langolier_maximus Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 17:19 nie wiem dlaczego tak maja ale mam to szczerze mowiac w d_upie.Nie jest to z pewnoscia element rzeczywistosci, ktory nie pozwala mi spac po nocach.A co tu, wszyscy mistrzowie stylu i klasy sie zebrali?..ciekawa jestem [i unosze z powatpiewaniem brwi] Ja solary nie znosze, ale jak sie komus podoba niech ma.Jego slub jego broszka.Mozna powiedziec se pod nosem "cholerna blachara hehehe" ale to wszystko.Nikt i tak nikogo nie nawroci. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 17:21 Moja kuzynka z kolei, jasnokasztanowe, dlugie > wlosy, skora jasniutka, w sukni slubnej wygladala jak ksiezniczka elfow. a to komplement? bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 17:29 Każdy ma to co lubi.Mi sie nie podoba i mocna solarniana opalenizna i blada skóra. Jedno i drugie źle wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 18:12 Olu, twój tytuł mówi wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
matylda26 Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 18:25 one mysla ze sexi wygladaja hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya ROTFL 18.05.09, 20:25 spalone blachary vs. bladoskóra księżniczka elfów...no oczywiście ta "dobra" to kuzynka, haha... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ROTFL 19.05.09, 08:30 Każdy normalny mężczyzna wybierze tę bladą. I mówiąc "normalny" nie mam na myśli przeciętnego Polaka-debila. Odpowiedz Link Zgłoś
theorema A byłaś kiedys w salonie ślubnym?:) 18.05.09, 21:50 Bo ja kiedyś poszłam, dla jaj, choć za mąż się chwilowo nie wybieram, posłuchałam porad przemiłej pani ekspedientki -to od ich gustu w dużej mierze zależy wygląd późniejszej panny młodej...Jak nad głową dziewczęcia stoi mamusia, przyjaciółka, każda radzi co innego - ekspedientka wydaje się być fachowcem. No i cóż, "ależ pani blado w tym wygląda" nie brzmi jak komplement w ustach tych pań...poza tym na ciemnym tle lepiej się prezentują wściekłe kolory makijażów ślubnych tworzonych przez "specjalistki"...jakby mi się kiedyś zdarzył jakiś ślub - wszystko robię sama...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: A byłaś kiedys w salonie ślubnym?:) 18.05.09, 22:42 Tak to wyglada? www.youtube.com/watch?v=GGR4cUQYwXQ Odpowiedz Link Zgłoś
theorema Re: A byłaś kiedys w salonie ślubnym?:) 18.05.09, 23:05 to chyba przez przypadek pod moim postem:) niezle panna zaszalala, ta oliwka nie wrozyla nic dobrego od poczatku. To juz wole moja loggie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 23:08 nonsensopedia.wikia.com/wiki/Lachon Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 11:31 teksty sa boskie ale swoja droga. mojemu facetowi podobala sie taka jedna dziewczyna, ale cale szczescie ze mu sie odwidzialo. mowia sobie tylko czesc czesc, bo to jakas kolezanka z dawnej uczelni. dziewczyna chodzi na solarke, ma non stop tipsy, bialy blond. zdjecia sobie robi w lazience, w przedpokoju i na lozku w sandalkach w kusych sukienkach a obecnie moj facet ja okresla jak pusty beben The Rolling Stones :D skad sie takie dziewczyny biora? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 17:53 Wymienił przysłowiową siekierkę na kijek znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
peppers01 Chca byc sexy 18.05.09, 23:10 Zwyczajna rzecz. Kobiety chca byc sexy i czuc, ze podniecaja wszystkich mezczyn wokolo a w oczach innych kobiet widza jedynie blysk zazdrosci. I najlpeszym sie to udaje. Slabszym i mniej zaradnym pozostaje jedynie zazdrosc. Samo zycie opiswiedzmina.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 23:14 0lla napisała: > Na naszej klasie i nie tylko ogladam sobie rozne zdjecia panien mlodych w > swoich pieknych sukniach i co mnie prawie za kazdym razem poraza to to, ze > maja tandetna opalenizne, ktora bardzo kontrastuje z biela sukni. Wlosy > oczywiscie czarne jak smola lub tleniony blond, co w obu przypadkach z mocna > opalenizna wyglada tragicznie. No i koniecznie tipsy wystajace na 2 cm. > Wygladaja jak tandetne blachary. Moja kuzynka z kolei, jasnokasztanowe, dlugie > wlosy, skora jasniutka, w sukni slubnej wygladala jak ksiezniczka elfow. > Wyjasnijcie mi, co te dziewczyny maja w dzisiejszych czasach z ta solara? Juz > nie wspomne o jej destrukcyjnym dzialaniu na skore. to potworne. takim nie powinni udzielać ślubów i na NK nie wpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 jesteśmy krajem dresów i buraczanych piękności? 18.05.09, 23:20 ze smutkiem stwierdzam, że jeśli chodzi o gust jesteśmy badziewiarskim narodem. No, ale jeśli w TVN lekcje stylu daje Jolanta Vel Evita, a wzorem urody jest Doda to czemu się dziwić? Dobry gust ma się z rozdania, czyli jest wrodzony. I zdarza się niezmiernie rzadko. Koniec kropka Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 18.05.09, 23:33 Ja nie zauważyłam wysypu solariowych panien młodych. Owszem zdarzają się spieczone kurczaki, ale większość koleżanek przed ślubem nie nadużywała sztucznego słoneczka. Wiadomo, ze po wakacjach skóra jest przyciemniona, ale bez przesady. Moje koleżanki nie znają lepsze sposoby na podkreślenie urody niż czarne lub platynowe włosy i tipsy na pół metra. Odpowiedz Link Zgłoś
4v co się dziwisz prostaczkom 19.05.09, 02:22 po pierwsze, NK jest w tym przypadku niereprezentatywna. jak już ktoś się tam "lansuje" ślubem, to pewien określony typ psychologiczny. to zwykle nie są śluby z miłości, tylko albo z rozsądku, albo z presji otoczenia, najczęściej spowodowanego ciążą. no i skoro już idą, do tego średnio-chcianego ślubu, to się przynajmniej muszą odstawić, jak na dyskotekę, tylko że bardziej... to oczywiście jest, taka wiejsko-drobnomieszczańska poetyka, bo też tego typu ludzie ślubem zamykają pewien etap. to nie takie towarzystwo, co po ślubie nadal korzysta z życia. to ludzie, co ślub jest końcem młodości i szaleństw (zaczynają w wieku lat 12-13, a kończą w wieku lat 18-19), bo dziecko, bo mężusia trzeba obsłużyć, w domu sprzątać, przecież facet palcem nie ruszy... te laski za pare lat będą tłustymi krowiszczami, więc się nie dziw, że ten ostatni raz chcą wyglądać "pięknie". a że piękno w ich mniemaniu to ta żałosna solara... cóż... kto patrzy na zniszczoną skórę, gdy wszystko inne siadło, bo się o siebie nie dba po ślubie... bo po co, mąż już jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krosta_na_dupie Faceci kochają takie "laski" 19.05.09, 09:12 Przeciętny facet to tandeciarz, który lubi kicz w postaci blond- pustaka z wielkim biustem, brązową cerą i różowymi paznokciami. Miałam kiedyś znajomego, który wszem i wobec deklarował, jaki to on jest "ą" i "ę", kulturalny, wyedukowany i obyty. A w katalogu swojego komputera (dodam - firmowego!!!) umieścił setki zdjęć panienek pokroju Dody i Pameli Anderson, które przeglądał od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
egrhyyy Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 03:47 to smieszne co autorka posta napisala w pewnym sensie to porawia humor Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 08:32 A po polsku pisać nie umiemy? Solarium mózg wygotowało? Odpowiedz Link Zgłoś
krosta_na_dupie Nawet przed komunią dziewczynki idą na solarium 19.05.09, 09:03 Znam przypadki, że kilkuletnie dziewczynki solaryzują się albo smarują kremami opalającymi, żeby lepiej wyglądać na imprezie komunijnej, pomijam już trwałą ondulację, która chyba jednak nie jest aż tak częsta, jak przyciemnianie skóry, żeby lepiej kontrastowała z bielą. Więc co się dziwić pannom młodym? Zwyczaje wynosi się z domu, jeśli dzieciak w wieku kilku lat zostanie przyzwyczajony do tego typu zabiegów kosmetycznych, to potem będzie powielał te zachowania w dorosłym życiu. Małe dziewczynki przed komunią robią sobie manicure, pedicure, maseczki regenerujące, a nawet farbują włosy, fryzjer obowiązkowy. Nie dotyczy to pewnie każdej parafii, a przewaga jest na wsiach i w małych miasteczkach, gdzie ludzie wciąż wielbią bazarowo-festyniarski styl, a na dodatek konkurują ze sobą we wszystkim. Niestety, umiar to nie jest polska cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Nawet przed komunią dziewczynki idą na solari 19.05.09, 11:41 o nieee.... to juz przegiecie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Nawet przed komunią dziewczynki idą na solari 19.05.09, 11:45 Ja też na naszej klasie oglądałam zdjęcia koleżanek idących do ślubu... połowa z nich wyglądała tak jak opisałaś. Oczywiście Ja jak to Ja, wystawiłam im szczery komentarz... który kasowały i zostały same "ochcie" "jak pieknie wygladasz" Nie wiem, czy wszyscy mają tak fatalny gust, czy to zwykła fałszywość Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 10:13 Najgorsze jest to, że ta moda przenosi się również na gości, przynajmniej częściowo. Koleżanka - na co dzień na luzie, ubrana z gustem, trochę odjechanych dodatków - szła na wesele w rodzinnej małej miejscowości i po weekendzie pojawiła się z ohydnymi tipsami... Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy84 Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 10:23 Mi też się osobiście nie podoba solara, tipsy itp. ale uważam, że każdy na swoim ślubie wygląda tak, jak uważa za stosowne i jak według niej jest ładnie. A zakładanie na forum gw wątku na temat solary i blachar uważam za chęć podbudowania się, bo wiadomo, że albo rzeczone tu nie bywją, albo się nie przyznają. Za to wszyscy będą zgodnie sobie jeździć po innych i cieszyć się, jacy to oni są super-hiper i w ogóle. Live and let live. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 10:57 Na własnym ślubie użyłam tylko troszkę balsamu brązującego, ponieważ mam bardzo jasną karnację. Opalenizna wyszła złocista i naturalna. Włosów nie farbowałam, chociaż wszystkie ciotki i kuzynki namawiały. Mam naturalne włosy w kolorze ciemnego blondu i dobrze mi z tym. Spiełam włosy w kok i sama się umalowałam. Sama też zrobiłam francuski manicure na własnych paznokciach, nie tipsach. Żal mi tych lasek, które chodzą na solarium i farbują włosy na biało lub czarno, doczepiają tipsy i robią mocny makijaż, czesto zrobiony beznadziejnie. One w ten sposób chcą wyglądać oryginalnie,tymczasem na ulicach ysiące klonów. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Spalone na solarium tandetne panny mlode 19.05.09, 11:19 no coz, sa ludzie i ludziska. ja napewno nie pojde na solare bo nigdy nie bylam i nigdy nie bede :) wole sie naturalnie opalic :) delikatne krotkie tipsy ok ale nie szpony na pol metra :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ma to pewną zaletę 19.05.09, 17:39 mianowicie przesolaryzowane panny bardzo szybko zaczynają wyglądać na czterdziechę i nie kiwając palcem wygląda się ładniej i młodziej od nich :-) Odpowiedz Link Zgłoś