Dodaj do ulubionych

staniki w H&M

05.05.07, 14:00
Dziewczyny kupujecie staniki w H&M? Ja wcześniej nosiłam zawsze Triumpha, ale
wczoraj nabyłam w H&M - wygląda dość ładnie i był o połowę tańszy niż staniki
w Triumphie...Zastanawiam się, czy będzie sie sprawdzał w noszeniu... A Wy
jakie macie doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • nutopia Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:01
      83kimi napisała:

> Dziewczyny kupujecie staniki w H&M? Ja wcześniej nosiłam zawsze Triumpha, ale
      > wczoraj nabyłam w H&M - wygląda dość ładnie i był o połowę tańszy niż staniki
      > w Triumphie...Zastanawiam się, czy będzie sie sprawdzał w noszeniu... A Wy
      > jakie macie doświadczenie?

miałam całe komplety him i nosiły się świetnie
      jak z resztą inne ubrania też
      • 83kimi Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:03
        :-) To mam nadzieję, że dobry zakup zrobiłam. :-) Jeżeli chodzi o inne sztuki
        garderoby, to właściwie nie ma dla mnie znaczenia, gdzie je kupię, ale stanik
        musi być odpowiedni...
    • xtrin Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:04
      Stanik w H&M kupiłam raz, wiele wiele lat temu w Szwecji, jeszcze na długo zanim
      u nas pojawiły się ich sklepy. Było to mój ukochany stanik - prosty, czarny z
      miękkiej, ale bardzo mocnej bawełny, zapinany z przodu (nigdy później nie
      znalazłam dobrego zapinanego z przodu stanika w moim rozmiarze). Nosił się
      świetnie i stosunkowo długo trzymał fason.

Niedawno jednak wreszcie (po latach poszukiwań) znalazłam Triumpha, który dobrze
      na mnie leży (wcześniej mierzyłam ich setki i zawsze robiły mi się w nich
      straszliwie sterczące końcówki) i jestem absolutnie nim zachwycona.
      • 83kimi Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:07
        Ja mam 2 takie same staniki Triumpha, są super, ale już podniszczone, a
        niestety nie ma już chyba takiego modelu w sprzedaży...
        • xtrin Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:32
          83kimi napisała:
          > Ja mam 2 takie same staniki Triumpha, są super, ale już podniszczone,
          > a niestety nie ma już chyba takiego modelu w sprzedaży...

Przestraszyłaś mnie... jak "mój" model wycofają to chyba się załamię! :/
    • znowuwzyciuminiewyszlo Re: staniki w H&M 05.05.07, 14:08
      niestety nie mają mojego rozmiaru :-/
    • krakersik4 Sa super 05.05.07, 15:04
      kupuje tylko w h&m idealnie leza na moich piersiach, i sa bardzo trwałe:)
      • 83kimi Re: Sa super 05.05.07, 15:53
        :-)
        Fajnie!
    • avital84 Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:02
      Ja mam w szafce praktycznie same staniki z H&M. Są super. Mam zawsze problemy w
      kwestii bielizy. Jakoś trudno mi zazwyczaj dobrać stanik, który będzie wygodny i
      wszystko będzie idealnie się układać.:P Lubię Triumpha, ale jest właśnie
      przynajmniej dwa razy droższy. Z bielizny z H&M, którą mam jestem bardzo
      zadowolona. Jest bardzo trwała, wygodna, ładnie się układa. Wzory są po prostu
      normalne. Idealne do codziennej garderoby. No i ważne jest to, że mają wybór co
      do rozmiarów. Zazwyczaj wszędzie łądny stanik można dostać tylko na miseczki A i
      małe B. W H&M są bardziej oryginalne staniki również w trochę większych rozmiarach.
      W dobrych firmach również można dostać każdy rozmiar, ale zazwyczaj trzeba o
      wiele więcej zapłacić.
      • 83kimi Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:07
        No właśnie, ja też lubię staniki Triumpha, ale kosztują średnio 2 razy więcej
        (albo i nawet 3 razy) niż te w H&M, wolę za te same pieniądze kupić sobie 2...
    • malaika7 Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:08
      Kupuję i jestem nawet zadowolona, ale mimo to Triumph nieporównywalnie lepszy.
      • robin2510 Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:25
        jakoś ubrania tej firmy mi nieodpowiadają. Wygladają jak szmaty z wioski,
        jeszcze nigdy nie zauważyłam u nich czegoś extra.
        • malaika7 Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:29
          No niestety, "szmaty z wioski" to idealne określenie. Nie wspominając o tym jak
          wyglądają po kilku praniach. Mam ze 3 koszulki.
          • estra23 Re: staniki w H&M 05.05.07, 16:42
            A ja mam wiele ubrań z H&M i jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, że każde ubranie
            zrobi się szmatką, gdy źle się będzie je prało.
            A co do bielizny (bo mają przecież też świetne majteczki w komplecie do stanika)
            to jestem wielką fanką. Piękne wzory, kolory których nigdzie indziej nie ma,
            wspaniale podnoszą i profilują biust. Triumph jest wygodny, ale nie podobają mi
            się zupełnie wzory. Kupiłam raz i leży w szufladzie, bo mam ładniejsze.
            Oczywiście z H&M :)
            • avital84 Re: staniki w H&M 05.05.07, 19:13
              Ja też mam w szafce bardzo dużo staników tej firmy, ale niestety muszę
              stwierdzić, ze w sklepie w moim mieście wzory bardzo się "zesmęciły". Nie ma już
              tak ciekawych kolorów i fasonów jak na początku. Może po porstu dostosowują się
              do rynku, ale kiedy byłam tam ostatnim razem nic mnie nie zachwyciło podczas gdy
              na początku dostawałm tam oczopląsu.:)
            • ofelia1982 Re: staniki w H&M 05.05.07, 21:38
              ale ciuchy z H&M robia sie szmatkami jak sie je pierze w 30 stopniach!!!
              wybacz, ale w XXI wieku oczekuje sie od ubran, ze po praniu w 30 stopniach w
              pralce nadal beda wygladaly normalnie
    • farelkaa Re: staniki w H&M 05.05.07, 17:01
      Bardzo ładne te staniki z H&Ma ale trudno o mój rozmiar :)
    • fr-edza Re: staniki w H&M 05.05.07, 17:04
      Ja noszę i Triumph i H&M oraz Reserved i jestem zadowolona z wszystkich trzech
      firm , choć jednak Triumph przeważa.
    • zupapomidorowa Re: staniki w H&M 05.05.07, 17:33
      kiedyś kupowałam bieliznę tylko w h&m, jeszcze kiedy nikt o tych sklepach nie
      słyszał w Polsce, co jakiś czas jeździłam do Austri i robiłam zapasy
      bieliźniane. Zdecydowanie bezkonkurencyjna relacja ceny do jakości (czego na
      przykład nie można powiedzieć o Intimissimi, która leży fatalnie i kosztuje 3x
      tyle).
      Poza tym dla mnie bardzo jest ważne, że bielizna z "hama" nie wymaga tego, żeby
      się do niej modlić, nie wyobrażam sobie wydać np. 600PLN za Chantelle i
      przejmować się, czy się przypadkiem nie zaciągnie, a bieliznę z H&M piorę w
      pralce i wyrzucam, kiedy się znudzi, albo zniszczy.
    • cledomro Re: staniki w H&M 05.05.07, 18:11
      oprócz jednego stanika z triumpha, pozostałe mam właśnie z h&mu, to jedna z
      nielicznych sieciówek, gdzie zawsze jakiś dobry biustonosz znajdę dla siebie, a
      nie jest łatwo przy 75D, bo zwykle na C się rozmiarówka kończy. ważny jest też
      dla mnie fakt, że jest spory wybór fasonów, kolorów etc., ja np. nie znoszę
      bielizny z pseudokornki, haftami itp., a tego najwięcej jest w polskich
      sklepach, niestety. w h&mie zawsze są na szczęście też zupełnie gładkie, w
      ciekawych kolorach. a co do triumpha - uważam, że jakość zupełnie nie przystaje
      do ceny, a wzornictwo średnio ciekawe, jak dla mnie, bardzo konserwatywne i
      takie "ciotkowate" momentami. ale może za rzadko tam zaglądam, po prostu.
    • helikopter2 Re: staniki w H&M 05.05.07, 18:49
      h&m to super firma. Mam pelno ubran od nich w tym zadnego stanika. Jeszcze nigdy
      nie bylam tak zachwycona zarowno wzorami jak i jakoscia. Niektorzy pisza, ze tam
      sa szmaty. Ostatnio moze faktycznie moda sie troche zmienila. Waro kupować
      ubrania z h&m.
      A co do stanikow to w Niemczech jest taka siec emstings family i sprzedaja
      staniki gina benotti, super wzory i dobra rozmiarowka, jak jest przecena to
      mozna za 5.99€ kupic komplet dla mnie to jest szalenstwo:) a jak do Niemiec jade
      to zawsze probuje sie tam zaopatrzyc:)
    • vasylkova Re: staniki w H&M 05.05.07, 19:00
      ja za ubraniami z h&m nie przepadam, mam takie wrazenie ze to, jak juz ktos napisal - "szmaty z wioski" - zawsze sie cos po praniu rozciagnie, wyblaknie. Darowalam sobie. Moze troche lepiej jest z dzieciecymi - corce czasem kupuje.

NATOMIAST STANIKI - REWELACJA!
      Mam 75D i tez zawsze mialam problem zeby kupic cos co bedzie dobrze lezalo i mialo jeszcze do tego jakis wyglad. Jakosc tez jest w porzadku no i niska cena.
      • avital84 Re: staniki w H&M 05.05.07, 19:10
        Ja co do ciuchów mam podobnie. Uważam, że są nienajlpesze jakościowo. Mam ich
        całkiem sporo, ale każda rzecz po pierwszym praniu straciła swój urok. natomiast
        staniki nie. Wrzucam je do pralki i wciąż są nieśmiertlne, zachowują kształt i
        się nie niszczą.
    • marylka38 Re: staniki w H&M 05.05.07, 19:39
      Ja noszę tylko bieliznę z H&M i jstem naprawde zadowolona.Nie dość że są
      śliczne modele i naprawdę jest w czym wybrać to ceny też sa przystępne.Polecam
      • butterflymk Re: staniki w H&M 05.05.07, 19:41
        polecam intimissimi
        tam jest świetna bielizna
        • 83kimi Re: staniki w H&M 05.05.07, 20:03
          Z intimissimi akurat nic nie mam, ale za to kostiumy kąpielowe z calzedonii i
          rzeczywiście są super, tylko zawsze czekam na wyprzedaż...
    • ofelia1982 Re: staniki w H&M 05.05.07, 21:34
      tak, niestety mam doswiadczenia.
      jakosc w H&M przestala byc jakakolwiek wartoscia - jak wchodzili do PL to czesto
      cos tam kupowalam bo ciekawe wzory i cena OK. Ale nie pamietam zebym od roku
      kupil nawet 1 rzecz - zrobili sie lumpeksowaci..jakosc tych sztucznych
      cieniutkich koszulinek mnie po prostu zwala z nog.
      stanik kiedys kupilam i oddalam nastepnego dnia
      • jdbad Re: staniki w H&M 05.05.07, 21:39
        W ogóle nie noszę. Nie znoszę. Nawet nie wiem jaki mam rozmiar w biuście.
    • karolina.weronika Re: staniki w H&M 05.05.07, 21:57
      Mam jeden (nawet aktualnie na sobie) i jestem z niego bardzo zadowolona.Kupiłam
      go jakieś pół roku temu, nie jest szary, co prawda po praniu w pralce odkształca
      się, ale po założeniu nie ma z tym żadnego problemu.

bises xXx
    • azazela Re: staniki w H&M 05.05.07, 22:01
      nie, mam dosc duzy biust i wszystkie stabiki z h&m sa dla mnie za
      malo "stabilne"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka