akkknes 23.01.08, 22:44 bo mnie na paczki naszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:46 W najbliższą sobotę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:47 funny_game napisała: > W najbliższą sobotę jest. dzieki fany za info. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:49 hej akknes, jak masz ochotę na pączka, to po prostu go zjedz :D Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:49 butterflymk napisała: > hej akknes, jak masz ochotę na pączka, to po prostu go zjedz :D najlepsze paczki sa w tlusty czwartek (tak samo pierogi w wigilie :) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:47 nie, nie, tłusty czwartek jest w.... czwartek :D Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 24.01.08, 12:24 funny_game napisała: > W najbliższą sobotę jest. ;D;D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:54 Mała dziewczynka zanosi się płaczem. Podchodzi do niej zatroskany pan i pyta: - Dziecko, co ci jest? Już nie płacz. Chcesz na pączka? Na co dziewczynka: - A jak to jest na pączka? Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 22:58 funny_game napisała: > Mała dziewczynka zanosi się płaczem. Podchodzi do niej zatroskany pan i pyta: > - Dziecko, co ci jest? Już nie płacz. Chcesz na pączka? > Na co dziewczynka: > - A jak to jest na pączka? > sorry mnie wszystkie zarty nt malych dzieci i dwuznacznych tekstow nie bawia a traca mi zawsze pedofilia (wiem, nie to mialas na mysli) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:00 Wystarczy trochę myślenia abstrakcyjnego, a nie dosłownego i możesz się śmiało turlać po okruszkach. Czas, start! Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:03 funny_game napisała: > Wystarczy trochę myślenia abstrakcyjnego, a nie dosłownego i możesz się śmiało > turlać po okruszkach. Czas, start! > > eee, nie w takich kwestiach. nigdy mnie nie bawilo i nie bedzie pewnie bawic tak 'humor' Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:04 eeeeee, no to słuchajcie.. może po pączku ??? :p Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:07 to wcinajcie paczki i faworki i jakbyscie ogarnely temat prawdziwej daty tlustego czwartku w tym roku to dajcie znac :) mi sie wydaje ze tlusty czwartek to ten czwartek przed ostatkami, czyli wychodzi ze za tydzien - jesli sie myle, poprawcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:17 "Fink Mak Flaj"... Pan dziewczynki nie molestuje, on się przejmuje i chce jej dać na ciastko. Pan nie wykazuje znamion zachowań pedofilskich. To dziewczynka specyficznie interpretuje słowa pocieszyciela. Nic jej nie jest, będzie dobrze. Matko, czuje się, jakbym gadała z policją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:21 funny_game napisała: > "Fink Mak Flaj"... > Pan dziewczynki nie molestuje, on się przejmuje i chce jej dać na ciastko. Pan > nie wykazuje znamion zachowań pedofilskich. > To dziewczynka specyficznie interpretuje słowa pocieszyciela. > Nic jej nie jest, będzie dobrze. > > Matko, czuje się, jakbym gadała z policją ;) > sorry - 'zboczenie zawodowe' nnie wiem skad mi sie wzielo, ale na dzieci i zwierzeta mam zawsze duuuuzy parasol ochronny, wydaja mi sie takie bezbronne i ufne i chyba tym cierpia. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:29 Mam tak samo, włączam jeszcze do tej grupy "pod parasolem" ludzi starszych, chorych, samotnych, bardzo wrażliwych. Ale jakoś ten durnowaty, przyznaję, żarcik mi nie podpada pod kategorie niebezpiecznych :) No i normalnie jutro zjem pączka, po co na tłusty czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:37 funny_game napisała: > Mam tak samo, włączam jeszcze do tej grupy "pod parasolem" ludzi starszych, > chorych, samotnych, bardzo wrażliwych. > Ale jakoś ten durnowaty, przyznaję, żarcik mi nie podpada pod kategorie > niebezpiecznych :) > No i normalnie jutro zjem pączka, po co na tłusty czekać? > no paczek na codzien nie jest zly - o ile nie pamieta sie o boczkach :))) a po prostu w tlusty smakuja najlepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:39 I można zjeść 12! To mój rekord :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:39 jutro przeciez! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:39 a dzisiaj byla tlusta sroda :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:43 cala_w_kwiatkach napisała: > a dzisiaj byla tlusta sroda :) > > aha a po niej bedzie tlusty piatek a potem wszystkie bedziemy sie modlic zeby zima trwala wiecznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 23.01.08, 23:46 a potem bedzie tlusta akkknes i tlusta cala w kwiatkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 24.01.08, 00:11 cala_w_kwiatkach napisała: > a potem bedzie tlusta akkknes i tlusta cala w kwiatkach :) > > spoko, fany cos pisala o jutrzejszym paczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: dokładna odpowiedź: 24.01.08, 00:41 2szarozielone napisała: > bash.org.pl/322305/ nooo, tak myslalam, tylko sie upewnic chcialam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: kiedy jest tlusty czwartek??31.01, n/t 24.01.08, 09:33 obeżre się jak świnia :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: kiedy jest tlusty czwartek??31.01, 24.01.08, 12:11 rasgeea napisała: > obeżre się jak świnia :D:D:D:D ja tez, jak szalec to szalec :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
disa chrust -faworki ;D 24.01.08, 12:09 objem sie MILION i pęknę, albo mnie cukier zabije ;D ale warto ;] Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Przepis faworki ? 24.01.08, 12:29 o widzisz, dzięki Disa za przypomnienie! miałam się nauczyć je robić, bo mam wkoło wielu amatorów :) tak przy okazji - ma ktoś wypróbowany przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Przepis faworki ? 26.01.08, 13:33 ja zawsze kupuje.... ale KTO WIE moze w tym roku zrobie ;] Pozniej podzwonie i poszukam jakiegos BOSKIEGO przepisu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: chrust -faworki ;D 24.01.08, 22:38 ble, faworki sie krusza i sypia :))) moja babcia kiedys mi jeszcze smazyla racuchy - ale dla mnie paczek bez nadzienia jest ZA SUCHY (tak samo jak nadzienie adwokatowe albo toffi...) paczki z roza i male paczusie rulesss :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: chrust -faworki ;D 26.01.08, 00:20 O mój Boże, chruściki... Moja Babcia robiła najlepsze. Ostatni raz kilka lat temu... chyba do niej potuptam :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: 31 stycznia jemy pączersy :D 25.01.08, 10:57 a tak z ciekawości - ile ich zjecie, tych 'pączersów'? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: 31 stycznia jemy pączersy :D 25.01.08, 11:06 nuova napisała: > a tak z ciekawości - ile ich zjecie, tych 'pączersów'? ;) ja dam Ci odpowiedz w czwartek wieczorem :))) liczymy tylko te duze (zwykle), czy male + faworki - tez jakos...? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: 31 stycznia jemy pączersy :D 25.01.08, 11:10 aaaaa co do faworków, to nie wiem jak liczyć? na deko? nie wiem, bo nie jadam :P Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 25.01.08, 11:20 dla mnie jest zawsze zwtedy kiedy mam ochote:) Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 26.01.08, 03:36 Po srodzie popielcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-dom Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 26.01.08, 09:25 Srodą popielcową zaczyna sie post (a nie adwent jak nie którzy sądzą) Przed srodą jest wtorek - i śledzik Sobota przed sledzikiem jest ostatnią sobotą karnawału (w tym roku to 2 lutego) A czwartek przed nimi jest tłusty czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 26.01.08, 13:29 Żeby usystematyzować, odwołując się do tradycji,to w tym roku wygląda to następująco: 1/31.01 - Tłusty Czwartek /tłuste słodkości należałoby jeść/ 2/02.02 - Ostatnia sobota karnawału /uwaga - rozbieramy choinki i chowamy płyty z kolędami/ 3/03-o5.02 - ostatki, zapusty,mięsopust/ostatnie 3 dni karnawału - niedziela,poniedziałek,wtorek/.We wtorek,na koniec zapustów/etc./obżarstwo kończy się tzw.śledzikiem zapowiadającym: 4/06.02 - Środę Popielcową, Popielec i 40 dni Wielkiego Postu 5/16.03 - Niedziela Palmowa i początek Wielkiego Tygodnia 6/23.03 - Wielka Niedziela,Wielkanoc 7/24.03 - Lany poniedziałek,śmigus-dyngus Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: kiedy jest tlusty czwartek?? 26.01.08, 18:25 ooo, a ja nie wiem czemu i jak sobie umanilam ze ostatki to ostatni weekend karnawalu :) w sumie fajnie ze dowiedzialam sie o 3ch dodatkowych dniach do balowania, ale mnie w tym roku te 3 dni nie obejma :((( buuu odbije w przyszlym roku :D (chociaz wczoraj chyba ciutek przesadzilam i na razie mam dosyc) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova odliczamy 29.01.08, 20:58 Jeszcze tylko jutro jakoś przeżyć. bo dziś to już się prawie nie liczy ;) ...i będzie tłusty czwartek ;D Odpowiedz Link Zgłoś