Dodaj do ulubionych

Operacja plastyczna - redukcja (.) (.)

21.04.03, 03:18
Czy ktos moze mi podac namiary na chirurgow plastycznych w Polsce zajmujacych
sie redukcja biustu? Powaznie pytanie wiec bardzo prosze o nie wypisywanie
bzdor na temat "im wieksze tym lepsze".
Rowniez - jak taka operacja wyglada, ile trwa, ile trwa "dochodzenie do
siebie", jakie jest ryzyko ze cos nie wyjdzie, ceny i WSZYSTKO inne z tyum
zwiazane.
INformacje zywcem wziete z broszurek reklamowych mnie nie interesuja. Moze
ktoras z was miala taka operacje? Jezeli nie chcecie pisac tutaj to bardzo
prosz na priv.

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr.Ozda_szpak Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.acn.pl 21.04.03, 19:49
      emigrantka napisała:

> Czy ktos moze mi podac namiary na chirurgow plastycznych w Polsce zajmujacych
      > sie redukcja biustu? Powaznie pytanie wiec bardzo prosze o nie wypisywanie
      > bzdor na temat "im wieksze tym lepsze".
      > Rowniez - jak taka operacja wyglada, ile trwa, ile trwa "dochodzenie do
      > siebie", jakie jest ryzyko ze cos nie wyjdzie, ceny i WSZYSTKO inne z tyum
      > zwiazane.
      > INformacje zywcem wziete z broszurek reklamowych mnie nie interesuja. Moze
      > ktoras z was miala taka operacje? Jezeli nie chcecie pisac tutaj to bardzo
      > prosz na priv.
      >
      > dzieki
      polecam: dr wojciech witkowski - ordynator chirurgii oparz.-plastycznej Kliniki
      Wojskowej akademii Medycznej, warszawa, ul. Szaserów. wspaniały fachowiec i
      człowiek.
      >
      >
      >
      • emigrantka Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) 21.04.03, 20:24
        Nie wiem czy to bym powazny post czy zart - nie mieszkam w Polsce wiec jezeli
        to byl powazny post to prosze o jakies namiary telefonowo-internetowe?
    • Gość: kociak Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 20:34
      www.klinikasfera.pl
      na zabieg jednak będziesz musiała przyjechać do Warszawy.
      • Gość: kociak Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 20:38
        jeśli zadzwonisz pod podany na stronie www numer telefonu dowiesz się
        wszystkich interesujących Cię informacji. polecam tą klinikę chociaż nie
        miałam operacji biustu
        • emigrantka Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) 21.04.03, 20:43
          kociak - dzieki za link....

ale jak sama tam nie bylas - to dlaczego polecasz? znasz kogos kto z tej
          kliniki korzystal?
    • Gość: gnarus Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 20:43
      można to zrobić w kilku miejscach w polsce...
      wielu jest szamanów, który się rekalmują.... to waLKA O SZMAL! wyścigh już
      russzył! nie wież w większośc oferenytów!!!!
      szukaj konsultantów....
    • Gość: wojtek Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.03, 22:18
      Jezeli od noszenia tych cyckow jeszcze Cie plecy nie bola to daj spokoj.Taka
      dziewucha jest super , toz to na zime pieca nie trzeba !
      • emigrantka wojtek - kup se kolo.... 21.04.03, 22:52
        Jak wspomnialam w pierwszym poscie - idiotycznych komentarzy nie potrzebuje.
        Wlasnie takie typy jak Wojtek niejedna kobitke z wiekszym biustem doprowadzaja
        do depresji. Czy tobie sie dupku wydaje ze taki komentarz jak twoj to
        komlement? Spadaj na drzewo albo na foum humorum.
    • Gość: wojtek Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.03, 23:15
      Ty chyba naprawde masz jakies niesamowite cycki skoro zes taka wrazliwa na tym
      punkcie.
      • emigrantka wojtus tepaku - zalapales sie na ignora 21.04.03, 23:16
        • Gość: wojtek Re: wojtus tepaku - zalapales sie na ignora IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.03, 23:37
          Ty tez nie jestes filozofem jak sama nie mozesz doktora znalesc.
    • anahella nie ufam polskim klinikom 22.04.03, 00:27
      Nie chce powiedziec, ze w Polsce nie potrafia operowac, jednak warunki w
      tutejszych klinikach (tych prywatnych tez) pozostawiaja wiele do zyczenia. Poza
      tym w polskiej mentalnosci tkwi zasada, ze lekarzowi nalezy okazywac
      wdziecznosc w postaci kopert wypchanych banknotami. To bedziesz musiala
      wkalkulowac w cene zabiegu. Zastanow sie czy nie taniej (tak! taniej) bedzie
      zoperowac sie na Zachodzie. Do tego znieczulica panujaca w szpitalach jest
      czyms strasznym.
      • emigrantka Re: nie ufam polskim klinikom 22.04.03, 00:43
        anahella

nie ufam zadnym klinikom ani w Polsce ani na zachodzie - mieszkam w UK i
        koszmaru to odchodza
        dlatego pytam babeczki o ich doswiadczenia z konkretnymi klinikami w Polsce -
        ale jakos zadna sie nie odzywa a nie wierze ze nikt z forum takiej operacji nie
        mial?
        wojtek sie kwalifikuje na przeszczep mozgu ale to inna sprawa
        poczekam moe ktos sie jeszcze odezwie?
        • anahella Re: nie ufam polskim klinikom 22.04.03, 01:02
          emigrantka napisała:

> ale jakos zadna sie nie odzywa a nie wierze ze nikt z forum takiej operacji
          nie
          >
          > mial?

Ja chcialam sobie usunac znamie na przedramieniu. Zaczelo sie od tego ze bez
          mojej zgody do zabiegu zaczela sie przygowowywac... kosmetyczka. Lezalam z
          maseczka na buzi - bylo lato, krotki rekaw i ona mi nagle: "ja pani cos z ta
          reka zrobie, tylko skalpel wysterylizuje". Kazalam sobie zmyc maseczke i
          wyszlam.

Potem odwiedzalam wielu lekarzy. Znamie jest owalne o wymiarach okolo 15 x 10
          mm. Kazdy lekarz mi mowil, ze bedzie z tego duza blizna. W szpitalach byl brud
          i smrod. Do tego z chorego systemu leczenia w Polsce wynikalo ze bedzie mnie to
          kosztowac okolo 2 tys. zlotych. A przeciez jestem ubezpieczona! W klinice
          prywatnej nieco lepiej - pani w rejestracji nie krzyczala na mnie, a
          pielegniarka w ambulatorium calkiem mila tylko ze tam koszty sie podnosily:
          wizyta u onkologa - 100 zl nie wiem ile mialo ich byc, ale na jednej by sie nie
          skonczylo. Sam zabieg - 3 tys zl. Do tego dodatkowo platne badanie usunietej
          tkanki, bo moze byc podejrzenie nowotworowe. Koniec koncem mialam byc
          przytotowana na ponad 4 tys. zlotych. Od znajomej lekarza pracujacego tam
          dowiedzialam sie ze wszystkie zabiegi sa robione pod narkoza, podczas gdy
          usuniecie takiego znamienia zazwyczaj odbywa sie przy znieczuleniu miejscowym.
          Czyli zwykle wyciaganie pieniedzy. Zobacz, ze opisuje ci bardzo prosty zabieg.
          Ten do ktorego sie przygotowujesz jest o wiele bardziej skomplikowany.

W Polsce czesto operacje zmniejszania biustu lekarze traktuja jak babska
          fenaberie. Malo ktory wysyla swoje pacjentki na takie zabiegi ze wzgledow
          zdrowotnych. Czesto jest to na zasadzie "taka twoja uroda". A kregoslup cierpi.
          Nie liczylabym na zrozumienie u polskich lekarzy ani na higiene w polskich
          szpitalach. Pisze to ze smutkiem, naprawde.

> wojtek sie kwalifikuje na przeszczep mozgu ale to inna sprawa

On tu sie popisuje prostota swojej wypowiedzi juz jakis czas. Nie ma sie co
          przejmowac.
          • emigrantka Re: nie ufam polskim klinikom 22.04.03, 01:19
            Anahella - fajnie ze cie tu spotkalam. Nie wiem skad piszesz - ja z Lonynu. I w
            dodatku pracuje w NHS (National Health Service). I uwierz mi ze takiego syfu
            jak tu w szpitalach nie ma w Polsce napewno. Pielegniarki w sluzbowych
            fartchach jezdza metrem do pracy, wyprowadzaja pieski - w tych samych
            fartuchach prosto po pracy ide do sklepu - dotykaja jablek, chleba.. Ja nawet
            nie chce myslec czy one rece myja.
            To co opisalas to odstraszajace - prawda. Ale ja wylacznie mysle o prywatnych
            klinikach i tylko takich ktore daja dostep do dawnych pacjentow ktorzy moga
            potwierdzic ich wyniki. Moze znajde?
            Dzieki za posty - spadam spac bo pozno :)
    • martyna14 Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) 22.04.03, 04:30
      emigrantka napisała:

> Czy ktos moze mi podac namiary na chirurgow plastycznych w Polsce zajmujacych
      > sie redukcja biustu? Powaznie pytanie wiec bardzo prosze o nie wypisywanie
      > bzdor na temat "im wieksze tym lepsze".
      > Rowniez - jak taka operacja wyglada, ile trwa, ile trwa "dochodzenie do
      > siebie", jakie jest ryzyko ze cos nie wyjdzie, ceny i WSZYSTKO inne z tyum
      > zwiazane.
      > INformacje zywcem wziete z broszurek reklamowych mnie nie interesuja. Moze
      > ktoras z was miala taka operacje? Jezeli nie chcecie pisac tutaj to bardzo
      > prosz na priv.
      >
      > dzieki
      >
      Ja co prawda operacji nie mialam ale chcialam sobie zrobic i troszke sie tym
      interesowalam .Ogladalam programy an TLC w Stanach gdzie pokazuja i filmuja
      operacje . Najwieksze ryzyko oczywiscie zwiazane jest z narkoza do tego
      chirurg moze Ci nierowno zmniejszyc piersi , mozesz dostac tez infekcji
      pooperacyjnej.
      Najciezszy okres dochodzenia do siebie trwa okolo dwa tygodni ale przez 6
      tygodni nie mozesz wykonywac zadnych cwiczen fizycznych chociaz kazdy pacjent
      ma inne odczucia jedni zdrowieja szybciej i nie odczuwaja duzego bolu po
      operacji inni mecza sie bardziej.

Ja na razie zrezygnowalam z operacji bo zostaja nieciekawe blizny.
      Napisz na www.wizac.pl gdzie na forym medycyna estetyczna odpowiada chirurg
      plastyk mozesz rowniez poprzegladac na internecie strony amerykanskich
      chirurgow plastykow i poszukac zdjec z przed i po operacji.
      Wpisz po angielsku chiryrg plastyk redukcja piersi.

Pozdrawiam
      >
      >
      • Gość: Dr.Ozda-szpak Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.acn.pl 22.04.03, 10:03
        Odpowiedziałam ci konkretnie, bez komentaży i zbednej filozofii na twoje
        konkretne pytanie; uznane to zostało za żart. Mój wniosek: szkoda czasu na
        doradzanie i odpisywanie. Rozmowa jak ęsi z prosięciem a na to nie mam czasu.
        Podałam nazwę kliniki, nazwę miasta i nazwę ulicy, że o nazwisku ordynatora nie
        wspomnę. A telefon w miarę rozgarnięta osoba ( a biust na to nie rzutuje )
        wchodzi wtedy w multimedialne książki adresowo-telefoniczne i poprzez etapy:
        kontynentu,kraju , miasta , itd.(zamiast walić łapami po klawiaturze
        bezproduktywnie), znajduje właściwy tel. Szkoda czasu i atłasu.
        żegnam.
        • zyczliw Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) 22.04.03, 11:06
          Gość portalu: Dr.Ozda-szpak napisał(a):

> wspomnę. A telefon w miarę rozgarnięta osoba ( a biust na to nie rzutuje )
          > wchodzi wtedy w multimedialne książki adresowo-telefoniczne i poprzez etapy:
          > kontynentu,kraju , miasta , itd.(zamiast walić łapami po klawiaturze
          > bezproduktywnie), znajduje właściwy tel. Szkoda czasu i atłasu.
          > żegnam.

Zgadzam sie, masz racje. Czasem nie ma po co byc zyczliwym. Pozdrawiam:)
        • emigrantka Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) 22.04.03, 13:37
          Nic nie zostalo uznane za zart - oprocz wypowiedzi wojtusia oczywiscie. Jezeli
          wolisz wypisywac glupoty przez pol strony po tym jak zapytalam o cos czego z
          twojej wypowiedzi w pelni nie zrozumialam to ja nic na to nie poradze. Dziekuje
          za informacje w kazdym razie.
        • Gość: Zeta Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.proxy.aol.com 22.04.03, 15:00
          Gość portalu: Dr.Ozda-szpak napisał(a):

>
          > wspomnę. A telefon w miarę rozgarnięta osoba ( a biust na to nie rzutuje )
          > wchodzi wtedy w multimedialne książki adresowo-telefoniczne i poprzez etapy:
          > kontynentu,kraju , miasta , itd.(zamiast walić łapami po klawiaturze
          > bezproduktywnie), znajduje właściwy tel. Szkoda czasu i atłasu.
          > żegnam.

Doktorku,
          ciesze sie, ze sie poirytowales, bo dzieki temu dowiedzialem sie o
          multimedialnej ksiazce adresowo-telefonicznej. Dzieki!!! Tez mieszkam za
          granica, niezbyt czesto tu zagladam i mam slabe kontakty z Polska, wiec czegos
          sie tu dowiedzialam. Zlosc sie wiec od czasu do czasu:))))) Mnie na przyklad
          interesuja polskie dentystyczne inplanty. Nie, calej szczeki, ale uzupelnienie
          dwoch ubytkow.
          Pozdrawiam

• emigrantka Zeta 22.04.03, 18:43
            Dzieki ci za tego posta - myslalam ze tylko ja taka tepa jestem i pojecia o
            ksiazce tej nie mialam.. powaznie.. Juz mi nie jest tak glupio :)
            A jak cos sie o tych dentystach dowiesz to daj znac - tez sie moze przydac :)
    • Gość: do góry n/t Re: Operacja plastyczna - redukcja (.) (.) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 18:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka