iron_wanienka 02.09.07, 15:28 jesli tak to za co, jesli nie..to tez napiszcie za co. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa29 Re: lubicie koty? 02.09.07, 15:29 nie bardzo, wszedzie pełno sierści Odpowiedz Link Zgłoś
papierowa.szklanka Re: lubicie koty? 02.09.07, 15:32 nie cierpię kotów... i innych udomowionych też... pełno sierści, potrzebują czasu i uwagi właściciela, nie ma co z tym zrobić jak się jedzie na wakacje do Tunezji, same kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
iron_wanienka Re: lubicie koty? 02.09.07, 15:35 hmm...to chyba jak z większością |futrzanych| zwierząt.. mi chodzi bardziej o ich charakter.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
always.be.my.baby Re: lubicie koty? 02.09.07, 16:21 nie lubiłam dopóki mój chłopak nie znalazł na ulicy małej kociczki :) teraz kocham kociaki, szczególnie moją :) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r The house is not a home.. until it has a cat 03.09.07, 08:30 Kiedyś taki napis zobaczyłem na drzwiach jednego domu w Holandii... i coś w tym jest. Obecność kota w domu tworzy jakiś cieplejszy nastrój... moze dlatego, że kot puszysty jest?? ------------------- Dziadek Gosiewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 15:40 Uwielbiam i nie wyobrazam sobie zycia bez kotow :) Madre, kochane i potrafiace pokazac milosc z wlasnej woli a nie na rozkaz.. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Oczywiście. 02.09.07, 16:11 Mądre, charakterne, urocze, pełne miłości, ale silne indywidualności, nie poddające się łatwo. Wspaniali partnerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Oczywiście. 02.09.07, 16:15 Dobrze powiedziane.. Wspaniali partnerzy.. oddaje caly sens zwiazku z kotem :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Oczywiście. 02.09.07, 17:07 Ano właśnie, kota nie da się "posiadać", nie da się być jego panem/panią. Zawsze jak mam powiedzieć, że "mam kota" to się gryzę w język. Mieszkam z kotem, to lepsze określenie :). Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Oczywiście. 02.09.07, 17:09 Czasami jest to nawet "mieszkam u kota" :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Oczywiście. 02.09.07, 18:02 kontik_71 napisał: > Czasami jest to nawet "mieszkam u kota" :) No mojemu czasami tak się chyba wydaje. A ponad wszelką wątpliwość jest przekonany, że to ja sypiam w jego łóżku, a nie vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 za to ze są 02.09.07, 16:14 Staram sie miec w domu kota i psa - tak juz od 20 lat. idealnie sie uzupełniają, zalety jednego na tle drugiego jeszcze bardziej są widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: NIE LUBIMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! N/T 02.09.07, 16:19 A jakis konkret czy tylko zabonony i brak wlasnego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Bardzo 02.09.07, 16:17 Za to że sa niezalezne. Za to że sa trochę dzikie. Za to ze przychodzą się łasić. Za to że sa milusie. Za to ze się bawią kulkami papieru i długopisem i przynoszą "myszę" aby im porzucac. Za to że kładą się na kolanach i mruczą. I wiele innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: lubicie koty? 02.09.07, 16:18 Uwielbiam! A dlaczego?Miłośnikom tłumaczyć nie trzeba,nielubiący ich i tak nie zrozumieją:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: lubicie koty? 02.09.07, 16:34 Mam psa, ale koty też uwielbiam, jak wszystkie zwierzaki. Koty są mistyczno-magiczne;), piękne, inteligentne, dumne, niezależne, są dużymi indywidualistami, chodzą własnymi ścieżkami i mają swoje zdanie na wiele tematów:) Żadne inne zwierzę udomowione przez człowieka nie żyje z nim w tak poufałych stosunkach, ciesząc się równocześnie tak wielką swobodą. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: lubicie koty? 02.09.07, 16:57 Tak. Za, prócz podanych juz cech, tajemniczość. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 16:58 lubie wiekszosc zwierzakow, ale na pierwszym miejscu jest pies, a zaraz potem kot :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 17:00 Jak sobie wreszcie sprawisz kota to zmienisz pozyzycje na swojej liscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 17:05 no witam kolege :-), gdzie zes to bywal czarny baranie? :-) co do kota to ja nadal czekam na maila ze wskazowkami......:-P Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 17:06 Oj nosilo mnie troche... Praca, obowiazki itp.. i nawet teraz pracuje :( Pamietam o mailu, ale nie mialem czasu :( Obiecuje nadrobic zaleglosci Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 17:09 juz sie ta robota tak nie wykrecaj..... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 17:10 Ale ja naprawde mam nagle duuzo pracy.. myslisz, dlaczego wlasnie instaluje SQL 2005 :(?? Dla przyjemnosci zdecydowanie nie... bo tam przyjemnosci nawet za grosz :( Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Patent 02.09.07, 17:55 Wlasnie znalazlem swietny sposob na pozbawienie moich futrzakow duzej ilosci siersci, ktora juz miala ochote wypasc i zostac na podlodze :) Nie moge ich czesac szczotka bo dostaja lupiezu.. a sposob to.. gumowa reklawica :) Swietnie zbiera klaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:00 Lubimy bo sie nie podlizują tak jak psy i potrafią miec humory. I jak są wkurzone to drapią :) I lubią byc tarmoszone a ja lubie tarmosić :D Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:24 trypel napisał: > Lubimy bo sie nie podlizują tak jak psy i potrafią miec humory. moj pies jest jak kot :-), tez ma humory i slucha jak mu sie chce :-) > I jak są wkurzone to drapią :) a pies gryzie :-) > I lubią byc tarmoszone moj pies tez lubi, nie tylko zreszta on :-P >a ja lubie tarmosić :D hmmm dobrze wiedziec :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:14 nie, po prstu nie lubhie chyba, ze malutkie-ale tylko z daleka;) nie mogłabym miec takiego w domu Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:25 Opowiedz wiecej... to moze byc ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:32 tu nie ma nic ciekawgo do opowiadania;) zreszta ja ogólnie nie jestm entuzjastka zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:20 nie lubię kotów bo lubię psy a psy nie lubią kotów jak widzę kota to pokazuje go psom i mówię:Kot,Kot!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:23 Tylko psy glupich ludzi nie lubia kotow Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:25 kontik_71 napisał: > Tylko psy glupich ludzi nie lubia kotow Niestety twoja wymyślona na prędce teoria nijak nie trzyma się kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:53 Hmm, cóż, mój pies nie lubi kotów. Dziękuję bardzo za uznanie... ;) Zawsze myślałam, że to dlatego, że nigdy nie mieszkał z kotem, a tu się okazuje, że to moja wina... Buuu... Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:58 Absolutnie nie. Rozumiem i szanuję to, że lubisz koty. Ja również lubię koty, ale psy lubię bardziej. Rozumiem też, że ktoś może nie lubić psów, bo są brudasami, a ktoś kotów. Ja kota nigdy nie mialam i mieć nie będę, bo nie chcę. Nie tylko dlatego, że mój pies nie lubi kotów. Ale kiedy jadę do mojej babci, która, mieszkając na wsi, ma kotów 16 to z przyjemnością się z nimi bawię. Broń Boze nie szczuję mojego psa na koty, ale kota sąsiadów, który ładuje się do domu, przeganiam bez litości. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 20:03 NIe ma znaczenia czy sie cos lubi czy nie. To co napisalem bylo przeznaczone dla verde, ktory najwidoczniej znajduje przyjemnosc w szczuciu. Nie jestem wielbicielem psow, ale nigdy, przenigdy nie zrobilbym psu krzywdy. Juz o robieniu krzywdy zwierzakowi z czystej, chorej przejemnosci nie wspomne. A to czy pies bedzie gonil kota czy nie, zalezy w durzej mierze od wlasciciela i tego czy mu na to pozwoli czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 03.09.07, 10:59 Ja też nie robię krzywdy zwierzętom, a broń Boże! Z przyjemnością natomiast robię krzywdę ludziom, którzy robią krzywdę zwierzętom. Tyle że nie masz racji, że to, czy mój pies pogna kota, zależy ode mnie. Jeśli idę z nim na spacer, to oczywiście trzymam mocno smycz, albo, jeśli biegnie luzem, to go łapię. Ale na swojej działce on goni koty - psy też, no, ludzi też. Nawet nie jestem w stanie go złapać i mu przeszkodzić. I ja mu nie będę tego bronila, bo to jest jego teren. Ostatnio kot wlazł na drzewo uciekając przed moim psem, odciągnęłam psa, zdjęłam kota, wypuściłam za płot. Ale tylko tyle... Wiesz, mój pies wychowywał się w towarzystwie psów, kiedy go wzięliśmy, był malutki, prawie ślepy, poświęciliśmy mu cały czas. Nigdy nie było mowy o innym zwierzaku, więc on nie jest przyzwyczajony do kotów, psy też nie wszystkie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 03.09.07, 11:10 >Jeśli idę z nim na spacer, to oczywiście trzymam mocno smycz, >albo, jeśli biegnie luzem, to go łapię I dokladnie to mialem na mysli... Czym innym jest sytuacja gdy zwierzak sam cos robis a czym innym gdy wlasciel szczuje psa na kota lub innego zwierzaka. To jest wlasnie jak z myszami... Gdy moj kot jakas zlowi to jest to instynkt, jesli ja bym mu je lowil i dawal do zabicia to byloby to dranstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 02.09.07, 20:00 Aha, i ja ogólnie lubię zwierzęta. Wszystkie. Mam psa, od kilku lat jeżdżę konno, pracuję jako wolontariusz w schronisku dla zwierząt. Kotami też się zajmuję. A ponieważ lubię też fajne filmy, idę oglądać CSI :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 20:13 no wreszcie jakaś normalna laska się normalnie odezwala Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:25 dr.verte napisał: >a psy nie lubią kotów zalezy jak psa nauczysz...moj nie wie, ze kto to wrog...on na kota nie reaguje, no chyba, ze go zaciekawi :-DDDD > jak widzę kota to pokazuje go psom i mówię:Kot,Kot!! jaki pan taki pies.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:28 iberia.pl napisała: > > zalezy jak psa nauczysz...moj nie wie, ze kto to wrog...on na kota > nie reaguje, no chyba, ze go zaciekawi :-DDDD > zdecydowana większosć "nie lubi",to naturalne,może jak chowasz psa z kotem od szczenięcia to inna sprawa nie chodzi o to że kot to wróg,każdy zdrowy normalny pies lubi pogonić inne zwierze Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:31 Ale normalny wlasciciel psa nie szczuje podopiecznego na inne zwierzeta.. Ale ty chyba tego nie zrozumiesz... :( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:33 psom tez się należy jakaś rozrywka ale ty chyba tego nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:40 barkuje ci argumentów i zaczynasz wyzywać ludzi,nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:41 A jakie argumenty maja sens przy kims, kto uwaza, ze psiaczek musi sie pobawic i dlatego kazde inne zwierze ma pecha? Jak ty chcesz sie pobawic to podpalasz ogony kotom na podworku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:47 to jest natura,instynkt zawsze tak bylo i będzie w większości przypadków że pies będzie gonil a kot spie..l,a kotek będzie mordowal mysz - no wlasnie jak twierdzisz,że psy nie powinny gonić kotów to oducz kota mordowania myszy,też zwierze w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:49 No i wiedzialem, ze nie zrozumiesz tego co mowie.. Co innego jest instynkt a co innego szczucie.. Ja nie przynosze zywych myszy moim kotom. Jak chca sie bawic to maja inne mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:51 Ojejku, ja mówię do mojego psa "goń kota" jak kot włazi na naszą działkę. Jest tak bezczelny, że pcha się do domu, a w domu akurat mamy alergika. Więc jeśli kot sąsiadów pojawia się na działce, a mój pies go nie widzi to mówię: goń kota. Ale to nie jest szczucie. Mój ksiun pilnuje swojego terytorium po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:32 dr.verte napisał: > zdecydowana większosć "nie lubi", owszem. >to naturalne,może jak chowasz psa z kotem od szczenięcia to inna sprawa sek w tym, ze on nie bylo chowany z kotem :-) > nie chodzi o to że kot to wróg,każdy zdrowy normalny pies lubi > pogonić inne zwierze to moj jest w takim razie nienormalny, inne psy owszem pogoni ale za kota sie nie bierze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:36 no to twój jest dziwny,chociaż są takie psy,jakiś duży,spasiony, flegmatyczny nowofunland na przyklad ale już jakiś terier nigdy nie odpuści Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:34 To fakt że lubi pogonić :) mialem kiedyś takiego kocura czarnego, wykastrowany w złym momencie rozrosł sie do monstrualnych rozmiarów :) i wredny był strasznie... uwielbiał prowokować psy. Niestety po roku wszystkie okoliczne wiedziały ze muszą go unikać bo to zbyt duże ryzyko. Jak sie nudził to przełaził do rottweilera sąsiada :) biedny pies zawsze dawał sie podpuscić bo też "lubił pogonić" wtedy stwierdziłem że koty są mądrzejsze od psów :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:40 to jest wiadomo,że jak kot stanie i się zjeży to pies nie podejdzie na dwa metry jeśli jest w pojedynke,bo dwa psy to już inna sprawa raz w życiu widzialem jak kot pogonil psa Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: lubicie koty? 02.09.07, 18:43 Stanie i zjeży?? Sylwester atakował kazdego psa mniejszego od krowy :D natychmiast na kark i po oczach... Fakt że z dwoma nie zaczynał nigdy - za mądry był. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:06 Hmmm no to porządny kocur,czyli daje sobie sam rade,respect dla niego. Ale trzymanie w zamkniętym mieszkaniu jakichś biednych kastratów to dla mnie pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: lubicie koty? 02.09.07, 20:16 Był na wsi trzymany i nie przeze mnie wykastrowany. Miał "pod opieką" 1200 m kw + obszar jakies 50 m od granicy działki. Nie tolerował obcych :) nawet na ludzi sie rzucał jak nie lubił kogos Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:09 dr.verte napisał: > raz w życiu widzialem jak kot pogonil psa to doloz do tego mojego-pogonila go kocica, ktora w okolicy lawki, ktora zainteresowany byl moj pies miala mlode, a moj czworonog z podkulonym ogonem zwiewal gdzie pieprz rosnie :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:12 no ale tego nie widzialem osobiście,a tamto to bylo naprawdę coś, kot go gonil z 50 metrów a 4 x większy pies uciekal z podkulonym ogonem i skuczal Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:23 Uwielbiam. To najlepsza "rzecz", jaka mnie spotkała po urlopie. I pewnie długo, długo nic, poza jutrzejszymi przyobiecanymi schabowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:30 Generalnie lubię zwierzęta. Moją kochaną kociczkę o gołębim sercu, uwielbiam wprost. To była miłość od pierwszej chwili. Kocham ją za to jej ooogromne kocie serce i spokój i to, że jest przy mnie zawsze. Rozumiemy się bez słów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:32 ginger43 napisała: > Moją kochaną kociczkę o gołębim sercu, > uwielbiam wprost. To była miłość od pierwszej chwili. Kocham ją za > to jej ooogromne kocie serce i spokój i to, że jest przy mnie > zawsze. Rozumiemy się bez słów. niektórzy tak opisują stjuninkowane przez siebie samochody Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:40 Tak, chociaż psy bardziej. Za co? Ja ogólnie lubię zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
zimna_suka Re: lubicie koty? 02.09.07, 19:55 Lubię , ale nie w domu , bo pełno sierści sie wala wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: lubicie koty? 03.09.07, 00:55 tak nawet kiedys miałem ale spadł i odszedł do krainy smacznych rybek Odpowiedz Link Zgłoś