09.06.07, 00:36
czy Któras z Was ma tez tego dnia swój slub?? to juz niecały miesiac:)
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:36
      ja nie, ale 7 lipca to tez pamietliwa dla mnie data:)
      • loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:38
        a którego masz? jesli masz, tak zrozumiałam z postu:)
        • cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:38
          nie mam:)
          • loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:38
            data fajna-trzy kosy:)))))
            • cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:40
              haha kosy nie przyszly mi na mysl:)
              to szczesliwa data bedzie na pewno
              dla mnie 7 jest wyjatkowo mila cyfra
              • loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:41
                mnie sie ciagle w zyciu przewalaja te siodemki, urodziłam tez sie siódmego.
                Stwierdziłam ze nie ma co cudowac-w siódemki trzeba sie pobierac:)))

a co u CIebie z siódemkami??;)
                • cala_w_kwiatkach Re: 07,07,07 09.06.07, 00:43
                  tez urodzilam sie 7
                  poznalam moja milosc w siodmym miesiacu roku
                  i kilka jeszcze osobistych spraw 7 sie zdarzylo
            • 4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:42
              ladnie to ujelas :)
              wlasciwe skojarzenie na ten dzien
      • unbreakable Re: 07,07,07 09.06.07, 09:44
        dla mnie też;)
        rocznica;)
    • 4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:41
      Wg numerologii to wcale nie jest dobry dzien na slub!
      po zsumowaniu daje liczbe 5 - oznaczajaca poszukiwania i poczatek drogi raczej.
      To nie beda szczesliwe malzenstwa. Zwlaszcza, ze to 5 z 23. A 23 to wypadki,
      dramatyczne zdarzenia, przykre niespodzianki.
      • loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:43
        poczatek nowej drogi-czyli sie zgadza:)
        wiesz jak to ejst z tą magia-inne wrózki mowia, ze siódemka to liczba
        mistrzowska, szcesliwa ( np w tarocie to mega szczescie)
        • 4niturka Re: 07,07,07 09.06.07, 00:56
          nie wiem, jakie wróżki masz na myśli. Siódemka w tarocie, to rydwan. Konflikt i
          zmagania z losem. Jesli wygrana to po duzych stratach.
          Siodemka jest tylko dla niewielu ludzi szczesliwa liczba. I nie jest to liczba
          mistrzowska. 11, 22, 33, 44 :)
          • alfa36 do 4aniturka 09.06.07, 01:03
            Jeśli mozesz, sprawdź pocztę.
            • 4niturka Re: do 4aniturka 09.06.07, 01:10
              odebralam, ale jesli nie masz nic przeciwko,odpowiem jutro :)
              Niech mnie natchnie troszke...
            • 4niturka poszlo 09.06.07, 11:24
              pozdrawiam
          • 4niturka i jeszcze :) 09.06.07, 01:04
            poczatek drogi oznacza poczatek poszukiwan. Poszukiwan, czyli nie beda to
            malzenstwa trwale. Malzenstwo nalezy zawierac w szostce. Nigdy (!) w dniu
            numerologicznie piatym. Kazdy jest lepszy. 1 - wspolny pocztek, 2 - dawanie, 3 -
            radosc i troche rozpraszanie energii, 4 - pracowitosc, 6 - rodzina, 7 -
            duchowosc (to dobry dzien na wstapienie do klasztoru), 8 - realizacja w
            finasach, 9 - koniec etapu, tutaj - mozna to rozumiec, jak koniec poszukiwan i
            dotarcie do celu. :)
            ale.. jak mawial jeden calkiem znany astrolog, moze byc tak a moze byc
            inaczej :)
          • loltka Re: 07,07,07 09.06.07, 01:37
            7 buław?? to swietna karta

to samo miecze

MOja kolezanka od 15 lat stawia tarota i 7 jest liczba mistrzowska w tarocie
      • xtrin Re: 07,07,07 09.06.07, 12:19
        4niturka napisała:
        > Wg numerologii to wcale nie jest dobry dzien na slub!

No i cóż z tego... ważne, że łatwo zapamiętać :). I niewątpliwie taka
        "specjalna" data dodaje temu dniu uroczystości i jakiegoś "specjalnego" wyrazu.
    • salsa.loca Re: 07,07,07 09.06.07, 02:11
      gratuluje:) ja tez:P
    • kotkaaaa Re: 07,07,07 09.06.07, 07:26
      ja tez, ale bez glebszych intencji i powodow, latwiej bedzie zapamietac;)
    • summerlove 4niturko matma się kłania bo 09.06.07, 09:31
      7+7+7 = 21 2+1 = 3
      a Ty policzylaś że 23 i 2+3 = 5
      • summerlove Re: 4niturko matma się kłania bo 09.06.07, 09:31
        ups, chyba policzylas 2007 wiec dochodzi jeszcze 2??
        sorki ;PP
        • 4niturka niestety... :) 09.06.07, 10:46
          ta dwojka "uplynnia" oczko :)
          swiat jest uporzadkowany. Istnieja reguly,jakimi sie rzadzi. Te trzy siostry -
          tarot-astrologia-numerologia mowia to samo, ale odgaduja tylko czesc prawdy.
          Wibracja wszechswiata bedzie tego dnia na 23. niektorzy twierdza, ze to
          szczegolna liczba. Jakis czas temu pochlanialam jedna po drugiej, ksiazki z
          zakresu wiedzy tajemnej. Przeczytalam ich tyle, zeby wiedziec, ze zadna nie
          daje recepty i zadna nie moze obiecac niczego. ten siodmy lipca to dla mnie
          data - "uwazaj!"
          Odradzalabym intuicyjnie nawet, wybieranie jej zwlaszcza na slub.
          • loltka zalezy jak kto liczy:) 09.06.07, 14:00

7. - Siedmiokrotność, liczba 7, albo Siódemka jest najciekawszą i najbardziej
            tajemniczą pośród liczb podstawowych. Pitagorejczycy darzyli ją szczególną czcią
            jako najwyższą całkowitą liczbę podstawową, niepodzielną przez żadną inną z
            wyjątkiem 1. Dla Greków i Rzymian była symbolem pomyślności związanym z
            okresowymi zmianami faz księżyca. Z kolei starożytni filozofowie przypisywali
            jej szczególne własności opieki i władzy nad światem, poprzez oddziaływanie
            siedmiu planet. Siedem nut w muzyce dało początek filozofii "harmonii ciał
            niebieskich" i przedstawianiu wszechświata jako bezkresnej muzycznej gamy. W
            niektórych religiach, Siódemka cieszyła się wielkim poważaniem. Goci, wierzyli w
            siedmiu bogów, a Chaldejczycy w siedem światów: Mahometanie mają siedem niebios
            i siedem piekieł; siedem stopni wtajemniczenia przewidywały różne wschodnie
            obrządki. Również Biblia obfituje w siódemki. Siódmy dzień tygodnia jest dniem
            świętym jako, że tego dnia Bóg odpoczywał po stworzeniu świata. Siódemka
            powszechnie uznawana jest za liczbę szczęśliwą i magiczną.

• loltka jesli 2+3=5, to... 09.06.07, 14:05
            aha i jeszcze chciałam tu powiedziec, ze poczytałam sobie troche na necie i
            liczbami , ktorych składowych cyfr sie nie dodAJE sa 11, 22, 33. Ale nigdy w
            zyciu taka liczba nie ebdzie 23. Przynajm mniej jesli chodzi o portale
            traktujace o numerologi w necie-ksiazki nieposiadam, ale gdyby taka mozliwosc
            istniała na pewno na ktoryms z portali bym sie na to natknęła.
            reasujac:
            2+3=5

a 5.......

5. - Pięciokrotność, liczba 5, albo Piątka uznawana była przez uczniów
            Pitagorasa, jak również przez filozofów żydowskich i arabskich za symbol
            zdrowia. Egipcjanie twierdzili ,że jest to znak pomyślności. Powszechnie jednak
            sądzono, że Piątka to symbol małżeństwa, płodności i rozmnażania się.
            Przypuszczalnie brało się to stąd, że piątka powstała ze związku 3 i 2, liczby
            męskiej i żeńskiej. W wielu religiach pogańskich modlono się do pięciu Bogów,
            prosząc o dobre żony. Mahometanizm nakazuje pięć religijnych powinności -
            modlitwę, post, oczyszczenie, jałmużnę i pielgrzymkę do Mekki.

Człowiek posiada pięć zmysłów - wzrok, słuch, węch, dotyk i smak, a także pięć
            palców u każdej ręki i nogi. Geometrycznym wyobrażeniem piątki jest regularna,
            płaska, pięcioboczna figura albo piramida. Pojawia się też w postaci
            pięcioramiennej gwiazdy, będącej jedną z form gwiazdy Salomona.

za to liczba 7 nasz opis pietro wyżej:)
            • 4niturka Re: jesli 2+3=5, to... 09.06.07, 16:12
              no tak
              ale
              wcale nie niekoniecznie
              i bez watpienia nie napewno

trzeba brac pod uwage bardzo wiele elementow.

jesli chodzi o 23, to jest ona kojarzona przez wielu numerologow z fatalnymi
              wydarzeniami; 11 wrzesnia 2001, zamchy na mezow stanu,katastrofy, kataklizmy.
              Podobnie istnieja tzw liczby przeznaczenia: 12, 14, 19 chyba 16.

co do liczby piec i malzenstwa - to srednio mipasuje do tego cesarz, Baran.
              Nie mozna tak automatycznie zakladac, ze jakas liczba przynosi wszystkim i
              zawsze to samo i tak samo szczesliwie. I wiesz, im wecej tu wiedzy
              zdobywasz,tym bardziej zdajesz sobie sprawe, ze coraz mniej wiesz :)

A tu masz klimat kojarzony z 23: www.number23movie.com/story.html
              tez pod wplywem sugestii paranaukowych.
      • loltka czyli trójka:) 09.06.07, 13:57
        cos takiego znalazłam w necie:)

3. - Potrójność, liczba 3 albo Trójka poczytywana była przez wielu starożytnych
        filozofów za doskonałą. Pitagorejczycy wierzyli w istnienie trzech światów -
        Niższego, Wyższego, Najwyższego, a uczniowie Sokratesa i Platona wyznawali trzy
        wielkie zasady: Materię, Ideę, Boga. Za trzy wspaniałe zalety niezbędne do
        szczęśliwego pożycia małżeńskiego uważano: sprawiedliwość, hart ducha i rozwagę.
        Najważniejszym przykładem Trójki w religii chrześcijańskiej jest Trójca Święta.
        Pismo Święte mówi też o trzech mędrcach ze wschodu, którzy przynoszą dary, o
        trzech archaniołach i trzech cnotach. Także pogańskie religie wyróżniają trójkę.

Przestrzeń to nieskończony, nieograniczony obszar trójwymiarowy, a trzy stany
        czasowe to przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Istnieją trzy stany materii
        - stały, płynny i gazowy. Trójka reprezentuje pojmowanie i spełnianie, a jej
        symbolem jest trójkąt - figura utworzona z połączenia trzech punktów. Podobnie
        jak liczba 1, trójka uznawana jest za męską liczbę.
    • ania.silenter a data 1.06.2002 ? n/t 09.06.07, 12:55

• 4niturka Re: a data 1.06.2002 ? n/t 09.06.07, 13:07
        połóżpanidźwięczącąmonetęstronąksiężycowądogóryajeszczelepiejpokażcmasztamw
        porponetcetosewybiore.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka