Dodaj do ulubionych

Co to jest Inteligo?

IP: 212.160.156.* 29.05.03, 12:36
Wypełniłem formularz i czekam. Ktoś próbował dzwonić z banku,
żeby potwierdzić dane - nie wiem dlaczego osoba ta dzwoniła z
zastrzeżonego telefonu? To dość idiotyczne, że banko dzwoni
anonimowo. Nie wiem też na jakiej podstawie Bank ma prawo
dzwonić z zastrzeżonego telefonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: C Re: Co to jest Inteligo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 13:46
      EEEEE kant i tyle z promocjami Inteligo - zalozylam konto przez
      polecenie i polecilam innym - wszystko o.k. tylko kasy ani widu
      ani slychu - jak sie okazalo 1 zl musi byc naliczony w czasie
      trwania promocji - CZEGO NIE MA W REGULAMINIE!!!!
      • Gość: Piotr Re: Co to jest Inteligo? IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 09.01.05, 00:08
        Dajcie sobie z tym spokój. Szczególy: editnote@konto.pl To czyste chamstwo, ktoś za tym stoi, nawet prasa się tym nie interesuje, służę szczeczegółami.
    • Gość: Agata Rada Klientów IP: *.om.pl 10.11.03, 15:05
      "Oto 7 członków Rady Klientów: Pan Piotr Celiński, Pan Waldemar
      Dużyński, Pan Rafał Fabiszewski, Pan Wojciech Laskowski, Pan
      Tomasz Piotr Misztal, Pan Antoni Zbigniew Pusz oraz Pan Michał
      Szeszko."

Ale ani słowa, skąd taki skład, co to za ludzie, klienci czy
      doradcy klientów i do tego oczywiście... ani jednej Pani !!!
    • Gość: Endriu Re: Co to jest Inteligo? IP: *.toya.net.pl 20.12.03, 18:34
      Myślę, że Firma PKO BP niewiele się zmieniła. Wypełniłem formularz 2 grudnia. 3
      ktoś z Banku zadzwonił i miałem czekać na kuriera .... i tak czekam do dziś.
      Ale chyba zapomniano o kliencie, że autorytet firmy buduje sie trudno, a traci
      łatwo. Chyba zrezygnuję z tego konta, bo ile mam czekać ... do nowego 2004 roku?
      • miriammiriam Re: Co to jest Inteligo? 20.12.03, 18:56
        co cie napadlo na inteligo? toż to PKO BP bój sie boga, czlowieku!
        mam ROR w mbanku i po raz pierwszy jestem zadowolona. minimum formalności,
        konsultanci dzwonili tak dlugo az ja mialam czas z nimi rozmawiac, nigdy z
        zastrzezonego numeru, umowa i karta przyszla poczta. ROR mam 1 rok, w
        miedzyczasie ukrdli mi karte, blokada i przyslanie nowej bez problemu.
        wczesniej byly: PKO BP, WBK, BPH, PKO SA ten ostatni jeszcze mam - masakra.
    • Gość: niedoszły klient Re: Co to jest Inteligo? IP: *.proterians.net.pl 15.02.04, 17:41
      prosze nie wierzyć reklamom INTELIGO miałam bardzo przykre doswiadczenie
      zglosiłam wniosek 24 grudnia 31 grudnia dosłałam poczta wymagane dokumenty
      zapewniano mnie telefonicznie z dnia nadzień obiecywaneo załatwienie sprawy w
      dniu 20 styczna 2004 zmuszona bylam zwrózic się do innego banku i tak sie
      stało. Konto do obsługi za posrednictwem internetu zostało załozone w 2
      godziny W dniu 14 luty 2004 pojawila sie kurier z przesyłka z Banku INTELIGO
      kpina
      • Gość: gosiek Re: Co to jest Inteligo? IP: *.chello.pl 23.02.04, 08:45
        a to dobre, mój syn chciał sobie tam założyć konto, to dobrze, że ktoś z was
        poruszył nareszcie jakiś normalny temat, dzięki któremu można się czegoś
        dowiedzieć.
      • Gość: WAL Re: Co to jest Inteligo? IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 12:00
        INTELIGO OKRADA KLIENTÓW . OKAZUJE SIĘ, ŻE ISTNIEJĄ DWA REGULAMINY , JEDEN DLA
        KLIENTA A DRUGI WEWNĘTRZNY . NIEDAWNO ZOSTALEM BEZPRAWNIE OBCIĄŻONY PEWNĄ KWOTĄ
        JAKO KARA ZA NIBY NIETERMINOWĄ SLATĘ ZADLUŻENIA MIMO, ŻE PIENIĄDZE WLACILEM NA
        CZAS. ODWOLALEM SIĘ , ALE PIENIĘDZY NIE WIDZĘ DO DZIŚ.
      • Gość: Piotr Re: Co to jest Inteligo? IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 09.01.05, 00:14
        Nie wierz im ani przez na moment.Gratuluję nieprzystąpienia do tej ferajny.Ja się wypisałem-byłem przypisany do nich mimo woli-jako użytkownik eSuperkonta.Od początku mi to śmierdziało.Jeśli chcesz szczegóły zapraszam: rybickip@poczta.fm Nie myl tego banku z PKO BB Inteli-to całkiem inne instytucje,wcale się nie kochające.
    • Gość: Pawel Re: INTELIGO - konto w około DWA MIESIĄCE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:57
      Pamiętajcie że to PKO BP, tam nic nie dzieje sie szybko ... jak ktos by chciał
      to konto przy zakładaniu firmy od razu niech zapomni o Inteligo, chyba że ma
      bardzo duzo czasu. Na emaile nikt nie odpowiada. Infolinia to koło 25 minur
      słuchania muzyczki. Powodzenia w zakładaniu konta(knota) Inteligo ...
      • Gość: ja Re: INTELIGO - konto w około DWA MIESIĄCE!!!! IP: 62.233.188.* 02.04.04, 01:59
        Pozwolę sobię odpowiedzieć na kilka zarzutów. Po pierwsze: Jeśli chodzi o
        zastrzeżony nr telefonu - informacja że dana osoba posiada konto w banku jest
        tajemnicą bankową. A zadzwonienie z jawnego numeru i poproszenie do telefonu
        pana Marka, Jacka czy kogokolwiek innego byłoby zdradzeniem tej tajemnicy. Więc
        ten argument jest absolutnie niedorzeczny. Jeśli idzie np. o czas czekania na
        połączenie.. cóż.. bywa różnie, zależy kiedy się dzwoni. Jest coraz lepiej. Ale
        coś za coś. Próbował ktoś z was rozmawiać z konsultantami np. w mBanku?
        Odpowiedzi na trudne pytania (a i czasami na łatwe nawet) u nich to: "nie
        wiem", "mi się wydaje", "chyba tak". W inteligo jest albo "proszę poczekać,
        sprawdzę" albo "wprowadzę zgłoszenie i oddzwoni do pana konsultant" i za to
        olbrzymi plus.
      • Gość: Magda Re: INTELIGO - konto w około DWA MIESIĄCE!!!! IP: *.icpnet.pl 15.08.04, 22:57
        A ja złożyłam formularz zgłoszeniowy jakieś dwa tygodnie temu. Jeszcze tego
        samego wieczora zadzwonił do mnie konsultant, żeby potwierdzić moje dane i
        umówić sie na dostarczenie przesyłki startowej. Po dwóch dniach dostałam
        telefon, żeby do końca uzgodnić termin i godzine jej dostarczenia, a następnego
        dnia juz miałam ją w domu. Wiec chyba się to od grudnia poprawiło :-)
      • Gość: Piotr Re: INTELIGO - konto w około DWA MIESIĄCE!!!! IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 09.01.05, 00:23
        INTELIGO to nie to samo, co PKO BP Inteligo, choć nie zazdroszczę PKO BP tej nazwy. Dla przyszłych, aczkolwiek szczęsliwych, niedoszłych klientów Inteligo proponuję kontakt z przymusowomym "emigrantem" z eSuperkonta PKO BP. To są rozbójnicy! rybickip@poczta.fm
    • apetite Re: Co to jest Inteligo? 23.02.04, 09:15
      Też założyłam z tym, że nie miałam żadnych problemów z czekaniem na telefon czy
      kuriera. Nie pamiętamm z jakiego numeru dzwoniono ale o ile dobrez gdzieś
      usłyszałam tym zajmują się wynajęte firmy telemarketingowe więc nie dzwoniono
      do ciebie z banku tylko z takiej właśnie firmy. Dlatego też numer był
      zastrzeżony. Co do kuriera nie było z nim większych kłopotów przyjechał nawet
      do mnie do pracy a nie do domu i doręczał osobiście- nie chciał zostawić
      koleżance gdy mnie akurat nie było
      • Gość: Marcin Re: Co to jest Inteligo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 17:50
        Złożyłem wniosek, zadzwonil konsultant aby potwierdzic dane (numer wyswietlil
        sie na komorce wiec nie jest zastrzezony), kurier dostarczyl przesylke w ciagu
        7 dni o czym zostalem poinformowany, ze moze to potrwac do 10 dni. Obsluga
        konsultantow bez zastrzezen i z dodzwonieniem sie do Inteligo nie mialem
        zadnych problemow. Tak wiec skad biora sie te sprzeczne opinie?
    • Gość: Artur Re: Co to jest Inteligo? IP: *.ss.shawcable.net 21.10.04, 17:57
      Pewnie z tego samego numeru telefonu robia promocje i nie chce by im ktos oddzwanial bo wtedy nie maja co powiedziec.
      • Gość: Andi Re: Co to jest Inteligo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:52
        Inteligo??
        Założyłem konto wspólnie z żoną. Ona aktywowała w kwietniu, ja w listopadzie.
        I mimo, że nr tel. był mój, od kwietnia otrzymywałem ciągle informacje sms o
        tym co dzieje się na koncie. Moim zdaniem takiej inforamcji nie powinno się
        wysyłać do człowieka, który nie uaktywnił konta, tym bardziej, że za to są
        doliczane opłaty i to całkiem niemałe.
        Druga rzecz, kilkakrotnie dzwiniłem do konsultantów, i trzy razy pod rząd
        trafił mi się konsultant, który po złożeniu informacji odkładał słuchwkę i
        ciągle ten sam głos uprzejmie się pytał, halo kilka razy po czym odkładał
        słuchawkę. Złożyłem reklamację na gościa i otrzymałem info, że nie miał
        połączenia ze mną, a ja po trzecim razie wyczułem, że ten sam głos i to samo
        zachowanie. Klient, który ma problem i za długo im schodzi lub nie wiedzą co
        zrobić, najlepiej go nie słyszeć.
        Pozdrawiam wszystkich i jakoś narazie nie polecam tego banku.
    • Gość: Piotr Re: Co to jest Inteligo? IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 08.01.05, 23:56
      INTELIGO to jest: najlepiej to odda mój przypadek (nie mylić z PKO Inteligo):
      Inteligo przywłaszcza sobie pieniądze klientów, nie umożliwia w żaden sposób dysponowania nimi i celowo zwleka z ich
      przelaniem na wskazane konto.
      Jestem w trakcie wypowiedzenia umowy na prowadzenie konta w Inteligo.
      W drugiej połowie listopada wysłałem do Inteligo, na odpowiednim formularzu, wniosek o zamknięcie konta .
      13.12.2004r. otrzymałem z Inteligo SMS-a informującego mnie o wpłynięciu znacznej kwoty na moje konto Inteligo, będące w trakcie likwidacji.
      Niestety, nie miałem już dostępu do tych środków w żaden sposób.
      Zadzwoniłem do Inteligo na nr 0800 121 121 i rozmawiałem na ten temat z konsultantem.
      Istotnie, potwierdził, że wymieniona przeze mnie kwota wpłynęła na konto. Poinformował mnie, że środki te zostaną przelane na wskazane przeze mnie konto, ale dopiero po upłynięciu terminu wypowiedzenia, tj. 28.02.2005r.!
      Poleciłem sprawdzić kiedy wpłynął do Inteligo mój wniosek o zamknięcie konta. Konsultant to sprawdził i potwierdził,
      że moje pismo wpłyneło 30.11.2004r. Z tego, co wiem, to okres wypowiedzenia trwa miesiąc, a więc w moim przypadku ostateczne zamknięcie konta powinno nastąpić 30.12.2004, a nie 28.02.2005! Zadałem konsultantowi również pytanie:
      jeśli serwis SMS-owy działa i mogę również kontaktować się z konsultantem, to dlaczego, u licha, nie mogę mieć
      dostępu do MOICH pieniędzy?
      Odpowiedź: taki jest regulamin.
      To, że moje pieniądze zostały "uwięzione" na koncie w Inteligo uważam za skandal!
      Przecież to zwykła grabież!
      Dlaczego Inteligo umożliwia, w okresie wypowiedzenia umowy, wpływ środków pieniężnych na moje, a już nie moje konto?
      Jeśli nie można w tym okresie korzystać z konta, to wpływ środków też powinien zostać zablokowany tak uważam.
      Wysłałem e-maila do Inteligo w tej sprawie. Oto ich odpowiedź:
      "W odpowiedzi na Pana wiadomość elektroniczną informujemy, że na jej podstawie zostało zarejestrowane
      zgłoszenie, w wyniku którego Bank podejmie odpowiednie czynności mające na celu wyjaśnienie zgłoszonej przez Pana sprawy.
      Informujemy również, że zgodnie z Ogólnymi warunkami prowadzenia rachunków i świadczenia usług przez Powszechną
      Kasę Oszczędności Bank Polski Spółkę Akcyjną dla Posiadaczy Kont Inteligo, par. 83, ust. 3 Bank rozpatruje reklamację w ciągu 30 dniu od daty jej otrzymania, chyba że rozpatrzenie reklamacji uzależnione jest od uzyskania dokumentów lub
      informacji od podmiotów trzecich. Zapewniamy jednocześnie, że dokładamy wszelkich starań, aby zgłoszenia Klientów były rozpatrywane w możliwie najkrótszym czasie.

Prosimy o oczekiwanie na kontakt z naszej strony w przedmiotowej sprawie."
      Kontakt owszem nastąpił, ale tylko w sprawie daty rozwiązania umowy i przelania moich pieniędzy na wskazane konto.
      Zostałem przeproszony i powiadomiono mnie, że konto zostanie
      ostatatecznie rozwiązane 30.12.2004r., a nie jak wcześniej mi podano,28.02.2550r., a moje środki zostaną
      w tym dniu przelane na wskazane przeze mnie konto. Co do innych poruszonych przeze mnie kwestii, nie padły żadne słowa wyjaśnień.
      Dziś mamy 03.01.2005r. i stwierdzam, mając internetowy dostęp do wskazanego przeze mnie konta, że Inteligo nie przelało moich pieniędzy.
      Nie wytrzymałem i zadzwoniłem do nich. Pani konsultant poprosiła mnie o weryfikację wskazanego na pismie przeze mnie konta, na które 30.12.2004r. miały zostać przelane moje pieniądze. To podobno ich rutynowe działanie. Zapytałem dlaczego nie zostałem o tym poinformowany?
      Pieniądze miały być bezwarunkowo przelane 30.12.2004r.
      Bez odpowiedzi.
      Tzn. gdybym sam z własnej woli nie zadzwonił do Inteligo, to dalej moje pieniądze leżałyby sobie na koncie w Inteligo.
      Jeden raz spóźniłem się ze spłatą debetu w kwocie 1000,00zł o jeden dzień
      i potrącono mi 15,00zł. kary.
      Pytanie: ile ja powinienem dostać jako zadośćuczynienie za przywłaszczenie przez Inteligo i uniemożliwienie mi dysponowania kwotą ponad 1.700,00zł od dnia 13.12.2004r. do dzisiaj, a wygląda na to, że dłużej, gdyż data przelewu na moje konto jest ciągle nieznana?
      Wydaje mi się, że takich "partyzantów bankowych" powinno się ujawniać ku przestrodze
      ich przyszłych i, co daj Boże, niedoszłych klientów.
      Perypetii z tym bankiem było więcej - dlatego postanowiłem zrezygować z ich, bardzo drogich zresztą, usług.
      Jednak to, co mnie spotkało w związku z zamykaniem mojego konta Inteligo, utwierdziło mnie z całą mocą o słuszności tej decyzji.
    • Gość: Piotr Re: Co to jest Inteligo? IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 09.01.05, 00:01
      Jest przedsiebiorstwo znakomicie oszukujące swoich klientów. Zapraszam, szczególy pod editnote@konto.pl To co oni robią to są normalne jaja, nie mylić z PKO Inteligo.
    • Gość: Piotr Re: Co to jest Inteligo? IP: *.bater.net.pl / 80.50.38.* 09.01.05, 00:04
      Inteligo to jest tragedia dla niezorientowanych. Nie mylić z PKO INTELIGO.
      • Gość: panczo Re: Co to jest Inteligo? IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 17:33
        chwileczke wszyscy pisza (Nie mylić z PKO INTELIGO) czyli co są 2
        inteligo.czy ktoś mi moze to wyjaśnic.podrawiam
        • Gość: Jadzia www.bank.strona.pl/inteligo IP: *.b.jawnet.pl 02.03.05, 21:58
          Na stronie:
          www.bank.strona.pl/inteligo
          jest promocja za założenie płacą 20zł i można wygrać nagrodę
          Ja za założenie konta oprócz 20zł dostałam film DVD.
          Polecam tą stronę tym wszystkim którzy chcą założyć konto w tym banku.
          • Gość: tom Re: www.bank.strona.pl/inteligo IP: *.crowley.pl 03.03.05, 12:20
            To dziwne... Zwykle za założenie konta banki pobierają jakąś opłatę, a tu
            jeszcze dają. Coś mi się tu nie podoba. Może te wszystkie (tragikomiczne)
            opowieści o Inteligo to prawda... Kusi mnie żeby to sprawdzić, ale aż się boję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka