johanna84 17.09.07, 19:13 Co myslicie o pracy po znajomosci. Np synowa prezesa? ludzie gadaja, nie maja szacunku. Beznadziejne uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:16 Nie przyjęłabym oferty "po znajomości". To byłaby dla mnie przeogromna odpowiedzialność bo miałabym świadomość, że ktoś za mnie zaręczył. Taka opcja odpada :) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:16 ale z drugiej strony rekomendacje to przeciez norma Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:21 prom_do_szwecji napisała: > ale z drugiej strony rekomendacje to przeciez norma Czym innym są referencje pisemne, oficjalne z poprzedniego miejsca pracy od przełożonego a czym innym polecenie dobrej znajomej czy znajomego, który zapewnia swoim słowem, że jestem dobra. Dla mnie to zbyt wielka odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:28 ale ja mówię nie o oficjalnych referencjach, ale o nieoficjalnych rekomendacjach. Innymi słowy - jak mnie szef zapyta, czy znam jakiegoś świetnego prawnika zajmującego sie np. przetargami a wiem, zę moja kolezanka jest w tym dobra, to ja polece. Nie poleciłabym natomiast kogoś tylko dlatego, ze go znam i razem wódke piliyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:30 prom_do_szwecji napisała: > ale ja mówię nie o oficjalnych referencjach, ale o nieoficjalnych > rekomendacjach. Innymi słowy - jak mnie szef zapyta, czy znam > jakiegoś świetnego prawnika zajmującego sie np. przetargami a wiem, > zę moja kolezanka jest w tym dobra, to ja polece. Nie poleciłabym > natomiast kogoś tylko dlatego, ze go znam i razem wódke piliyśmy Aha no to tak to ok:) Ja myślałam o ZAŁATWIANIU pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:31 bałabym się wziać na siebie taką odpowiedzialność. Ale podobno osoby polecane pracują lepiej, bo sie boją, ze ten polecający będzie miał kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:33 prom_do_szwecji napisała: > bałabym się wziać na siebie taką odpowiedzialność. Ale podobno osoby > polecane pracują lepiej, bo sie boją, ze ten polecający będzie miał > kłopoty Ja bym nie mogła tak z piętnem protekcji na karku:D Po co mam sobie zdrowie stresem dodatkowym niszczyć ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:36 w mojej branży to podobno normalne, ze sie prace z polecenia dostaje. Mnie na szczęscie udało sie bez takich tam...miałam szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:17 Dla mnie to normalne.Gdybym chciała kogoś zatrudniać też wolałabym kogos,kogo znam i cenię. Odpowiedz Link Zgłoś
johanna84 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:26 Nic fajnego. Kazdy wie bo to mala firma. Wiem ze juz nie raz zostalam obgadana, lecz z nowa praca jest na prawde ciezko:( Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:32 johanna84 napisała: > Nic fajnego. Kazdy wie bo to mala firma. Wiem ze juz nie raz > zostalam obgadana, lecz z nowa praca jest na prawde ciezko:( Jeśli wykonujesz swoje obowiązki najlepiej jak potrafisz to miej w nosie obgadywanie. Nie mam nic przeciwko znajomościom jeśli ktoś jest dobry w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
johanna84 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:36 No niby jestem dobra, awansowali mnie, ale wicie, nigdy nie wiadomo czy ten awans to nie poznajomosci przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:41 johanna84 napisała: > No niby jestem dobra, awansowali mnie, ale wicie, nigdy nie wiadomo > czy ten awans to nie poznajomosci przypadkiem. Sama chyba wiesz czy zasłużyłaś na awans czy nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:40 Nie pracowałam nigdy "po znajomości", nigdy tez nikogo do pracy po znajomości nie przyjęłam i nie przyjmę. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:42 a gdyby twój znajomy był świetnym fachowcem? Zrezygnowałabyś ze specjalisty tylko dlatego, ze to twój znajomy? Odpowiedz Link Zgłoś
johanna84 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:43 Ta praca to tylko na czas studiow. Mam nadzieje ze znajde cos w czym bede sie czula na prawde dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Praca po znajomości 17.09.07, 19:44 trusia29 napisała: > Nie pracowałam nigdy "po znajomości", nigdy tez nikogo do pracy po > znajomości nie przyjęłam i nie przyjmę. Nigdy nie mów nigdy. Życie wtedy lubi figle płatać w celu weryfikacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś