leokadia206 09.09.07, 20:22 dziewczyny czy ktoras z Was zdawala moze te egzaminy>??? chodzi mi glownie o testy, jak wygladaja, i jak napisac podanie?? musi byc podobno bardzo oficjalne, napisane recznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naga_bron Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 09.09.07, 23:16 ja mam to wlasnie przed soba..:) polecam te strony ja z nich korzystalam ... www.policja.pl/rekrutacja/szkolenie_policjantow.html www.policja.pl/portal/pol/47/6218/Egzamin_do_panstwowego_zasobu_kadrowego.html Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia206 Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 10.09.07, 22:10 dzieki, wiem o testach psycho ale chodzi mi o te 40 pytan z Konstytucji itd. Bo w internecie jest ze sa to pytania zamkniete a znajoma zdawala w marcu i byly to pytania otwartei zupelnie ine niz te z inetu. Mozna kupic pytania z odpowiedziami na allego ale nie wiem czy to aktualne Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 09.09.07, 23:21 interesowalam sie swego czasu tym zagadnieniem, mialam tez pewna stycznosc z policja. generalnie wiekszosc odpada na testach psychologicznych. co teraz musisz zdawac? jak nie wiesz jak napisac podanie, to idz do kadr policyjnych w swoim rejonie, oni ci w ogole podpowiedza co i jak. przemyslalas swoja decyzje? czy jestes pewna, ze chcesz odbyc ciezkie studia i pozniej pracowac za psie pieniadze? czy zdajesz sobie sprawe jakie "prawa" rzadza praca na policji? ja Ci powiem, ze jest ciezko, bardzo ciezko, szybko nastepuje wypalenie zawodowe, ludzie szybko staja sie "zimni", wchodza w tryby bardzo ciezko dzialajacej maszyny. wejdziesz w srodowisko ludzi przyzwyczajonych do roznych trudnych spraw, nie beda sie z Toba piescic. jezeli nie masz dojsc, to zanim po studiach dostaniesz jakies powazne stanowisko bedziesz zasuwac w papierkach. na placowce panstwowej rzadzi sie prawami "ulicznymi", nie licz na nagrody, pochwaly, czy zasluzony awans.. do tego sie naprawde bardzo ciezko dochodzi. Poza tym proponowalabym Ci (jesli oczywiscie czegos takiego nie masz za soba) polroczny staz na stanowisku cywilnym na policji, zobaczysz z czym to sie je i jak wyglada codziennosc. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 09.09.07, 23:28 dodam tylko, bo ja jestem na nie, mimo kiedys tam jakiegos zapalu ze jesli nie bedziesz pracowac w naprawde duzym miescie, to przestaniesz byc anonimowa dla calej spolecznej patologii.. a policjant/ka po sluzbie nie jest nietykalny/a..nie jest nietykalne jego mienie (samochody, mieszkania), rodziny (straszenie dzieci, straszenie ze sie zrobi krzywde dzieciom) itd.. naprawde dziewczyny ja wam z calego serca odradzam ta prace, mialam wielu znajomych z tego srodowiska, rozmawialam z wieloma babeczkami i rzadko trafia sie osoba, ktora jeszcze raz zdecydowalaby sie na ta prace. realia sa przytlaczajace. znam moze 1 goscia, ktory faktycznie mial powolanie do tej roboty, oprocz oficerki skonczyl jeszcze studia prawnicze i dzieki pracy i blyskotliwosci gdzies tam doszedl i jest w miare zadowolony, chociaz tez mi absolutnie odradzal te studia. i znam niestety sporo przypadkow zniszczenia osob przez ta robote, tak sie dzieje w niewielu zawodach, a najbardziej bolesny jest przypadek chlopaka, zajebi scie zdolnego, sam doszedl do wszystkiego, mial super wyniki, oficer - ale bez ukladow, zniszczono go psychicznie, zniszczyli go przelozeni i sytuacje i po ok 6 latach odszedl i wyjechal z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
naga_bron Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 09.09.07, 23:53 nie ma dla mnie rzeczy o ktorej bardziej bym marzyla...wiec niczyje slowa mi tego nie odradza:) mam od zawsze kontakt z policja i dobrze zdaje sobie sprawe jak to dziaal..ale to jest dla mnie obok mojego Faceta najwazniejsza "rzecza" (moj facet oczywiscie nie jest"rzecza";)) na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: ktora zdawala egzaminy do POLICji??? 10.09.07, 08:04 na szczescie nie ja:) Odpowiedz Link Zgłoś