loltka 09.06.07, 00:36 czy Któras z Was ma tez tego dnia swój slub?? to juz niecały miesiac:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:36 ja nie, ale 7 lipca to tez pamietliwa dla mnie data:) Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:38 a którego masz? jesli masz, tak zrozumiałam z postu:) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:40 haha kosy nie przyszly mi na mysl:) to szczesliwa data bedzie na pewno dla mnie 7 jest wyjatkowo mila cyfra Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:41 mnie sie ciagle w zyciu przewalaja te siodemki, urodziłam tez sie siódmego. Stwierdziłam ze nie ma co cudowac-w siódemki trzeba sie pobierac:))) a co u CIebie z siódemkami??;) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:43 tez urodzilam sie 7 poznalam moja milosc w siodmym miesiacu roku i kilka jeszcze osobistych spraw 7 sie zdarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:42 ladnie to ujelas :) wlasciwe skojarzenie na ten dzien Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:41 Wg numerologii to wcale nie jest dobry dzien na slub! po zsumowaniu daje liczbe 5 - oznaczajaca poszukiwania i poczatek drogi raczej. To nie beda szczesliwe malzenstwa. Zwlaszcza, ze to 5 z 23. A 23 to wypadki, dramatyczne zdarzenia, przykre niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:43 poczatek nowej drogi-czyli sie zgadza:) wiesz jak to ejst z tą magia-inne wrózki mowia, ze siódemka to liczba mistrzowska, szcesliwa ( np w tarocie to mega szczescie) Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:56 nie wiem, jakie wróżki masz na myśli. Siódemka w tarocie, to rydwan. Konflikt i zmagania z losem. Jesli wygrana to po duzych stratach. Siodemka jest tylko dla niewielu ludzi szczesliwa liczba. I nie jest to liczba mistrzowska. 11, 22, 33, 44 :) Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: do 4aniturka 09.06.07, 01:10 odebralam, ale jesli nie masz nic przeciwko,odpowiem jutro :) Niech mnie natchnie troszke... Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka i jeszcze :) 09.06.07, 01:04 poczatek drogi oznacza poczatek poszukiwan. Poszukiwan, czyli nie beda to malzenstwa trwale. Malzenstwo nalezy zawierac w szostce. Nigdy (!) w dniu numerologicznie piatym. Kazdy jest lepszy. 1 - wspolny pocztek, 2 - dawanie, 3 - radosc i troche rozpraszanie energii, 4 - pracowitosc, 6 - rodzina, 7 - duchowosc (to dobry dzien na wstapienie do klasztoru), 8 - realizacja w finasach, 9 - koniec etapu, tutaj - mozna to rozumiec, jak koniec poszukiwan i dotarcie do celu. :) ale.. jak mawial jeden calkiem znany astrolog, moze byc tak a moze byc inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 01:37 7 buław?? to swietna karta to samo miecze MOja kolezanka od 15 lat stawia tarota i 7 jest liczba mistrzowska w tarocie Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: 07,07,07 09.06.07, 12:19 4niturka napisała: > Wg numerologii to wcale nie jest dobry dzien na slub! No i cóż z tego... ważne, że łatwo zapamiętać :). I niewątpliwie taka "specjalna" data dodaje temu dniu uroczystości i jakiegoś "specjalnego" wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: 07,07,07 09.06.07, 07:26 ja tez, ale bez glebszych intencji i powodow, latwiej bedzie zapamietac;) Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove 4niturko matma się kłania bo 09.06.07, 09:31 7+7+7 = 21 2+1 = 3 a Ty policzylaś że 23 i 2+3 = 5 Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: 4niturko matma się kłania bo 09.06.07, 09:31 ups, chyba policzylas 2007 wiec dochodzi jeszcze 2?? sorki ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka niestety... :) 09.06.07, 10:46 ta dwojka "uplynnia" oczko :) swiat jest uporzadkowany. Istnieja reguly,jakimi sie rzadzi. Te trzy siostry - tarot-astrologia-numerologia mowia to samo, ale odgaduja tylko czesc prawdy. Wibracja wszechswiata bedzie tego dnia na 23. niektorzy twierdza, ze to szczegolna liczba. Jakis czas temu pochlanialam jedna po drugiej, ksiazki z zakresu wiedzy tajemnej. Przeczytalam ich tyle, zeby wiedziec, ze zadna nie daje recepty i zadna nie moze obiecac niczego. ten siodmy lipca to dla mnie data - "uwazaj!" Odradzalabym intuicyjnie nawet, wybieranie jej zwlaszcza na slub. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka zalezy jak kto liczy:) 09.06.07, 14:00 7. - Siedmiokrotność, liczba 7, albo Siódemka jest najciekawszą i najbardziej tajemniczą pośród liczb podstawowych. Pitagorejczycy darzyli ją szczególną czcią jako najwyższą całkowitą liczbę podstawową, niepodzielną przez żadną inną z wyjątkiem 1. Dla Greków i Rzymian była symbolem pomyślności związanym z okresowymi zmianami faz księżyca. Z kolei starożytni filozofowie przypisywali jej szczególne własności opieki i władzy nad światem, poprzez oddziaływanie siedmiu planet. Siedem nut w muzyce dało początek filozofii "harmonii ciał niebieskich" i przedstawianiu wszechświata jako bezkresnej muzycznej gamy. W niektórych religiach, Siódemka cieszyła się wielkim poważaniem. Goci, wierzyli w siedmiu bogów, a Chaldejczycy w siedem światów: Mahometanie mają siedem niebios i siedem piekieł; siedem stopni wtajemniczenia przewidywały różne wschodnie obrządki. Również Biblia obfituje w siódemki. Siódmy dzień tygodnia jest dniem świętym jako, że tego dnia Bóg odpoczywał po stworzeniu świata. Siódemka powszechnie uznawana jest za liczbę szczęśliwą i magiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka jesli 2+3=5, to... 09.06.07, 14:05 aha i jeszcze chciałam tu powiedziec, ze poczytałam sobie troche na necie i liczbami , ktorych składowych cyfr sie nie dodAJE sa 11, 22, 33. Ale nigdy w zyciu taka liczba nie ebdzie 23. Przynajm mniej jesli chodzi o portale traktujace o numerologi w necie-ksiazki nieposiadam, ale gdyby taka mozliwosc istniała na pewno na ktoryms z portali bym sie na to natknęła. reasujac: 2+3=5 a 5....... 5. - Pięciokrotność, liczba 5, albo Piątka uznawana była przez uczniów Pitagorasa, jak również przez filozofów żydowskich i arabskich za symbol zdrowia. Egipcjanie twierdzili ,że jest to znak pomyślności. Powszechnie jednak sądzono, że Piątka to symbol małżeństwa, płodności i rozmnażania się. Przypuszczalnie brało się to stąd, że piątka powstała ze związku 3 i 2, liczby męskiej i żeńskiej. W wielu religiach pogańskich modlono się do pięciu Bogów, prosząc o dobre żony. Mahometanizm nakazuje pięć religijnych powinności - modlitwę, post, oczyszczenie, jałmużnę i pielgrzymkę do Mekki. Człowiek posiada pięć zmysłów - wzrok, słuch, węch, dotyk i smak, a także pięć palców u każdej ręki i nogi. Geometrycznym wyobrażeniem piątki jest regularna, płaska, pięcioboczna figura albo piramida. Pojawia się też w postaci pięcioramiennej gwiazdy, będącej jedną z form gwiazdy Salomona. za to liczba 7 nasz opis pietro wyżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: jesli 2+3=5, to... 09.06.07, 16:12 no tak ale wcale nie niekoniecznie i bez watpienia nie napewno trzeba brac pod uwage bardzo wiele elementow. jesli chodzi o 23, to jest ona kojarzona przez wielu numerologow z fatalnymi wydarzeniami; 11 wrzesnia 2001, zamchy na mezow stanu,katastrofy, kataklizmy. Podobnie istnieja tzw liczby przeznaczenia: 12, 14, 19 chyba 16. co do liczby piec i malzenstwa - to srednio mipasuje do tego cesarz, Baran. Nie mozna tak automatycznie zakladac, ze jakas liczba przynosi wszystkim i zawsze to samo i tak samo szczesliwie. I wiesz, im wecej tu wiedzy zdobywasz,tym bardziej zdajesz sobie sprawe, ze coraz mniej wiesz :) A tu masz klimat kojarzony z 23: www.number23movie.com/story.html tez pod wplywem sugestii paranaukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka czyli trójka:) 09.06.07, 13:57 cos takiego znalazłam w necie:) 3. - Potrójność, liczba 3 albo Trójka poczytywana była przez wielu starożytnych filozofów za doskonałą. Pitagorejczycy wierzyli w istnienie trzech światów - Niższego, Wyższego, Najwyższego, a uczniowie Sokratesa i Platona wyznawali trzy wielkie zasady: Materię, Ideę, Boga. Za trzy wspaniałe zalety niezbędne do szczęśliwego pożycia małżeńskiego uważano: sprawiedliwość, hart ducha i rozwagę. Najważniejszym przykładem Trójki w religii chrześcijańskiej jest Trójca Święta. Pismo Święte mówi też o trzech mędrcach ze wschodu, którzy przynoszą dary, o trzech archaniołach i trzech cnotach. Także pogańskie religie wyróżniają trójkę. Przestrzeń to nieskończony, nieograniczony obszar trójwymiarowy, a trzy stany czasowe to przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Istnieją trzy stany materii - stały, płynny i gazowy. Trójka reprezentuje pojmowanie i spełnianie, a jej symbolem jest trójkąt - figura utworzona z połączenia trzech punktów. Podobnie jak liczba 1, trójka uznawana jest za męską liczbę. Odpowiedz Link Zgłoś
4niturka Re: a data 1.06.2002 ? n/t 09.06.07, 13:07 połóżpanidźwięczącąmonetęstronąksiężycowądogóryajeszczelepiejpokażcmasztamw porponetcetosewybiore....... Odpowiedz Link Zgłoś