Dodaj do ulubionych

Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac?????

• Gość: camel A to on nie moze... IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.04, 21:21
      nauczyc sie polskiego?
      skoro tu mieszka, to chyba wypadaloby..

camel
      • Gość: KR$ Po co? IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 11:22
        Dla bialej dziwki? Taka sie rznie i spuszcza - nie trzeba niczego sie uczyc.

;-)

Wylizywaczki brudu.
        • agick powiedział.. 20.02.04, 12:21
          Gość portalu: KR$ napisał(a):

> Dla bialej dziwki? Taka sie rznie i spuszcza - nie trzeba niczego sie uczyc.
          >
          > ;-)
          >
          > Wylizywaczki brudu.

debil co wiedział i to by było na tyle..
          wstyd człowieka bierze za to, że należy do sławetnej białej rasy mając pośród
          siebie takie "egzemplarze"..
          skąd wiesz, że dziwka..?

jak ja lubię takie ludzkie odpady jak ty...
          • Gość: KR$ Re: powiedział.. IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 13:48
            samazes odpad - a to ze dziwka (w sensie szmata) to ja to wiem, on to wie i
            wszyscy inni tez wiedza.
            • agick a niby skąd wiesz..? 20.02.04, 13:58

> samazes odpad - a to ze dziwka (w sensie szmata) to ja to wiem, on to wie i
              > wszyscy inni tez wiedza.

ciekawa jestem - bo z tekstu nie wynika jakoby danusia dziwką (w sensie szmatą)
              była.

jesli to twoja opinia na temat białych kobiet w związkach z mężczyznami o innym
              kolorze skóry czy wyznaniu - co powiesz tedy na białych mężczyzn w związkach z
              np murzynkami.... że niby kto oni są..?? czekam z zapartym tchem.

odpada pominę łaskawym milczeniem..
              nie warto silić się na ripostę.
              • viper39 Re: a niby skąd wiesz..? 20.02.04, 14:25
                tak sobie czytam te wasze podpowiedzi dla tej dziewczyny i ...
                no wlasnie te osoby ktore doradzaja aby zakonczyc te komedie maja ABSOLUTNA
                RACJE
                pomijajac wszystkie roznice miedzy wami, zastanow sie jak beda traktowane wasze
                dzieci ani czarne ani biale nie akceptowane ani tu ani tam... (wiem cos o tym
                mieszkam na codzien w usa i tutaj to nie jest nowoscia ...)
                a jest tak, na codzien kazdy robi dla swojego znajomego dobra mine ale tak
                patrzy na niego jak na jakiegos dziwolaga... no bo jak to ma byc???...
                dzieci sa postrzegane jako czarne wsrod bialych ale wsrod czarnych jako biale..
                jest wyrazny podzial nie da sie ukryc... mimo ze politycznie poprawnie mowi sie
                o tolerancji to jednak jej nie ma odmiennosc odrzuca... i pamietaj duzo twoich
                znajomych odrzuci ciebie za innosc....
                poza tym wyjazd do nigerii... dziewczyno bedziesz jeszcze jedna wracajaca
                placzaca itd bo nagle sie okazalo ze tam czeka na niego jego pare zon...

hmm... tak sie zastanawiam nad tym czy glupota i troche kasy moze przeslonic
                wszystko w zyciu....
                w czasie studiow (jak mieszkalem kiedys w polsce) na takie dziewczyny
                mowilismy arabeski... nie dlatego ze byly baletnicami ale dlatego ze ________
                no chyba kazdy wie...
                powodzenia... wiesz w zasadzie jesli jestes na tyle glupia aby sie spotykac z
                nim to dlaczego mialabys nie wyjechac do nigerii... w polsce potrzeba madrych
                ludzi.... powodzenia w nigerii... pomysl sobie co robisz rodzicom, i sobie
                dziewczyno... i pomysl sobie ile osob zaakceptuje was i wasze dzieci...

• agick bosh.. 20.02.04, 14:43
                  viper39 napisał:

> tak sobie czytam te wasze podpowiedzi dla tej dziewczyny i ...
                  > no wlasnie te osoby ktore doradzaja aby zakonczyc te komedie maja ABSOLUTNA
                  > RACJE
                  > pomijajac wszystkie roznice miedzy wami, zastanow sie jak beda traktowane
                  wasze
                  >
                  > dzieci ani czarne ani biale nie akceptowane ani tu ani tam... (wiem cos o tym
                  > mieszkam na codzien w usa i tutaj to nie jest nowoscia ...)
                  > a jest tak, na codzien kazdy robi dla swojego znajomego dobra mine ale tak
                  > patrzy na niego jak na jakiegos dziwolaga... no bo jak to ma byc???...
                  > dzieci sa postrzegane jako czarne wsrod bialych ale wsrod czarnych jako
                  biale..
                  >
                  > jest wyrazny podzial nie da sie ukryc... mimo ze politycznie poprawnie mowi
                  sie
                  >
                  > o tolerancji to jednak jej nie ma odmiennosc odrzuca... i pamietaj duzo
                  twoich
                  > znajomych odrzuci ciebie za innosc....
                  > poza tym wyjazd do nigerii... dziewczyno bedziesz jeszcze jedna wracajaca
                  > placzaca itd bo nagle sie okazalo ze tam czeka na niego jego pare zon...
                  >
                  > hmm... tak sie zastanawiam nad tym czy glupota i troche kasy moze przeslonic
                  > wszystko w zyciu....
                  > w czasie studiow (jak mieszkalem kiedys w polsce) na takie dziewczyny
                  > mowilismy arabeski... nie dlatego ze byly baletnicami ale dlatego ze ________
                  > no chyba kazdy wie...
                  > powodzenia... wiesz w zasadzie jesli jestes na tyle glupia aby sie spotykac z
                  > nim to dlaczego mialabys nie wyjechac do nigerii... w polsce potrzeba madrych
                  > ludzi.... powodzenia w nigerii... pomysl sobie co robisz rodzicom, i sobie
                  > dziewczyno... i pomysl sobie ile osob zaakceptuje was i wasze dzieci...
                  >

normalnie odechciewa się wszystkiego czytając wypowiedź vipera - bo o kr coś
                  tam nie wspomnę.

amerykancki punkt widzenia....

nie dawaj viper takich przykładów bo ludzie w ameryce mają zupełnie inne
                  podejście do życia niż gdzie indziej na świecie.. i wcale nie jest to godne do
                  naśladowania (wyścig szczurów od kołyski).

ludzie - błagam o rozwagę. ona go kocha i git - niech za niego wyjdzie. dajmy
                  innym żyć ich właśnym życiem!
                  • Gość: http://www.nop.org a niech sprobuja IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 15:10
                    jak im sie uda, mimo wszystkiego to ok, jak nie..hmm... to trudno. Ale jak nie
                    sprubuja to do konca zycia beda sie zastanawiac co stracili..

camel
                  • viper39 Re: bosh.. agicik.. puknij sie w glowke 25.02.04, 20:45
                    dziecko ja mieszkam w usa od parunastu lat i wiem jakie ludzie tutaj maja
                    zdanie i jak sie patrzy na takich ludzi...
                    co do zycia tutaj to w tych paru slowach ktore napisalas nie popisalas sie
                    wogole znajomoscia tematu...
                    wiec radze zanim sie okazesz obrnoczynia kogokolwiek poczytaj zorientuj sie w
                    temacie dopiero pozniej zabieraj glos...
                    a ja nie mowie ze ona ma nie zyc swoim zyciem wlozyla temat na forum znaczy
                    pyta sie o opinie, ludzie ktorzy maja cos do powiedzenia mowia... to wszystko

agick napisała:
                    > normalnie odechciewa się wszystkiego czytając wypowiedź vipera - bo o kr coś
                    > tam nie wspomnę.
                    > amerykancki punkt widzenia....
                    > nie dawaj viper takich przykładów bo ludzie w ameryce mają zupełnie inne
                    > podejście do życia niż gdzie indziej na świecie.. i wcale nie jest to godne
                    do naśladowania (wyścig szczurów od kołyski).
                    >
                    > ludzie - błagam o rozwagę. ona go kocha i git - niech za niego wyjdzie. dajmy
                    > innym żyć ich właśnym życiem!
                • Gość: suazi Re: a niby skąd wiesz..? IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 25.02.04, 20:49
                  glupi i nietolerancyjny to jestes ty. jesli te dzieci cierpi, to tylko za
                  sprawa takich idiotow jak ty, ofd kt. w polsce niestety sie roi. a co do
                  wygladu to mulaci to najpiekniejsi ludzie na swiecie!
              • Gość: KR$ [...] IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 15:58
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • agick [...] 20.02.04, 17:46
    • bukfa Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? 20.02.04, 15:59
      Kochana, przede wszystkim nie przejmuj sie tymi wszystkimi wulgarnymi i
      rasistowskimi komentarzami. Tym bardziej jesli zamierzasz zamieszkac w
      Holandii, gdzie spoleczentwo jest zroznicowane, poglady na temat innych ras
      zmienily sie od sredniowiecza, a bezinteresowne chamstwo wobec odmiennosci nie
      nalezy do kanonu akceptowanych towarzyskich zachowan. Wasze ewentualne
      potomstwo tez nie powinno miec problemow. Owszem, czasem ktos rzuci glupia
      uwage, tak samo zreszta jak pod adresem grubych/zbyt niskich/ zbyt
      wysokich/okularnikow i wszelkich innych niestandardowych osobnikow - ludzkiej
      zlosliwosci nie da sie chyba calkowicie uniknac. (A tak swoja droga, to co to
      za argument ze ktos jest "ani czarny ani bialy"??? A niby czemu mialby byc??
      Czy ludzi rudych odrzucimy bo nie sa "ani ciemnowlosi, ani blond"?? Albo tych z
      zielonymi oczami, bo ich oczy nie sa "ani czarne ani niebieskie"?? Ludzie,
      zmilujcie sie!)
      Osobiscie znam dwa malzenstwa nigeryjsko-polskie, z czego jedno bardzo dobrze,
      bo zona jest moja najlepsza przyjaciolka. Sa ze soba juz sporo lat, maja
      przepiekne dzieciaczki, sa szczesliwym, szanujacym sie malzenstwem.
      Jesli kochasz swojego faceta, i jedyna powazna "przeszkoda" mial by byc jego
      kolor skory (bo np. odmienna religia to juz moglby byc problem jesli jestes
      wierzaca - ale anglikanin to jak katolik!) to nad czym sie jeszcze zastanawiasz?
      A rodzina - zobaczysz ze sie przekona. Znam pare takich historii, i tesciowie-
      rasisci po paru latach zamieniaja sie zwykle w najbardziej zakochane babcie i
      dziadkow swoich Mulatkow :)
      Zycze szczescia!
    • Gość: ktoś panie przeczytajcie to -oto DOWÓD NAUKOWY IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 01.03.04, 23:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=9893450&a=10100904
      Związek z pół-zwierzem pół-człowiekiem nie ma sensu.
    • Gość: danusia Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? IP: *.zsmeie.torun.pl 20.03.04, 13:06
      Zalozylam ten watek ponad 7 miesiecy temu. Nie podejrzewalam nawet, ze tak
      dlugo bedzie on budzil zainteresowanie. Teraz kilka slow podsumowania, dziekuje
      wszystkim za wypowiedzi, wlasciwie, to przez ten ostatnio rok duzo sie
      zmiennilo w moim zyciu. Kiedy zakladalam watek, to pytalam o rade, a wlasciwe
      rzec by mozna, ze szukalam zachety, i jakiegos ogolnego przyzwolenia
      do "mieszanego" zwiazku. Fakt, ze wypowiedzi glownie zniechecaly, szczegolnie
      jak czytam: "ze czas zakonczyc te komedie". W Polsce jednak panuje rasizm, i
      dziwie sie, ze na tym forum nawolywania do rasizmu nie karane, poprzez usuwanie
      obrazliwych wypowiedzi. No, ale tak jest.... i ja tego nie zmienie. Ja na
      szczescie przestalam sie w ktoryms momencie przejmowac zdaniem innych,
      najwazniejsza dla mnie byla opinia moich rodzicow. I tylko, na ich zdaniu mi
      zalezalo, a oni niedawno poznali mojego chlopaka, i w koncu zaakceptowali w
      pelni nasz zwiazek. I "mam ich blogoslawienstwo". A to dla mnie najwazniejsze.
      A co do mojego zwiazku, coz niedlugo mija nam rocznica bycia razem, i z kazdym
      jest coraz lepiej, i teraz jestem przekonanana, ze ten zwiazek, jest tym, co
      mnie uszczesliwia, planujemy zycie dorosle, a jak bedzie czas pokaze.
      najwazniejsze, zeby ludzie byli szczesliwi, a rasistowskie wypowiedzi na tym
      forum, przerazaja mnie w jakim kraju zyje, i jak nietolerancyjni ludzie
      potrafia byc. ZYJCIE I POZWOLCIE ZYC INNYM. Wtedy wszystko powinno byc dobrze.
      Pozdrwiam i dziekuje za wypowiedzi, szzcegolnie te pokrzepiajace, ze nie bedzie
      zle, i zachecajace do "walki i bycia w zwiazku"
      • Gość: Chmurka Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 20.03.04, 20:08
        Brawo Danusia za odwage zawalczenia o wlasne szczescie!
        Zycze ci powodzenia!
    • Gość: yo yo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:42
      • Gość: polunus [...] IP: *.adsl.proxad.net 20.03.04, 22:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka