Gość: mala IP: *.ists.pl / 192.168.0.* 18.08.03, 14:38 jak stosowac clotrimazol krem??Tylko na wargi sromowe i wejscie do pochwy czy tez do srodka pochwy?? prosze o szybka odpowiedz, dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: clotrizmazol-wazne IP: *.a2000.nl 18.08.03, 15:58 jezeli masz rowniez tabletki dopochwowe, to wystarczy jak krem stosujesz tylko na zewnatrz. Ja jak nie mialam tabletek to staralam sie smarowac kremem jak najglebiej. Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: clotrizmazol-wazne IP: *.chello.pl 18.08.03, 20:14 TO JEST MAŚĆ DO UZYTKU ZEWNETRZNEG!!!! NIE MOZNA JEJ STOSOWAĆ "GŁĘBIEJ", TAK JEST NAPISANE NAWET W ULOTCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: clotrizmazol-wazne IP: 132.198.175.* 18.08.03, 21:58 nie prawda - sa nawet tuby z aplikatorem - taka strzykawa do stosowania do srodka. Do uzytku zewnetrznego - znaczy nie jesc a swoja reoga czopki lepsze - mniej sie maza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela zalaczam ulotke IP: 132.198.175.* 18.08.03, 22:14 wazne by to byl krem do pochwy bo clotrimasol moze byc tez na grzybice nog (wtedy jest inny) www.atdn.org/access/drugs/clot.html Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza12 Re: zalaczam ulotke 20.08.03, 15:19 a po czym rozpoznac czy jest to krem do pochwy?? gdy kupowalam w aptece to pan nie pytal czy ma byc do pochwy czy nie i od razu dal ten?? myslisz ze moge posmarowac rowniez wewnatrz pochwy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: zalaczam ulotke IP: 132.198.175.* 20.08.03, 16:47 czy na tubie naprawde nic nie pisze? ten lek jest sprzedawany w 3 (co namniej wersjach: na grzybice drog rodnych, na gzybice skory i na gszybice nog) z tego co wiem to koncentracja leku jest 1% w kazdym z nich ale sie na pewno roznia wypelniaczem. Z tego co pamietam to krem do pochwy jest w malych tubkach (10 cm dlugich) biala z brazowym napisem. Innych nie znam. Nie wiem dlaczego chcesz sma ten lek stosowac - bez konsultacji z lekarzem. Ale jesli absolutnie nie masz dostepu do apteki lub jakiegokolwiek lekarza by sie zapytac to wiedz ze skutecznosc zalezy od dlugosci leczenia i 7 dni to jest absolutne minimum. Ta tubka na 7 dni ci i tak nie starczy, wiec albo zdobadz wiecej - ale wtedy mozesz sie zapytac w aptece, albo potraktuj to leszenie jako emergency i po powrocie do miejsca gdzie masz opieke medyczna przejdz calkowita kuracje. Domowe sposoby na swiad i zakarzenie drozdzakami to podmywanie sie w kwasnym rostworze (troszke octu, soku z cytryny albo co tam masz pod reka, nie uzywaniwe mydla (ulga jest pozorna i chwilowa i jedzenie jogurtow, kefirow) to wszystko sa polsrodki ale pomagaly mi przedtrwac w dziczy bez lekarstwa. A jesli masz ciagle klopoty w tych sprawach to radze sie u lekarza upomniec o teroconazol 7 Odpowiedz Link Zgłoś