snow.white 10.05.03, 11:49 ...nie zmiescilo sie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinek Re: na Francuzow oczywiscie... 10.05.03, 13:03 Co ta nacja zawinila? Rozwineli jednynie techniki milosne w kierunku odmiennym od tradycyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: na Francuzow oczywiscie... 10.05.03, 14:06 melinek napisał: > Co ta nacja zawinila? Rozwineli jednynie techniki > milosne w kierunku odmiennym od tradycyjnego. ----------- I tylko im za to dziekowac :))))))))))))))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: na Francuzow oczywiscie... 10.05.03, 16:34 daffne napisała: > I tylko im za to dziekowac :))))))))))))))) Jestem, droga Emmanuelle, tego samego zdania. Chyba już tradycyjnie... :))))))))) Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
snow.white ojej... 10.05.03, 19:47 ...przeciez byl do tego drugi watek,nie czytaliscie??? temat mi sie nie zmiescil i tu dopisalam... przeczytajcie kawal to zrozumiecie :))) pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
snow.white wklejam jeszcze raz... 10.05.03, 19:52 bo nie wiem,czy tamten nie zginie gdzies... Pierre et Marie *************** Pierre, a brave French fighter pilot, takes his girlfriend, Marie, out on a pleasant little picnic by the River Seine. It's a beautiful day and love is in the air. Marie leans over to Pierre and says: "Pierre, kiss me!" Our hero grabs a bottle of Merlot and splashes it on Marie's lips. "What are you doing, Pierre?", says the startled Marie. "I am Pierre, the fighter pilot! When I have red meat, I like to have red wine!" She smiles and they start kissing. When things began to heat up a little, Marie says, "Pierre, kiss me lower." Our hero tears her blouse open, grabs a bottle of Chardonnay and starts pouring it all over her breasts. "Pierre! What are you doing?", asks the bewildered Marie. "I am Pierre, the fighter pilot! When I have white meat, I like to have white wine!" They resume their passionate interlude and things really steam up. Marie leans close to his ear and whispers, "Pierre, kiss me lower!" Our hero rips off her underwear, grabs a bottle of Cognac and pours it in her lap. He then strikes a match and lights it on fire. Marie shrieks and dives into the river. Standing waist deep, Marie throws her arms upwards and screams furiously, "PIERRE, WHAT IN THE HELL DO YOU THINK YOU'RE DOING?" Our hero stands up, defiantly, and says, "I am Pierre, the fighter pilot! When I go down, I go down in flames!" W tej sytuacji dziewczyny,nie wiem,czy nam ta integracja na dobre wyjdzie... :))) hihihi ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: oj nie,taka dostalam tylko. 11.05.03, 06:36 No to francuscy piloci naszych dziewczyn raczej nie poderwą – ciekawe co w zanadrzu mają francuski-wolę nie próbować:)))))))))))) Gorąca nacja:)))))) Ps A jak ktoś był na turnieju tenisowym na warszawiance to się przekonał że za ładne też nie są (Caroline Dhenin):)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: oj nie,taka dostalam tylko. 11.05.03, 11:39 koaa napisał: > A jak ktoś był na turnieju tenisowym na warszawiance to się przekonał że za > ładne też nie są (Caroline Dhenin):))))) To nie fair oceniac cala nacje na podstawie jednego przykladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka Re: oj nie,taka dostalam tylko. IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 11.05.03, 16:53 melinek napisał: > koaa napisał: > > > A jak ktoś był na turnieju tenisowym na warszawiance to się przekonał że z > a > > ładne też nie są (Caroline Dhenin):))))) > > To nie fair oceniac cala nacje na podstawie jednego przykladu. mhmmm......jak dla mnie to przecietna Polka jest o wiele ladniejsza od przecietnej Francuzki jesli chodzi o rysy twarzy, Francuzki natomiast bardziej dbaja o linie. Mrufka. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Do melinek 11.05.03, 19:43 Odwróćmy kota ogonem- dla ilu osób francuska jest synonimem słów piękna kobieta – choć nigdy żadnej nie widziało.(czyt. nie wiedzieli że to francuska) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Do melinek 11.05.03, 20:01 koaa napisał: > Odwróćmy kota ogonem- dla ilu osób francuska jest synonimem słów piękna > kobieta – choć nigdy żadnej nie widziało.(czyt. nie wiedzieli że to franc > uska) Bez przesadyzmu. W kazdym narodzie mozna znalezc kobiety zarowno piekne jak i brzydkie. Niesprawiedliwe jest jednak a priori wszystkie Francuzki umieszczac w jednym worku z powodu jednej tenisistki. ;) Odpowiedz na twoje pytanie mialaby sens, gdyby przeprowadzono socjologiczne badania ankietowe na ten tamat. A o takich mi nie wiadomo, w zwiazku z tym odpowiedzi ci nie udziele. Kontrprzykladem na twoj przyklad jest Brigitte Bardot i kilka innych francuskich aktorek. Z zastrzezeniem, ze to, co piekne i ladne dla mnie, nie musi byc ladne i piekne dla innych. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Do melinek 11.05.03, 21:52 <. Niesprawiedliwe jest jednak <a priori wszystkie Francuzki umieszczac w jednym worku <z powodu jednej tenisistki. ;) . Niesprawiedliwe jest jednak a priori wszystkie Francuzki uznawać za ładne tylko z tego powodu że są Francuzkami przyjęta opinia:))) Odpowiedz na twoje pytanie mialaby sens, gdyby przeprowadzono socjologiczne badania ankietowe na ten tamat. A o takich mi nie wiadomo, w zwiazku z tym odpowiedzi ci nie udziele. (a teraz zacytuje fragment powieści o Hugo Bosie) - O Cholera( krzyknoł Boss) cholera( wykrzykneły panie) kiedy bateryjki w ich komórkach się wyczerpały - Może podłączymy je do akumulatora (zaproponowała Rajska) - A jak – (zapytała zorganizowana Pandora) - Jakoś się wymyśli – odpowiedziała Rajska Jak sobie wyobrażasz takie badania? Pytanie podobne – zapytać Polaków czy Niemcy są punktualni I dokładni- ciekawe co odpowiedzą:)))))) <Kontrprzykladem na twoj przyklad jest Brigitte Bardot I< kilka innych francuskich aktorek. Z zastrzezeniem, <ze to, co piekne i ladne dla mnie, nie musi byc ladne <i piekne dla innych. :)) Zaczynamy dyskutować o pewnym słowie – którego znaczenie zależy od czyjegoś widzi misie:) A na koniec takie ogólne skojarzenie do naszej dyskusji Każdy sobie rzepkę skrobie(wersja dla całej populacji) Każdy sobie jajka skrobie (wersja dla facetów) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Do melinek 11.05.03, 22:20 koaa napisał: > Niesprawiedliwe jest jednak a priori wszystkie Francuzki uznawać za ładne > tylko z tego powodu że są Francuzkami przyjęta opinia:))) Skoro tak uwazasz, trudno z tym dyskutowac. :)) > Jak sobie wyobrażasz takie badania? Istnieje CEBOS lub inne instytucje, ktore sie tym paraja. Mozna im zlecic takie badania. Jest to tylko kwiestia ich zfinasowania. > Pytanie podobne – zapytać Polaków czy Niemcy są punktualni I dokładni- > ciekawe co odpowiedzą:)))))) Podobne, ale nie jest to samo. Do odpowiedzi na tak postawione pytanie trzeba by sie odwolac do osobistych doswiadczen a nie wszyscy takie posiadaja. Wypowiadajac sie na temat urody jakiejs nacji mozna odwolac sie do przykladow widzianych w kinie lub telewizji. > Zaczynamy dyskutować o pewnym słowie – którego znaczenie zależy od > czyjegoś widzi misie:) Nie zaczynamy, dyskutujemy juz od kilku postow. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Do melinek 11.05.03, 23:25 A ja powtórzę jak to zrobić Aby zadać poprawne pytanie i otrzymać poprawną odpowiedź musi być spełnione kilka warunków(według mnie) Aby osoba mogła się wypowiedzieć czy Francuzki są ładne musiałaby je na początku zobaczyć i to najlepiej jak najwięcej kobiet tej nacji (należało by wtedy wysłać losową grupę aby zwiedzili różne rejony Francji ) osoby które wcześniej odwiedziły ten kraj mogą być Francuzo-fillami a więc powinny być pominięte. A jeżeli wyślemy naszą losową grupę do Francji – to system Francuzki będzie na nie oddziaływał (smaczne obiadki, uśmiechy or szepcąc po francusku) a jeżeli będzie oddziaływał to oddziaływanie zmieni naszą grupę- i nie będzie już to grupa reprezentująca Polaków? <Podobne, ale nie jest to samo. Do odpowiedzi na tak postawione <pytanie trzeba by sie odwolac do osobistych doswiadczen a nie <wszyscy takie posiadaja <Wypowiadajac sie na temat urody jakiejs <nacji mozna odwolac sie do przykladow widzianych w kinie <lub telewizji. kino jest trójwymiarowe( uwzględniając czas) a żywa Francużka jest widziana w czterech wymiarach poza tym nie tylko wzrok ale I inne zmysły decydują przy ocenie- a więc dalej podtrzymuje swoje zdanie Zaczynamy dyskutować o pewnym słowie – którego znaczenie zależy od > czyjegoś widzi misie:) >Nie zaczynamy, dyskutujemy juz od kilku postow. ;)) Jak dojdziemy do 100 przyznasz mi racje:) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Do melinek 12.05.03, 09:32 koaa napisał: > Jak dojdziemy do 100 przyznasz mi racje:) Nie przyznam, bo nie dojdziemy. Jak do tej pory nie otrzymalam zadnego argumentu na obrone twojej tezy opartej na jednostkowym przykladzie tenisistki, ze Francuzki sa brzydkie. W zwiazku z powyzszym na tym koncze dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś