśli? Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Evy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 14:07 Pa,pa???? już mnie żegnasz...szkoda...a co do konkretów, to na końcu była mordka uśmiechnięta, a więc żartowałem... a myśli... cóż fantazjować bardzo dobra rzecz i akurat to lubię robić...a moze na czacie się spotkamy? ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do F IP: *.talnet.pl 22.11.01, 15:10 Gość portalu: fanp napisał(a): > Pa,pa???? już mnie żegnasz...szkoda...a co do konkretów, to na końcu była > mordka uśmiechnięta, a więc żartowałem... a myśli... cóż fantazjować bardzo > dobra rzecz i akurat to lubię robić...a moze na czacie się spotkamy? > > ukłony Holender, zabiłeś mi ćwieka tym czatem, nigdy tego z mężczyzną nie robiłam, czy od tego można zajść w ciążę? (oczywiście żartuję). Jasne, że wolałabym z Tobą ćwierkać bez świadków, ale ja to robię w pracy (o zgrozo!), a w domu nie bardzo mam kiedy. Ale możemy spróbować, tylko nie dzisiaj. Najlepsze dni to wt i śr . Daj znać! Pa, Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.11.01, 08:13 OK. tylko że dostęp do netu mam tylko w miejscu pracy... ale myślę że jakoś sobie poradzimy z tym małym problemikiem, póki co pozdrawiam cieplutko i cmoczki smoczki. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 13:31 Taaa Tylko czemu dla kobiet są większe zniżki na ubezpieczenia (Na OC, przy kupnie samochodu przez kobietę 5%). Towarzystwa ubezpieczeniowe to pewnie jakaś odmiana fundacji charytatywnej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 212.76.35.* 22.11.01, 13:35 Gość portalu: Agata napisał(a): > Taaa > Tylko czemu dla kobiet są większe zniżki na ubezpieczenia (Na OC, przy kupnie > samochodu przez kobietę 5%). Towarzystwa ubezpieczeniowe to pewnie jakaś > odmiana fundacji charytatywnej, prawda? Naprawdę?! Dobrze wiedzieć. Ale ja z prawkiem to by była dopiero zgroza. Nie żeby kktoś mi je kiedyś dał... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.11.01, 13:49 Gość portalu: Agata napisał(a): > Taaa > Tylko czemu dla kobiet są większe zniżki na ubezpieczenia (Na OC, przy kupnie > samochodu przez kobietę 5%). Towarzystwa ubezpieczeniowe to pewnie jakaś > odmiana fundacji charytatywnej, prawda? What????? Gdzie tak jest??? Chyba nie w polsce, a jeśli tak to podaj mi nazwę tej faktycznie charytatywnej firmy, bo jeśli okaże się że tak jest w pzu to ja się z niego wypisuję... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 10:53 Obejrzyj statystyki wypadów, to przestaniesz się dziwić. Kobiety rzeczywiście jeżdżą bezpieczniej (najwieksza różnica jest w przedziale wiekowym 20-30 lat). Nawet z uwzględnieniem różnic w ilosci jeżdżenia - nadal statystyki są na korzyść kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: do Agata IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.11.01, 14:07 Bzdury Agatko opowiadasz, a poza tym zadałem Tobie konkretne pytanie na które nie raczyłaś odpowiedzieć, co oznacza że albo jesteś słabo pinformowana, statystyk nie musze studiować, poza tym mam dostęp do najnowszych i mówią one zupełnie co innego. Dobrego samopoczucia za kółkiem i uważaj zima nadchodzi... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaM Re: do FanaP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 15:22 Jakiś tydzień temu, przedstawiłam Ci dane statystyczne Komendy Głównej Policji (z 99 roku) i napisałeś, że przedstawisz mi aktualne (w domyśle pewnie na korzyść Twoich poglądów). Teraz piszesz, że takimi dysponujesz. Już ustaliliśmy, że moga one zaprezentować fałszywy obraz rzeczywistości, ale tak chciałabym je obejrzeć... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ruri Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 23.11.01, 11:02 co racja to racja ... jak już ktoś jedzie przede mną w ogóle nie wiadmomo o co chodzi, i lusterka dla niego nie istnieją itd to myślę.... baba nie zmienia to faktu że sama jestem babą... haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugo Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 159.107.89.* 23.11.01, 13:35 ruri napisał(a): > co racja to racja ... jak już ktoś jedzie przede mną w ogóle nie wiadmomo o co > chodzi, i lusterka dla niego nie istnieją itd to myślę.... baba > nie zmienia to faktu że sama jestem babą... haha trafne spostrzezenie z tymi lusterkami... Moja żona jest dość dobrze wprawionym kierowca, podobnie jak moje siostry jak i moja mama - wszystkie je łączy jedno: mają słabszy zmysł orientacji przestrzennej, w związku z czym lusterka są im "niepotrzebne", tzn. bardziej preszkadzają niż pomagają. Tak już jest i trzeba to wiedzieć - ważne, że jeżdzą ostrożniej i bardziej przepisowo, nie szarżują. Ogólnie rzecz biorąc jeżdżą, jeżeli służy im to jakiemuś celowi, a nie po to żeby jeździć i w samym jeżdżeniu się wyżywać. A nawet jak przyblokują od czasu do czasu jakiegoś mistrza kierownicy, to nie przez złośliwość, a co najwyżej przez nieświadomość. Ogólnie w naszym ruchu ulicznym brakuje odrobiny wyrozumiałości i uprzejmości. Chciałbym, żeby na ulicach było więcej kierowców takich jak moje kobiety a mniej niewyżytych rajdowców. pzdr.hugo. Odpowiedz Link Zgłoś
ruri Re: Baba za kółkiem..zgroza.... 23.11.01, 13:45 ból w tym, że czasem ta nieświadomość jest zagrożeniem oczywiście dotyczy to również niektórych panów, tyle że rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do F IP: *.talnet.pl 23.11.01, 14:44 Gadka-szmatka, to na tapecie jest teraz Agatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.11.01, 16:45 No wiesz.... jak mogłaś tak pomyśleć, tylko Ty się liczysz!!! znikim już nie będę pisał, podaję to do wiadomości wszystkich. Pozdrowionka i zmykam na imprezkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do Eva IP: *.talnet.pl 26.11.01, 08:01 Gość portalu: fanp napisał(a): > No wiesz.... jak mogłaś tak pomyśleć, tylko Ty się liczysz!!! znikim już nie > będę pisał, podaję to do wiadomości wszystkich. > > Pozdrowionka i zmykam na imprezkę!!! No i jak się udała imprezka? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.01, 10:00 Witam!!! Jak na imprezę firmową, było całkiem,całkiem....tylko Ciebie było brak ;o) No a jutro śmigam do Mikołajek, oczywiście służbowo. A poza tym to sypie śnieg i jest biało i zimno. pozdr.gorrrrąco!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do F IP: *.talnet.pl 26.11.01, 10:37 Domyśliłam się,że masz pracę "w delegacji" (po lekturze postu o poznawanych na trasie panienkach). Zazdroszczę, ja siedzę kołkiem przy biurku osiem h. A z tym brakowaniem mnie na imprezie nie przesadzaj, pewnie jakaś koleżanka z pracy godnie mnie zastąpiła. Szcześliwej i bezpiecznej drogi (zmieniłeś opony na zimowe?). Pa, pa! Ps. Pozdrów córkę rybaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.01, 11:53 Hmm, wcale tak dużo nie jeżdżę po Polsce, powiedziałbym że nawet rzadko. Oponek na zimowe nie zmieniam, bo..mi się nie kalkuluje. wolę jechać ostrożniej niż zbytnio ufać kawałkowi gumy, chociaż nie przeczę że jakbym miał trochę grosza "wolnego' to bym założył. A koleżanek w pracy też za bardzo nie ma...Co do imprezy to było całkiem oki. Cmok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do F IP: *.talnet.pl 26.11.01, 12:03 Gość portalu: fanp napisał(a): > Hmm, wcale tak dużo nie jeżdżę po Polsce, powiedziałbym że nawet rzadko. Oponek > > na zimowe nie zmieniam, bo..mi się nie kalkuluje. wolę jechać ostrożniej niż > zbytnio ufać kawałkowi gumy, chociaż nie przeczę że jakbym miał trochę > grosza "wolnego' to bym założył. A koleżanek w pracy też za bardzo nie ma...Co > do imprezy to było całkiem oki. > > Cmok. Rozumiem teraz Twoją obecność na babskim Forum. Rekompensujesz sobie brak koleżanek poprzez internet. Nie za duży tu wybór jeśli chodzi o jakość (mówię jako kobieta dojrzała),ale, domyślam się, w życiu prywatnym nie narzekasz na brak płci przeciwnej? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.01, 12:15 Kobieta dojrzała...to brzmi dumnie :o) A wybór...padł na Ciebie jak widzisz, a w rzeczywistości hmm chyba powoli mój czas mija i wtedy kiedy mozna było za bardzo nie szalałem, sam się teraz sobie nie dziwię, ale cóż... pewne zachowania, doświadczenie i dojrzałość przychodzi z wiekiem... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Do F IP: *.talnet.pl 26.11.01, 13:30 Z tym przemijaniem to nie przesadzaj. Pewnie jesień Cię tak nastroiła, bo to okres przemijania przecież właśnie. Z tego, co piszesz, to jesteś mężczyzną po trzydziestce, czyli dojrzewającym (mężczyzna dojrzewa w pełni ok. 40tki). Poza tym mężczyzna jeszcze może długo, a kobieta ma gorzej (to na pocieszenie). Pa, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.01, 16:34 Gość portalu: Eva napisał(a): > Z tym przemijaniem to nie przesadzaj. Pewnie jesień Cię tak nastroiła, bo to > okres przemijania przecież właśnie. > Z tego, co piszesz, to jesteś mężczyzną po trzydziestce, czyli dojrzewającym > (mężczyzna dojrzewa w pełni ok. 40tki). Poza tym mężczyzna jeszcze może długo, > a kobieta ma gorzej (to na pocieszenie). > Pa, pa! Witaj!!! Wróciłem z podróży służbowej, niezbyt udanej bo zdrowo się przeziebiłem i jeszcze dzisiaj pociągam nosem i nie tylko...trzydziestki nie przekroczyłem, ale jeszcze dwa latka i po ptakach :))) A nastró dzisiaj też mam nie najlepszy bo mam sporo jeszcze pracy i w ogóle czuję się podle. pozdrawiam cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do Fanka IP: *.talnet.pl 04.12.01, 15:39 Ciepło mi się zrobiło na sercu, bo napisałeś wreszcie. Nie chciałam myśleć o najgorszym. Brałam pod uwagę tylko siły wyższe. Praktycznie wycofałam się z Forum, czując się niczym "persona non grata". Takie tu towarzystwo (z nielicznymi wyjątkami oczywiście). Zaglądałam tylko do tego wątku, a tu nic. Jesteśmy prawie równolatkami (mi brakuje roczek), co mnie cieszy, bo większość Forumowiczów to niedojrzałe małolaty. Jak tam przygotowania do świąt? Dla mnie grudzień w pracy jest zawsze pracowity. Kiedyś narzekano na nadmiar pracy, a teraz powinniśmy chyba sobie zazdrościć. Serdecznie pozdrawiam i zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Do Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 04.12.01, 15:50 Uffff też myślałem że już zamilkłaś, ale myliłem się... Co do pracy to przy obecnej sytuacji faktycznie, lepiej mieć co robić i to czasami w nadmiarze niż być na bezrobotnym. No ale przydałoby się zdrówka więcej, bo dzisiaj w końcu poszedłem do lekarza no i okazało się że mam początki zapalenia oskrzeli, ale przechodzę to. Święta faktycznie już blisko, no i zacznie isę gonitwa za prezentami, bardzo lubię je dawać ale ich kupowanie to zgroza. poza tym zależy dla ilu osób się kupuje... A na święta jeżeli nic nie stanie nie przeszkodzie wbieram się na Kaszuby, tylko tam naprawdę się wyciszam i relaksuję. Nie pracuj za dużo, pozdrowionka cieplutkie! Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Radek IP: *.talnet.pl 05.12.01, 09:32 Wreszcie znam Twoje imię (bardzo oryginalne). Przychodzą mi zaraz na myśl inni sympatyczni panowie o tym imieniu: Piwowarski, Pazura i mój sąsiad. Moje jest bardzo pospolite: kwiaciarnia "Ewa", "Pollena-Ewa", reaktor "Ewa", "Kwiatek dla EwyI i tym podobne bzdury,ale lubię je właśnie za prostotę. Poza tym te zdrobnienia - Ewunia, Ewusia, Ewik, Ewcia (to akurat najmniej lubię)! A na oskrzela uważaj, bo może przejść w zapalenie płuc i święta spędzisz w łóżku, a nie na Kaszubach (chociaż może to pierwsze jest nawet lepsze, pod warunkiem, że nie sam - ha, ha). Noś szaliczek. Pozdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 05.12.01, 10:58 Witaj! No tak, imie poznałaś, nie da się ukryć, też bardzo je lubię, bo ma sporo zdrobnień, powiedziałbym nawet że bardzo dużo. W szaliczku to ja chodzę od początku listopada, czuję jednak że choróbsko mija powoli, chociaż zapewne jej przemijanie przyspieszyłby okład z młodych piersi ;o) Na święta muszę być zdrowy, i liczę że pogoda mnie niedzie, a więc będzie i lód (uwielbiam łowić ryby spod lodu) i duużó śniegu.A propos jaka dzisiaj jest pogoda w 3xmieście? Miłej pracy... i buziaczki! Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Radek IP: *.talnet.pl 05.12.01, 15:15 Znasz powiedzenie: piździ, jak na Uralu? (no tak, teraz wyszła moja druga natura), ale tak dokładnie wygląda zima na północy. Siedzę sobie w ciepełku i współczuję bardzo tym, którzy z racji wykonywanego zawodu muszą ganiać po mieście. Co do tego okładu z młodych piersi to moimi nie mogę służyć, bo, wprawdzie nie są jeszcze stare, ale za to wysłużone (co nie znaczy najgorsze!). Noś czapeczkę! Żegnam Cię dzisiaj, bo wcześniej wychodzę. Pa, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 06.12.01, 08:30 Gość portalu: Eva napisał(a): > Znasz powiedzenie: piździ, jak na Uralu? (no tak, teraz wyszła moja druga > natura), ale tak dokładnie wygląda zima na północy. Siedzę sobie w ciepełku i > współczuję bardzo tym, którzy z racji wykonywanego zawodu muszą ganiać po > mieście. > Co do tego okładu z młodych piersi to moimi nie mogę służyć, bo, wprawdzie nie > są jeszcze stare, ale za to wysłużone (co nie znaczy najgorsze!). > > Noś czapeczkę! > Żegnam Cię dzisiaj, bo wcześniej wychodzę. Pa, pa! Witam z rana!!! w Mikołaja... był już może u Ciebi? do mnie zajrzał wczoraj... A poza tym to powoli gubię choróbsko, aczkolwiek bez tych piersi idzie to stanowczo za wolno... i nie mów mi że masz wysłużone piersi, nie ma takiej możliwości, i na pewno byłyby dla mnie cudownym lekiem....mmmmm rozmarzyłem się... a tu trzeba pracować... Ledwie dzisiaj dojechałem do pracy, szklanka na ulicach wawy, szczególnie w bocznych uliczkach, wszędzie kilometrowe korki brrrr.... a w ogóle to idzie zima, mam nadzieję że będzie w końcu porządna, mroźna i śnieżna, szczególnie na północy :))) Pozdrawiam gorąco, cmok,cmok,cmok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 212.244.106.* 04.12.01, 18:45 Cha cha cha Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Radzio IP: *.talnet.pl 06.12.01, 10:04 Humor dopisuje, znaczy, nie dostałeś rózgi. Do mnie Mikołaj jeszcze nie zawitał, może już o mnie nie pamięta... Dzień dzisiaj pochmurny i nie mroźny. Ogólnie pod psem. Ale jest szansa, że może na święta spadnie trochę śniegu. Jak masz problem ze zdobyciem piersi to bardzo dobrze robią bańki gumowe. Kupuje się je w aptece. Jest to medycyna chińska, a więc skuteczna. Mam takie w domu tylko zbyt rzadko używam, ale zapewniam że są skuteczne. Podobno smalec z psa też jest niezły, ale jako miłośniczka tych zwierząt wyklęłabym Cię gdybyś go użył. A propos, masz psa? Bo ja tak - srebrnego pudelka miniaturowego. Wprawdzie teraz są "modne" ostre psy, ale ja świadomie wybrałam tę rasę. I nie żałuję. Pozdrawiam. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Eva IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 06.12.01, 15:56 Uffff wreszcie się troszkę obrobiłem z pracą, z nosa nadal mi leci. Nie skorzystam jednak z porady z bańkami, wolę jednak piersi ;o) jakoś je dzisiaj może zdobędę. Co do smalczyka z pieska, to nie dla mnie. Pieski lubię aczkolwiek bardziej preferuję koty, sam jestem lwem jest to więc rzecz normalna. Obecnie żadnego zwierzaka nie posiadam, mieszkając w bloku jest to trochę kłoptliwe. Pogoda robi się coraz bardziej zimowa, troszkę popaduje śnieg, ale coraz zimniej się robi.Jak ja dojadę do domku???? Pozdrawiam cieplutko!!! Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.12.01, 23:18 A to niby dlaczego ty fajtlapo? Kompleksy cie niszcza? Jestem wieloletnim,znakomitym kierowca. Mam doswiadczenie jako kierowca zarowno w Polsce jak i w Kanadzie. Takiego, zakompleksionego ciemniaka jak ty jeszcze tu nie spotkalam.Nie mozesz zniesc widoku kobiety za kierownica jak stoisz na przystanku tramwajowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucek Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 17.12.01, 11:28 Z ciebie pewnie taki jest kierowca jak z koziej dupy trąba, a w kanadzie to nie sztuka poruszać się po drogach... nadajesz się, nie powiem ci do czego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 06:20 Nie sadze abys mi kiedykolwiek dorownal. Nie znasz ani mnie, ani drog w Kanadzie. Nie wysilaj sie na niegrzecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucek Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 18.12.01, 09:32 Drogi w Kanadzie znam z opowiadań, a z tobą nawet nie mam zamiaru się równać, bo mam zwyczaj równać w górę a nie w dół..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 194.181.36.* 18.12.01, 09:56 Jestem kobitką, jeżdzę samochodem i obiektywnie uważam, że rzeczywiście kobiety jeżdżą gorzej od facetów. Ja na drodze od razu poznaję po sposobie prowadzenia samochodu czy to kobitka przypadkiem nie prowadzi. Lewym pasem jeżdżą 40 km/h, jadą na full chociaż jest czerwone światło a potem hamują na maksa i blokują sobie koła, nie patrzą we wsteczne lusterko tylko oglądają się za siebie. Zanim zaczęłam prowadzić oburzałam się na teksty," no wiadomo baba za kółkiem" teraz już nie protestuję, bo jest w tym twierdzeniu sporo racji, pozdrawia kierownice i kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 18.12.01, 10:13 wpadłem zobaczyć co się dzieje i proszę... oprócz "gorących" wymian zdań, jest chyba pierwszy post od kobiety, która obiektywnie przyznała, jak jeżdżą niektóre kobitki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 18:49 Nie kobitki tylko ona sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wich Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.47.3.* 20.12.01, 09:29 Gość portalu: fanp napisał(a): > wpadłem zobaczyć co się dzieje i proszę... oprócz "gorących" wymian zdań, jest > chyba pierwszy post od kobiety, która obiektywnie przyznała, jak jeżdżą > niektóre kobitki.... No właśnie, NIEKTÓRE; tak samo jak NIEKTÓRZY mężczyźni (kapelusznicy; wciśnięci na przednią szybę, palący przy zamkniętych szybach w oparach, przez które nie widać niczego, a drogę i innych użytkowników to już najmniej itp itd); to jest generalizowanie - rozciąganie braku jakichś umiejętności czy zdolności na płeć - dyskryminowanie; czy nie dorabiasz ideologii-sufitologii do swoich kompleksów (zgroza...?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wich Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.47.3.* 20.12.01, 10:22 a wczoraj widziałam paru pijanych facetów.. chyba wszyscy faceci są pijakami.... a każdy pijak to złodziej..... :-()()()(0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.12.01, 10:29 tak se tłumacz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wich Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 10.47.3.* 20.12.01, 10:48 to Twój trop (trup?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Do ROMANA. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 19:00 Roma czy ty czasami nie masz na imie ROMAN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 209.226.65.* 19.12.01, 21:08 Gość portalu: Roma napisał(a): > Jestem kobitką, jeżdzę samochodem i obiektywnie uważam, że rzeczywiście kobiety > > jeżdżą gorzej od facetów. Ja na drodze od razu poznaję po sposobie prowadzenia > samochodu czy to kobitka przypadkiem nie prowadzi. Lewym pasem jeżdżą 40 km/h, > jadą na full chociaż jest czerwone światło a potem hamują na maksa i blokują > sobie koła, nie patrzą we wsteczne lusterko tylko oglądają się za siebie. Zanim > > zaczęłam prowadzić oburzałam się na teksty," no wiadomo baba za kółkiem" teraz > już nie protestuję, bo jest w tym twierdzeniu sporo racji, pozdrawia kierownice > > i kierowców A ja jestem facetem, nie mlodym juz zreszta i jezdze po swiecie (dawniej Europa i Afryka, teraz Kanada) od wczesnych lat 60-tych i roznych kierowcow juz mi sie udalo i widziec, i przezyc. W wielu krajach kierowcami autobusow, zwlaszcza autobusow miejskich i szkolnych sa w wiekszosci kobiety bowiem jezdza bardziej odpowiedzialnie, maja wieksza wyobraznie i szybciej przewiduja ewentualne wydarzenia na drodze. Jest to jakis tam dowod na mozliwosci plci pieknej za kolkiem. Jednoczesnie wiekszosc kobiet sama przyznaje, ze miewa klopoty z orientacja w terenie badz na mapie, co moze tylko swiadczyc o tym, ze jestesmy sobie wzajemnie potrzebni i jako kierowcy, i jako nawigatorzy - kobiety i mezczyzni. Kiedys wydawalo mi sie, ze moja zona jezdzi gorzej ode mnie, bo jezdzi zdecydowanie mniej dynamicznie niz ja ale... po wielodniowej podrozy przez Kanade od Vancouver po Halifax moge z reka na sercu powiedziec, ze sie mylilem. Teraz tez obserwuje mojego syna i corke, ktorzy zaczynaja jezdzic - z prawdziwa tatusiowa duma stwierdzam, ze moja dziewczyna ma "dryg" do samochodu, jezdzi bardzo dobrze i oboje z zona mamy do Niej na pewno wiecej zaufania niz do Jej starszego brata. Jaki z tego wniosek - bycie dobrym kierowca nie zalezy od plci, to pewne ale tez nie jest czlowiekowi dane raz na zawsze. Sam sie czasem lapie na sekundach nieuwagi czy innych drobnych bledach, ktore tak latwo wypominac wszystkim innym. Warto czasem spojrzec w lusterko - nie tylko to wsteczne zeby zobaczyc innych ale w to w lazience zeby zrobic wlasny rachunek sumienia. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 18:57 Gucku, to ty jestes taki kierowca teoretyk. Gratulacje. Mysle, ze znasz jazde za kierownica z gier komputerowych. Widze teraz, ze nawet nie ma z kim dyskutowac. Jestes pelen kompleksow. Co do mnie mam dwa fakultety wyzszej uczelni, nie sadze, ze reprezentujesz podobny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 194.181.36.* 19.12.01, 10:01 Fajnie, że babki odezwały się po moim poście tylko szkoda, że znów tylko na poziomie emocji a nie argumentów. Droga Marto gdybym tak sama jeździła to pewnie nie przeszkadzałoby mi to u innych, ja jeżdżę szybko i dobrze ale naprawdę widzę, że kobiety mają problemy z orientacją przestrzenną i w 9 przypadkach na 10 np. oglądają się za siebie zamiast w lusterko.Możesz uważać, że z kobiet to świetni kierowcy przez sam fakt, że są kobietami (wskazują na to posty). Fajnie by było jednak móc wyrazić własne zdanie. Chętnie poznam twoje ale poziom argumentacji "pewnie sama tak jeździ" jest na poziomie...sama wiesz jakim nie muszę tego pisać. Do Kasi: Jestem z całą pewnością Romka. Sądziłam tylko, że forum służy wymianie opinii a nie bronieniu swojej płci. Jadąc dzisiaj do pracy znów mijałam kobitkę, w kapeluszu na oczy, wszystkie szyby zaparowane, nic nie widzi ale jedzie, bo po co zadbać o bezpieczeństwo swoje i innych. Możecie się oburzać na posty podobne do moich ale miejcie świadomość, że jest to oburzanie się na fakty!!! Pozdrawiam wszystkie moje oponentki i życzę miłych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.01, 21:31 Roma ja sie z toba zgadzam, ze sa kobiety, ktore jezdza zle, ale i ty musisz sie ze mna zgodzic, ze sa i mezczyzni, ktorzy jezdza zle. Generalizowanie zawsze bedzie budzilo kontrowersje. Ja podobnie jak ty uwazam sie za dobrego kierowce.Czy sadzisz, ze tylko my dwie jestesmy dobre? Ja jeszcze na tym forum nie zauwazylam zeby ktokolwiek powiedzial mezczyzni, jako calosc to zli kierowcy. Sa dobrzy i zli, tylko widzisz niektorzy z nich chca byc uwazani za dobrych tylko z racji plci.Forum rowniez nie powinno sluzyc do ataku na okreslona plec, a tak to czuje przy tym temacie. Co do uzywania lusterka , to widzisz w niektorych krajach samo jego uzywanie podczas zmiany pasa ruchu jest niewystarczajace. Trzeba rowniez spojrzec przez ramie, aby uniknac tzw. martwego punku .Samochod jadacy po pasie obok bedacy w tym punkcie( prawie na poziomie twojego samochodu) nie bedzie widoczny w lusterku. Co do faktow, to kobiety, szczegolnie mlode korzystaja z ulg kompanii ubezpieczeniowych nie dlatego, ze stwarzaja swoja jazda zagrozenie. Jazda zbyt szybka podobnie jak zbyt wolna stanowi niebezpieczenstwo dla innych uzytkownikow drog i jest karana,szczegolnie na drogach szybkiego ruchu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.12.01, 09:14 Gość portalu: Marta napisał(a): > Roma ja sie z toba zgadzam, ze sa kobiety, ktore jezdza zle, ale i ty musisz > sie ze mna zgodzic, ze sa i mezczyzni, ktorzy jezdza zle. Generalizowanie > zawsze bedzie budzilo kontrowersje. Ja podobnie jak ty uwazam sie za dobrego > kierowce.Czy sadzisz, ze tylko my dwie jestesmy dobre? Ja jeszcze na tym forum > nie zauwazylam zeby ktokolwiek powiedzial mezczyzni, jako calosc to zli > kierowcy. Sa dobrzy i zli, tylko widzisz niektorzy z nich chca byc uwazani za > dobrych tylko z racji plci.Forum rowniez nie powinno sluzyc do ataku na > okreslona plec, a tak to czuje przy tym temacie. Co do uzywania lusterka , to > widzisz w niektorych krajach samo jego uzywanie podczas zmiany pasa ruchu jest > niewystarczajace. Trzeba rowniez spojrzec przez ramie, aby uniknac tzw. > martwego punku .Samochod jadacy po pasie obok bedacy w tym punkcie( prawie na > poziomie twojego samochodu) nie bedzie widoczny w lusterku. Co do faktow, to > kobiety, szczegolnie mlode korzystaja z ulg kompanii ubezpieczeniowych nie > dlatego, ze stwarzaja swoja jazda zagrozenie. Jazda zbyt szybka podobnie jak > zbyt wolna stanowi niebezpieczenstwo dla innych uzytkownikow drog i jest > karana,szczegolnie na drogach szybkiego ruchu. Pozdrawiam Buuuuuuachacha!!!!!! Uśmiałem się setnie, Ty masz prawo jazdy?????? Co z tego że masz "martwy punkt"??? Odwracać głowę w czasie jazdy??? Mówię jazdy, a nie toczenia się z prędkością 40 km/h, świetny byłby z ciebie instruktor ;o) I powiedz mi jeszcze, które to firmy ubezpieczeniowe dają te zniżki dla kobitek, a do tego młodych???????? czekam na odpowiedź.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: do Marty IP: 194.181.36.* 20.12.01, 10:19 Tak Marto zgadzam się oczywiście, że są również faceci, którzy jeżdzą fatalnie (np. taksówkarze to zgroza na drodze). Nie do końca jednak się zgadzam z tym odwracaniem się za siebie. Dzisiaj byłam świadkiem jak kobitka odwracając głowę wjechała w tyłek samochodowi przed nią. Na martwy punkt są inne sposoby tzn. specjalne małe lusterka, można je kupić w każdym supermarkecie, ja dzięki temu zlikwidowałam problem martwego punktu w moim samochodzie.Poza tym to co pisałam o jeździe kobiet nie było chęcią dokuczenia komukolwiek a raczej wyrazem mojej opinii, że kobiety mają kłopoty z orientacją przestrzenną, co się charakteryzuje m.inn. odwracaniem głowy (to jest niebezpieczny nawyk) czy kłopotami z parkowaniem. Naprawdę czasami mają 20 metrów wolnej przestrzeni a miotają się w tą i drugą stronę. Mi się wydaje, że to wszystko kwestia percepcji i tego się nie przeskoczy. Uwierz mi ilekroć idę na parking i widzę to wjeżdzanie na krawężnik i z powrotem myślę, że to kobitka i jeszcze się nie pomyliłam. Nie zmienia to faktu, że niektórzy faceci też jeżdźą osłabiająco. Wczoraj jak wracałam z pracy jeden typek wjechał na czerwonym świetle na skrzyżowanie i zablokował je dokumentnie. Zła jazda facetów jednak częściej wynika chyba z ewidentnego łamania przepisów a nie z nieporadności na drodze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: do Romy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.12.01, 10:28 Zgadzam się z tym co piszesz, jak widzę "złotówę" to się we mnie gotuje, dotyczy też to kierowców autobusów, no ale powiedzmy że ich mogę zrozumieć, bo mają spóźnienia,wiozą ludzi.... a faceci to faktycznie łamią często bezmyślnie przepisy, wczoraj klient ewidentnie wymusił pierszeństwo, szczęście jego i moje że z powodu nawierzchni jechałem "czujnie"..... pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucek Re: patrycja za kółkiem..zgroza.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 19.12.01, 12:57 Gość portalu: Patrycja napisał(a): > Gucku, to ty jestes taki kierowca teoretyk. Gratulacje. Mysle, ze znasz jazde > za kierownica z gier komputerowych. Widze teraz, ze nawet nie ma z kim > dyskutowac. Jestes pelen kompleksow. Co do mnie mam dwa fakultety wyzszej > uczelni, nie sadze, ze reprezentujesz podobny poziom. swoje przypuszczenia schowaj do kieszeni, ja zrobiłem prawo jazdy kiedy ty jeszcze skakałaś z dywanu na podłogę... Do tego wyjeżdżasz z jakimiś fakultetami pewnie zrobione w kanadzie :)))) zdziwisz się ja mam cztery i co? według ciebie te fakultety świadczą chyba o poziomie inteligencji, ja uważam że jest zupełnie inaczej co potwierdza twój przypadek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: patrycja za kółkiem..zgroza.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.01, 20:56 Gucku, fakultety zrobione w Polsce( geodezja i pedagogika). Napisz mi o swoich jesli masz ochote. Mysle, ze moglbys jednak miec troche wiecej szacunku dla innych uczelni na swiecie.Czy ty naprawde jestes taki stary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodja Re: Baba za kółkiem..zgroza.... IP: 213.134.172.* 30.01.02, 09:59 No to ja jestem tym wyjatkiem(nawet mój maż tak mówi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 do osi. dziewczyny. do osi. 30.01.02, 10:24 generalnie jest ok. ale jak skrecacie w lewo, to zjezdzajcie do osi... bo trudno was wyminac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanp Re: do osi. dziewczyny. do osi. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 30.01.02, 14:58 A myśłałem że wątek umarł.. słuszna uwaga mr. bukovski, najzabawniej wygląda "maluch" który "łamie" się niczym TIR... u kobitek to nagminne, ale i sporo kolesi wyjeżdzą na środek pasa aby w lewo skręcić... Pozdrawiam PS, moze ktoś kupi moje autko? Odpowiedz Link Zgłoś
kowlaska Re: do osi. dziewczyny. do osi. 30.01.02, 15:59 Chcesz sprzedac autko jezdzac ktorym stales sie nieomylnym, doskonalym i wszystkowiedzacym kierowca- pogromca "kierownic"? Tlumaczenie Ci glupoty twojej wypowiedzi jest bezsensowne bo i tak nie zmienisz zdania. Dodam tylko, ze uwazam sie za bardzo dobrego kierowce i chetnie sie z toba sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś