limonka110 05.11.07, 17:22 Kto wam przychodzi do głowy?? Musze kilku wymienic...mi jak narazie Kazimierz Wielki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 17:28 Donald Tusk-chociaż jego dziadek służył w wehr lub innym waffen;) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 17:37 a tak bardziej serio.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 18:15 limonka110 napisała: > Kto wam przychodzi do głowy?? Musze kilku wymienic...mi jak narazie > Kazimierz Wielki :) Kuklinowski. Albo Kukliński. Na to samo wyjdzie. Kukliński był o tyle lepszy, ze prowadził biznesy z większym mocarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 18:17 Kukliński to paradoks:) Zdrajca Ojczyzny,który w głupiej Polszy dostał laury;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 18:19 wiarusik napisał: > Kukliński to paradoks:) > Zdrajca Ojczyzny,który w głupiej Polszy dostał laury;) No jakby nie było :D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 18:24 Na Powązki Wojskowe mam naprawdę blisko.Aż mi nieprzyjemnie wchodzić na ten cmentarz,gdyż grób zdrajcy za dolary jest tuż przy bramie wejściowej;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 19:08 Popieram w calej rozciaglosc... Nie ma znaczenia komu sie przysiegalo.. przysiega jest przysiega a on ja zlamal i zdradzil. W razie wojny przez niego zgineloby wielu Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Polscy patrioci.... ??? 07.11.07, 10:32 Ale dlaczego ściga się zatem po sądach ZOMOwców z "Wujka"? Przeca oni przysięgali utrwalać władzę ludową i socjalizm, czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polscy patrioci.... ??? 07.11.07, 10:41 Każdy system ma swoje ofiary;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pelka1 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 19:04 Tak całkiem serio to Hugo Kołątaj, Piłsudski, Kopciuszko i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 19:06 Wladyslaw Anders :) Wszyscy polscy zolnierze walczacy na wszelkich mozliwych frontach np II WS Odpowiedz Link Zgłoś
mar.was Re: Polscy patrioci.... ??? 06.11.07, 00:18 > Wszyscy polscy zolnierze walczacy na wszelkich mozliwych frontach np > II WS Ja jednak niebyłbym za tym aby wszystkim polskim żołnierzom przyznawać miano patriotów. Polska historia i jej kręte dzieje dały wiele przykładów że polski żołnierz nie musi być wcale dobrym patriotą. I to zarówno w czasie II WŚ jak i wcześniej. ----- "...Najwyraźniej moja twarz nie przypadła do gustu mieszkańcom tej dzielnicy. Mimo to nadal zamierzałem się z nią obnosić. Przynajmniej do czasu, aż znajdę tę małą..." Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Polscy patrioci.... ??? 06.11.07, 09:17 A moglbys to jakos wytlumaczyc? Czy ktos kto naraza wlasne zycie dla kraju nie jest pariota? Odpowiedz Link Zgłoś
mar.was Re: Polscy patrioci.... ??? 06.11.07, 16:59 > A moglbys to jakos wytlumaczyc? Czy ktos kto naraza wlasne zycie dla > kraju nie jest pariota? Nie każdy polski żołnierz, który narażał życie dla kraju może (dla mnie) być patriotą. Jeśli jesteśmy przy IIWŚ to spójrz chociażby na działalność Armii Ludowej - walczyli z niemieckim okupantem choć głównym ich celem była eliminacja żołnierzy AK, po wojnie wielu trafiło do SB i MO. A jeśli chodzi o ubiegłe wieki, to weź "sławetny" oddział Lisowczyków, w sumie polscy żołnierze, którzy grabili i palili polskie miasta nie zostawiając wielu żywych na swej drodze. Chodzi jednak o to że pojemność słów "polski żołnierz" jest na tyle głęboka że mieszczą się tam zarówno bohaterowie i wybawcy jak i zwykli degeneraci, sprzedawczycy i ludzie o słabych kręgosłupach moralnych. ----- "...Najwyraźniej moja twarz nie przypadła do gustu mieszkańcom tej dzielnicy. Mimo to nadal zamierzałem się z nią obnosić. Przynajmniej do czasu, aż znajdę tę małą..." Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polscy patrioci.... ??? 05.11.07, 23:43 Kuklinski to tez dla mnie zdrajca ,zwlaszcza ,ze czerpal spore profity z tej dzialalnosci o czym sie juz nie mowi a poza tym:walczacy na frontach II wojny swiatowej i pierwszej.. dla mnie Kosciuszko tez. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Polscy patrioci.... ??? 07.11.07, 08:16 wieniawa- dlugoszowski. moj idol :D Odpowiedz Link Zgłoś