inka-inka-inka 11.08.07, 12:33 Podróz długa 10 h do zupełnie nieznanego miasta Hmm ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qw994 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:35 Pewnie, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:36 łojoojjjj i co ja teraz zrobie Buu juz w majciach pełno. Ale trzeba słuchac glosu serca nieprawdaż ? To bedzie szaleństwo mojego życia Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:38 W sypialnym może bym się nie bała, bo można się zamknąć chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:39 A musisz jechać nocnym? Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:44 Tak trzeba jechać tym, żeby rano byc Chyba kupie sobie scyzoryk jakis i gaz paraliżujący Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:53 Jak puścisz gaz w zamkniętej przestrzeni, to sama możesz się załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 13:03 Kiedyś posłuchałam głosu serca. Jechałam pociągiem przez prawie całą Polskę w nieznane. Myślałam, że popuszczę w majtki ze strachu. Kiedy udałam się do kibelka, usłyszałam pukanie w drzwi, że niby konduktor i że sprawdza bilety. Otworzyłam. Okazało się, że to nie konduktor a facet który siedział ze mną w przedziale. Kazałam Mu spadać. Całe szczęście poszedł ale do końca drogi miałam czarne myśli. Całe szczęście cały wagon był zapełniony, gdybym się darła na pewno ktoś by pomógł :) Nie żałuję tej podróży mimo wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 13:07 a swoja droga to czemu on sie nie pofatyguje do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 13:09 Mieszkamy w tym samym miescie ale jak widac spotkac mozemy sie tylko tam ponad 500 km dalej Zupelnie jak rok temu Kiedys opisywałam tu ta historie Teraz mam wrazenie ze to sen Tak jakby świat stanął a czas zatrzymał się na cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:44 balabym sie jechac nawet w dzien....niestety takie sa realia w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:48 Tak, nocnym pewnie bym nie pojechała;) Odpowiedz Link Zgłoś
frying.pan Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 12:50 Skoro musisz ,to przynajmniej zachowaj wszelkie środki ostrożności. Ja to pewnie też bym sie zaopatrzyla w jakiś gaz i próbowalabym nie zasnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 13:03 ooo zasnąc to na pewno nie zasne...Ja to taka strachliwa jestem boiduda i to bedzie dla mnie wielkim wyzwaniem sie odwazyc i zrobić to Ale trzeba być odważnym prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:02 Ja ostatnio jechałem 16h (z przesiadkami) też nocą i nic takiego się nie działo, zero dresów, czy jakichkolwiek bandziorów, zresztą w niektórych pociągach sa ochroniarze. A najlepiej to wsiądz do wagonu blisko lokomotywy, tam jest dużo ludzi, bo ja gdybym był dresem to polowałbym raczej na samym końcu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:04 siade maszyniście na kolana :P Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:05 > siade maszyniście na kolana :P może być :) ale uważam, że trochę przesadzacie i demonizujecie całą sprawę. Bądz co badz żyjemy w normalnym kraju, sa różni ludzie, jak wszędzie, ale generalnie jak się nie szuka guza to nic nikomu się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek22 Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 18:38 No, ta dziewczyna co jechała na egzamin i została wyrzucona z jadącego pociągu dla zabawy na pewno szukała guza, głupia, a mogła nie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:05 O to to właśnie ! Najlepiej usiąść w wagonie jak najbliżej lokomotywy, i nie spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:10 ale podobno w razie (odpukac !!!) jakiegos wypadku najbardziej na uszkodzenia narażone są wagony przednie ! :o Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:13 a ile w ostatnim 100 leciu było w polsce katastrof kolejowych, gdzie zginęli ludzie? :)) Już chyba więcej samobójców się rzucało pod pociąg ;-/ Polska to nie indie Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek22 Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 18:30 2 października 1934 - w podkrakowskich Krzeszowicach w katastrofie kolejowej zginęło 11 osób. 1940 - w Barwałdzie koło Makowa Podhalańskiego wykoleił się pociąg. Liczba ofiar ze względu na okres wojny dokładnie nie jest znana (około 40) 28 września 1946 - katastrofa na stacji Łódź-Kaliska, w wyniku której zginęło 21 osób, a ponad 40 zostało rannych. 1 października 1946 - katastrofa na stacji Szczecin-Turzyn, w wyniku której zginęło 7 osób, a 15 zostało rannych. 3 lipca 1967 - katastrofa koło Działdowa, w której zginęło 7 osób, a 47 zostało rannych. 3 czerwca 1972 - katastrofa pod Bydgoszczą, w wyniku której zginęło 12 osób, a 26 zostało rannych. 27 sierpnia 1973 - katastrofa w okolicach Radkowic w wyniku której zginęło 16 osób, a 24 były ranne. 1 września 1975 - katastrofa pod Chorzewem, w wyniku której zginęło 6 osób, a 19 zostało rannych. 3 listopada 1976 - w Juliance koło Częstochowy w katastrofie zginęło 25 osób, a 79 było rannych. 9 lipca 1977 - katastrofa pod Wrocławiem, w wyniku której zginęło 11 osób, a ponad 20 zostało rannych. 7 grudnia 1977 - katastrofa w Kraskach, w wyniku której zginęło 7 osób, a 56 zostało rannych. 5 lutego 1978 - katastrofa pod Ełkiem, w wyniku której zginęło 5 osób, a 15 zostało rannych. 1 sierpnia 1978 - katastrofa pod Brodami Warszawskimi, w wyniku której zginęło 6 osób, a 98 zostało rannych. 7 września 1979 - w Strażowie pociąg pospieszny wjechał na towarowy. Zginęło 9 osób, a 7 zostało rannych. 19 sierpnia 1980 - pod Otłoczynem pociąg towarowy wyjechał ze stacji, zignorował sygnał "stój" i zderzył się czołowo z pociągiem pośpiesznym. Zginęło w niej 67 osób, a 62 zostały ranne. 4 czerwca 1981 - w Osiecku czołowo zderzył się pociąg osobowy z towarowym. Śmierć poniosło 15 osób, 6 zostało rannych. 30 grudnia 1986 - katastrofa pod Modlinem, w wyniku której zginęło 6 osób, a 10 zostało rannych. 3 września 1987 - katastrofa na stacji Warszawa-Włochy, w wyniku której zginęło 8 osób, kilkadziesiąt zostało rannych. 29 września 1987 - katastrofa kolejowa pod Terespolem Pomorskim, w wyniku której zginęło 5 osób, a 35 zostało rannych. 19 maja 1988 - katastrofa wojskowa w Pile, w wyniku której zginęło 10 osób, a 28 zostało rannych. 3 grudnia 1988 - katastrofa w Bielawie Dolnej, w wyniku której zginęło 8 osób. 20 sierpnia 1990 - zderzenie pociągów w Warszawskiej dzielnicy Ursus. 16 osób zginęło, a 43 zostały ranne. 5 maja 1997 - na stacji w Reptowie pod Szczecinem zginęło 12 osób, 36 było rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 13:27 jace_k00 napisał: > bo ja gdybym był dresem to polowałbym raczej na samym końcu :))) Ja bedąc dresem nie faceta, a kobietę bym poturbowała;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek22 Re: Nie przesadzajcie 11.08.07, 18:26 A moja kolezanka jechala 2 godz bez przesiadki i ja pobito i okradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
esquisse Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 17:24 o matko... myślałam ze to dosyc normalne ze człowiek sobie moze wsiasc w pociag i po prostu jechac. Wiele razy jezdzilam sama nawet autostopem w nocy i naprawde przejmowanie sie kims lub czyms to juz dla mnie poddawanie sie terrorowi; nie mozesz sobie poczytac ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek22 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 18:36 Są kobiety które jeżdżą cale zycie same nocnym pociągiem lub stopem jak Ty i nic się nie dzieje. A są takie, które raz jeden zrobią coś takiego i kończą np. zgwałcone. To nie poddawanie się terrorowi, tylko zwykła ostrożność. Niestety w dzisiejszych czasach nie można tak ot wsiąść w pociąg i po prostu jechać czytając książkę. Tzn. można, ale w niektórych przypadkach źle się to kończy. Ja np. wolę nie byc takim niektórym przypadkiem i sama nie jeżdżę na dalekie trasy w nocy. Wszyscy zapomnieli o dziewczynie wyrzuconej dla zabawy z pociągu? Odpowiedz Link Zgłoś
esquisse Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 18:53 No czasami tak bywa ze jest niebezpiecznie, ale to tak jak wszedzie indziej. Np cale zycie ludzie maja nie chodzic w nocy po ulicach? Nie powiedzialabym ze jezdze cale zycie i nic sie nie dzieje, zreszta to bylby bzdurny powod do myslenia ze jest ogolnie fajnie i bezpiecznie. Po prostu trzeba sobie radzic jakos w pewnych sytuacjach, a nie trzasc sie ze strachu jeszcze kiedy takich sytuacji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 17:26 inka-inka-inka napisała: > Podróz długa 10 h do zupełnie nieznanego miasta Hmm ? Raczej nie:) W dzień jeżdżę sama bez problemu. w nocy też nie widzę niczego strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 17:31 a co z tego, czy miasto znane czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 18:20 Nie, ja często jeżdżę pociągami, długo, daleko i w nocy. Początkowo się bałam, teraz już nie, bo nigdy nic mi się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy000 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 18:48 dosiądź się do przedziału do kogoś zaufanego, a zresztą teraz niektóre pociągi są tak zatłoczone że o żadnych dresach nie ma mowy, bo pociąg jedzie na full zatłoczony, a nawet na korytarzach ludziska stoją, w takim tłoku to co najwyżej bagażu trzeba pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
tamarka20 Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 19:31 Oczywiście, że bym się bała. Myslałam, że tylko ja taki tchórz jestem ;) Rozumiem, że nie ma innej możliwości podrózy (samolot, autobus, nikt znajomy nie wybiera się w tamta strone samochodem?). ja bym zaopatrzyła się w gaz, scyzoryk i duuzo kawy tak na wszelki wypadek (czasami orgaznizm w stresującej sytuacji może odmówić posłuszeństwa), do tego dobra ksiązka przy której zapomina sie o całym świecie i na pewno będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Bałybyście się jechac w nocy same pociągiem ? 11.08.07, 19:35 usiadz w wagonie zaraz za konduktorem. przewaznie jest to jeden z pierwszych. w razie czego narobisz krzyku. chociaz kiedys jezdzilam czesto pociagami i nic mi sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś