Dodaj do ulubionych

Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!!

15.07.09, 10:41
8 sierpnia jadę na weselę do koleżanki i dzisiaj postanowiłam wyciągnąć
sukienkę, którą kupiłam na wesele rok temu w sierpniu i okazało się, że nie
mogę jej dopiąć!!!!!!!!!! Tzn. jakby mi ktoś pomógł to jakoś bym się w nią
upchnęła, ale będę wyglądała jak pasztet:( Mam 3,5 tygodnia na naprawienie
tego problemu. Prosżę o porady, jak schudnąć. Jakieś diety cud, super dobre
ćwiczenia wszystko się liczy.
Obserwuj wątek
    • murzynier Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 10:43
      mandy20 napisała:

> Jakieś diety cud, super dobre
      > ćwiczenia wszystko się liczy.

chleb, woda i codziennie minimum 10 km biegania, nie zapomnij o witaminach

może uda się zrzucić ze 2-3 kg, ale na twoim miejscu na to bym nie liczył
    • izabellaz1 Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 10:44
      Ja to już lepiej będę milczeć, bo wątek poniżej wskazuje, że powinnaś się
      pokochać taką jaką jesteś i kupić nową kieckę;)
    • kitek_maly Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 10:47
      Idź do diabetyka i ustal sobie dietę + ćwicz.
      Moja koleżanka radykalnie zmieniła sposób odżywania i w 4 m-ce schudła 20kg
      (może te parę kilo, które zrzucisz wystarczy). Można? Można, tylko trzeba chcieć.
      • ina_nova Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 13:20
        > Idź do diabetyka
        chyba dietetyka...
    • alpepe Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 10:48
      ŻP, herbatki odwadniające i co drugi dzień basen.
    • big__mama Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 10:54
      1. Opcja zdrowa: wykluczenie słodyczy, ograniczenie węglowodanów i
      tłuszczy oraz ruch.
      2. Opcja efektowna w szybkim czasie: dieta kopenhaska (paskudztwo)
      lub proteinowa (chude mięso+chudy nabiał) oraz aqua slim. W dwa
      tygodnie możesz się pozbyć i 6kg ale jeśli po wszystkim się nie
      przypilnujesz z żarciem to może być raz dwa cudowne jojo :-)
    • happy_time Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:02
      Nie jedz słodyczy (czyli również niektórych płatków polecanych dla
      odchudzających się i jogurtów i serków owocowych), ogranicz tłuszcze
      i węglowodany, zamień chleb i makaron na ciemny, pełnoziarnisty,
      jedz warzywa i pij wodę. WIęcej się ruszaj. I nie licz na cuda. W
      tak krótkim czasie nie schduniesz wiele. A jeżeli chcesz się tylko
      odchudzić ze względu na wesele, a później znowu wrócić do swoich
      przyzwyczajeń to lepiej sobie daruj i idz na zakupy po nową
      sukienkę :)
    • yoko0202 biegaj 15.07.09, 11:12
      jeszcze się taki nie urodził, coby biegał i nie schudł.
      jeżeli z kondycją u ciebie średnio i nie ćwiczysz regularnie, zacznij od
      marszobiegów (w wielkim skrócie: 5 minut rozgrzewki - wymachy ramion, przysiady
      itp.; a potem chwilę maszerujesz, następnie trucht przez kilka minut, i tak na
      zmianę ok. 40 minut, potem rozciąganie - i co drugi dzień; przy każdym treningu
      zwiększaj czas biegania;)
      co jest najciekawsze w bieganiu - zwykle najpierw spada brzuch, oponka, i to
      nawet po kilku dniach, a w przypadku kiecki na wesele dokładnie o to chyba chodzi:)
      najprostsza dieta na świecie - jedz to co teraz, ale połowę; i żadnego żarcia po
      godz. 18.00
      pij dużo wody (niby slogan, ale działa)
      • mandy20 Re: biegaj 15.07.09, 11:20
        Dziękuję wszystkim za ekspresowe rady. Wiem, że nie schudnę 20kg w 3 tygodnie,
        ale wcale mi na tym nie zależy. Po prostu muszę trochę zeszczupleć do sukienki.
        Nie chcę kupować nowej bo trochę teraz u mnie cienko z kasą. Zamierzam
        codziennie chodzić na basen, mało jeść, pić dużo wody, jeździć na rowerze i mam
        nadzieję że uda mi się stracić te kilkanaście cm w talii i biuście. Jeżeli
        jeszcze komuś wpadnie do głowy jakiś ciekawy pomysł to czekam. Pozdrawiam
        • kadfael Re: biegaj 15.07.09, 11:32
          Kilkanaście cm w 3 tygodnie to jednak nie zgubisz. Lepiej rozejrzyj
          się za nową kiecką. Ale oczywiście, to nie znaczy, że dla lepszego
          samopoczucia i zdrowia nie możesz poćwiczyc i poodchudzać się ;)
        • horpyna4 Re: biegaj 15.07.09, 11:42
          Może jeszcze Normosan? Wtedy to, co zjesz, nie będzie na długo się
          zatrzymywać... no i odwodnienie również gwarantowane.
        • kochanica-francuza TROCHĘ zeszczupleć, to ile? 15.07.09, 15:23
          Jeśli nie możesz jej dopiąć, to jest za mała o ładne parę rozmiarów.

Uważasz, że dopięcie na wcisk, byle weszła, załatwi sprawę? Bo do tego brakuje
          ci ze 2 rozmiary, a do wyglądania w niej dobrze - następne 2.
          • po-trafie Serio, 4 rozmiary? 16.07.14, 08:28
            W przypadku kiecki dopasowanej i nieelastycznej, bycie pol rozmiaru za duza powoduje niedopinanie sie, ale bycie o rozmiar za mala - to ze sukienka brzydko wisi..
        • doral2 Re: biegaj 15.07.14, 19:19
          mandy20 napisała:

"...Zamierzam codziennie chodzić na basen, mało jeść, pić dużo wody, jeździć na rowerze i mam nadzieję że uda mi się stracić te kilkanaście cm w talii i biuście..."

tym sposobem nie schudniesz ani pół kilograma, a kilkanaście centymetrów w talii i biuście jest przy tej metodzie nierealne.
          wiadomość jest zła, a nawet bardzo zła - do wesela nie schudniesz tyle ile byś chciała i w sukienkę nie wbijesz się na 100000%
    • yannika Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:15
      Mam poważne wrażenie, że zdrowiej i taniej Ci będzie przejść się do krawcowej.
      Drastyczne odchudzanie w krótkim terminie to głupota...
    • laracroft82 Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:16
      nie ma czegos takiego jak dieta cud..zawsze mozna schudnac troche, ale to bedzie
      sama woda, a pozniej przytyjesz dwa razy wiecej - gwarantowane
    • mary_an Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:22
      Sa takie leki odwadniajace, chyba tez moczopedne, ktore szybko moga sprawic, ze
      woda jest odpompowana z organizmu i sie wyglada szczuplej. Nie wiem, na ile to
      jest zdrowe, wiem, ze jedna znajoma stosuje i mowi, ze szybko mozna wyszczuplec,
      ale potem tez szybko wraca.
      Takie samo dzialanie bylo tej zupki odchudzajacej 'prezydenckiej' - szybko
      odwadnia organizm i mozliwe, ze po takiej diecie przez 2 tygodnie bedziesz mogla
      sie dopiac. W kazdym razie tluszczu tym sposobem nie zrzucisz, ale szybko mozesz
      stracic kilka cm.
    • weekenda Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:23
      proszę:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,97864436.html
      • mandy20 Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:46
        Niektórzy napisali że się w 3 tygodnie nie da schudnąć kilka cm. A ja myślę, że
        się da. Spróbuje przez 2 tygodnie a jak nic się nie zmieni kupię nowa sukienkę.
        Dam znać jak mi poszło:)
        • weekenda Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:48
          da się, da :)
        • yannika Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:49
          Oczywiście, że się da, kwestia czy Ci się to w sensie zdrowotnym opłaca. Serio
          mówię - poszukaj krawcowej, niech sukienkę o parę cm. poszerzy, a Ty się skup na
          odchudzaniu długofalowym, jeśli Ci owe centymetry przeszkadzają.
        • liza_s Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 18:45
          Mandy, kilka się da, ale wyżej piszesz o kilkunastu, więc w końcu ile?
          Ja radzę oczywiście ograniczenie ilości jedzenia, ale niekoniecznie jakości -
          jeśli masz ochotę na czekoladę czy schabowego, to nie ma problemu, ważny jest
          umiar. Organizm pozbawiony z dnia na dzień ulubionych smakołyków może się
          zbuntować. Niejedzenie po 18 to też sprawdzony sposób, a jeśli chodzisz wcześnie
          spać można nawet cofnąć tę godzinę.
          Ruch to kolejna oczywista sprawa. Pojawiła się rada "biegaj" - nie wszyscy lubią
          biegać, ja nienawidzę i nigdy się do tego nie zmuszałam - spacery też przyniosły
          oczekiwany efekt. Najlepiej wybrać ulubioną formę ruchu, aby chudnięcie nie było
          katorgą.
          Bardzo ważny jest sen - minimum 8 godzin, najlepiej też chodzić spać o 22.
          Postaraj się też maksymalnie wypełniać swój dzień różnymi zajęciami. Nuda
          sprawia, że sięgamy do lodówki.
          Powodzenia!
    • julyana Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 11:47
      Imo lepiej chudnąć skutecznie, bez efektu jo jo, niż szybko.
      Zrezygnuj (albo ogranicz) ze słodyczy, ziemniaków/makaronu, białego pieczywa,
      napojów gazowanych i soków, nie jedz po 18.00, jedz 5 małych posiłków zamiast 3
      dużych, jedz sycące śniadanie i sycący obiad, ćwicz (rower, bieganie, aerobik,
      siłownia, pływanie - wybierz to co lubisz najbardziej).
      • elske Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 12:16
        forum.gazeta.pl/forum/f,20960,Dieta_South_Beach.html
        Dieta działa bardzo szybko i jest sposobem na dobre odzywianie się.Dieta ma 3
        fazy.Pierwsza faza trwa 2 tyg i jest bardzo restrykcyjna.Można zgubic do 6kg.Ja
        zgubilam 4 kg po pierwszej fazie.Po tygodniu miałam mniej cm w obwodzie pasa,
        bioder i ud (bylo to widoczne).
    • durneip Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 14:13
      w trzy tygodnie możesz się wyłącznie odwodnić.

przy każdej diecie z jednoczesnym ćwiczeniem przez pierwsze 4-6 tygodni traci
      się wyłącznie wodę, potem dopiero tłuszcz.

więc jeśli zależy ci na błyskawicznym efekcie, postaw na pocenie się i szybkie
      trawienie, czyli dużo ćwiczeń, herbatki wspomagające trawienie i beztłuszczowa
      dieta.
    • volga_jasnowidzaca Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 15:48
      Daruje Ci moralitety o tym ze szybko znaczy niezdrowo i efekt jojo itp bo na
      bezludnej wyspie nie mieszkasz i wiesz to sama z siebie.

Jesli jestes zdeterminowana, to polecam wspomniana wczesnie kopenhadzka:
      www.dieta-odchudzanie.pl/dieta_kopenhadzka.html
      Czy to woda czy tluszcz czy pyl gwiezdny, nie ma znaczenia, wazne jest ze obwody
      sie zmniejszaja - o ile to zalezy od Ciebie i od wieku. 6 kg, dwa rozmiary to
      typowo co ja osigalam. Przeszlam te mala torture kilka razy;-)

Ma jedna zasdnicza wade - jako ze dostrcza niewiel wegli, czujesz sie zmeczona,
      ospala i zdolowana, wiec ciezko podjac jakis wysilek fizyczny. Na te doleglowsci
      znawcy radza otreby OWSIANE (nie pszenne), ponoc nie sa przyswajane, tylko w
      calosci wydalane wiec nie psuja efektu diety zas cudem podnosza podziom energii.
      Nie wiem, stosowalam je, szostaka zawsze zgubilam:)

Jesli jednak masz wysoka motywacje, to dlocz jakiekolwiek cwiczenia kardio,
      chocby spacery, bo znaczaco poprawia efekt.

Jesli masz 3,5 tyg, to pozostaly czas nadal nie jedz wegli - chleba, zimiakow,
      ryzu, slodyczy itp, wzoruj sie na kopenhadzkiej tylko dolacz owoce i wiecej
      roznych wazyw i mies i sniadania jakies bardzoiej pozywne (szynka czy jajko z
      wazywami, ja zawyczaj pozwalam soebie na banana z jogurtem na sniadanie, dosc
      bogate w weglowodany jak na te koncepcje, ale syca na dlugo, no i rano wiec
      mozna poszalec;-)

Czyli kopenhadzka na poczetek, potem nadal nieweglowodanowa dieta i ruch. Wbrew
      pozorom basen nie jest tak bardzo wyczerpujaca aktywnoscia. Musisz sie pocic!
      Bieganie jest najlepsze.

Powodzenia i daj znac jak idzie i jaki byl efekt ostateczny.
    • nalesnikoweszalenstwo Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 15:58
      Zadne diety cud, nie wierz w to.
      Wiele zalezy o dtego ile wazysz obecnie i jaki tryb zycia prowadzisz, wiekszosc ludzi, zaczynajac diete, spokojnie jest w stanie schudnac 3-7 kg i zrzucic po kilka cm z obwodów przez 3-4 tygodnie z tej prostej przyczyny, ze zjezdzaja z wysokiej przemiany materii i solidnej dawki kalorii do mniejszej. Do tego usuwa sie woda z organizmu, stajesz sie mniej napuchnieta itd.

Moja rada: przejdz na NORMALNA diete niskokaloryczna 1000-1200 kcal, 4-5 posilkow dziennie, duzo wody, duzo bialka, warzyw, malo tluszczu. Odstaw kawe i inne uzywki. I duzo cwiczen aerobowych, przyspieszaja spalanie. Ja np. jezdze dlugo na rowerze (np. po za kupy - 10 km z jedna strone;).
      Przed ciazami waze 62-65 kg przy 175 cm wzrostu, nosze rozmiar 38.
      Ale lubie jesc wiec waga czesto podskakuje do 68-70kg. I wtedy miesiac takiej dietki i cwiczen sprawia, ze mi walki znikaja a waga spada przynajmniej te 5-7 kilo.
      Powodzenia i pamietaj, ze nie ma diet cud... wszystkie takie tylko spowalniaja metabolizm i odwadniaja, a nie o to Ci chyba chodzi.
      • nalesnikoweszalenstwo Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.09, 16:05
        tu masz jeszcze kalkulator ile powinnas jesc przy swojej wadze obecnej i trybie
        zycia.

www.nazam.com/nutrel/uk/recommended-daily-calories/

Pamietaj, ze pozbycie sie 1kg wagi wymaga spalenia 7000 kalorii. Jesli wiec
        zetniesz ze swojej zalecanej dawki 1000 kcal dziennie, to tracisz minimum 1 kg
        tygodniowo, czyli mozesz spokojnie stracic minimum 3,5 kg samej masy ciala, do
        tego nagromadzona woda. Nie powinno byc zle i nie trzeba padac z glodu.
        Jak zaczniesz sie katowac dietami cud to na 99% wyjda ci syfy i wcale piekna na
        weselu nie bedziesz;)
    • ursz-ulka Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 11:32
      Już widzę wątek za jakiś czas - schudłam szybko dzięki waszym radom, ale nie nauczyłam się poprawnych nawyków żywieniowych i nażarłam się na weselu za dużo i ruszyła machina, a teraz borykam się z efektem jojo... I wtedy pomocy pomocy pomocy...
      Nie licz na efekty w 3,5 tygodnia. Spróbuj poćwiczyć, ale nastaw się bardziej na nową kieckę.
      • alpepe Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 11:54
        to wątek z 2009.
        • ursz-ulka Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 17.07.14, 09:01
          Ktoś odkopał i nie ja jedna się nabrałam.
          • mmagi Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 17.07.14, 12:28
            TY odkopałaś
    • majaa Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 13:31
      Nie ma to jak dobra rada po... 5 latach :D :D
    • paco_lopez Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 14:46
      choć dzisiaj ze mną pograć w piłkę. Ja tam tracę do 2 kilo w 1,5 godziny.
      • mmagi Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 14:52
        poczekaj nast 5 lat to przyleci:/
        • paco_lopez Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 15:45
          kufa, kto wyciąga takie stare wątki i po kiego grzyba ?
          • mmagi Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 16:10
            ostatnio nagminnie na różnych forach wyciagają stare :)
    • donnaanna Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 15:29
      Zaczne od tego ze chudniecie 3 kg w dwa tygodnie jest glupota i ze chudnac nalezy powoli, statecznie, z glowa i z cwiczeniami.

Ale jak trzeba to trzeba - kazda sukienka na mnie wchodzi po 2-3 tygodniach na diecie 3J, skutecznie stosowanej w sytuacjach podbramkowych przez moja babcie, mame, ciotki i mnie: jablka, jajka, jogurt. Z dodatkami: szpinak, brokuly, szparagi, pomidory, ogorki, szczypiorek, korniszon, koperek, czosnek, cebula, ziolka. I do tego woda, woda, woda, woda.

Jablka do oporu - surowe, ze skorka, pieczone bez cukru, duszone, z suchej patelni, na ostro, w kazdej postaci.

Jogurt chudy ale z jak niajnizszymi weglowodanami, i spokojnie po 2-3 kubki dziennie, z dodatkami typu .

Jajka w kazdej ilosci i sposobie - na twardo, na miekko, w koszulkach, omlet (jajko+mleko)

A do tego jeszcze otreby - 2-3 lyzki dziennie jak w dukanie, czyli albo dosypywane na sucho do jogurtu, albo w placuszkach ( 2-3 lyche otrebow, jajko, lycha jogurtu, wymieszac, smazyc na suchej patelni) albo nalesnikach ( tak samo jak placuszki tylko mniej jogurtu i ciut mleka) albo hmmm mikrofalowkowych buleczkach (taki sam sklad jak placuchy, pol lyczeki proszku i na 4 min do mikrofali). Do ciasta mozna dodac ziolka i czosnek do smaku.

Jajka i jogurt dostarczaja minimum wapna i protein. Jablka zapychaja glod i dostarczaja troche wegli i witamin. Otreby zapychaja glod i czyszcza jelita.
      • liisa.valo Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 15.07.14, 15:45
        Matko, jaki staroć ktoś wykopał :)

Czy dietę 3J mogę stosować rok? Bo za rok o tej porze muszę bosko wyglądać :)
    • arabeska_a Re: Muszę szybko schudnąć POMOCY!!!!!!!! 20.07.14, 19:50
      Mandy, co u ciebie? Schudlas? Zagladasz jeszcze do tego watku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka