mnuach 05.06.09, 13:14 jak w tytule: planuje pomalowac swoj pokoj (sama); nigdy tego nie robilam... Czy ktos przez to przechodzil?? Jakies praktyczne uwagi, wskazowki?? Dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cloclo80 Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 14:00 Sugeruje wymarsz do marketu budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 14:40 zmatowić papierem ściernym ściany jesli sa olejne uzupełnić braki szpachlą akrylową zagruntowac uni-gruntem, poczekac aż wyschnie podłogi zabezpieczyć folią malarską dobry wałek i mozna malować ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 14:51 ja bylam swiadkiem malowania. zdzieranie z tapet, skrobanie szpachla, gips, gladz gispowa, i malowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Fajowo 05.06.09, 18:33 Ja z kolei znam kogoś kto widział kogoś kto malował, więc jakby co to też mogę pomóc. > ja bylam swiadkiem malowania. zdzieranie z tapet, skrobanie szpachla, gips, > gladz gispowa, i malowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
haalszka Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 17:22 to zalezy w jakim teraz stanie s ate sciany... zazdroszcze ci troche, ja juz wszystkie sciany w mieszkaniu wymalowalam..... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 17:27 #1 to zabezpieczenie powierzchni ktorej nie chcesz zachlapac farba. Poswiec na to wiele czasu, bo puzniej bedzie ci latwiej i szybciej malowac. 1) obklej szyby okien, albo przynajmniej obwodki, obklej tasma samoprzylepna (taka wlasnie do malowania) miejsca gdzie konczy sie sciana a zaczyna podloga, folia albo plachta zakryj meble i podloge. czym wiecej spedzisz czasu na przygotowania tym mniej bedziesz miala potem "niespodzianek". Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 17:31 najpierw uzyj farby podkladowej jezeli twoj obecny kolor jest inny niz bialy. Potem dwa razy pomaluj nowym kolorem. Jezeli sufit zostawiasz bialy to bardzo uwazaj w tych miejscach. Sugeruje obklejenie brzegow sufitu tasma samoprzylepna (specjalna do tego produkowana) a potem recznie pomalowac z pol metra od sufitu i okien. reszte walkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 17:37 1. Isc do empiku przegladnac gazety "wnetrzarskie" w poszukiwaniu ciekawego pomyslu. 2. Wracajac do domu kupic butelke dobrego wina. 3. Usiasc wygodnie na fotelu i wypic wino. 4. Wykonac zadzwonic do przyjaciela ewentualnie do sasiada. 5. Delektowac sie efektem. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 22:30 brakuje punktu: Wziąć się za malowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 22:42 > brakuje punktu: Wziąć się za malowanie ;) zawartosc tego punktu zostala ujeta w punkcie 4-tym. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 23:38 mam wrażenie ze po winie to raczej co innego można zdziałać z sąsiadem zwłaszcza przystojnym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: malowanie - jak sie za to zabrac? 05.06.09, 22:25 Ja zmywałam ściany z poprzedniego koloru, później malowałam unigruntem i dwa razy kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś