trzcinacukrowa 31.07.07, 16:58 Juz miesiąc wedruje do mnie paczka z USA. Mam numer nadania i chcialabym zatelefonowac w tej sprawie do urzedu celnego...No wlasnie..Tylko korego? W Bytomiu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rasgeea Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 17:02 nie wiem do którego, ale myślę, że telefon do tego w Bytomiu będzie dobrym krokiem, bo tam sie wszytskiego dowiesz co i jak:) Odpowiedz Link Zgłoś
trzcinacukrowa Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 20:23 Mam nadzieje, ze paczka w koncu dotrze. Bo kto by sie połakomił na bluzke? Dodam, ze wysylano w tym samym czasie paczke do innej osoby i takze nie dotarla :/ Sama nie wiem czy to pocieszenie czy to gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 17:02 Paczusia, juz doszla. Nawet rozpakowana i skonsumowana jest. A ze odbiorca pracuje na Poczcie Polskiej to juz szczegol. Ja przestalem slac paczki do Polski po dwu nieudanych probach pod rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
trzcinacukrowa Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 17:06 Nie dołuj czlowieka ;) Znajde paczke, musze... Dojda do miejsca gdzie sie zatrzymala. Nie zostawie tak tego. Mowicie, ze Bytom bedzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 17:29 ja myślałam, że już zadzwoniłaś:) Mówię CI zadzwonn, przedstaw sytuację i zapytaj co masz robic, gdzie dzwonic i kogo opierdzielac:D Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 18:08 tylko miesiac?Dziewczyno list polecony z jednego miasta do miasta sasiedniego "idzie"...miesiac albo i dluzej :-DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 18:20 Ja się tylko wymądrzę iż paczek pocztą polską się nie wysyła... szczególnie cennych. Od tego jest fedex, dhl i inne. Mnie już 3 przesyłki zaginęły i ani widu ani słychu po nich Odpowiedz Link Zgłoś
trzcinacukrowa Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 18:22 iberia.pl napisała: > tylko miesiac?Dziewczyno list polecony z jednego miasta do miasta > sasiedniego "idzie"...miesiac albo i dluzej :-DDDDDD haha, nie zartuj sobie iberia :) ja naprawde cierpie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 18:59 wyrazy wspolczucia, ale ja naprawde nie zartuje.A na przyszlosc radze jednak z kuriera skorzystac, choc wlasciwie i z nimi mam srednie doswiadczenia...zawsze to lepiej niz nasz monopolista. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka34519 Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 19:02 Wysyłam paczki codziennie (taka praca..). W przypadku zaginięcia nadawca powinien złożyć na druku z poczty tzw reklamację. Niestety dopiero po 30-tu dniach od daty nadania. Poczta rozpatruje, szuka i informuje Cię o tym pisemnie. (czasem to trwa drugi miesiąc). Natomiast adresat paczki, mając kopię dowodu nadania z numerem, datą itd. może również złożyć taką reklamację w swoim urzędzie pocztowym. Życzę powodzenia w poszukiwaniach. Była ubezpieczona? Odpowiedz Link Zgłoś
trzcinacukrowa Re: wcięło mi paczke :/ 31.07.07, 20:07 Niestety nie byla ubezpieczona Odpowiedz Link Zgłoś
trzcinacukrowa wcięło mi paczke :/ 01.08.07, 17:12 Jestes tu jeszcze ewka34519? Czy ktos jeszcze mial problemy z przesylkami zza granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: wcięło mi paczke :/ 01.08.07, 21:25 Jaka firma wysylalas? Czy byla to paczka morska czy lotnicza? Morskie ida ustawowo 4-6 tyg. Dojdzie spox, moje wszystkie dochodzily. Odpowiedz Link Zgłoś