Gość: camel A to on nie moze... IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.04, 21:21 nauczyc sie polskiego? skoro tu mieszka, to chyba wypadaloby.. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Po co? IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 11:22 Dla bialej dziwki? Taka sie rznie i spuszcza - nie trzeba niczego sie uczyc. ;-) Wylizywaczki brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
agick powiedział.. 20.02.04, 12:21 Gość portalu: KR$ napisał(a): > Dla bialej dziwki? Taka sie rznie i spuszcza - nie trzeba niczego sie uczyc. > > ;-) > > Wylizywaczki brudu. debil co wiedział i to by było na tyle.. wstyd człowieka bierze za to, że należy do sławetnej białej rasy mając pośród siebie takie "egzemplarze".. skąd wiesz, że dziwka..? jak ja lubię takie ludzkie odpady jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: powiedział.. IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 13:48 samazes odpad - a to ze dziwka (w sensie szmata) to ja to wiem, on to wie i wszyscy inni tez wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
agick a niby skąd wiesz..? 20.02.04, 13:58 > samazes odpad - a to ze dziwka (w sensie szmata) to ja to wiem, on to wie i > wszyscy inni tez wiedza. ciekawa jestem - bo z tekstu nie wynika jakoby danusia dziwką (w sensie szmatą) była. jesli to twoja opinia na temat białych kobiet w związkach z mężczyznami o innym kolorze skóry czy wyznaniu - co powiesz tedy na białych mężczyzn w związkach z np murzynkami.... że niby kto oni są..?? czekam z zapartym tchem. odpada pominę łaskawym milczeniem.. nie warto silić się na ripostę. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: a niby skąd wiesz..? 20.02.04, 14:25 tak sobie czytam te wasze podpowiedzi dla tej dziewczyny i ... no wlasnie te osoby ktore doradzaja aby zakonczyc te komedie maja ABSOLUTNA RACJE pomijajac wszystkie roznice miedzy wami, zastanow sie jak beda traktowane wasze dzieci ani czarne ani biale nie akceptowane ani tu ani tam... (wiem cos o tym mieszkam na codzien w usa i tutaj to nie jest nowoscia ...) a jest tak, na codzien kazdy robi dla swojego znajomego dobra mine ale tak patrzy na niego jak na jakiegos dziwolaga... no bo jak to ma byc???... dzieci sa postrzegane jako czarne wsrod bialych ale wsrod czarnych jako biale.. jest wyrazny podzial nie da sie ukryc... mimo ze politycznie poprawnie mowi sie o tolerancji to jednak jej nie ma odmiennosc odrzuca... i pamietaj duzo twoich znajomych odrzuci ciebie za innosc.... poza tym wyjazd do nigerii... dziewczyno bedziesz jeszcze jedna wracajaca placzaca itd bo nagle sie okazalo ze tam czeka na niego jego pare zon... hmm... tak sie zastanawiam nad tym czy glupota i troche kasy moze przeslonic wszystko w zyciu.... w czasie studiow (jak mieszkalem kiedys w polsce) na takie dziewczyny mowilismy arabeski... nie dlatego ze byly baletnicami ale dlatego ze ________ no chyba kazdy wie... powodzenia... wiesz w zasadzie jesli jestes na tyle glupia aby sie spotykac z nim to dlaczego mialabys nie wyjechac do nigerii... w polsce potrzeba madrych ludzi.... powodzenia w nigerii... pomysl sobie co robisz rodzicom, i sobie dziewczyno... i pomysl sobie ile osob zaakceptuje was i wasze dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
agick bosh.. 20.02.04, 14:43 viper39 napisał: > tak sobie czytam te wasze podpowiedzi dla tej dziewczyny i ... > no wlasnie te osoby ktore doradzaja aby zakonczyc te komedie maja ABSOLUTNA > RACJE > pomijajac wszystkie roznice miedzy wami, zastanow sie jak beda traktowane wasze > > dzieci ani czarne ani biale nie akceptowane ani tu ani tam... (wiem cos o tym > mieszkam na codzien w usa i tutaj to nie jest nowoscia ...) > a jest tak, na codzien kazdy robi dla swojego znajomego dobra mine ale tak > patrzy na niego jak na jakiegos dziwolaga... no bo jak to ma byc???... > dzieci sa postrzegane jako czarne wsrod bialych ale wsrod czarnych jako biale.. > > jest wyrazny podzial nie da sie ukryc... mimo ze politycznie poprawnie mowi sie > > o tolerancji to jednak jej nie ma odmiennosc odrzuca... i pamietaj duzo twoich > znajomych odrzuci ciebie za innosc.... > poza tym wyjazd do nigerii... dziewczyno bedziesz jeszcze jedna wracajaca > placzaca itd bo nagle sie okazalo ze tam czeka na niego jego pare zon... > > hmm... tak sie zastanawiam nad tym czy glupota i troche kasy moze przeslonic > wszystko w zyciu.... > w czasie studiow (jak mieszkalem kiedys w polsce) na takie dziewczyny > mowilismy arabeski... nie dlatego ze byly baletnicami ale dlatego ze ________ > no chyba kazdy wie... > powodzenia... wiesz w zasadzie jesli jestes na tyle glupia aby sie spotykac z > nim to dlaczego mialabys nie wyjechac do nigerii... w polsce potrzeba madrych > ludzi.... powodzenia w nigerii... pomysl sobie co robisz rodzicom, i sobie > dziewczyno... i pomysl sobie ile osob zaakceptuje was i wasze dzieci... > normalnie odechciewa się wszystkiego czytając wypowiedź vipera - bo o kr coś tam nie wspomnę. amerykancki punkt widzenia.... nie dawaj viper takich przykładów bo ludzie w ameryce mają zupełnie inne podejście do życia niż gdzie indziej na świecie.. i wcale nie jest to godne do naśladowania (wyścig szczurów od kołyski). ludzie - błagam o rozwagę. ona go kocha i git - niech za niego wyjdzie. dajmy innym żyć ich właśnym życiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.nop.org a niech sprobuja IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 15:10 jak im sie uda, mimo wszystkiego to ok, jak nie..hmm... to trudno. Ale jak nie sprubuja to do konca zycia beda sie zastanawiac co stracili.. camel Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: bosh.. agicik.. puknij sie w glowke 25.02.04, 20:45 dziecko ja mieszkam w usa od parunastu lat i wiem jakie ludzie tutaj maja zdanie i jak sie patrzy na takich ludzi... co do zycia tutaj to w tych paru slowach ktore napisalas nie popisalas sie wogole znajomoscia tematu... wiec radze zanim sie okazesz obrnoczynia kogokolwiek poczytaj zorientuj sie w temacie dopiero pozniej zabieraj glos... a ja nie mowie ze ona ma nie zyc swoim zyciem wlozyla temat na forum znaczy pyta sie o opinie, ludzie ktorzy maja cos do powiedzenia mowia... to wszystko agick napisała: > normalnie odechciewa się wszystkiego czytając wypowiedź vipera - bo o kr coś > tam nie wspomnę. > amerykancki punkt widzenia.... > nie dawaj viper takich przykładów bo ludzie w ameryce mają zupełnie inne > podejście do życia niż gdzie indziej na świecie.. i wcale nie jest to godne do naśladowania (wyścig szczurów od kołyski). > > ludzie - błagam o rozwagę. ona go kocha i git - niech za niego wyjdzie. dajmy > innym żyć ich właśnym życiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suazi Re: a niby skąd wiesz..? IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 25.02.04, 20:49 glupi i nietolerancyjny to jestes ty. jesli te dzieci cierpi, to tylko za sprawa takich idiotow jak ty, ofd kt. w polsce niestety sie roi. a co do wygladu to mulaci to najpiekniejsi ludzie na swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ [...] IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 20.02.04, 15:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agick [...] 20.02.04, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? 20.02.04, 15:59 Kochana, przede wszystkim nie przejmuj sie tymi wszystkimi wulgarnymi i rasistowskimi komentarzami. Tym bardziej jesli zamierzasz zamieszkac w Holandii, gdzie spoleczentwo jest zroznicowane, poglady na temat innych ras zmienily sie od sredniowiecza, a bezinteresowne chamstwo wobec odmiennosci nie nalezy do kanonu akceptowanych towarzyskich zachowan. Wasze ewentualne potomstwo tez nie powinno miec problemow. Owszem, czasem ktos rzuci glupia uwage, tak samo zreszta jak pod adresem grubych/zbyt niskich/ zbyt wysokich/okularnikow i wszelkich innych niestandardowych osobnikow - ludzkiej zlosliwosci nie da sie chyba calkowicie uniknac. (A tak swoja droga, to co to za argument ze ktos jest "ani czarny ani bialy"??? A niby czemu mialby byc?? Czy ludzi rudych odrzucimy bo nie sa "ani ciemnowlosi, ani blond"?? Albo tych z zielonymi oczami, bo ich oczy nie sa "ani czarne ani niebieskie"?? Ludzie, zmilujcie sie!) Osobiscie znam dwa malzenstwa nigeryjsko-polskie, z czego jedno bardzo dobrze, bo zona jest moja najlepsza przyjaciolka. Sa ze soba juz sporo lat, maja przepiekne dzieciaczki, sa szczesliwym, szanujacym sie malzenstwem. Jesli kochasz swojego faceta, i jedyna powazna "przeszkoda" mial by byc jego kolor skory (bo np. odmienna religia to juz moglby byc problem jesli jestes wierzaca - ale anglikanin to jak katolik!) to nad czym sie jeszcze zastanawiasz? A rodzina - zobaczysz ze sie przekona. Znam pare takich historii, i tesciowie- rasisci po paru latach zamieniaja sie zwykle w najbardziej zakochane babcie i dziadkow swoich Mulatkow :) Zycze szczescia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś panie przeczytajcie to -oto DOWÓD NAUKOWY IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 01.03.04, 23:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=9893450&a=10100904 Związek z pół-zwierzem pół-człowiekiem nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusia Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? IP: *.zsmeie.torun.pl 20.03.04, 13:06 Zalozylam ten watek ponad 7 miesiecy temu. Nie podejrzewalam nawet, ze tak dlugo bedzie on budzil zainteresowanie. Teraz kilka slow podsumowania, dziekuje wszystkim za wypowiedzi, wlasciwie, to przez ten ostatnio rok duzo sie zmiennilo w moim zyciu. Kiedy zakladalam watek, to pytalam o rade, a wlasciwe rzec by mozna, ze szukalam zachety, i jakiegos ogolnego przyzwolenia do "mieszanego" zwiazku. Fakt, ze wypowiedzi glownie zniechecaly, szczegolnie jak czytam: "ze czas zakonczyc te komedie". W Polsce jednak panuje rasizm, i dziwie sie, ze na tym forum nawolywania do rasizmu nie karane, poprzez usuwanie obrazliwych wypowiedzi. No, ale tak jest.... i ja tego nie zmienie. Ja na szczescie przestalam sie w ktoryms momencie przejmowac zdaniem innych, najwazniejsza dla mnie byla opinia moich rodzicow. I tylko, na ich zdaniu mi zalezalo, a oni niedawno poznali mojego chlopaka, i w koncu zaakceptowali w pelni nasz zwiazek. I "mam ich blogoslawienstwo". A to dla mnie najwazniejsze. A co do mojego zwiazku, coz niedlugo mija nam rocznica bycia razem, i z kazdym jest coraz lepiej, i teraz jestem przekonanana, ze ten zwiazek, jest tym, co mnie uszczesliwia, planujemy zycie dorosle, a jak bedzie czas pokaze. najwazniejsze, zeby ludzie byli szczesliwi, a rasistowskie wypowiedzi na tym forum, przerazaja mnie w jakim kraju zyje, i jak nietolerancyjni ludzie potrafia byc. ZYJCIE I POZWOLCIE ZYC INNYM. Wtedy wszystko powinno byc dobrze. Pozdrwiam i dziekuje za wypowiedzi, szzcegolnie te pokrzepiajace, ze nie bedzie zle, i zachecajace do "walki i bycia w zwiazku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmurka Re: Polka i Nigeryjczyk - moze sie udac????? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 20.03.04, 20:08 Brawo Danusia za odwage zawalczenia o wlasne szczescie! Zycze ci powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo yo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polunus [...] IP: *.adsl.proxad.net 20.03.04, 22:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś